En beskedlig prästfru och en kalkon som blev kalkon

Återigen börjar avsnittet med lugn musik medan man ser bland annat julfirande hos Nikhil och Gennie, Val och Eric och en glad Alicia medan Chas sitter ensam och ser ledsen ut. Cameron ligger i sängen och tittar upp i taket medan man ser Alex ligga i bilen med stirrande blick, död...
 
Gabby har födelsedag och Laurel lämnar henne och Arthur hos Bernice och Steve och Ashley.  Sedan när Laurel kommer hem blir hon lite sentimental och saknar barnen som hon vill ha nära när det är jul. Tillslut ber Marlon henne att klä på sig. De går ut och sprider julglädje hos byborna genom att dela ut små fruktpajer.
 
Val gnäller över att Camerons lastbil skymmer hennes juldekorationer hon har utanför värdshuset.
 
David får Alicias julklapp till honom. Det visar sig vara en klocka. När Alicia öppnar sitt paket från David så blir hon besviken över att det bara är en penna med massa glittriga stenar på. Han får sedan familjen att gå till puben för att vara lite sociala med sina grannar.  Alicia och Jacob går och sätter sig medan David beställer dricka. Priya jobbar och hon hinner prata lite med honom och tacka för julklappen. Alicia kommer fram till bardisken för att David dröjer så. Hon ser armbandet och säger att det är fint.
 
Edna firar jul hos Betty. Hon saknar Alex och tycker det är konstigt att han inte hört av sig om han tänkt resa bort och nu har han varit borta i två nätter. Victoria lovar att sms:a honom för att fråga var han är.
 
Jai som ser när Rachel med familj åker till sjukhuset säger till Charity att han blir sen hem till Lisa. Hon undrar varför och han skyller på att han ska hälsa på Declan. När Charity vill följa med honom säger han att det är bättre hon stannar med Debbie.
 
Kerry lagar till en kalkon men när hon ska skära upp det så är den fortfarande rå inuti. Amy som fått en klänning som hon inte gillar har ändå på sig den för att göra sin mamma glad. Hon blir ändå besviken när middagen inte blir som den skulle så hon går iväg därifrån.
 
Eric har köpt en hundvalp till Val i julklapp och han har döpt den till Cheryl. Val blir på lite bättre humör. De går sedan hem från värdshuset för att fira jul hemma.  Amy kommer dit och säger att hon hatar julen.
 
Cameron går in hemma hos Edna och han tar ett kuvert med hyrespengarna från Alex. Sedan river han runt bland sakerna så det ska se ut som ett inbrott. När han smyger ut därifrån med en stor väska så ser Alicia honom för hon sitter utanför puben och är ledsen.
 
Laurel blir bara fullare och fullare efter varje hem hon varit och lämnat en julhälsning på. Hon och Marlon besöker Chas som vill sitta hemma själv. När Laurel och Marlon går möter de Moira som är på väg till Chas.
Chas och Moira sitter sedan och dricker vin och pratar om Cain och Cameron. Moira råder Chas att ta tillvara på kärleken till Cameron för annars kan man ångra det när det är försent. Chas är så besviken för att han inte var hos henne under rättegången men Moira försvarar honom med att han fanns ändå kvar i byn när han lika gärna kunde ha stuckit om han velat.
 
Samtidigt som man hör Chas och Moira prata ser man när Cameron gräver i skogen. Marken är frusen och det börjar snöa lite lätt.
 
Jai kommer till sjukhuset precis när Ali lämnat Rachel där. Han får följa med Rachel in och titta till sonen. Det står en man där och tycker de är fina och han frågar om han ska ta en bild på dem tre tillsammans men Rachel säger nej.
 
Jimmy ser Chas stå vid dörröppningen till puben. Han drar med sig henne till kyrkogården. De står vid Carls grav och pratar om mordet på hans pappa. De båda känner en viss samhörighet för som Jimmy säger så var det endast de två som verkligen kände Carl. Han får en stor kram innan han går iväg till gudstjänsten.
 
Kerry berättar för Andy om besvikelsen över att även denna jul inte blivit perfekt som hon ville att Amy skulle ha det. Andy tröstar henne och ganska snart kysser de varann. Precis då kommer Amy hem med Eric och Val. Amy blir återigen besviken på sin mamma som lovat att inte strula med Andy. De alla sätter igång att duka upp maten Pollards haft med sig.
Senare så erkänner Amy för Eric att hon tänker på Kyle en dag som denna.
 
Hemma hos Dingles firar man Belles födelsedag. Laurel är nu så full att hon somnar vid matbordet. Lisa skrattar och säger att Laurel gått från beskedlig prästfru till att bli en av dem, än sker det mirakel.
 
