Prästens tystnadsplikt

Inskrivet kl 21:41
 
Det är dags för inledande förhandlingar i rättegången mot Aaron. Chas, Cain, Paddy, Zak, Adam och Andy finns på läktaren för att visa Aaron att de finns där för honom. Även Robert dyker upp i sista sekund med Victoria. När domaren frågar Aaron om han är skyldig så svarar han nej. Domaren bestämmer att Aaron ska sitta häktad tills rättegånge startar men precis när de ska föra ut Aaron ur salen så skriker han till Robert att han förtjänar allt som hänt honom, att han borde ha dött.
 
Rodney fortsätter att flirta med Joanie men det uppskattas inte av Zak.
 
Jimmy tar det lugnt med möbleringen av det nya huset för han tror att Nicola inte kommer hem förrän om fyra veckor. Han får lite bråttom när han får höra av Laurel att Nicola kommer om två veckor istället.
 
Bernice och Chrissie åker till stan för att prova brudklänning men Bernice är tveksam och inte alls på gott humör. Hon pratar sedan med Chrissie om att det oroar henne att hon och Lawrence har skilda sovrum. Chrissie pratar med sin far som lovar att prata med Bernice.
 
Nikhil följer med Jai till NA-mötena och får med sig sin bror ut i joggingspåret. Rishi får veta att Nikhils Tanya ska komma till byn. När Brenda får veta det så vill hon att både Nikhil och Tanya kommer på festen för Gennies födelsedag men Nikhil är inte så förtjust i tanken. När han hämtat Tanya på flygplatsen så möter de Jai i byn och Jai är väldigt snabb på att bjuda Tanya till festen, för att jävlas med sin bror.
 
Andy blir rasande på Robert som är på rättegången och han anklagar Robert för att vara skyldig till att Andy förlorat allt. (Han har väl ändå inte förlorat barnen?) Andy kommer hem och kommer till puben. Han får höra hur folk pratar om rättegången och Ross kommer fram till honom. De går undan för att prata och Andy vill lösa problemet med att Aaron är fängslad fast han är oskyldig. Ross påminner Andy att om de åker i fängelse för det de gjort så kommer Sarah och Jack växa upp utan sin far. Andy blir frustrerad och går därifrån.
 
Bernice kan inte hålla sig utan frågar Lawrence om han är homosexuell, om det är därför de inte delar sovrum. Lawrence svarar att det var länge sedan han var det, nu är han annorlunda. Han får sedan förklara för henne att han inte är van vid ett samliv för han levt så länge utan men det som betyder något är hur han och hon känner för varann. (Jag fattade inte riktigt vad han menade, vill han inte ha något samliv med henne, inte ens försöka?)
 
Robert kommer till puben men Chas är så förbannad på honom så hon kör ut honom för att han saboterat för Aaron under rättegången genom att dyka upp. Victoria visar sitt stöd för sin bror så hon struntar i sitt arbete och följer med honom. Senare ber hon Chas om ursäkt och får tillbaka jobbet.
 
Andy super sig full och sätter sig vid Katies grav. Ashley som ser honom går fram till honom. Andy erkänner att han gjort en deal med någon för att få Robert dödad, att Aaron är oskyldig. När Andy går hem så pratar Ashley med Robert om sin oro för Andy som inte mår bra efter ett erkännande som han tyvärr inte kan prata om.
 
Ashley pratar med Andy dagen efter men Andy vägrar att gå till polisen även om Ashley ber honom för Aarons skull. Det gör att Ashley pratar med Laurel om sitt dilemma om ett erkännande men att han inte kan säga något. Laurel säger att han borde vända sig till gud. Han går och velar tills han vet vad han ska göra. Ashley ringer till Robert i tron om att han ringt Andy. Han lämnar meddelande på "Andys" mobilsvar om att han bör erkänna sin deal att få Robert mördad och gör han inte det så kommer Ashley gå till polisen.
 
Givetvis lyssnar Robert av meddelandet från Ashley...

Kommentarer
Postat av: Ylva

Tycker att Jai ibland ser överdrivet galen ut. Men det är väl meningen

2016-09-21 @ 16:32:21
Postat av: Såpa fantast

Jag tror inte att han har slutat med sitt drogmissbruk. Han bara låtsas inför sin familj för att de ska låta honom styra företaget igen.

2016-09-21 @ 23:27:57
Postat av: ELIZA

Vilken skit hög Jai är...Slänger i ansiktet på den nya Tanya om minnes dag för Gennie... Det kan dom hålla inom familjen än så länge...Och förhållandet måste ju vara väldigt nytt, Brenda var ju nyss och hälsade på Nikhil och Molly, och då var inte Tanya med i bilden...Varför surar Zak, för att Rodney limmar på Joanie?...Hon verkar definitivt att kunna ta hand om sej själv...Gillar inte alls det Rodney gör, Prästen har tystnadsplikt...Inte för att jag vet hur det ska lösas, men inte via en skvallrande Präst i alla fall...Men Aaron ska ju så klart inte sitta inne för Ross skull...

2016-09-22 @ 07:15:46
Postat av: jackson

Jai är verkligen en utstuderad, galen otäcking. Hu!
Zak tror jag är liten svartsjuk på Rodneys vilda framfart bland alla femininer. Z är nog litet förtjust i Joanie.

Jaha, Ashley, inte lätt detta inte! Hur göra?????

2016-09-22 @ 08:58:59
Postat av: mimmi

Men är det bara jag som tycker att hela serien har ballat ur. Overkligt, ointelligent handling mm. Den ena karaktären är värre än den andra...Jag som verkligen gillade denna serien i alla år...

2016-09-22 @ 09:54:10
Postat av: jackson

Ja, många orealistiska händelser nu. Verklighetsfrämmande. Staplat.

2016-09-22 @ 10:01:03
Postat av: FrkHöger

Nä mimmi, du är inte ensam... Vi är flera som påpekat detta här i bloggen 😒

2016-09-22 @ 10:01:59
Postat av: mimmi

Tack gode gud att det finns fler..jag trodde jag var knasig/gnällig.. :)

2016-09-22 @ 11:07:15
Postat av: mimmi

Har precis idag hittat denna blogg..har kollat lite på Fb och där diskuteras det som det vore helt normalt att skådespels karaktärerna är som de är..:p

2016-09-22 @ 11:17:41
Postat av: jackson

Nu är det bara för mycket av det mesta. Alldeles för dramatiskt hela tiden.

2016-09-22 @ 18:38:34
Postat av: Anonym

Det inte spännande, jag säger som jag sagt tidigare, hela htg är psykopater, ingen är bättre än någon annan, det blir för långdraget, varför hymlar man, närmande vet vem som gjort vad och hur kan Viktoria hålla Robert om ryggen, han, Ross, Emma, vilka människor 😖

2016-09-22 @ 19:33:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0