I don't need Charity

Declan vill inte ha varken Megan eller Nikhil på sjukhuset. De båda går men inte utan att tala om för Declan att de finns där för honom. Declan får gå in till Katie men han har svårt för att se på henne när hon ligger hjälplös i sängen, alldeles blåslagen och blodig och får hjälp med andningen. Han får panik och springer ut ut rummet.
 
Charity kommer in på kontoret och ser att Edna har Tootsie med sig. Hon säger åt Edna att hålla sin trasiga hund borta ifrån henne.
 
Gabby ligger på soffan och säger att hon mår dåligt. Givetivs låter Bernice henne vara hemma från skolan även om Laurel märker att Gabby inte verkar speciellt sjuk.
 
Nicola är på dåligt humör och har inte tid för Sam som vill hjälpa henne. Megan hör det och hon tackar honom för hjälpen med Katie. Sam får pengar till en öl som tack för hjälpen. Sedan går Megan in till Nicola och säger att hon tar över, allt för att hjälpa till på kontoret så Nicola inte behöver tänka på allt själv.
 
Moira kommer in med kött till puben. Hon är stressad för vakuumpackarmaskinen är trasig så hon tackar nej till Dianes fråga om att stanna en stund. Cain hör det och efter ett tag dyker han upp på gården för att hjälpa Moira. Hon blir förvånad men låter honom kolla på maskinen. Cain lyckas laga maskinen men han vill inte ha betalt mer än en kopp te. Moira som inte har tid för att dricka te erbjuder honom istället en öl på puben lite senare.
 
Diane hittar ett kvarglömt kuvert på puben. Hon tittar i det och hittar ett födelsedagskort till en ettåring. Diane meddelar Val som kommer dit för att kolla vad det är. De ser att det är en hälsning i från "mamma Amy"
 
Både Diane och Marlon bjuder Sam på öl som tack för att han hittat Katie. Det gör att Sam blir rätt onykter och sitter där med en pappershatt på huvudet.

Rhona och Brett äter lunch ihop på puben. De kommer väldigt bra överens. Marlon som ser dem upptäcker att de sitter väldigt nära varann.
 
Edna upptäcker när hon kollar chaufförernas tidrapporter att de jobbat alldeles för mycket, mer än de får enligt lagen. Hon tar upp det med Charity som vet att det stämmer och hon säger att det ska vara så. Edna blir sur och går därifrån för att prata med Jimmy. Charity skyndar sig till Ednas skrivbord och raderar dokumentet med rapporterna.
Edna kommer tillbaka när Jimmy är på kontoret och det visar sig att han redan vet om att chaufförerna jobbat för mycket. Han säger att de måste tänja lite på reglerna ibland. Edna ska visa honom rapporterna och ser att de fattas från datorn. Hon inser att Charity raderat dem och då blir hon så arg så att hon säger upp sig. Edna säger att hon inte vill jobba i en korrumperad miljö.
 
Megan kommer till sjukhuset för att hälsa på Declan. Hon berättar att hon hjälper Nicola på kontoret så länge han behövs hos Katie. Declan svarar att han bryr sig inte längre. Megan säger att hon behöver ha full tillgång till alla konton men precis när Declan ska svara så blir det akutlarm hos Katie och läkarna ger henne elstötar. Katie klarar sig och får igång andningen.
 
Moira gör sig fin för att gå till puben. Adam blir lite förvånad.  Även Bernice som ser henne undrar varför hon är så uppklädd men Moira svarar inte på hennes pik.
Cain erbjuder sig att hjälpa Debbie med Jack så hon kan vila en stund innan han ska till puben.
 
Rhona försöker få Paddy att ta med någon för en friluftsdag som hon har biljetter till. Paddy blir sur över att hon ska försöka bestämma över honom. Han söker sedan upp Marlon i smyg för att be honom följa med nästa måndag för då kan de skjuta paintball och ha kul utan att någon ser att de leker tillsammans.
 
Edna möter Jimmy på kaféet. Hon är besviken över att han går med på Charitys affärsmetoder och hon är övertygad om att Tom King aldrig hade gillat det. Jimmy säger att det kanske är dags för Edna att gå i pension. Jimmy går iväg och Edna är ledsen. Hon går till puben och då kommer Jimmy dit. Han erbjuder henne lite pengar i avgångsvederlag men Edna svarar att hon behöver ingen välgörenhet (Charity, härlig dubbelmening där) för hon valde att sluta själv.
 
