Brett the vet

Declan rusar till Moira på gården och hon ringer efter hjälp. De båda åker till schaktet. Andy kommer dit och han föreslår att de åker närmare med traktorn och sedan hissar de ned ett rep och drar upp Katie med det och traktorns hjälp. Moira avråder dem eftersom marken runt schaktet är rätt lös så de riskerar ras. Katie når inte repet och traktorn kommer förnära så det jorden nära kanten rasar. Det gör att Katie faller ännu längre ned.
 
Rhona är glad över att få Bretts hjälp. Paddy däremot är rätt sur och muttrar. Han gör sig lustig på Bretts alla goda sidor men han ser inte att Brett ställt sig i dörröppningen och hör allt. (Undrar vad han har för hemlighet eftersom han verkar för bra för att vara sann. Det brukar ju vara så i serien)
 
Ashley pratar med Gabby om hennes skolpjäs. Bernice hör det och kommer in till vardagsrummet där de är. Hon frågar Gabby om de ska gå allihop på pjäsen och om hon kan hjälpa till att lära Gabby replikerna. Gabby blir jätteglad över mammans förslag. Diane kommer in och Ashley berättar för henne att det är kul att Bernice är så fin mot Gabby. Diane säger att de får inte vänja sig allt för mycket eftersom Bernice kanske inte stannar så länge.
 
Bernice hjälper Diane i puben bara för att se om hon fortfarande kan få folk att dricka mer. Hon lyckas få Dan att bjuda både henne och Nicola på en drink. Bernice är nöjd med att hon fortfarande har "det".
 
Ali har börjat läsa för Bob. Det går trögt så Bob föreslår att de gör som han gjorde med Cathy när hon inte ville lära sig. Det visar sig att Bob använde karaoke som träning. Ali är inte så glad och när Dan tittar in och gör sig lustig så vill hon inte alls. Bob och Dan börjar sjunga medan Ali sätter sig med boken igen.
 
Paddy försöker be Brett om ursäkt för det han sa tidigare. Han säger även att Tootsie antaglien bara fått fel sorts mat men Brett säger att de bör vänta på provsvaren. När de sedan ringer från laboratoriet så får de veta att Tootsie antagligen har en tumör i magen. Brett säger sedan att det inte funkar och att han tänker sluta men att han jobbar nästa dag för att de har fullt upp. Paddy är lättad men Rhona blir förbannad på Paddy.
 
Edna kommer till mottagningen för att de ska berätta för henne. Brett erbjuder sig att säga hur det ligger till men Paddy hinner före. Edna får veta att det kommer att bli dyrt att operera hunden och det kanske inte blir bra ändå. Paddy säger att det är ingen fel i om hon vill avliva Tootsie för att hon ska slippa lida. Edna vägrar utan vill att de gör Tootsie bra igen.
 
Räddningstjänsten och polisen har kommit till schaktet och de börjar rigga upp rep och annat för att kunna hjälpa Katie upp. Declan går runt och muttrar och Sam som kommit dit har dåligt samvete för att han inte stoppade dem när de åkte iväg i ilskan. Moira tröstar Sam med att det inte är hans fel.
 
Bernice träffar Laurel, Ashely och barnen på cafét. Hon vill bjuda Arthur på godare frukost än torr müsli och torkade frukter så om Arthur vill ha munkar bör han få det. Gabby myser och tycker det är kul med två mammor så hon frågar om de inte kan äta middag ihop.
 
Nikhil hjälper Nicola på kontoret på Home Farm. Hon tycker att de borde ringa Megan och berätta vad som hänt men Nikhil avråder henne. När Sam kommer och berättar hur det gått så ringer Nicola till Megan i alla fall för hon tycker att Declan behöver någon från familjen i siin närhet om Katie dör.
 
