En epilektiker, en alkis och en utan körkort

Inskrivet kl 22:02
 
Ashley ska träffa biskopen så han frågar Laurel om hon vill följa med. Hon tackar ja och när de ska åka så erbjuder sig Tracy att köra dem i Marlons bil då Ashleys bil inte har tillräckligt många säten. När de kommer hem visar det sig att Tracy inte har något körkort. Först blir både Ashley och Laurel förskräckta men börjar fnissa sen.
 
Ross är på gården när han ser att Cain fått ett brev om tillåtelse att besöka Charity. Han ser när Cain kastar brevet i soporna eftersom han inte är intresserad av att besöka henne. När Cain gått ut från köket så säger Ross till Moira att det är stort av henne att passa Charitys barn medan Cain besöker henne i fängelset.
 
Aaron får veta att Lawrence vill ta det lugnt med samarbetet och att Aaron inte åker till mässan som tänkt. Han får veta att Paddy sagt att Aaron kan bli lite hetsig när det blir förmycket runt omkring. Aaron blir rasande.
 
Debbie blir orolig när hon får höra att Ross fått jobb på gården. Hon tror att han kanske avslöjar deras förhållande när han jobbar ihop med Pete och de har svårt att hålla sams. Ross lovar att inget säga.
 
Laurel och Marlon bestämmer sig för att berätta för April och Arthur om skilsmässan. April blir väldigt besviken och vill att de ska fortsätta att vara gifta med varann. Laurel lovar ändå att hon kommer alltid att finnas där för April, eftersom hon lovat Donna det.
 
Lawrence är på puben och får höra Bernices besvikelse om att inte träffa en man. Han får veta att hon dejtat jultomten. Lawrence börjar flirta med henne och vill att de ska gå ut och dansa. När Bernice inser att han vill att de går och dansar salsa så får hon bråttom ut från puben.
 
Jai är förvånad över att Rachel hittat en ny besiktningsman till huset och fått det godkänt. Han blir irriterad över att hon hela tiden hittar rätt svar på frågorna från familjerätten om problemen hon haft. Jai blir så desperat att han planterar in kokain i hennes hus och plötsligt så säger han att han vill vara snäll så hon får flytta in på en gång. Hon får till och med ledigt från jobbet på fabriken för att packa upp i huset igen. Han säger inget till Megan först så hon kan inte förvarna Rachel. Givetvis tipsar han polisen som kommer och gör en husrannsakan. Rachel nekar till att ha med kokainet att göra. Hon inser att det är Jai som ligger bakom allt men han nekar. Jai tar med sig Archie hem när Rachel får följa med poliserna.
 
Paddy försöker få Rhona till att avboka lunchen men hon vägrar så han låtsas få motorstopp på vägen hem när han hämtar Leo inne i stan. Rhona skickar Aaron för att hjälpa Paddy med bilen. Paddy talar om allt om att han undviker Robert efter alla hot mot honom och familjen och om mordförsöket. Han säger att Robert inte är att lita på och att han skulle kunna ha dödat Katie om det inte vore att Aaron gett honom alibi.
 
Aaron inser att Paddy talar sanning och kramar om honom. Sedan söker han upp Robert och säger att de kan ses vid mässan ändå, att de kan hyra en stuga och vara tillsammans där.
 
Chrissie vill följa med Robert på mässan men han lyckas övertala henne till att stanna hemma. Han möter upp Aaron vid stugan. När Robert inte ser sätter Aaron igång en bandspelare på inspelning som han gömmer bakom några reklamblad på ett bord. Sedan lyckas han få Robert att erkänna mordförsöket på Paddy även om det bara var meningen att skrämmas och att han knuffat Katie när hon rasade genom golvet och dog. 
Aaron är så rasande över det Robert gjort så han kan inte vara med honom, han känner avsmak och vill inte ens vara nära. De börjar brottas och plötsligt får Robert in en smäll så Aaron ramlar ihop och slår i huvudet. Robert blir orolig när han ser en livlös Aaron på golvet men då upptäcker han bandspelaren. Han tar bandspelaren och kastar i golvet innan han stampar på den. Sedan binder han Aaron som börjar kvickna till. Robert säger till Aaron att det som händer härnäst är allt ditt fel.
 

Kommentarer
Postat av: Jonny

Hej! Hittade just den här bloggen. Kul! Dagens avsnitt var en riktig rysare tycker jag. Var nästan tvungen på att ta en dusch efteråt...

Har även en fråga som jag hoppas du som har bloggen (eller någon annan) kan svara på: Hur många avsnitt före ligger dom i England nu för tiden? Funderade på att "gilla" Emmerdale på Facebook men är rädd att det kommer dyka upp en massa spoilers.

Tack på förhand!

2016-05-10 @ 15:43:11
Postat av: FrkHöger

De ligger nästan ett år före, ca 9mån... Den gruppen kommer definitivt spoila framtiden.

2016-05-10 @ 15:54:48
Postat av: Jonny

Tack för svar! Okej, de är så pass ändå. Tänkte att vi borde komma i kapp eftersom det sänds två per dagar här. Vet iofs inte hur länge det har vart så...

2016-05-10 @ 18:09:41
Postat av: Anonym

tv4 gör ju ganska långa uppehåll vid jul, påsk och varje sommar så ikapp kommer vi nog inte.

2016-05-10 @ 20:31:56
Postat av: Jonny

Jaha, det hade jag ingen aning om. Det hade vart soft om de vart synkade så man hade kunnat gå med i sidor på FB, forum och så vidare tycker jag. Lär ju finnas fler fans i England liksom

2016-05-10 @ 20:45:37
Postat av: Jonny

Sjukt spännande avsnitt! Kan knappt vänta till i morgon!

Även om jag tycker att Robert vart ovanligt "kriminell" (?!) så anser jag ändå det var rörande att han (för en gångs skull) berättade den verkliga sanningen för Aaron. Hela sanningen om både Katie och Paddy.

Hoppas (hoppas!!) att Robers bekännelse ändå säger något om hur han känner för Aaron. Typ att han vill vara ärlig och inte ha några hemligheter för honom.

Well. Allt beror på vad som händer i nästkommande avsnitt...

Ps. Mästerligt skådespeleri av Ryan Hawley (Robert) och Danny Miller (Aaron) i dag!

2016-05-11 @ 00:09:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0