Hinner inte...

 
 
Tyvärr hinner jag inte se dagens avsnitt så resumén på de kommer i morgon.
Givetvis kan ni ändå diskutera det som hänt, i detta inlägg =)
 
 
 
Jag har trots allt hunnit med att se avsnitten nu så här kommer en resumé.
 
Carl har sovit över hos Megan och det gillar inte Declan.
 
Diane kommer över med barnen och hon märker direkt att något hänt hemma hos Ashley och Laurel. Gabby frågar om farfar flyttat men Laurel säger inte som det är utan hon säger att han vilar uppe på övervåningen. När hon går iväg med barnen så frågar Diane Ashley om vad som hänt men han säger inget.
 
Eric kommer in på cafét tillsammans med David.  Brenda vill inte prata med Eric men han försöker ändå be om ursäkt. Precis då kommer Gennie och Nikhil in. Hon frågar sin mamma om Eric besvärar henne sedan ber hon Nikhil att säga åt Eric att gå. Nikhil säger då lite tafatt att Eric borde gå därifrån. David bara skrattar åt Nikhils försök att låta bestämd.
 
Edna frågar Sandy om vad som hänt men han vill inte berätta. Tillslut vill hon gå till Ashley för att prata med honom men då skriker Sandy att hon inte får det. Edna inser då att det är Ashley som slagit sin far.
 
Laurel ställer ett krav för Ashley om han ska stanna. Han får aldrig vara ensam med Sandy eller barnen och hon stannar endast för barnens skull. Ashley protesterar över att han skulle vara våldsam mot sina egna barn men Laurel litar inte på honom. Sedan säger hon att Sandy får bestämma om han vill flytta tillbaka och om Ashley ska få bo kvar. Hon går sedan till Edna för att fråga hur han vill göra. Sandy flyttar hem trots Edna tycker att han inte borde det.
 
Carl kommer in på puben och träffar Megan men hon vill inte prata med honom och skyller nattens händelser på att hon var full. Chas hör det och börjar skratta. Då nämner Carl att hon inte har något kärleksliv så hon borde inget säga. Precis då kommer Debbie och Cameron in och undrar varför Chas ser så sur ut. Då säger Diane att de diskuterat Chas torftiga kärleksliv.
När de behöver hjälp på puben med att byta en öltunna erbjuder sig Cameron att göra det.
 
Katie och Megan äter lunch med Jai och Noah. Megan blir bitter och kallar Jai för en fuskpappa som inte tar hand om barnen som han ska. Declan blir sur på henne och skäller ut henne sedan.
 
Ali kommer tillbaka till jobbet. Hon får be Lisa om ursäkt och hon gör det i hopp om att Lisa som förälder borde förstå att man gör vad som helst för att sätta mat på bordet för sina barn.
Hon får sedan broschyr av Jai om en skola så hon kan lära sig läsa och skriva. Ali blir lite nervös men inser att hon måste gå dit.
 
Ashley frågar Laurel hur det blir med honom men då säger hon att han får vara kvar eftersom barnen behöver honom. Hon vet dock inte hur hon själv klarar av att leva med honom.
 
Megan träffar Carl på cafét och hon vill att han följer med henne hem. Han blir förvånad eftersom hon nobbat honom lite tidigare men följer med henne till Home Farm. De kommer precis när Katie och Declan ska äta lite bönor och toast med rött vin till. Megan och Carl slår sig ner vid bordet och tar för sig av vinet. När Carl muttrar om hur det är hemma efter att Kelly bara lämnat över Elliot så börjar  Megan att försvara Kelly trots att hon inte känner henne. Tillslut får Carl nog och lämnar sällskapet.
Declan säger återigen till Megan att skärpa sig. Hon ber om ursäkt för att hon lämnat "honom" (Jag såg på tv4play och de hade som sagt inte textat andra avsnittet men jag uppfattade det som om hon lämnat ifrån sig en son någon gång, eller?)
 
Diane kommer till verkstan och frågar om Cameron vill jobba extra på puben. Han tackar nej men Debbie säger sedan att de kanske hade behövt extra pengar så småningom.
Chas får sedan höra av Debbie vad Diane erbjudit Cameron så hon söker upp honom och säger att det är ok för henne att han jobbar där. Cameron säger då att han antar erbjudandet.
 
Lisa är orolig för Zak. Hon försöker prata med honom men han är fåordig som vanligt. Då säger hon att senast han vände sig emot familjen på detta sätt var när han hade cancer.  Hon ser på hans reaktion och tror att det är vad han drabbats av även denna gång. Zak säger inte emot men bekräftar inget. Han säger bara att han kanske inte orkar kämpa denna gång.

Kommentarer
Postat av: Linn

Bra att Ashleys misshandel har uppdagats!
Jag är rätt imponerad av Laurel nu. tycker att hon hanterar det bra när hon överlåter åt Sandy att bestämma hur han vill ha det.

En annan sak: Dagens andra avsnitt på TV4-play är inte textat. Väldigt irriterande! Var det likadant när det sändes i tv idag?
Jag tror att jag uppfattade det mesta ändå, men en del missar man ju när det är otextat.