Megan råder Declan att prata med Katie så hon hör hans röst. Declan sätter sig vid sjuksängen och börjar prata om hennes hästar, om sköterskan med massa skäggstubb och en del annat. Katie vaknar till när Declan sitter och ber om ursäkt för allt som hänt för han känner att det är hans fel.
 
Jimmy kommer till kontoret och säger till Charity att han vill att Edna ska få jobbet tillbaka för hon får svårt att hitta annat jobb i hennes ålder. Charity vill inte det och hon lovar att Edna klarar sig ändå.
Edna sitter hemma i soffan och hon har hatten på sig och en filt runt om sig för att få värme. Hon klappar Tootsie som verkar må bättre.
 
Charity kommer hem till Debbie och råkar väcka henne. Debbie som vilat färdigt tänker åka till sjukhuset men Cain säger att hon kan vara hemma så åker han och löser av Andy vid Sarahs sjuksäng. Debbie blir förvånad eftersom han skulle till puben men han avstår det för att hjälpa henne.
 
Moira tröttnar på att vänta så hon går hem. Bernice är lite skadeglad när hon frågar henne om han inte dök upp, han som hon väntade på. Moira kommer hem och hon är besviken. Adam märker skillnaden för hon var så glad när hon gick men nu verkar hon ledsen. Moira säger att hon klarar sig, hon ska läsa en bok och ta ett glas vin.
 
Val ger Amy kortet. Amy som inte sett det inser att det är hennes mamma som skrivit det. Hon är lättad över att det aldrig blev skickat. Val tycker att Kerry borde få en tillsägelse eftersom hon återigen gör något som hon inte ska men Amy orkar inte bråka.
 
Marlon frågar Bernice om han kan få ledigt på måndag och hon går med på det. Laurel som hör det undrar givetvis varför. Marlon svarar att han ska skjuta paintball med en vän. När han inte kan säga vem så drar han till med Jimmy men Laurel går inte på den lögnen. Marlon erkänner att han vill träffa Paddy och då säger Laurel att det är ok.
 
Declan berättar för Katie om hjälpinsatserna och att alla har gjort sitt för att hjälpa till. Han säger att nu är det viktigaste att hon lever för hon är viktigare än jobbet. Katie som börjar minnas vad som hänt kommer även ihåg bråket. Det gör henne ledsen även om Declan försvarar sig med att han var arg och sa sådant han inte menade. Katie vill att han går därifrån men han vill inte. Då ringer Katie på sköterskan som får säga åt Declan att lämna rummet. Declan går iväg trots att han inte vill...
 
Här under postar jag lite information från Colin. Det är så mycket så han fick ett eget inlägg. Missa inte det...
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: FrkHöger

Jag hoppas inte Katie blir förlamad eller så, eller får problem med att få barn då det var blödningar i bäckenet.
Det är definitivt ett spel mellan Moira och Cain, han har blivit mycket mjukare nu.
Rhona verkar falla för Brett, även Marlon upptäckte det men kommer han säga något till Paddy?
Jag gillar Megan som hon är nu, men är hon ärlig eller ute efter hämnd?
Var är Belle?

2014-04-04 @ 13:55:26
Postat av: Jackson

Katie sade ju att benen kändes alldeles kalla när hon låg nere i schaktet, så jag tänkte direkt på förlamningsrisken.

Synd att Cain inte gick till puben, men han vill väl hålla Moira litet på halster. Bernice tycker jag allt sämre om. Hon är så arrogant och otrevlig mot de flesta.

Blev litet betänksam när man zoomade in Ednas händer vid elementet. Såg aldrig vad det var för slags värmekälla, men ämnar hon gasa ihjäl Tootsie och sig själv, tro?

2014-04-04 @ 14:28:59
Postat av: Ylva

Lite märkligt att Katie inte stod ut med att Declan var kvar i sjukrummet. Jag menar även om dom var osams när olyckan skedde så har dom ju hängt ihop rätt länge och är nygifta.

Att någon bara orkar vara så otrevlig som Charity...

Ska Marlon verkligen behöva be Bernice om ledigt? Är hon hans chef helt plötsligt?

2014-04-04 @ 14:30:34
Postat av: JH

Fick känslan av att Cain nog ville gå till puben men att han märkte att han behövdes hemma. Tyckte inte att det verkade som att han gjorde det för att hålla Moira på halster för tyckte att man såg att han slets mellan plikterna.

