Bjällerklang – Stilla natt

Första avsnittet börjar helt tyst och man ser bara när Cameron smyger omkring och försöker ringa till Alex och sedan när Debbie målar läpparna...
 
Cameron ringer till Alex som inte svarar. Han håller ändå koll på var Alex är så när Alex kommer ut ur huset kommer Cameron fram till honom. Alex gör klart med att han inte vill prata med honom. När Cameron sedan möter Alex på kaféet så går Alex med på att lyssna på vad Cameron har att säga men endast om de stannar på kaféet.
Cameron försöker få reda på vad Alex tänker göra med informationen han fått. Alex vill att Cameron går till polisen och erkänner. Tillslut så säger Cameron att det är lika bra att göra det för annars kommer väl Alex ändå gå till polisen.
 
Debbie gör sig i ordning till rättegången. Domen ska förkunnas och hon är finklädd eftersom hon är säker på att hon kommer att få fira efteråt.
 
Kerry ska handla i affären och hon ska köpa kalkon men klagar på att den är förliten. David påpekar att det är en duva hon håller i handen. Val och Eric kommer in och Val kan inte låta bli att pika Kerry för att handla en duva och en konservburk med bönor. Kerry blir förnärmad och struntar i att handla.
 
Alicia står vid bardisken och pratar om David med Bernice. Lite bakom dem står Priya och hör allt. Alicia säger "min David" rätt ofta och sedan berättar hon att han letat efter semesterresor för dem efter jul. Priya ser inte alls glad ut när hon hör det.
 
Cameron kommer åkandes på vägen och ser att Alex går där. Han får reda på att Alex är på väg till stan och då får han panik. Cameron stannar till och när Alex vägrar att åka med så tar Cameron en stor träpåk som ligger vid vägkanten och slår till Alex med. Han låser sedan in Alex i skåpbilen och parkerar den i skogen. När Alex vaknar till i bussen är han ensam och händerna och fötterna är fastbundna.
 
Juryn ska förkunna domen för Chas. De förklarar henne oskyldig och Debbie som sitter på läkaren blir rasande och börjar skrika att de har fel eftersom Chas erkänt att hon mördat Carl, sedan säger hon att nästa begravning kommer att vara Chas. Charity tar med sig Debbie ut ur salen. När sedan Chas kommer ut ur rättssalen tillsammans med Zak, Lisa, Moira och Paddy så blir Debbie ännu mer förbannad. Hon börjar svärar och skrika åt Chas som står tyst och blir ledsen. Zak försöker få Debbie att lugna ner sig men hon fortsätter.
 
Eric och Val kommer in på puben och ser David där. De pratar om julen och då säger Alicia som jobbar att det kanske inte blir som planerat under julen. David förklarar att de bestämt att fira jul hemma i lugn och ro. Det visar sig dock att Alicia har några arbetsskift men Priya är snabb på att erbjuda sig att jobba istället för henne. Alicia blir väldigt tacksam över det. Priya skäller sedan ut David angående semesterplaneringen. Han erkänner att han tittat på det men att det var till dem två fast Alicia hade sett det och trott annat.
 
Robbie kommer hem till Victoria något tidigare än när firandet börjar. Han förstår inte varför men plötsligt är han ensam med Amy som inte blir allt för glad. De båda inser vad Victoria försöker göra så de lurar henne genom att låtsas vara väldigt kärvänliga mot varann.  Victoria hör dem fast dörren är stängd men inser snabbt att det är något konstigt med det hela. Hon tittar in i rummet och ser Amy och Robbie ligga på sängen och fnissa.
 
Chas kommer hem till puben. Dan välkomnar henne tillbaka men hon kollar bara efter Cameron. Hon blir besviken när han inte är där. Hon går in till vardagsrummet för att ta det lugnt. Strax efter kommer Cameron in och han försöker förklara att han inte kunde gå på rättegången för att han var så orolig för vad juryn skulle säga. Precis då kommer Debbie in och hon är så förbannad och besviken. Hon säger att hon tänker göra varje dag till ett helvete för dem så länge de är tillsammans.
 
Andra avsnittet börjar med julmusik – Bjällerklang – samtidigt som man ser Alex vakna till i bussen. Det är rätt kuslig stämning. Cameron gör sig i ordning på värdshuset och går ut därifrån. Han säger till Val att inte städa hans rum.
 
Bernice är på dåligt humör för hon gillar inte att Gabby ska behöva bo på samma ställe som en mördare. Ashley försöker lugna ner henne eftersom de alla gör fel ibland
 
Priya berättar för en mycket besviken Nikhil att hon inte tänker fira jul med dem eftersom hon antagligen kommer att jobba. Nikhil tycker hon borde vara med dem för att det är trots allt Mollys första jul men Priya vägrar.
 
Victoria kommer över med likör till Edna för att ha i julkakan. Hon märker att det är väldigt kallt inomhus. Sedan undrar hon hur det går att bo ihop med Alex och Edna säger att det går över förväntan fast han gått iväg tidigt denna morgon.
 
Chas är besviken över att Cameron inte stannat kvar hos henne nu när hon är fri. När han sedan kommer hem till henne så gör hon slut för hon känner att de kan inte leva ihop när de skapat så mycket olycka för andra.
 
Val kommer över till Amy för att ge henne lönen. Hon påpekar, mycket tydligt för att Kerry ska höra, att de kommer att ha massor med mat över julen och att det är synd att Eric ordnat med så mycket mat. Amy vill lämna julklapparna nu men Val tycker hon kan komma med dem i morgon.
 