2013-10-30 @ 18:47:56
Postat av: ELIZA

Textat hela vägen! Kände idag att det är inte bara hos Prästen det behöver flyttas ut nån..Lisa har varit tålmodig nog med Zak, han fräser och spottar så fort hon öppnar munnen, vilket hon gör av omtänksamhet..Han kan också flytta ett tag och fundera över situationen..Och han ska inte sitta och låta henne tro att han är sjuk på riktigt, när orsaken är att han har dåligt samvete,,Och jag vet fortfarande inte om det är för att han inte fick ihjäl Cain, eller beror på att han ångrar hela angreppet...Den där Megan såg inte så trevlig ut i fyllan vid lunch bordet heller...Och nu börjar det luta åt som tidigare, arbete, vad är det? Finns någonstans där i perifirin..??! Kan andra göra..För nu ska vi ägna oss åt det som Megan mår dåligt över..Ett bortlämnat barn??

2013-10-30 @ 20:41:31
Postat av: ELIZA

For fort iväg det där..Skulle ju spåna i vad som kommer att hända om Cameron ska jobba på puben...!!!Ha ha ha, kan ju bara gå åt helvete, inte kan dom hålla sej..! Hur många avsnitt innan dom blir upptäckta?? Ha ha ha...

2013-10-30 @ 20:44:29
Postat av: Maria

Leker laurel tysta leken? Tror att hon innerst inne är nöjd att ha en "anledning" att sticka. Hon packade väskorna och tog in på hotel med marlon och var bara en hårsmån ifrån att sticka från Ashley. Det är inte så många som hade tagit tillbaka sin fru efter ngt sådant. För det "krävde" hon ashleys förlåtelse och om han inte förlät henne var det hans fel. På samma sätt spelade hon att hon brydde sig om Sandy och att han hade det bättre på hem eftersom han såg vad som pågick. Hennes beteende är psykisk misshandel och bra exempel på härskartekniker.

Tycker att hon kör ett två-ansiktes-spel. Hon var beredd att splittra hela familjen, ta ashleys dotter, sätta pappan på hem och krävde att bli förlåten och trodde att hon skulle muta honom med lite tid i sängkammaren. Nu när Ashley får ett sammanbrott efter allt så ska han inte förlåtas utan straffas med tystnad, hot om att barnen ska tas ifrån honom och hans namn draget i rännstenen. Han håller på att förlora allt och laurel verkar inte bry sig. Vände hon Nicola när hon bet ett barn och skulle bli dömd för det? Här är det hennes egen man och hon har tydligt visat att hon inte kommer att förlåta honom.

Menar inte att Ashley har gjort rätt men även han ska lyssnas på och kanske förlåtas. Laurel är inte oskyldig och behöver inte spela moder Teresa. Nu är det som att hon vänder resten av familjen emot honom. Var de i hennes huvud när hon sprang efter marlon el skulle få in Sandy på hem?

2013-10-30 @ 23:46:51
Postat av: Sanna

Jag tycker också att det är skönt att allt nu har uppdagats i familjen Präst. Jag tycker att samtliga nu borde gå i familjeterapi och Ashley kanske en intensivkurs i "anger management". Ashley och Laurel kanske inte kommer att leva tillsammans, men de måste lära sig att kommunicera och samarbeta för barnens skull. Silent treatment och ensidiga krav är inte en framkomlig väg.

Sen den korkade idén att Cameron ska jobba på puben, ja det blir ju inget lyckligt slut direkt, haha. Många scener från ölkällaren att se fram emot. ;)

Hade inte heller någon text på avsnitt två, men jag uppfattade det också som att Megan lämnat bort en "him".

Slutligen en fråga: är Diane besläktad med prästbarnen? Jag har ju bara hängt med i serien några få säsonger, så jag har ingen riktig koll. Jag undrade bara eftersom hon tog hand om dem över natten. De verkar nära på något sätt.

Vem är mamma till prästdottern?
Jag har förstått att ett barn dog för Laurel och Ashley, stämmer det?

2013-10-31 @ 01:18:25
Postat av: Malin

Har aldrig kommenterat förut utan är bara inne och läser alla kommentarer efter avsnitten osv, kul att se hur alla andra tänker :)

Men det verkar bara vara jag som inte tycker man kan jämföra Laurels otrohet med Ashleys misshandel.
För mig är det inte riktigt samma grej, utan tycker att Ashleys misshandel mot sin egen far är så himla mycket värre.
Och jag förstår faktiskt Laurel när hon säger att Ashley inte får vara ensam med sin pappa eller barnen.
För har man börjat misshandla sin far, kan man likväl misshandla sina barn? Eller?

Förövrigt tycker jag det börjar bli behagligare att kolla på programmet nu, det var tufft ett tag när John dog och Aaron drog.
Men känns som det börjar komma upp bättre känslor :)

2013-10-31 @ 01:34:35
Postat av: Angelica

Sanna: Gabby är dianes barnbarn hennes dotter bernice eller vad hon heter är mamman till Gabby. Ja dem förlorade en son som visade sig inte vara deras och så fick dem tillbaka sin egna son.