Flera bybor är i kyrkan för gudstjänsten. David tittar bakåt på Priya. Alicia ser det och säger att han lika gärna kan sätta sig hos henne. Sedan går hon ut ur kyrkan och David följer efter. Hon berättar att hon sett armbandet hemma och trodde det var till henne. Alicia är ledsen för att hon förstör julen för honom och Priya men han ska få sin skilsmässa. De går sedan in i kyrkan igen. Efteråt så frågar Jacob om de ska hem för att se en film och David säger att det är klart att de ska göra det.
Innan filmen börjar så går Alicia ut. David kommer ut till henne och hon berättar att Priya vill knappast ha skulden för deras skilsmässa så Alicia kommer att säga att de beslutat det gemensamt eftersom de gift sig lite förhastat.
 
Ashley följer med Edna hem efter gudstjänsten. De kommer in och ser att någon varit där och rivit runt bland möblerna. Ashely säger att de får inte röra något innan polisen varit där.
 
Cameron är på värdshuset. Han duschar länge och verkar inte må så bra. Hans mobil ringer och det är hans barn som ringer för att önska god jul. Strax efter kommer Chas dit. Hon förklarar att hon vill ha honom i sitt liv för alltid. (Bör hon inte skilja sig från Dan först?)
Cameron blir glad och lovar att inget ska få komma emellan dem igen.
 
 

Kommentarer
Postat av: Madeleine

För mig har eller var HTG en mysig serie med alldagliga problem men mysfaktor.
Nu mördas en ung kille och jag tycker det är för jäkligt...om man vill se mord och misshandel finns massor av filmer och serier på kvällstid, nej det räcker nog nu för mig.

2014-04-23 @ 15:56:13
Postat av: Conny

Åtminstone är jag glad att Alex är borta..Kass skådespelare och karaktären har väl inte heller varit den mest intressanta. Cameron kan man ju älska att hata. Dominic Power som spelar honom gör det riktigt bra!

2014-04-23 @ 17:29:58
Postat av: TinaV

Var finns glädjen i denna serie, det har bara varit tråkigheter länge nu.
Jag tyckte så synd om Alicia idag, jag hade önskat att David ville ha henne till flickvän.

2014-04-23 @ 20:09:12
Postat av: Lena

Jag håller verkligen med dig Madeleine fast jag blir ju kvar här och hoppas på bättring som vanligt :-)

2014-04-23 @ 20:33:44
Postat av: Maria

Ja visst händer det grejer. Hemskt med ytterligare ett mord, känner mig illa till mods. Alex var ju en "vanlig" kille och vara absolut inte förtjänt av detta.

Inte nog med detta så behöver ju verkligen Edna pengarna som han lämnade henne för hyran.

En sak som stört mig är att ingen, varken polisen eller ngn annan undrar var carls mobil är. Han skickade mmsen med Cameron och Chas till debbie och sedan blir han mördad. Självklart kan mobilen vara en viktig pusselbit.

Tycker inte David är en juste person, mer en kille utan stake. Tycker att hans beteende upprepas i varje relation till olika kvinnor. Han var en lika stor råtta mot nicola/leyla och nu gäller det priya och alicia. Tror mer att han fortf är så mesig att han struntar i att folk blir sårade, bara han kommer undan.

2014-04-23 @ 22:43:15
Postat av: natta

jag ÄLSKAAR att det händer så mycket nu.
synd att alex blev mördad men ändå underbart att det blir lite fart & fläkt i serien.
Alla bra serier innehåller ALLT och det gör verkligen emmerdale nu. man får fram känslor av att kolla på serien, ilska, sorg & glädje. och det är både spänning samt vardagliga problem i samma veva. värdens bästa serie.

2014-04-24 @ 01:13:14
Postat av: AnnaS

Synd att Alex blev mördad tycker jag också, inte minst för att han var snyggaste killen i serien just nu. Men nu måste väl Cameron åka fast i alla fall!
Visst är David en fegis, men det är det ju många som är, irl, menar jag.

2014-04-24 @ 04:30:17
Postat av: sussi

Och värre kommer det att bli. Alex är inte det sista...:-(

2014-04-24 @ 11:41:28
Postat av: Malin

Spoilar du Sussi eller spekulerar du bara? Inte kul eller schysst för oss andra om du antyder om vad som ska hända i serien

2014-04-24 @ 12:00:21
Postat av: ELIZA

Sussie,Sussie...Låt oss få det i den takt det kommer...Så mycket att smälta nu...Chas ,fri men ledsen..(Hon borde väl prata med Dan,han har blivit behandlad som en skit..) Alicia,fri men ledsen...Chas tog ju visserligen tillbaka Cameron,men vad händer när hon får veta? Han kan ju inte gå i land med det här hur länge som helst..Och Alex,vad hade han gjort för ont??? Lyssnat på ett tok...Laurel small i tallriken...Ha ha ha ...

2014-04-24 @ 14:49:46
Postat av: Ylva

Cameron, vilken läskig typ! VHar liksom inte fattat det förrän nu.

2014-04-24 @ 16:06:43
Postat av: Linnéa

Conny: Ja, han lyckas verkligen med att förmedla känslor. Rollen som Cameron är som sagt en roll, men han blir faktiskt obehaglig utanför TV-rutan, om du förstår vad jag menar. Kroppsrörelser, mimik, ögonen m.m.

2014-04-24 @ 22:18:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0