Träbenet Patterson går igen

Zak lagar frukost till familjen och så ber han Belle om ursäkt och lovar att visa upp sitt nya jag. Belle tycker att han ska vara som han var förr.
 
Jim möter Alex och Victoria på bygatan. Han pikar Alex som flirtat med Nicola. Victoria undrar givetvis vad det handlar om och då uppdagas hela historien om att Nicola velat göra Jimmy svartsjuk.
 
Adam orkar inte med jobbet på gården så han går och lägger sig igen på morgonen. Andy kommer in i köket och får veta det, då blir han förbannad och vill att Moira tar tag i saken eftersom allt grundar sig i att det är Andy som har ansvaret.
 
Zak kommer till skogen för att hjälpa Sam men Sam är inte så glad. Zak går till Home Farm för att prata jobb med Declan men han är inte där så Zak får prata med Megan istället. Hon lovar att det finns jobb för Zak och att hon ska prata med sin bror.
 
Edna har varit hemma hos Ashley och fikat och pratat med Sandy. När hon gått är Ashley helt slut men då ringer det på dörren. En kvinna kommer från äldrevården eftersom någon ringt om hans far. De pratar lite med varann allihop men sedan vill hon prata enskilt med Sandy. Sandy säger att allt är bra. När Ashley och Laurel kommer tillbaka så vill äldrevårdstanten prata med Ashley. Han vill veta vem som anmält dem men hon kan inte säga det. Efter besöket så inser Laurel att det är Rachel som ringt och anmält dem och hon blir rasande och rusar iväg för att prata med henne.
 
Alan fortsätter att hjälpa Sean med läxan. Han berättar historier om livet ute i skyttegravarna och om Träbenet Patterson som bott i Seans hus och nu spökar han där en gång om året.
 
Zak går till kojan i skogen. Han börjar gråta när han sitter där.
 
Alex söker upp Nicola på kontoret. Han berättar om den rasande Jimmy. Nicola blir orolig och försöker få tag på sin man men han svarar inte. När Alex gått dyker Jimmy upp och han skäller ut Nicola. Hon ber om ursäkt och försöker förklara men han säger bara att det är över. Nicola talar om att hon älskar honom men Jimmy behöver tid för att tänka så han går därifrån.
 
Andy är fortfarande irriterad över att Adam inte hjälper till. Han frågar Moira vad det är för fel men hon svarar inte på det utan säger att det kommer att ordna sig. Andy tycker det är en klen tröst när livsmedelshandeln vill att de levererar kött i tid men inte hinner det.
 
Ashley rusar ut efter Laurel för att lugna ner henne. Han går sedan in för att prata med Sandy och för att försöka ta reda på vem som kan ha ringt och vad Sandy sagt till läkarna.
 
Sean sitter hemma och försöker skrämma upp Amelia med Alans spökhistoria. Laurel dyker upp för att prata med Rachel men hon är inte där. Ruby tror att Rachel är på Home Farm. Ali blir sur på Ruby som angett Rachel men Ruby säger att de hinner förvarna henne nu.
 
Zak kommer till puben för att be Diane och Chas om ursäkt. De godtar den och kommer överens med Lisa om att Zak får komma in där men inte bli serverad alkohol.
 
Aaron har hjälpt till på gården men måste gå för att han ska träffa Ed. Adam kommer ner i köket och hör Aaron och vill bjuda på öl. Aaron stannar kvar trots att han skulle ha gått iväg. Han försöker prata med sin vän men Adam blir bara irriterad. Aaron säger åt honom att sluta tycka synd om sig själv sedan går han.
 
Holly och Hannah sitter på cafét och Holly berättar om vad deras bror gjort. Hannah blir orolig och det gör att hon funderar på att avstå skolan hon kommit in på som ligger i Glasgow. Debbie kommer in så Hannah går fram till henne för att fråga om branden men Debbie vet inte mer än förut.
 
Jimmy sitter med Alex på puben när Nicola kommer in. Jimmy ser inte det utan han fortsätter att skratta när han säger att han gjort rätt som satt Nicola på plats och visat vem som bestämmer. Hon hör det och tar hans öl och häller på honom sedan går hon därifrån. Jimmy springer efter henne. Alex får torka upp ölen. Väl hemma försöker Jimmy be henne om ursäkt. Han säger att han kanske kan tänka sig en vasektomi och Nicola skiner upp.
 
Laurel rusar in på puben för att prata med Rachel som är inne i köket. Hon är riktigt förbannad och frågar Rachel om varför hon ringt och anmält dem. Rachel försöker förklara att Ashely är elak och behandlar sin far illa men Laurel vill inte tro det. Diane som hör bråket säger åt Rachel att gå därifrån på en gång. Marlon springer efter Rachel men han kan inte tro det hon säger om Ashley och Laurel.
 
Ed väntar på Aaron på puben och efter ett tag är han på väg att gå men Chas övertalar honom att stanna ett tag till. När Aaron kommer dit och förklarar att han är sen för att han pratat med Adam blir Ed irriterad och tänker åka hem. Han vill inte höra om Adam hela tiden. Aaron följer efter honom till busshållplatsen och försöker få Ed till att ändra sig så de kan ses den sista veckan. Ed orkar inte med allt strul och eftersom de ändå ska skiljas snart så varför dra ut på det hela.
Han åker iväg med bussen och kvar står Aaron.
 
Hannah berättar om skolan för Moira men att hon inte vill åka om Adam riskerar att åka i fängelse. Moira säger att så kommer det inte att bli.
Adam piggnar till efter Aarons besök. Han tar tag i sig själv och börjar hjälpa till och han säger att han inte kan ändra på det som hänt men han kan sluta svika sin familj.
 
