SIsta chansen, ska vi hångla?

Brenda har sovit över hos Eric men när hon märker att Amy kommer hem smiter hon upp för trappan. Eric står kvar med två kaffemuggar. Amy blir lite förvånad men tror honom när han säger att han gjorde två koppar kaffe av gammal vana. Brenda smyger ut och hon blir lite generad när Nikhil joggar förbi. Hon skyller på att hon varit ute på promenad.
Eric är på gott humör när han ska jobba och han berättar för David att Brenda sovit kvar.
 
Ali har inte haft tid att läsa Seans hemuppgift men hon lovar att göra det när hon hinner. Han kommer sedan till fabriken med Amelia eftersom han tycker det är jobbigt att vara barnvakt åt henne. Ali säger att hon måste jobba så de kan betala hyran sedan berömmer hon hans uppsats. När han börjar ställa frågor om den så inser han att hon inte läst den.
 
Cameron ska skjutsa Chas till rätten eftersom Debbie inte mår så bra och stannar hemma. Chas är orolig och när hon pratar med Cameron och Cain så märker hon att allt inte står rätt till även om de förnekar att de vet något mer än det hon vet. När Edna säger att Aaron varit på kyrkogården och druckit öl hela natten så inser Chas att Aaron redan gett upp.
 
Nikhil berättar för Gennie om att hennes mamma troligen haft bortamatch. Gennie skyndar sig till cafét för att prata med sin mamma. Brenda är drömmande och något förvirrad över vad som hänt. Hon verkar både glad och förvånad. Rodney som frågat henne var hon varit får veta att hon städat cafét hela natten fast när han säger det till Bob så fattar han inte vad Rodney pratar om. Gennie försöker få Brenda till att glömma det som hänt.
 
Aaron dyker inte upp till förhören. Chas, Cain, Cameron, Paddy och Rhona är där och väntar på honom. Chas måste be advokaten att se till att de börjar lite senare men efter ett tag går inte det så Chas får veta att rätten utfärdat en häktningsorder på Aaron.
 
Sean är irriterad när han ser att Rachel läser hans hemuppgift istället för Ali. Han tror att hon är ointresserad av det han gör. Tillslut brister det för henne och hon erkänner att hon inte kan läsa. Sean tror att hans mamma ljuger men Rachel bekräftar det och allt kommer fram om hur Ali inte kunnat skriva födelsedagskorten eller läsa sms:en han visat.
 
Aaron besöker Zak och ber honom att reda ut problemen med Cain för allas skull. Sedan tackar han Zak och ber honom ta hand om familjen. Efter det besöket går Aaron till Adam för att ta farväl. Han berättar att han inte tänker hamna i fängelse utan att han sticker till Frankrike. Adam tycker inte det är rätt men Aaron går inte att övertalas till att ändra sig. När Adam ska skjutsa Aaron till byn så säger han att det är sista chansen, ska vi hångla? Adam blir förstummad men Aaron bara skrattar och säger att han retades bara.
 
Brenda kommer till värdshuset för att hämta sin kappa. Eric blir glad och tycker att hon kan stanna så han bjuder henne på vin och säger åt David att gå hem. Det slutar med att Brenda och Eric ockuperar ett av rummen på värdshuset. De hinner precis bli klara när Amy kommer dit. Brenda får bråttom att göra klart det sista innan hon ska gå hem.
 
Paddy, Cain, Chas och Cameron återvänder till puben och de är oroliga över att inte Aaron dykt upp. Aaron som kommit hem för att packa visar sig för dem och säger att han bara ska ta farväl innan han sticker. Då får de veta att han tänker åka till Frankrike och att Cain fixat ett pass åt honom. Chas och Paddy blir rasande och tänker inte gå med på det. Aaron ändrar sig inte utan tackar Paddy för att han ställt upp för honom och sedan kallar Aaron honom för pappa. Paddy kramar Aaron med tårar i ögonen och säger att han älskar honom. Chas försöker stoppa Aaron men när Adam kommer för att skjutsa Aaron till flygplatsen så håller Paddy i henne
 
Sean inser ganska snabbt att det inte är så många som vet mammans hemlighet, bland annat Ruby är ovetandes. Han lovar Ali att inget säga och sedan säger han att han kan lära henne läsa om hon vill. Ali svarar att det kanske han kan, om hon har tid.
 
