Barnkalas mer läskigt än vampyrdödare

Nikhil är hos David för att få med honom på en joggingtur men David är upptagen. Alicia kommer ner från trappan och hon är klädd i korta träningsshorts och linne. Hon pratar i telefon men när hon avslutat samtalet börjar hon göra några gymnastiska övningar. Nikhil har mycket svårt för att släppa henne med blicken.
 
Rachel ringer socialen igen för att höra vad som hänt i ärendet men det är under utredning.
 
Jimmy har bokat tid på sjukhuset och när Carl får veta det blir han arg på sin bror. Eftersom de är på kontoret och diskuterar så säger Edna åt dem att sådant pratar man inte om på arbetet så Carl och Jimmy går till puben. Carl försöker övertala Jimmy till att inte göra det men Jimmy vill behålla Nicola.
 
Ashley kommer in på cafét men är på väg att gå igen när han ser Rachel där. Bob lyckas ändå locka in honom och han beställer en kaffe. Rachel går fram till Ashley för att be om ursäkt för det hon gjort. Ashley har mycket svårt för att acceptera ursäkten. Precis då kommer den andra prästen, Jude, in för att prata med Ashley och de går hem till prästgården.
 
Paddy kommer till gården för att kolla till några får. När han blir ensam med Adam frågar han om Aaron. Adam får veta att Aaron dumpat Ed kvällen innan. Det gör att Adam söker upp Aaron för att konfrontera honom om vad som hänt. Aaron vill inte erkänna att det är på grund av Adam som allt hänt.
 
Debbie får samtal från försäkringsbolaget och de berättar att de misstänker mordbrand. Aaron hör det och pratar med Cain. Cain säger att han inte tänker hålla tyst om saken om det kommer att påverka Sarah och Debbie.
 
Nikhil fortsätter att försöka få med David ut på en löprunda. De står i butiken när Alicia kommer in och hon är rasande för att Justin glömt Jacobs födelsedag och nu är sonen väldigt besviken. David pratar med Jacob och lovar honom ett kalas. Alicia blir nöjd och går ut. Nikhil kollar efter henne och David påpekar det.
 
Ashley och Jude sitter och pratar. Jude vill att Ashley tar ett arbetspass åt honom men Ashley kan inte eftersom han måste passa Sandy. De kommer bra överens och Ashley får mycket beröm av Jude för att han tar så bra hand om sin far. Ashley erkänner att han blir rätt otålig ibland men det tycker Jude är förståeligt.
 
Carl och Jimmy är tillbaka på kontoret. Efter ett tag säger Carl till Edna att hon kan sluta tidigare men hon vill inte eftersom hon har arbete kvar att göra. Han säger då att hon kommer att få höra prat om manliga könsorgan men då får hon bråttom att gå hem. Carl visar Jimmy en sida på nätet där det finns information om att frysa säden innan man gör en vasektomi. Jimmy tycker att idén är strålande.
 
Socialtjänsten ringer upp Laurel och berättar att de kommer inte att gå vidare med ärendet.
 
Moira får veta att branden utreds som mordbrand och Adam säger att han kommer att erkänna när polisen kommer.
 
Rachel kommer till affären och får veta att Jakey ska ha kalas. Hon frågar varför Amelia inte är bjuden och David erkänner att han har haft ont om tid att ordna allt. Givetvis får Amelia komma dit. Rachel passar sedan på att stanna på kalaset med ursäkten om att Amelia är rätt blyg, vilket hon visade sig inte alls vara.
 
Polisen kommer för att ställa frågor till Debbie och Cain. Aaron ser dem och går dit. (Återigen så slarvas det med översättningen och Cain kallas för Sarahs farfar, som om han skulle vara pappa till Andy)
Cain fortsätter att inget säga och låtsas som om han inte vet. Aaron säger till polisen att Cain skulle knappast göra ett försäkringsbedrägeri och tända på när han själv är där inne.
 
Brenda dyker upp på värdshuset precis när Amy ska ta hand om en kund som vägrar att betala för frukosten han inte ätit. Eric låter Brenda ta hand om kunden och Amy blir sur för att Brenda lägger sig i. När Brenda senare påpekar att Amy lägger servetterna fel blir hon irriterad men då kommer Eric in och ber Brenda gå ut i köket och skala lite potatis. Eric säger att han uppskattar Brendas hjälp men han uppskattar även Amy för att hon ställer upp och ser till att de har det bra.
Victoria får höra om Amys ilska mot Brenda men hon råder sin vän att försöka bli vän med Brenda istället så Eric uppskattar Amy ännu mer.
 
