IQ som en manet

idag har jag endast sett ett avsnitt så det blir bara en kortare resumé på den idag. I morgon när jag sett det andra avsnittet så kommer jag att fylla på i detta inlägg. Givetvis får ni diskutera båda avsnitten ändå. Så ni vet ;)
 
Ashley letar efter småsaker (som Sandy kan ha tappat) som kan råka ligga framme så att inte Arthur får tag på dem. Han berättar för Laurel att han vill ha in pappan på ett hem. När Sandy får veta det blir han inte alls glad men följer sedan med på ett besök på ett vårdhem som finns i närheten.
 
Brenda tjuvlyssnar när Amy berättar för Victoria om sin oro för Eric och att han kör värdshuset i botten eftersom han luktar illa och skrämmer gästerna. För att glädja Amy bjuder Brenda dem på muffins.
Senare så skvallrar Brenda för Diane om det hon hört men precis då kommer Eric in och han blir rasande. Han skäller ut Brenda och säger att hon har IQ som en manet ;)
Eric är så irriterad att han går till värdshuset och säger åt Amy och Victoria att lämna stället eftersom deras tid där har blivit terminerad. (Victoria  associerade direkt till Terminator med "Hasta la vista baby!")
 
Bartons gör sig i ordning för att samlas vid fåfängan för att sprida askan efter John. Holly följer med motvilligt. Det blir en lugn stund men varken Holly eller Adam vill säga något. Efteråt går Holly iväg eftersom hon vill vara för sig själv.
 
Jimmy tror att Nicola bluffar om att han inte kommer i närheten av henne. Rodney och han sitter på cafét och pratar och de frågar Bob om hur det är att göra en vasektomi. Bob gör grimaser och säger att det inte är att rekommendera.
Nicola lurar sedan hem Jimmy mitt på dagen så han tror att hon vill ha en stund själv med honom men istället vill hon diskutera ingreppet med honom och Rodney. (Varför steriliserar inte hon sig?)
 
Alex kommer in i ladan och ser Holly hålla i knarket. Han blir förbannad på henne och tar påsen och häller ut allt, eller det han tror är allt. Tyvärr säger han inget till resten av familjen.
Detta leder till att Holly håller sig undan. Först stirrar hon ut Cain på puben men sticker därifrån. Cain hittar henne bakom en av bilarna vid verkstaden och då har hon fått i sig någon form av knark.
 
 Fortsättning följer...
 
Så nu har jag sett andra avsnittet.
 
Cain kör Holly till sjukhuset och på vägen träffar de Alex, Victoria och Katie. Han ber Alex att kontakta Moira och be dem åka direkt till sjukhuset. Cains snabba agerande räddar livet på Holly.
 
Victoria och Amy skäller ut Brenda eftersom det är hennes fel att de fått sparken.
Amy går sedan till värdshuset och ser när Eric tar en whisky. Hon skäller ut honom för att vara en egoist eftersom Val faktiskt övergett henne också och inte bara Eric.
Detta leder till att Eric tar sig samman och ber om  ursäkt. De bestämmer sig för att ta hand om varann.
 
Laurel ser att Sandy verkar ledsen. Hon får reda på att han inte vill bo på äldreboendet och hon lovar honom att de gör inget emot hans vilja. När hon pratar med Ashley om saken blir han irriterad. Han går upp till Sandy och säger att han inte går på Sandys snack även om Laurel gör det.
 
Megan snokar i Declans dator och hon konfronterar honom om hans dåliga ekonomi. Han säger bara att han har lite lån som alla andra människor men hon tror att hans ekonomi är så usel att han helt enkelt inte hade råd att köpa Bartons gård även om han velat det.
 