Chas är helt förstörd och hon märker att det är något som inte sägs. Cameron kan inte hålla tyst så han säger att Aaron är oskyldig för att det var Adam som tände på verkstan. Precis då kommer polisen in men de har inte hört något. De frågar ut Chas men hon säger inget om var Aaron är. När polisen gått så är Chas rasande och får Cameron till att skjutsa henne till flygplatsen. Hon upptäcker Aaron och försöker stoppa honom men han vägrar att stanna. Han vill för en gångs skull göra det rätta eftersom han misslyckats så många gånger men kommit undan medan Adam bara gjort ett enda fel.  Chas ger Aaron en näve pengar och säger att hon är stolt över honom.
Aaron går gråtandes iväg med Ed och Chas står kvar. När Aaron försvunnit utom synhåll så kramar hon Cameron medan hon gråter. (Jag blev mer rörd över Paddys avsked av Aaron än av Chas avsked).
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Catrin

Ja idag var det verkligen rörande :( Säger som du Marie, blev mer rörd av Paddys avsked, kändes så äkta på nåt sätt.

Hoppas Adam går till polisen och erkänner så Aaron kan släppa allt det där och må bra i Frankrike. Fast personligen tycker jag att det är lite tråkigt att han lämnar serien för jag gillar honom :)

2013-10-21 @ 14:25:04
Postat av: Agneta

Åh jag kommer att sakna Aaron!

2013-10-21 @ 14:28:42
Postat av: Tina V

Det blir tomt utan Aaron, men han kanske kommer tillbaka i framtiden.
Kan inte polisen hitta honom i Frankrike, så långt är det ju inte emellan.
Kul med Eric och Brenda.

2013-10-21 @ 15:15:51
Postat av: Sanna

Nej, nej, nej! Det är inte möjligt! Skriver de ur Aaron ur serien?!? Han är ju min stora favorit!

2013-10-21 @ 18:13:15
Postat av: Julia

Så otroligt rörande avsnitt. Speciellt Paddy. Han och Aarons relation, oj vad den har berört mig. Gillar verkligen inte alls att Aaron försvinner, hoppas det inte är för gott.

2013-10-21 @ 18:36:00
Postat av: Marie G

Nej jag säger som ni andra, jättetråkigt att Aaron verkar försvinna! Men är det inte upplagt för en återkomst, fast det kan ju dröja. Jag tänker när han smitit undan rättvisan så tror jag han dyker upp på mammas tröskel om ett par tre år... =) Precis som Cain och Charity gjort, de var ju borta i flera år. Så jag har hoppet kvar!

2013-10-21 @ 19:50:31
Postat av: Kristina

Jag tyckte Aaron stannade lite väl länge i byn med tanke på att polisen när som helst kunde komma och leta efter honom. Och han försökte ju inte gömma sig utan stod lugnt ute på gatan. Jag var så orolig för att polisen skulle dyka upp på flygplatsen.

2013-10-21 @ 20:59:42
Postat av: Maria

Håller med dig Kristina. Vet inte om
Aaron lekte gangster och ville visa sig cool och Hänga kvar.Det är inte så lätt att komma undan. Usch, satt på spänn och särskilt när chas sprang runt och skrek på flygplatsen och drog uppmärksamhet till sig.

Kommer sakna paddy/Aarons relation som verkligen har varit outstanding både i handling, skådespeleri osv. Skönt att se paddy i en annan roll n go och gla tjockis som i triangeln med rhona och marlon. Man kan tro att det inte är samma serie.

Tänkte faktiskt när Adam hade ihop det med Mia och mamman att han betedde sig som en bortskämd skitunge. Nu måste han verkligen växa upp.

2013-10-22 @ 04:17:13
Postat av: finländskan

Igen en gång fick Aaron tårarna att rinna. Jag tycker också att det är tråkigt att (om?) han skall lämna serien. I alla fall var det fint att han åkte iväg under positiva förhållanden, och inte lämnade efter sig gräl och strul (nu tänker jag förståss på relationerna mellan människorna, inte detdär med polisen).

2013-10-22 @ 05:56:34
Postat av: Stina

Om Adam försvann ur serien hade jag inte saknat honom, han har verkligen burit sig åt som en idiot inte bara en gång utan flera gånger

2013-10-22 @ 08:50:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0