O-utegångsförbud gäller inte än

Charity springer efter Jai på morgonen när han ska iväg till jobbet och det visar sig att han glömt sin mobil hemma. Sedan påminner hon honom om att de ska äta middag på restaurang men Jai har inte tid eftersom det är mycket på jobbet just nu. Charity blir besviken och hon säger till Rishi att han får spionera på sin son för något är på gång för Jai har aldrig tid för henne och Noah längre.
 
Rachel sitter ute i korridoren på sjukhuset när Sam kommer på besök. Han får veta att hon är orolig för sin son för att han blivit flyttad och hon vet inte varför. Det visar sig att lille Archie fått en infektion så de måste hålla honom under uppsikt.
 
Chas besöker Katie på Home Farm och ganska snart har de båda vännerna väldigt roligt och de skrattar ihop. Declan går iväg till kontoret så länge. När Robbie kommer in på kontoret så tackar Declan honom för att ha gjort ett bra jobb och därför vill han erbjuda Robbie ett samarbete. Robbie blir först glad men tvekar sedan när han hör att han ska arbeta ihop med Sam.
 
Charity ser en sur Belle på kaféet. Hon frågar henne vad som hänt och tillslut berättar Belle om killen hon är intresserad av fast det råkar vara kompisen före detta pojkvän. Charity råder henne att strunta i det och kontakta killen om hon verkligen vill ha honom.
 
Katie berättar för Chas om Declans vilja att få barn och att det sårar henne att han inget säger om det. Chas råder Katie att prata med Declan.
 
Edna kommer till jobbet på fabriken. De andra blir väldigt förvånade när hon ska arbeta med packningen. När Jai och Rishi går på lunch säger de andra arbetarna att de också ska gå lite tidigare. Edna vill stanna kvar och göra klart arbetet men hon får inte det för sina kollegor eftersom ingen får jobba kvar där ensam. Edna passar då på att gå hem under lunchen för att kolla till Tootsie.
 
Belle är hemma på gården och hon står utomhus och väntar på Luke. När han kommer smyger de iväg så de inte syns ifall någon kommer. Hon säger att hon vill träffa honom och då erkänner han att han bara är 15 år. Det slutar med en kyss.
 
Chas kommer tillbaka till puben efter att ha varit med Katie. Hon tänker sig inte för utan frågar Charity om hur hon mår när hon rusar ut. Charity blir förvånad och stannar till en kort sekund men går sedan vidare.  Då inser Chas att hon glömt att Charity inte vill prata med henne.
 
Jimmy som varit orolig för att polisen ska öppna fallet om mordet på hans far får veta att de inget tänker göra. Han är lättad över beslutet och berättar det för Chas.
 
Sam är på puben och berättar för Gennie om Archie som är sjuk igen. Jai står en bit ifrån och hör det. Han går iväg för att ringa Rachel men Rishi som ser det kommer efter honom. Jai säger att han faktiskt är orolig för sin son som är sjuk. Rishi säger åt Jai att försöka glömma bort att Archie är hans son.
 
Katie pratar med Declan och de kommer fram till att de ska vara ärliga mot varann för det är allt som räknas.
 
Belle går runt hemma och Zak påminner henne om att hon inte har o-utegångsförbud. Hon är nöjd med det men tycker att det är ett konstigt ord.  När Zak förtydligar det han sagt svarar hon bara att han inte behöver bli uppstressad för hon förstår. Zak blir lite irriterad för han tycker hon är lite uppnosig mot honom och hon gör några grimaser då. Strax efter får hon ett sms från Luke och hon blir glad även om hon har utegångsförbud.
 
Chas står utanför puben och tittar upp mot himlen. Rodney kommer förbi och säger att hon borde gå in för det är kallt ute. Sedan kommer Jimmy och vill prata men precis då kommer Nicola så han måste följa med henne. Jimmy berättar att han är orolig för Chas men Nicola tycker att han redan gjort vad han kan för henne.
 
Katie pratar med Megan om samtalet med Declan. Hon är ledsen och känner att hon kommer att bli en belastning för honom som vill ha barn när hon inte kan få några, så hon funderar på om det kanske är bäst att lämna honom trots allt.
 
Cameron ser Edna ute på gatan när hon pratar med Ali och Laurel. De båda tjejerna vill att Edna följer med en sväng till puben men Edna vill inte det. Cameron frågar då henne om hon hört något från Alex men det har hon inte. Edna säger att hon har så svårt att tro att det var Alex som tog pengarna men när Cameron frågar vem skulle annars ha gjort det har hon inget svar. Cameron erbjuder Edna pengar eftersom Alex var hans vän men Edna tar inte emot erbjudandet.
 
Jai försöker återigen få tag på Rachel men hon svarar inte. Ali som står bredvid Rachel råder henne att prata med pappan till babyn eftersom han måste vara orolig för sin sjuka son. Rachel ringer då upp Jai men han har lagt ifrån sig telefonen på kontoret så Charity som är där svarar. Rachel säger då att det gällde några droppande rör i huset. När Jai får veta att Charity svarat blir han förbannad och säger åt henne att låta bli.
 