Tror att elementet hos Edna bara visade att hon inte har pengar. För tyckte att det såg ut som hon stängde av det, antagligen för att spara pengar. Och sen filmade de räkningar som låg på bordet.

2014-04-04 @ 15:23:11
Postat av: finländskan

Jag uppfattade också så att Edna stängde av elementet och sen lindade hon in sig själv och Tootsie i filtar för att de skulle hållas varma. Säkert filmade de den scenen för att vi skall förstå att hon har dåligt med pengar.

Tydligen är Edna alldeles för stolt för att berätta om sina bekymmer och begära hjälp av någon, i stället låtsas hon att allting är okej.

2014-04-05 @ 13:19:55
Postat av: Ylva

Edna borde väl kunna be "mr James" om hjälp?

2014-04-05 @ 14:24:23
Postat av: Madeleine

Tycker Bernice filmas på ett sätt som gör att man inte ser hennes underkropp, kan det vara för att hon är bra mycket kraftigare än tidigare.
Och Charity,henne hatar jag, vilken bitch och så fånigt att en fd hora är sådan fena på att driva företag i åkeribranschen...haha

2014-04-05 @ 16:21:54
Postat av: Agneta

Varför skulle inte Charity kunna driva ett företag med framgång, så mycket skinn som hon har på näsan? Att ha varit prostituerad behöver faktisk inte betyda att man är dum i huvudet.

2014-04-05 @ 16:31:49
Postat av: Maria

@ madeleine Håller med!

2014-04-05 @ 17:05:07
Postat av: Lena

Tycker så illa om Charitys sätt att behandla folk.
Nu undrar jag lite eftersom flera av er nämt att hon varit prostituerad inann vilket jag inte vet eller sett nåt om förutom när någon tagit upp det. Finns ju faktiskt olika typer av prostitution. Har Charity varit så nergången o levt totalt utslagen på gatan o därför varit tvungen att stänga av allt kännsloliv för att "överleva". Därav denna känslokyla o total brist på empati för andra ? Eller var det ungefär som det man såg Cain o Charity sysslade med ett tag. Utnyttja o lura andra bara för att ha det bra själv. Inget hon var nödd o tvungen till direkt. Naturligtvi tror jag att psyket tar stryk i båda situationerna men det är ändå en enorm skillnad på det hela ändå i mitt tycke.
Försöker bara förstå hur någon kan bli så gement elak för innan har jag tyckt att hon varit ganska charmig o ett lite roligt tillskott i HTG.

2014-04-05 @ 17:26:04
Postat av: finländskan

Lena, jag känner inte riktigt noggrannt till hela historien, men enligt vad det sagts i serien när det pratats om Charitys förflutna som prostituerad, så har jag uppfattat det så att hon var tvungen till det under en period tidigare i sitt liv. Åtminstone har Charity själv försvarat sig på det sättet i nåt skede då nån tagit upp det.

2014-04-05 @ 18:14:55
Postat av: ELIZA

Hej alla ! Tillbaka igen efter att ha smält skiten jag fick 27/3 ...Funderat ibland, fram och tillbaka..Erkänner att jag blev väldigt förbannad...Skrev ett inlägg för länge sen när Chas´s son satt i häktet eller om det var fängelset, för dödshjälpen på Jackson..Det var sista avsnittet inför sommar uppehållet, och jag skrev att måtte han nu inte svettas bort där han satt inför den varma sommaren..Jag skojade.. Och ta mej f*n om inte en svarade: att vi ser en serie, är inte verklighet..!! Tro det eller ej, men jag är inte en imbecill idiot som vissa tydligen tror...(kanske säger mer om läsaren,men nu var jag elak,som jag inte skulle vara,förlåt)...!!!!! Jag både skojar och är ironisk...Tänkte i ett svagt ögonblick vara vääldigt elak tillbaka ,men avstår,för som du skrev,Lena, hur fel det kan bli här på nätet.. Känner nu som dom som varit utsatt för terrorister, MEJ ska ingen vinna över!! Så jag blir kvar här, för HTG har jag följt sen det startade, och tänker bli kvar tills dom lägger ner det.. Jag tackar för både Lena´s och Anna´s kommentarer...Och därmed över till avsnitten, hoppas på Moira och Cain, hoppas Katie blir frisk, och kärleken består mellan dom, hoppas Sarah blir frisk, hoppas Laurel blir lite mindre bitsk, hoppas Paddy (min favorit) blir snällare,är lite förvånad över hans sätt nu, men känner sej väl överflödig och svartsjuk, Edna, stackaren,HOPPAS op går bra med lilla Tootsie, är ju hennes allt, hoppas förhållandet mellan Declan och syrran ordnar sej,nu ser dom hur skört livet kan vara...Och avslutningsvis,Charity, håller fullständigt med om vad Madeleine skrev här ovan!!!Men Lena skrev också kloka ord!!