Räddningstjänsten har skickat ned en man i schaktet men de hittar inte Katie. Det visar sig att det finns flera gångar där under jorden och att det är som en labyrint.  De berättar att Katie kan ha hamnat åt sidan i någon gång för när det rasade kan jorden ha knuffat till henne. Declan blir desperat för han vet att Katie är där nere någonstans.
 
Edna ringer försäkringsbolaget och får veta att försäkringen inte gäller Tootsies sjukdom. Hon blir mer och mer ledsen och försöker hitta andra sätt för att klara av betalningen. Hon sitter på kontoret och ringer när Charity kommer in. Charity märker genast att något inte stämmer för Ednas hatt sitter lite skevt. Edna vill inte prata om det men Charity envisas. När Charity inte får reda på vad det är säger hon att de måste skära ner på Ednas tider så nu behöver hon bara jobba en dag i veckan och dessutom får hon avdrag med två timmar för att hon varit sen idag. Dessutom får Edna en muntlig varning, nästa gång blir det en skriftlig och därefter får hon sparken.
 
Ashley, Laurel, Bernice och barnen äter middag ihop på puben. Laurel blir lite irriterad på Bernice så hon går till Diane för att prata. Laurel gillar inte att Bernice försöker göra sig så populär att till och med Arthur kommer att vilja flytta till henne, fast det var mest på skoj som hon sa så. Bernice lämnar sällskapet för att ringa.
Bernice pratar med Steve i telefon och får veta att han ska på semester med sin fru. Han ska tydligen berätta om Bernice för frun under semestern. Diane får veta det och säger att Bernice kommer alltid att vara den andra kvinnan.
 
Dan frågar Rishi om chefsjobbet på fabriken. Rishi berättar att man inte behöver ha utbildning eller erfarenhet för det räcker med att man har initiativförmåga. Sedan skrattar han och säger att man får en firmabil om man får jobbet. Ali blir ännu mer sugen på att söka så hon pratar med Bob om att lära sig fortare. Hon frågar sedan Ruby om vad hon tycker om det och Ruby tycker det är rätt av henne att ialla fall söka.
 
Rhona ber Paddy att be Brett om ursäkt och få honom att stanna kvar. Paddy har svårt att göra det så när Rhona träffar Brett ber hon honom att stanna. Brett tvekar men lovar sedan att stanna.
 
Katie ligge på botten i schaktet. Hon hittar sin mobil men den har ingen mottagning. (Var det lampor i schaktet eller små ventiler som släpper in ljus utifrån?) Katie tar mobilen och försöker kravla sig upp. Hon hinner precis komma in i en gång när det rasar in ännu mer jord och plankor där hon precis legat.
 
(Var det fler som fick slutet kapat? Hos mig försvann sändningen så jag missade de sista 10 minutrarna men som tur är finns tv4play)
 

Kommentarer
Postat av: Ylva

Anser att Paddy beter sig väldigt barnsligt ang Brett the vet. Nu tycker jag synd om både Edna och Katie. På var sitt håll.

2014-04-02 @ 15:22:14
Postat av: Lena

Nä nu får någon sätta Charity på plats hon är för vidrig nu.
Vet inte om jag tycker Bernice verkar så trevlig men eftersom hon dykt upp så blir det ju mer handling runt Diane och det gillar jag, hon
är bra. Däremot vill jag inte att Bernice ska ta Chas plats, hoppas fortfarande på att hon kommer tillbaka.



O du ckså Eliza. Som jag skrev förut så var det ju bara en enda som irriterade sig på dig så.....

När jag såg på Trolljägarna (ett progrm med Aschberg om mobbing på nätet)igår tänkte jag på hur fort man kan göra folk illa här på nätet.

2014-04-02 @ 15:24:09
Postat av: Lena

Rättelse
ska inte stå fort utan lätt

2014-04-02 @ 15:31:50
Postat av: TinaV

Det var verkligen saktfärdig räddningspersonal, det ser ut som det gått flera dagar och dom står mest och pratar.
Hur kunde Jimmie lämna över så mycket makt till Charity, hon är verkligen hemsk mot både Edna och Rodney, hoppas någon kan ge henne en näsbränna.
Var det fler än jag som reagerade på hur smal Nicola har blivit?