Debbie är rasande på Cain när polisen gått. Hon kan inte förstå vad som händer och hon är orolig för att de som tänt på verkstan ska återkomma och det innebär en risk för Sarah. Cain säger att det inte kommer att hända igen för det vet han men då blir Debbie misstänksam. Tillslut säger Cain som det är, att det var Adam som gjorde det och att Aaron fått honom att inget säga. Debbie blir ännu mer rasande och åker till gården för att tala om för Adam att hon vet vad som hänt och hon kommer inte att hålla tyst.
 
Kalaset är nästan över och David, Alicia och Rachel sitter vid köksbordet. Alicia säger att David har talang för barnkalas och borde jobba med det men han vill hellre göra något mindre läskigt så som amunitionsröjare eller vampyrdödare. David ser till att barnen kommer iväg och Rachel passar då på att fråga Alicia varför David är singel. Alicia märker Rachels blickar på David. När alla barnen gått hem så sitter David och Rachel och dricker öl. Alicia vill gå till puben men får inte sällskap av dem. När hon går ser hon hur Rachel och David sitter och ölar och skrattar. (Blir hon månne sotis?)
 
Adam är orolig efter Debbies besök. Han pratar med Holly och säger att han ska till polisen för att erkänna. Holly säger att hon följer med honom men först måste hon göra en sak. Hon ringer Aaron som skyndar sig till gården. Aaron försöker få Adam att förstå följderna av erkännandet, att han kommer sitta inne väldigt länge medan Moira ska ta hand om gården och vem vet hur Holly påverkas av det. Adam säger att han bara vill göra det rätta för det skulle hans far ha gjort. Aaron svarar att det rätta är att ta hand om familjen.
Plötsligt kommer Holly in och säger att polisen är där. Adam blir nervös men Aaron säger åt honom och Holly att hålla sig inne så går han ut och pratar med dem.
Aaron erkänner att det var han som tände på verkstan, så han får följa med polisen till stationen.
 
 

Kommentarer
Postat av: Sanna

Men herregud, det var en oväntad vändning! Vaffö gör ha' på detta viset?! Aaron, Aaron, Aaron....

Intressanta avsnitt för övrigt, kul med lite nya kärleksintriger med Nik, Alicia, Rachel och David. Har länge tyckt att David och Alicia borde få ihop det.

Mycket fokus kring "the male genitalia" idag, förutom Jimmys knipsfunderingar, så var det mycket prat om korvar när Alicia kommenterade Niks löpartajts...

Hon som spelar Debbie har verkligen få uttryck. Här kommer hon farande och ska konfrontera mannen som försökt bränna ihjäl hennes far och har samma uttryck och tonfall som när hon frågar om någon ska ha toast.

2013-10-17 @ 14:40:30
Postat av: Tina

Samma tycker jag om Lisa. Det är inte mycket till minspel i det ansiktet. Inga nyanser, bara glad och butter.

2013-10-17 @ 17:17:30
Postat av: Jackson

Att det skall vara så himla svårt att hålla reda på vem som är morfar/farfar! Ofta ihopblandat och lätt irriterande.....

2013-10-17 @ 17:47:37
Postat av: Jackson

Oj, oj, Aaron!På något sätt känns det osannolikt att någon skulle offra så mycket för en kompis. Litet väl ädelt, även om killarna är bästisar.

2013-10-17 @ 19:03:43
Postat av: Maria

Kom på att jag såg faye lamb, (rötottan) Mark wyldes tidigare fru i helgen i den engelska serien Mord i paradiset. Serien handlar om en engelsk kommissarie som börja arbeta i Västindien. Han är typiskt engelsk och det blir en del lustiga kulturkrockar.

2013-10-17 @ 20:37:52
Postat av: Maria

@ Sanna

Håller med dig ang debbie. Dessutom tycker jag att hon "alltid" är arg och att hon alltid har rätt. Tror att hennes karaktär ska vara så, hon har ju vuxit upp med två föräldrar som inte varit vuxna. Hon har väl fått tagit hand som sig själv och den enda hon litar på är sig själv. Lustigt bara att hon inte kan se att hennes pappa har samlat ihop det här under åren. Han har ju gjort en hel del personer illa och någon gång kommer det tillbaka. Den tanken verkar ju vara helt främmande för henne.

2013-10-17 @ 23:12:40
Postat av: Tina

Fast innan Cain blev nedslagen var Debbie inte inte glad på sin far. Att han hade utnyttjat Amy och sedan hotat henne blev lite för magstarkt för Debbie. Det konstiga är hur snabbt hon sedan vände och blev "pappas lilla flicka" igen.

2013-10-18 @ 13:53:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0