Declan installerar en trapphiss för att Katie ska komma hem. Han är stolt men hon ser inte så glad ut. När hon sedan ska fixa kaffe så tappar hon ut kaffebönor på golvet men hon vill inte ha hans eller Megans hjälp för hon vill klara sig själv trots att hon sitter i rullstol.
 
David har köpt ett fint armband som han har i en presentask. Alicia kommer hem så David gömmer asken i en kökslåda. När han sedan är i affären för att jobba smyger Alicia hem för att titta vad han gömt. Hon blir alldeles förtjust i armbandet så hon säger åt David att hon måste in till stan för att köpa en väldigt speciell julklapp till någon.
 
Chas berättar för Lisa att hon gjort slut med Cameron. Lisa berättar sedan det för Debbie som blir förvånad.
 
Val är besviken över att det är bara hon och Eric som ska fira jul ihop så hon föreslår att de kontaktar ett barnhem för att höra om de har något barn som behöver placeras i fosterfamilj. Eric säger åt henne att hon kan inte ersätta Amy på det sättet.
 
Priya visar David ett ställe dit de kan åka för att åka skidor. Hon är beredd att lära honom åka om han vill följa med men de skulle åka på annandag jul. David svarar att han kan inte kan sticka iväg eftersom han lovat att fira julen med Alicia en sista gång och därför kan han inte bara lämna henne efter juldagen utan det gäller hela julen. Priya blir väldigt besviken på honom.
 
Alex piggnar till i bussen. Han skriker efter hjälp men ingen hör och han försöker med hjälp av en pirra att såga av repet vid handlederna. Cameron kommer tillbaka. Alex försöker övertala honom att lossa på repen eftersom de är vänner och vänner ska inte bråka med varann. När Alex sedan är fri så springer han iväg in i skogen när Cameron inte är beredd. Tyvärr så hinner han inte så långt förrän Cameron får tag på honom.
Avsnittet slutar med att man hör psalmen Stilla natt, samtidigt som Cameron släpar tillbaka Alex till lastbilen. Han frågar Alex varför han var tvungen att rymma sedan stänger han luckan och de två är inne i bilen...
 
 

 
Ett tillägg från Colin som skulle ha varit med i torsdagens inlägg men jag sätter det här så ingen missar det. Så dagens avsnitt sändes i England den 21 och 24 december 2012.
 
You may be interested to know that yesterday's episodes were, I believe, the first episodes recorded after the live episode - since in her interview the day before the live, Natalie Anderson said she would be back at work on Monday.
 
Today's episodes by the way were from December 20th, and Tuesday's will be from the 21st and 24th.
 
 

Kommentarer
Postat av: Ylva

Nu jäklar händer det!

2014-04-22 @ 19:37:33
Postat av: Julia

Grrrr vad jag blir arg på Cameron! Även om Alex inte haft någon större roll eller varit någon jätteintressant karaktär så har jag tyckt om honom. Verkar som att hans tid tyvärr är slut nu i Emmerdale :( har läst om många som tyckt väldigt illa om Cameron och börjar nu förstå varför.

2014-04-22 @ 19:49:37
Postat av: ELIZA

YES! Chas frikänd! Höll andan när domen skulle falla...Men tänkte att dom kan väl inte skriva ut henne...Och tok-Cameron,nu lär väl inte Alex få en ny chans att ta sej därifrån, och typiskt film,var hade Alex mobilen??? Han hade ju kunnat slå larm numret medan han sprang...Debbie i rätten,sa högt flera gånger,att nu får du väl ge dej...Chas är frikänd, gumman...Tur i alla fall att Lisa och Zak ställer upp för Chas..Få se Cain´s reaktion när han får veta..Var är han,förresten? David och Priya,vilken soppa det också blev...Undrar om inte armbandet hamnar på Alicia,fast tror han köpt det åt Priya...Varför kan han inte säga och påminna Alicia om vad dom bestämde innan hon åkte in? Skilsmässa när hon kommer ut...Grymt att låta henne nu gå omkring och tro att allt blir bra...

2014-04-22 @ 20:43:27
Postat av: Linn

Ska det bli ett mord till? Hjälp, vilken dramatik!!!! Cameron är ju livsfarlig.

För övrigt håller med om allt du skrev. Eliza.

Alex borde ha kunnat larma. Men kanske hade han inte mobilen på sig?

Klokt av Chas att göra slut med Cameron!

2014-04-22 @ 22:24:26
Postat av: Angelica

Jag tror att Alicia kommer att se armbandet på Priya och inse att han hade köpt det åt henne.

2014-04-23 @ 06:20:28
Postat av: Stina

Vad spännande det är nu. Men det var otäckt att se hur Cameron slog Alex och sedan bara lämnade honom. Javisst känns det som om Alex är på väg ur serien. Edna som hade fått en så bra ny hyresgäst, hon behöver verkligen pengarna. Jag förstår att Debbie mår dåligt men i gårdagens avsnitt var hon faktiskt otäck. Och jag väntar fortfarande på att Charity skall få vad hon förtjänar. Hon är så självsäker och elak mot andra.

2014-04-23 @ 09:16:06
Postat av: Jackson

Kan det bli mer spännande än det är nu????? Idag tyckte jag speciellt mycket om Jimmy och Alicia.

2014-04-23 @ 12:59:20
Postat av: Jackson

.... och förstås Eric när han kom med hundvalpen....!!!

2014-04-23 @ 13:17:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0