Ni kommer att ryka ihop så brösten flyger

Cameron berättar för Jimmy att Chas tänker erkänna att hon mördat Carl så hon behöver ingen advokat så Jimmy kommer att få pengarna tillbaka. Jimmy tycker inte Chas ska sitta inne trots det hon gjort.
 
Bernice berättar för Rodney och Val att hon tänker åka iväg med Steve. Precis då kommer Steve in på puben. Rodney blir rätt förvånad när han ser att Steve är i samma ålder som han.
 
Nikhil och Andy råkar vara på kaféet samtidigt med sina barn. Precis då kommer Gennie in och hör när Brenda säger att det är fint när de är så faderliga. Gennie som har svårt att sllita sig från sin familj ska egentligen gå till jobbet. Brenda märker det och säger att Gennie kanske inte är en karriärkvinna trots allt. Det gör att Gennie blir irriterad och skyndar sig till jobbet i alla fall.
 
Charity frågar Jimmy om pengarna som fattas på kontot. Hon blir rasande när hon får höra att han betalar för Chas advokat. Hon vill inte att deras pengar ska hjälpa Chas för hon måste få sitt straff. Charity frågar Jimmy om han har ett förhållande med Chas men givetvis förnekar han det.
 
Declan kommer till sjukhuset för att träffa Katie. Precis då kommer sjukgymnasten in och säger att han inte har tid just nu men att han återkommer om en timme. Declan blir förvånad över att Katie börjat med sjukgymnastik utan att säga något till honom.
 
Steve försöker prata med Bernice men hon lyssnar inte riktigt på vad han säger. Plötsligt inser hon att han dumpar henne och hon blir jätteledsen.
 
Megan besöker Katie för att prata llte med henne. Hon säger att hon vill glömma allt det tråkiga som hänt och hon skyller på att hon varit upprörd och arg när hon sagt något dumt. Katie ber henne om ursäkt för att hon lurat Robbie och henne. Katie tror att det är därför hon råkat ut för olyckan eftersom hon gjort något dumt så då får man tillbaka det. Precis då kommer Declan in och hör henne.
 
Charity berättar för Nicola att Jimmy tänker besöka Chas. Det gör Nicola förbannad så hon skäller ut Jimmy men han tänker inte ändra sig eftersom Chas inte har så många som ställer upp för henne. Nicola blir orolig för vad Cain kan göra om han får veta det.
Precis när Jimmy ska gå kommer Bernice hem till dem för att prata med Nicola. Hon berättar att hon aldrig älskat Charlie, inte på det sättet som hon älskar Steve. Bernice erkänner att hon tänkte ringa till Steves fru när de var på semester men att hon sedan avstod.  Även om han inte vill ha henne nu så ska hon vänta eftersom hon fortfarande vill ha honom. När Bernice går så glömmer hon sin mobil på köksbordet. Nicola ringer till Steves fru Sue och låtsas vara Bernice. Hon erkänner att hon haft en affär med Steve.
 
Gennie möter Cameron och frågar hur Chas mår. Han berättar vad Chas tänker göra och då blir Gennie sur på honom för hon tycker inte han ställer upp tillräckligt utan nästan att han gett upp. Då svarar Cameron att han tänker göra något som han borde ha gjort för flera veckor sedan.
Han åker till polisstationen. Utanför i bilen så ringer han sina barn och tar farväl av dem för som han säger så ska han resa utomlands ett tag.
Sedan går han in på stationen och söker ansvarig kriminalpolis. Polisen tror inte på Cameron när han säger att det kan ha varit någon annan som kom efter Chas och slog ihjäl Carl. Polisen säger åt Cameron att inte slösa på deras tid för nästa gång blir han åtalad för det.
(Även om Cameron, inte för jag tror det, skulle erkänna så kommer alla tro att han gör det för att rädda Chas, eller?)
 
Katie kämpar med sin sjukgymnastik men det är inte lätt för henne och hon blir förtvivlad när hon inte kan lyfta på benen.
 
Kerry och Amy sitter på kaféet. Kerry berättar att hon inte fått jobbet hon sökt och då biir Amy irriterad. Kerry säger att hon vill julpynta hemma så det blir fint den första julen de firar tillsammans.
 
Bernice kommer tillbaka för att hämta mobilen. Nicola säger åt henne att skärpa sig och så länge hon inte gör det tänker hon behålla systerns mobil. De båda går sedan till puben. Efter en stund kommer Steve dit och han är rasande för det Bernice gjort. Först fattar inte hon vad det är men sedan ska hon bevisa att hon inte ringt till Sue genom att kolla samtalslistan på mobilen. När hon ser samtalet till Sue finns registrerat blir hon förbannad på Nicola. Nicola försvarar sig med att hon gjort det för Bernices bästa så hon kan gå tillbaka till Chariie och Dee-Dee.
 