2013-10-31 @ 01:37:17
Postat av: finländskan

Jag tycker att Maria uttrycker situationen i prästfamiljen mycket bra. Och jag håller också med Sanna om att misshandel inte kan jämföras med otrohet. Dock kan man förstå orsaken till att Ashley är så frustrerad, även om det är helt fel av honom att ta ut det på Sandy. Ashley borde ju ha sökt psykologhjälp för länge sen eftersom han ju inte kunde delge Laurel sin ilska och besvikelse över otroheten, hon hade ju gjort det mycket klart "förlåt mig eller det är slut mellan oss". Såklart är det onödigt att spekulera i vad nån borde eller inte borde ha gjort tidigare, nu är ju situationen vad den är och Ashley har slagit sin pappa, och det är mycket illa. Hoppas att det finns nån utväg så som kan gagna alla och ingen blir lidande i slutändan.

2013-10-31 @ 05:11:30
Postat av: Tina V

Jag håller nog på Laurel här, det finns grader av otrohet.
Ashley har ju dessutom valt att ta tillbaka Laurel.
Marlon och Laurel hade en fling men låg aldrig med varandra, och det är nog en mild form av otrohet tycker jag. (Jag hade inte tagit tillbaka min man efter något sådant) men Ashley gjorde ju det.
Sedan vill jag säga att Laurel kunde lämnat Ashley för länge sedan när han lät sin före detta flickvän bo hos dom och inte lyssnade på Laurel när hon försökte ta Ashley och barnen ifrån henne. Dessutom valde Ashley den andra kvinnans sida hela tiden och försökte idiotförklara Laurel, det kostade nästan Laurels liv, då den galna kvinnan vars namn jag inte kommer ihåg försökte mörda Laurel flera gånger.
Lämna Ashley, han behöver hjälp för sin ilska.
Man slår inte gamla svaga människor, även om dom är obekväma.
Dom kunde satt sig ner och pratat igenom hela situationen Laurel, Ashley och Sandy istället för att Ashley skulle hota och straffa Sandy för saker han inte gjort, för att han var arg på Laurel.
Så tycker jag!

2013-10-31 @ 09:14:13
Postat av: Stina

Visst har Ashley betett sig fel på flera sät, men Laurel såg eller lyssnade inte på honom. Verkar som hon tyckte att förhållandet med Sandy var viktigare, men det är ju faktiskt inte honom hon är gift med
Fattar inte vad det är som Megan är så bra på. Varför hänger musikfestivalen på henne, vad är hennes insats

2013-10-31 @ 09:19:30
Postat av: Frk Höger

Sanna: Jag såg att du fått svar om vem Gabbys mamma är. Bernice finns på bild i headern här uppe, mellan Diane och Sandy/ashley.

2013-10-31 @ 10:14:40
Postat av: Maria

Jag tror faktiskt att det var kört för Ashley redan när det stod klart att han inte fick bli arg på lauren eller Marion (laurels order) utan skulle tom be Marion om URSÄKT för att han blev arg för att han tänkte sticka med hans fru!! Bara den situationen är ju helt sjuk. Hur kan man vända en situation 360 grader och få den som har blivit bedragen (Ashley) till att behöva be Marlon om ursäkt. Det är en helt normal och frisk reaktion att man blir förbannad på sin fru och den andre parten men enligt laurel ska Ashley inte få känna dessa känslor - då sticker hon. Jag tycker inte att det var en så "oskyldig" otrohet när man tittar tillbaka när man inser att hon egentligen skulle splittra hela familjen. Här gällde det inte lite fysisk tillfredsställelse utan de planerade att flytta och börja ett nytt liv tillsammans!

Jag tycker att hon har utnyttjat hans känslor för henne och kanske att han nästan är beroende av henne. Hon visste att han inte skulle sparka ut henne - vilket skulle ha varit det bästa. Om han hade gjort det skulle hon ha kunnat sticka med Marlon. På det här sättet "straffar" hon ut honom. Det är en lose-losesituation för Marlon eftersom han är den som bryr sig.

Jag menar absolut inte att ashley inte har skadat Sandy men jag tror att Ashley är påväg mot ett sammanbrott. Tyvärr var väl Sandy tillbringaren som fick bägaren att rinna över. All den ilska och frustration han uttryckte mot Sandy var väl egentligen hans känslor emot laurel som han enligt henne inte fick känna.

Tänk bara en sådan olustig känsla han måste haft när de ska ha en mysig familjekväll, gå ut och äta och där är kocken och serverar dem - samme kock som skulle sticka med din fru och dina ungar. Du får inte vara otrevlig eller visa ogillande för då blir din fru upprörd. Kocken är lika viktig som mannen. Om man lyckas att Paula ned sin man så är man inte en juste fru eller livspartner.

2013-10-31 @ 15:07:46
Postat av: Marai

Haha såg att det blev en del fel ovan. Skriver på min iPad och den rättar sig själv och lägger in egna ord, Marion= marlon, i andra stycket syftar jag på Ashley såklart och Paula i sista stycket ska vara psyka.

Hade Inte heller textning på min, hoppas det är bättre idag (torsdag).

2013-10-31 @ 15:13:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0