Brenda kommer till värdshuset med en halv chokladtårta till Eric. Hon ber om ursäkt för att hon råkat skvallra om honom. Det slutar med att de båda sitter och äter tårta och dricker vin och pratar med varann. De verkar trivas i varandras sällskap. (Jag håller med er om att det var en usel översättare som glömmer ett "inte" när de pratar om Val inte är död)
 
Familjen Bartons kommer till sjukhuset och Cain smiter innan de träffas. Adam är riktigt förbannad och skäller ut sin syster. Moira är mest ledsen men hon frågar ändå Holly om det var medvetet att ta en överdos. Holly nekar till det. Adam bara skäller och anklagar Cain för att ha ställt till det men Holly påpekar att Cain endast skjutsat henne till sjukhuset inte gett henne droger. Moira ber Adam att gå ut ett tag ur rummet medan hon pratar med Holly. När Moira sedan går ut för att hämta Adam ser hon honom sittandes i ett väntrum och tårarna rinner på hans kinder.
 
 
 
Jag blir alltid lika glad när ni hjälper varann med svar på olika frågor =)
Dessutom uppskattar jag att ni gillar bloggen. Jag har sagt det förut, utan er ingen blogg.

Kommentarer
Postat av: Tina V

Jag tycker det är fel av Nicola att försöka tvinga Jimmy till sterilisering, han har ju inte sagt att han aldrig vill ha fler barn, men det har ju hon gjort.
Tänk om Jimmy hade tvingat Nickola till samma sak, hade hon gjort det sådär utan vidare?
Fel tycker jag.

2013-10-08 @ 18:09:05
Postat av: Angelica

Tycker att Nicola kan sterilisera sig istället. Dåligt att försöka tvinga Jimmy om en sak hon lika bra kan göra.

2013-10-08 @ 20:48:52
Postat av: Sanna

Haha, jag anade att "iq som en manet" skulle bli dagens rubrik! Jag tyckte också att det var kul. Fast "jelly fish" låter ju lite skojigare, förstås. Du har en sanslös förmåga att plocka ut det allra bästa citatet och göra det till dagens rubrik, Marie! :D

Ja, vad säger man om Hollie? Hoppas det fungerar som en wake up call, att den stackars sargade familjen orkar ta tag i detta problem direkt.

Och Cain - jag kastas mellan antipati och sympati för hans rollfigur, nu plötsligt blev han hjälte och god. Han är något komplex, eller hur? Underbara HTG som leker med mina känslor på detta vis. :)


2013-10-08 @ 23:35:23
Postat av: Julia

Håller med dig Sanna angående Cain. Men tycker det är så även med en del andra ifrån serien. Där är egentligen ingen man tycker är till 100% på ett vis, eller som man gillar/ogillar till 100%. En del karaktärer tycker man mycket om, men har någon sida man tycker mindre om. Sedan är det sådana som t.ex Sandy och Cain som man ofta kan ha svårt för, men som man ibland bara älskar.

Tror ni att Val kommer tillbaka då? Vet inte om jag VILL att hon kommer tillbaka. Har lite hatkärlek till henne. Nu senaste tiden har hon varit otroligt jobbig, men tiden innan dess så var hon ju helt ok. Svårt ..

2013-10-09 @ 00:29:22
Postat av: finländskan

Det är en svår situation med Sandy just nu. Hoppas att de inte lägger in honom på ett åldringshem, han skulle ju sörja ihjäl sig där. Jag tyckte att Laurels förslag att stanna hemma var riktigt bra, hon verkar ju ha mycket mera tålamod med Sandy än vad Ashley har.

Holly, ja, jag är inte alls förvånad. Men hon verkade i alla fall ångra sig och också själv tycka att det var dumt gjort, så kanske det stannar vid en engångshändelse. Dendär Adam får jag svårare och svårare för, han bara gapar nuförtiden.

Tycker nån annan att Katie (eller hon som spelar Katie) har väldigt konstiga miner då hon skall försöka återge en känsla?

2013-10-09 @ 06:18:44
Postat av: Lena

Ashley får mig att associera till Stephanie och hennes bror. Det var då jag hoppade in igen så jag minns inte exakt. Men de var ju psykotiska och låste väl in Alan?

Usch vill inte se Ashley sån. Otäckt.

2013-10-09 @ 13:25:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0