Ingen rosa champagne

Inskrivet kl 23:58
 
Sommaruppehåll från 26/6 till 29/8 enligt tv4.
 
Lachlan kommer hem och Chrissie berättar för honom om vad som hänt. Han blir givetivs besviken på Robert som han tycker sviker även honom. Lachlan pratar med sin morfar och talar om att Robert måste få igen för det han gjort, att han inte får gå ostraffad.
 
Moira och Cain pratar om vem som kan ha lagt bilderna på bordet så hon skulle se dem. Cain är säker på att det är Robert så han söker upp honom. Han tror dock på Robert som nekar och skyller på Ross. När Cain berättar för Moira om att det kan vara Ross som är skyldig så erkänner hon att hon bråkat med honom angående förhållandet med Debbie. Cain blir något besviken över att hon inte sagt något om Debbie och Ross till honom. Moira passar då på att erkänna att hon tror att Ross stulit besöksordrarna till fängelset. När de funderar på varför och ser vagnen med Moses så inser de att Ross antagligen är far till barnet.
 
Debbie ska ha en mindre möhippa med Chas och Sarah men hon smiter iväg ett tag. Hon går hem och skriver ett avskedsbrev till Pete som är ute på stan under dagen.
 
Cain tar med sig Moses för att konfrontera Ross. Han kommer precis när Debbie kommit hem till Ross med packade väskor. Cain inser att de tänkt rymma så han berättar för Debbie att Ross är far till Moses. Debbie blir förtvivlad över att han ljugit för henne och för att han precis innan Cain kom hade sagt att de bara skulle ta med Sarah och Jack, inte Moses.
 
Val börjar prata om att åka på en minikryssning för att folk ska få veta att hon ska resa bort. Allt för att kunna iscensätta hennes död. Hon skriver ett tal som hon vill att Eric ska läsa upp på hennes så kallade minnesceremoni. Eric börjar läsa vad det står och han blir rörd och ledsen. Val säger då att hon är mer fantastisk än hon hade trott. Eric gillar inte hennes idé om fejkat självmord för så många andra kommer att bli ledsna. (Ska hon offra alla nära och kära för resten av livet eller 10-15 år tills brottet är preskriberat bara för att slippa fängelse i två år?)
 
Pete kommer hem tidigare för att överraska Debbie med ett smycke och champagne. Han träffar Ross som säger åt sin bror att Moira behöver hjälp på gården. Pete går till gården och får reda på att Moira inte alls behöver någon hjälp. Han går hem igen för att ordna med överraskningen men han ser inte brevet som Debbie ställt upp på hyllan.
 
Debbie gör slut med Ross för hon orkar inte med hans lögner. Han tigger och ber om att de ska vara tillsammans igen. När Debbie gått super sig Ross full och erkänner både rymningen och Moses för Finn.
 
Chrissie super sig full på puben medan hon sitter och pratar med Andy. De två har en hel del gemensamt eftersom Robert svikit båda dem och de svek Katie som försökte tala om vad Robert höll på med. Chrissie misstar stämningen så hon böjer sig fram för att kyssa Andy men ramlar omkull. Hon går skamset ut från puben.
 
Sandy passar Tootsie medan Edna träffar den nya kyrkoherden som ska ersätta Clive som ersatte Ashley. Tyvärr trasslar Sandy in sig i kopplet och ramlar omkull inomhus. Dan och Ruby som hittar Tootsie lösspringande ute kommer hem till Sandy och upptäcker att han behöver hjälp. Sandy vill inte att de berättar något för Ashley.
 
Debbie kommer till gården för att prata med Cain och Moira men får veta att Pete varit där men gått hem igen. Hon och Cain skyndar sig hem till henne. Brevet är borta från hyllan men Pete verkar om vanligt. Finn har hunnit dit och låtsas behöva hjälp med en kavaj och han har tagit brevet som han ger till Cain innan Pete får syn på det. Debbie blir lättad över att Pete inte sett att hon tänkt lämna honom. Pete bjuder på champagne men Cain tackar nej med förevändningen om att den inte är rosa =)  När Pete hämtar champagen passar Debbie på att prata med sin far för hon vet inte hur hon ska göra men hon älskar honom (Pete antar jag). Cain säger att hon får det inte lätt med Ross i närheten.

Kommentarer
Postat av: jackson

Heja Cain och heja Finn! Idag var det verkligen laddat!

2016-05-16 @ 13:47:10
Postat av: jackson

Berättade Finn hela sanningen om Debbie och Ross för Vicky, eller blev de avbrutna?

2016-05-16 @ 14:46:09
Postat av: ELIZA

Tror inte Viktoria hann få veta...Ja vilken soppa...Ska Ross verkligen hålla tyst nu...Blivit ratad...Och DEN soppan med Moses, kokade han alldeles själv...Bra jobbat...(ironi)...

2016-05-16 @ 20:41:11
Postat av: Anders

Hoppas att även Pete får redan på historien innan han blir fast i ett giftemål med Debbie. Hon förtjänar inte en så fin kille som honom!

Cain var dagens hjälte, både för att han ställde Debbie och Ross mot väggen, och för smällen som han gav Robert. Undrar vad han kommer att göra mot Charity nu när han har fått reda på hennes intriger mot Honom och Moira? Han är ju inte direkt känd för att vända andra ryggen till!!

Robert verkar vara helt körd nu! Inte en endaste vän kvar! Till och med Diane är kylig mot honom.
Hoppas att han inte försvinner från byn nu bara, för jag gillar rollpersonen. Det är på tok för få riktiga skurkar i byn nuförtiden. Annat var det när Frank, Kim och Chris Tate huserade på Home Farm!

2016-05-17 @ 00:51:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0