Laurel kommer hem och hon berättar för Ashley att hon pratat med Rachel som erkänt. Han blir orolig för vad byborna ska säga men Laurel är övertygad om att ingen kommer att tro Rachel eftersom de känner Ashley sedan länge.

Kommentarer
Postat av: Tina V

Är Laurel blind eller, stämningen är ju alltid så hotfull mellan Ashley och Sandy.
Jag som brukar tycka att hon är bra, men nu börjar jag undra om hon är lika korkad som sin man.
Varför skulle Rachel säga saker som inte stämmer, hon har väl inget mot Laurel.
Nickola är bara för jobbig, det var ju hon som började att flirta med Alex, Jimmy är en toffel som gör vad hon vill.

2013-10-16 @ 14:28:34
Postat av: Catrin

Ja Laurel borde ju märka något tycker man. Men hon vill väl inte se. Det är väl för att han är präst som ingen vill tro något sådant om honom..

Var det inte nåt om att Rachel visste att Laurel och Marlon hade "en affär", som hon blandade sig i, så därför tror Laurel att Rachel har något emot henne... Har för mig att det var nåt sånt men jag kan minnas fel :)

Tycker både Nicola och Jimmy är jobbiga, så barnsliga. Dom tillför inte serien så mycket, inte nu iaf.

2013-10-16 @ 15:11:41
Postat av: Sanna

Ganska söt liten episod med Sean och gamle Alan på caféet idag. Hjärtevärmande på något sätt. :)
Sean tyckte jag bara var så trist som karaktär i början, bara ett enda ständigt uttryck, något som skulle föreställa trots, antar jag. Nu börjar han få lite mer färger på paletten. Alan tycker jag också har varit endimensionell, i alla fall så länge jag har följt HTG, men han fick också mer djup. En bra berättare.

Hur gick det förresten med Brenda och Eric, rann den lilla storyn ut i sanden?

Undrar om det är något med Ashley, som Jackson förde fram i ett tidigare inlägg. Något mentalt problem, alltså? Han verkar ju inte kunna stoppa sig själv från att vara elak, detta varvas med stunder av överdriven smörighet.

Jepp, Nicola och Jimmy är tradiga just nu.

2013-10-16 @ 15:59:47
Postat av: Jackson

Upplever Ashleys tvära kast i humöret som extremt jobbiga.Tror absolut att något fattas honom. Kul, Sanna, jag tänkte precis samma sak som Du beträffande Sean idag! Jag började mjukna litet redan när Belle och han blev så goda vänner. Litet gulligt.Vad skall vi tro om Zak? Har han kommit till insikt om att han inte är frisk och behöver hjälp? En tanke slog mig - hårdingen Megan är så snäll mot honom. Likadant var det med donnan med stenansiket som gifte sig med Tom på gamla da'r. Namnet föll bort.

2013-10-16 @ 16:08:26
Postat av: Jonas

Laurel har väl aldrig varit den skarpaste kniven i lådan, men det är nog svårt att förstå att den salige prästen kan vara ond.

2013-10-16 @ 19:46:08
Postat av: Frk Höger

Ashley har väl inte visat sin onda sida förut, innan Laurel och Marlon hade ihop det? Det ärinte likt honom och den uppfattningen man fått förut.
visst ja, Rosemary var snäll mot Dingles, speciellt Belle.
Håller med om att Jimmy och Nicola är jobbiga just nu, hon borde få en ordentlig utskällning av Jimmy, på riktigt eftersom det var hon som flirta med Alex och Jimmy borde kräva att hon steriliserar sig om hon inte vill ha fler barn.

2013-10-16 @ 20:45:24
Postat av: ELIZA

Oj då, tror den gode Prästen höll på att bajsa ner sej ett tag..Men typiskt,gå till kyrkan och be om förlåtelse,sen fortsätter det som förut...Jaa,varför gör inte Nicola det? Vore intressant att höra hennes förklaring till att inte...Säkert samma som Jimmy körde med, om det blir slut måste hon ha chansen till ett "kärleksbarn"...Ha ha ha ...

2013-10-16 @ 21:47:50
Postat av: Sanna

Jackson: ja, vad tror vi om Zac? Jag trodde att hans "tankfulla" stunder var relaterade till skammen över att nästan ha dödat sin son, men det verkar ju som demens antyds mer och mer. Frågan är i så fall då om attacken på Cain också hade att göra med begynnande alzheimer/ demens? Att han inte kunde kontrollera sig ordentligt.

En helt annan sak jag har tänkt på är det engelska samhällets otroliga service. Det måste vara idealiserat i HTG, eller så är vi ett u-land jämförelsevis i Sverige. Tänk hur snabbt brandkår, ambulans och polis dyker upp och hur grundliga de alla jämt är. De verkar ha hur mycket resurser och personal som helst. Och nu senast sociala myndigheter, de kommer som ett skott när Rachel ringer ett samtal och gör en full undersökning. Jag kan inte låta bli att jämföra med hur somliga små byar i Sverige har det. Där har man inte ens en ambulans...skulle vara intressant att få höra hur den samhälleliga servicen egentligen är ute på den engelska landsbygden? :)

2013-10-17 @ 13:48:35
Postat av: Jonas

Sanna: du bör ha i åtanke att avstånden i England inte är så stora. England är ett, till ytan, litet land med en stor befolkning.

2013-10-18 @ 12:17:07
Postat av: Sanna

Jo, det är naturligtvis sant, Jonas. :)

2013-10-18 @ 17:29:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0