2014-04-05 @ 19:49:07
Postat av: Lena

Se där ja. Bra Eliza :-)
o tack finländskan
Det är väl helt enkelt så att jag vill hitta förmildrande omständigheter för Charitys beteende så jag kan fortsätta ha henne som lite favorit.
Är tunnt med dom nu när Chas är borra.
Rodney finns ju kvar men mest i pereferin numera.
Diane gillar jag med men hon är ju så präktig jämt.
Chas Charity o Rodney hmmmmm
Verkar som jag föredrar de mer lite dekadenta, blir lite mer livat så.

2014-04-05 @ 22:42:07
Postat av: Lena

Såg att du Eliza skrivit något om att du fått höra att det bara är en serie o inte verkligheten.
Haha undra vad denna någon ska tänka om mig nu som går å funderar över hur Charity hade det när hon levde som prostituerad.
Härligt vad HTG ändå engagerar oss

2014-04-05 @ 22:51:54
Postat av: Emm

Charity drev väl Tate's åkeri tillsammans med Christofer Tate, när dom var gifta? Så klart hon har kunskap och erfarenhet (men hon är en taskig översittare när hon få chansen).

Hoppas Katie blir helt återställd och att hon och Gennie blir vänner igen, och att hon ställer lite krav på Declan och deras förhållande. Dom verkar inte prata så mycket med varandra, hon vill ha vardag och han vill ignorera henne och sen överraska med middag/spa/allmänt storslagna gester istället för en lunch/middag på tu man hand, med tid att prata och lyssna på varandra. Hon driver ett företag, ett företag hon levt på i flera år, och han avbokar alla hennes lektioner, hade hon gjort nåt liknande mot honom och hans företag hade han blivit skitsur.
Tyckte det var starkt av henne att be honom gå, så hon får lite space och kan fundera på vad hon vill.

2014-04-06 @ 21:50:15
Postat av: Maria

Tror inte charity drev åkeriet, hon hade fullt upp med att ligga med folk hit och dit, bl.a. Chris syster Zoe. Hon har alltid manipulerar, ljugit och spelat ut folk mot varandra. Bryr mig inte om idioten Jimmy förlorar företaget men att gå på Edna, göra henne arbetslös så att hon knappt kan rädda sin hund eller leva på en civiliserad nivå, mobba och trakassera dem hon kan, ex Rachel för att hon är städerska gör henne till en riktigt vidrig person.

2014-04-07 @ 00:22:33
Postat av: ELIZA

Kanske Charity råkar ut för det gamla ordsättet: Ju högre du klättrar desto hårdare blir fallet? Väntar med spänning på, att hon ska få reda på det väntade barnet med Rachel..ha ha ha ....

2014-04-07 @ 08:03:28
Postat av: Thomas

Bara för att någon är/varit prostituerad är den inte en sämre människa än någon annan.

2014-04-07 @ 10:52:20
Postat av: Ylva

Bra sagt. Hon är helt enkelt bara otrevlig. Spelar ingen roll vad hon jobbat med.

2014-04-07 @ 11:42:54
Postat av: ELIZA

För att klargöra en sak: Jag har aldrig klankat på eller påstått att någon är dålig för ens val i livet..Jag har bara skrivit och kommenterat gamla sanningar här i SERIEN..Charity haaar varit prostituerad..Och vad jag reagerar på är::: Att hon ska inte sätta sej på så höga hästar överhuvudtaget...Inte ens om hon inte varit det hon var, och även varit den högsta chefen någonstans nu, vad jag vill säga är, att var liite ödmjuk för vad Du åstadkommit...Behöver ju inte kliva över lik bara för att Du kommit dej upp.. Var glad i stället..Och speciellt i det här fallet..För hon kommer ju knappast från någon familj, eller,,??? Jag lägger INGA moraliska värderingar i hur folk lever sina liv..Jag har nog med att sköta mitt eget...

2014-04-07 @ 16:21:54
Postat av: ELIZA

Från någon bättre familj skulle det stå...

2014-04-07 @ 16:23:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0