Jimmy besöker Chas. Han säger att det egentligen är hans fel att hon sitter inne eftersom han inte gjort något åt Carl som han visste var besatt av henne. Chas berättar för honom att hon var på väg att rymma med Carl även om hon inte visste vart och hade hon gjort det hade alla hon älskar haft det bättre just nu. Hon berättar även att Carl erkänt att han dödat deras far. Jimmy erbjuder henne hjälp i rätten om hon vill för hon måste kämpa så inte Carl vinner även nu även om han är död.
 
Kerry och Amy julpyntar hemma hos Andy. Val kommer dit för att be Kerry att hjälpa till på värdshuset för de har mycket att göra nu inför julen och hon själv måste täcka upp för Diane i baren. Amy säger åt dem båda att de kan inte jobba ihop för då kommer de att ryka ihop så brösten flyger. Kerry tackar ändå ja till jobbet och Val blir nöjd.
 
Cameron sitter på pubens uteservering när Alex kommer dit. Han frågar hur det är men precis då kommer Charity och spyr galla över att Jimmy betalar för Chas advokat. Hon tror inte det hjälper för Chas kommer ändå att åka dit för mordet. När Charity gått muttrar Cameron om att Chas träffat Jimmy men inte vill träffa honom. Alex säger att de kan ta en öl så kan de prata vidare.
 
Declan pratar med Megan hemma i huset. Han skulle ha varit hos Katie men hon vill inte ha besök så han är besviken. Han säger att det är hans fel att Katie ligger där eftersom det var han som åkte iväg på fyrhjulingen först. Megan råder honom att ge Katie tid och vänta tills hon kommer hem igen.
 
Steve, Bernice, Nicola, Rodney och Val är i vardagsrummet för att prata ut om vad Nicola gjort. Nicola håller fast vid att det var det bästa så Bernice kan gå tillbaka till sin familj. Rodney skäller ut Nicola för att hon gjort fel. Sedan får Bernice och Steve en stund ensamma. Steve berättar att han tänkte berätta för frun samma kväll men sedan fick hon samtalet och hon blev väldigt upprörd så nu var han orolig för hennes hälsa. Bernice frågar honom om vad han svarat när hans fru frågat honom om vem han älskar. Steve svarar aldrig Bernice.
 
Steve går ut till puben och frågar om det finns rum för honom på värdshuset för han behöver någonstans att ta vägen. Han vill inte vara med Bernice och han undviker återigen att svara henne när hon frågar vem han älskar.
Bernice tror att det är Nicolas hämnd för vad hon gjorde med Carlos och hon kommer aldrig att förlåta sin syster för det  för nu har hon förlorat mannen hon älskar.
 
Cameron kommer till Jimmys kontor för att höra hur mötet med Chas gått. Jimmy berättar att de kan inget göra om inte hon ändrar sig.
Samtidigt får vi se Chas ligga på sängen och stirra upp i taket i cellen.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: ELIZA

En sak jag inte begriper är hur undersökningen är gjord efter mordet på Carl..Ska inte engelsk polis vara bäst i hela världen..? Chas har sagt gång på gång hur hon "hadeihjäl" Carl.. Måste väl synas på obduktion att han fått mer än ett slag??? För hon slog ju bara en gång...Och inte lär Cameron ta på sej det där,inte...Hur har man bara samvete,att dessutom sitta och säga att han älskar henne.... Tragiskt med hela grejen..

2014-04-09 @ 15:04:47
Postat av: Anonym

Vill än en gång, tacka för en underbar blogg, du är fantastisk som skriver här så snabbt efter varje avsnitt.

Lisa

2014-04-09 @ 18:34:14
Postat av: Linnéa

Eliza: Det borde synas att han har blivit slagen vid upprepade tillfällen. Cameron borde berätta sanningen, men jag tvivlar om att han skulle offra friheten samtidigt som man kan undra om vilken frihet som finns när han är medveten om vad han har gjort. Cameron pratar om hur mycket som han älskar henne, men han besöker henne i anstalten m.m, kvinnan som han säger att han älskar som sitter anklagad för brottet som han har gjort sig skyldig till.

2014-04-09 @ 22:25:21
Postat av: Jonas

Det borde synas att han har blivit slagen vid upprepade tillfällen, ja. Dock är det nog svårt för Chastity att bevisa att hon enbart slog honom en gång. Det troliga är väl att den allmänna uppfattningen är hon far med osanning angående den uppgiften.

2014-04-11 @ 12:45:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0