Chas försöker prata med Cameron men han verkar inte på humör för att umgås med henne. Han skyller det på att han sovit dåligt eftersom hans son Harry sms:at honom mitt i natten. Chas berömmer i alla fall Cameron för att han varit en hjälte som erbjöd Edna pengar. Cameron säger att det inte var så märkvärdigt och att Edna tackade nej så de behöver inte prata om det mer.
 
Katie får höra av Nicola att Steve hjälper till i stallet. Hon vill vara med och bestämma vad som händer så hon säger åt Nicola att ordna ett möte med honom. Först är Katie rätt negativ till att han är där men sedan visar han henne vad han kan om hästar och tydligen räckte det för sedan kommer Steve till puben och berättar att han fått jobbet.
 
Bob försöker muntra upp Dan med att få med vännen till att börja träffa damer igen och inte sitta hemma och sura. Dan är inte så intresserad men Bob är övertygad om att han kommer att träffa en ny "fru Hope" snart. Rodney hör detta och råder de båda männen att försöka med en kontaktannons. Bob tycker det är en strålande idé så de börjar titta i tidningen.
 
Brenda berättar att hon börjat läsa "Försvinnande höjder" och hon tror inte på Bob som säger att boken heter "Svindlande höjder". Hon kollar upp det och sedan vill hon diskutera handlingen men det visar sig att Bob, som döpt sina barn efter två karaktärer i boken, aldrig ens läst den. Han säger till Brenda att bjuda in några damer och diskutera innehållet tillsammans, som en bokklubb. Brenda tycker det är en bra idé och Bob berättar sedan glatt för Dan att det är deras chans att träffa någon.
 
Jai sitter på kaféet och hör när Sam berättar om Archie som kämpar på. Han säger att den lilla killen knyter sin näve som en riktig kämpe, precis som Zak visat honom när han var liten. Jai ser inte alls glad ut när han hör Sams berättelse. Han säger sedan till Rishi att Sam träffar Archie när han vill och det stör. Jai tycker att han som barnets far skulle få träffa sin son lite mer. Rishi säger att Jai måste vänja sig för en dag kommer Archie ändå få en styvfar.
 
Ali klagar för Dan och Laurel om att Edna är så himla långsam i arbetet att det stör dem mer än hjälper. Tyvärr så råkar även Edna höra det.
 
Chas står och kramar Cameron i baren när en vithårig äldre dam dyker upp. (Först trodde jag det var Betty) Det visar sig att hon är Alex mormor och hon är mycket upprörd över att Alex blivit anklagad för stölden hos Edna så nu vill hon prata med henne.
 
Jai åker till sjukhuset och väntar på att Sam ska gå därifrån. Han vill träffa Archie men Rachel säger åt honom att han inte får för då kommer han att vilja träffa honom igen och igen. Jai klagar på att Sam får träffa babyn så mycket mer. Rachel råkar då säga att hon pratat med Rishi. När Jai vill veta vad hans far sagt så svarar inte Rachel...

Kommentarer
Postat av: Agneta

Jag trodde också att det var Betty :) Åh så söt Belle är till och med när hon är trotsig och sur! Hon är suverän både som rollfigur och skådespelerska tycker jag.

2014-04-29 @ 17:35:27
Postat av: Jackson

Ja, visst var damen väldigt lik Betty på långt håll! Och visst har Belle blivit söt!Undar om inte Chas snart börjar dra öronen åt sig över Camerons återkommande vredesutbrott och undra hur saker och ting egentligen står till.

2014-04-29 @ 21:12:11
Postat av: Maria

Usch, tycker stämningen på golvet i godisfabriken är bedrövlig. Den har blivit värre sedan dan och ruby?(hans exfru iaf) började där. Bröl, mobbing, sexskämt, nä riktigt dräggmentalitet. Jämför med hur det var innan dess, (den blinda kvinnan flabbar, kastar skit och pratar alltid snusk iof) eller på syverkstan som Eric hade. Bara för att man arbetar behöver man inte vara helt still. Varför ska Edna dricka alkohol med folk som beter sig som drägg, mobbar henne när hon har ett sjukt djur hemma som måste ses efter? Uppenbart vem i gruppen som agerar som en vuxen.

Tycker det är märkligt att det hela tiden omnämns som att Jai har "allt" el att han håller på att förlora "allt" och med det menad charity och noa. Charity är en bedrövlig varelse som inte har ngr gränser, bedrövlig attityd mot andra och ett snuskigt förflutet. Noa har Jai ingen relation med förutom att han är gift med hans mamma. Vissa skulle nog offra dem för en egen biologisk son.

Declan och Katie är inte vidare roliga nu. Hemsk inredning på home farm.

2014-04-30 @ 01:05:27
Postat av: Tina

Håller med om att inredningen på Home Farm är hemsk. Den är rent ut sagt osmaklig

2014-04-30 @ 15:59:42
Postat av: Linnéa

Maria: Det är Ali eller hur? :) Ruby är hennes sambo, om jag inte minns fel.

2014-05-01 @ 20:15:38
Postat av: Linn

Förlåt ett sent inlägg!
Japp, Dans ex heter Ali.

2014-05-03 @ 21:16:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0