2014-04-02 @ 15:49:13
Postat av: M

undra vart fyrhjulingen tog vägen.. och konstigt att hon föll på samma plats som mobilen om hon blev knuffad av jorden? hoppas verkligen att dom hittar henne levande.

2014-04-02 @ 16:47:22
Postat av: TinaV

Det var lamporna på fyrhjulingen som lyste jämte henne tyckte jag det såg ut som.
Glömde säga att Paddy är väldigt barnslig, hade jag varit Rhona hade jag inte låtit honom vara på kliniken.

2014-04-02 @ 17:46:24
Postat av: M

Jahaa ja det kan det ju ha varit vad annars? Hihi
men hon borde ju vara ganska så rakt ner eftersom allt föll på samma ställe, konstigt att dom inte hitta nått :( ja paddy har inget på kliniken att göra egentligen..

2014-04-02 @ 18:00:56
Postat av: Tina

Håller med om att räddningen är lite amatörmässig.

På tal om Bernice, kan jag inte komma ihåg att hon var så stroppig när hon pratade. Det känns nästan som om hon spelar en "roll".

2014-04-02 @ 18:31:49
Postat av: M

Ja verkligen! Men annars hade det inte blivit så här spännande om dom hade varit mer proffsiga och hittat henne direkt!

Jag hade inte börjat följa htg när hon var med men jag tycker hon verkar väldigt stroppig. Är nicola och bernice syskon? Inte samma mamma va?

2014-04-02 @ 18:47:33
Postat av: Jonas

Programmet slutade i förtid för mig också.

Katies hår ser så mycket bättre ut när hon är i schaktet. Annars är det tunt och stripigt. Nu har hon plötsligt volym och lyster.

Hoppas verkligen att Tootsie överlever. Hon är så söt!

2014-04-02 @ 20:40:22
Postat av: Rebecca

Stämmer att Nicola och Bernice är halvsystrar.

2014-04-02 @ 20:41:36
Postat av: Linnéa

M: Nej, de har enbart samma pappa :)

2014-04-02 @ 20:48:08
Postat av: Maria

Är faktisk trött på upplägget med en "snygg" veterinär som kvinnorna springer efter och paddy är avundsjuk på. Var det inte samma sak med nicky? som var där innan som faktiskt var den som först sökte jobbet på nya Zeeland. Tycker paddy visar upp ngr riktigt fula sidor, han är riktigt elak mot brett. Det är inte bretts fel att paddy är missnöjd med sig själv. Tycker även såhär i efterhand att det är konstigt att istället för att vara referent som han skulle vara åt nicky så blir man den som tar jobbet. Inte juste enligt mig iaf.

Undrar också vad räddningspersonalen gör!! Varför har man 20 st personer innanför avspärrningen som gör nada men declan får inte vara där. Dessutom undrar jag varför declan inte ringde på hjälp direkt istället för att börja med en egen misslyckad insats med Moira och Andy?

Ser faktiskt fram emot när chas får reda på att Rachel är gravid? En värre person än henne får man leta efter. Att ge sig på Edna är för lågt. Jimmy är så korkad att man blir mållös.

2014-04-02 @ 22:35:48
Postat av: Tina

...men han hade ju glömt telefonen hemma och moira ringde ju så fort hon fick reda på det.

2014-04-03 @ 22:50:12
Postat av: Linn

Förlåt ett sent inlägg, men kunde inte låta bli.

Maria: Chas vet väl om att Rachel är med barn. Det hände ju långt innan hon blev häktad för mordet på Carl. Och varför skulle Chas bli så arg?

2014-04-08 @ 00:17:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0