En död som fortfarande lever

Inskrivet kl 13:21
 
Charity har sovit dåligt. Hon har besök av Lisa och Sam. Han söker av området runt Home Farm för att kolla om Declan syns till.
 
Megan ber Jai hjälpa henne med att sätta in en dödsannons för Robbie så Declan kan se den.
 
Det sitter en kvinna på kaféet som hör när Leyla och Pearl diskuterar det som hänt. Nicola och Jimmy kommer in och det blir prat om en intervju Nicola gjort för tidningen. Megan kommer strax efter och alla tystnar. Hon säger att de bör veta att Charity är orsaken till att Declan spårat ur för hon gjorde en abort, det var inget missfall.
 
Priya pratar med Rakesh angående Kirins förhållande med Vanessa. Han säger att det är en pojkdröm och att om de inte förbjuder honom att träffa henne så kommer han att tröttna ganska snart.
 
Sam tackar Charity för att hon ställt upp för honom när han hade det jobbigt med Rachel och nu vill han återgälda det genom att finnas till på Home Farm och vara hennes sällskap.
 
Det kommer två män från kronofogden till Dingle gård för att hämta sakerna Sam köpt på sitt kreditkort för han har inte betalat räkningarna. Lisa blir förvånad eftersom hon inte vetat om kreditkortet. Zak inser direkt att det är Tracy som ligger bakom. De konfronterar Sam direkt. Han erkänner allt och berättar att Kerry betalat en del av skulden.
 
Sandy ber Paddy om hjälp för att göra något åt Ednas problem. Det slutar med att Sandy hittar en Lawrence White på nätet. Han är övertygad om att det kan vara rätt person, att han aldrig dog i fängelset. Sandy lyckas få med sig Paddy och Aaron till ett kontor som ägs av Lawrence. Lawrence vill först inte veta av dem men erkänner sedan att han inte tänker hjälpa dem för Ednas skull. Han är fortfarande bitter för att hon satte dit honom en gång i tiden.
 
Damen på kaféet dyker upp på Home Farm för att prata med Jimmy. Hon heter Juliette och väntar Jimmys barn. Nicola blir rasande när hon hör att Juliette säger sig fått förväxlade prover på fertilitetskliniken så hon blivit gravid med Jimmys sparade säd. Jimmy säger först inget men erkänner sedan att han varit på kliniken en gång.
 
Rakesh pratar med Vanessa och talar om för henne att Kirin gillar äldre kvinnor och att han varit ihop med en lärarinna i skolan. Han talar om att Kirin är ombytlig och tröttnar snabbt. Det gör att Vanessa beslutar sig för att åka till Barcelona med Rhona i några dagar. Hon ordnar så Paddy kan klara kliniken själv så länge och att Leo är hos Marlon. Vanessa berättar om resan för Kirin som blir besviken men gladare när hon säger att om han vill ha henne när hon kommer tillbaka så är det ok men att han kan tänka på saken så länge.
 
Nicola och Jimmy är hemma och de bråkar om det som hänt. Jimmy försöker vara ärlig med att han var orolig och inte ville göra en vasektomi utan det var hennes tjat som gjorde att han gick med på det. Nicola blir förbannad och kastar ut honom. Jimmy får sova på soffan hos Rodney och Brenda. Rodney påpekar att Juliette kan bluffa för att pressa pengar.
 
Laurel berättar för sin far att Hilary ska förlova sig med Alberto. Sedan träffar hon Nicola som pratar om familjer där det bara dyker upp nya barn. Laurel berättar om hur tufft det kan vara men att man lär sig hantera detta. Även att ens förälder dyker upp för att bo hos dem så kan det röra om i familjen.
 
Leyla åker hem till Megan för att visa sitt stöd. Det är jobbigt för henne att höra hur bra Jai ställer upp för sin flickvän. När Leyla träffar honom i affären så pikar hon honom om att allt inte handlar om Megan just nu. Hon köper choklad till Megan men vill inte lämna det själv så hon går till Alicia på puben för att be henne lämna den. Alicia vägrar. Jai kommer in och när han ställer sig bredvid Leyla för att säga till henne att inte ställa till med något så knuffar hon undan honom. Alicia vänder sig precis om och ser det.
 
Alicia träffar David som talar om Leylas uppträdande mot Jai inne i affären tidigare.  Det gör att Alicia är övertygad om att Leyla träffar Jai även om inte David tror henne.
 
Juliette träffar Jimmy på kaféet. Hon vill att ha skriver på papper om att han inte vill ha med barnet att göra. Hon berättar att hennes partner och hon försökt få barn länge och nu när hon är gravid så har hon blivit lämnad. Jimmy skriver på papprena och när han säger hej då utanför så får han veta att hon tänker kalla sonen för Carl. Han blir så glad att han kramar om henne och detta ser givetvis Nicola.
 
Jimmy springer efter Nicola hem och berättar för henne om vad som hänt. Hon är inte alls lika glad som han och tillslut säger han ifrån att han är trött på att hon bara domderar efter sitt eget behov utan att tänka på andra så det kanske är lika bra att de är ifrån varann ett tag.
 
Sandy träffar Edna i kyrkan. Han talar om för henne att han träffat Lawrence som fortfarande lever. Edna blir chockad och skyndar sig ut från kyrkan. Hon går hem och tar fotot på på sin man Harold och slänger det i golvet.
 
 

Kommentarer
Postat av: Nina

Visst ser Charity gravid ut? I dagens scen med Sam på Home Farm. Har även reagerat på det i de senaste avsnitten, att hennes mage ser lite rundare ut än vanligt. Funderar på om skådespelerskan är gravid i verkliga livet?.

2015-10-16 @ 13:02:38
Postat av: Nyfiken Kvinna

Asså vad tänkte Jimmy på när han blev spermadontor, räckte det inte med hans lilla dotter Angelica och pojken han har tillsammans med Kelly? eller var han i behov av pengar just då?
Förstår att Nicola blev förbannad, men hon var ganska lugn ändå änn vad hon annars brukar bli, ska Jimmy bli vårdnadshavare till lille Carl sen?

Edna borde va glad att hon fått veta sanningen att hennes ungdomskärlek lever, då kan hon ju förklara och reda ut vad hon gjorde och förlåta honom om hon vill det.

Vilken söt klänning Laurel hade på sig idag.

2015-10-16 @ 13:47:41
Postat av: Nyfiken Kvinna

Spermadonator skulle det stå.

2015-10-16 @ 14:14:18
Postat av: Pandora

@Nyfiken Kvinna:

Det var inte Ednas gamla flamma som Sandy snokade rätt på, utan Ednas makes gamla flamma.:)

Bra att Zac tog tag i Sams kortmissbruk. Nog för att Sam är en trevlig och redig kille, men hans omdöme är inte det bästa. Hoppas att den där telefonsex-bruden kommer att hjälpa Sam med räkningarna mu, men det är väl för mycket att hoppas på?

Vart har Betty tagit vägen förresten? Det var länge sedan man såg henne nu? Skådisen har väl inte blivit sjuk får jag hoppas! Det är så trist när gamla rollpersoner försvinner utan att det föregås av några intriger (Jack, Seth och Allan t.ex. Nu så har Bettan missat en hel del snaskiga historier! Den damen kommer att gråta blod när hon får höra om allt skvaller som hon har missat om/när hon väl dyker upp igen!!

2015-10-16 @ 16:44:09
Postat av: Mammio

Betty är på en roadtrip i Nya Zeeland/Australien.

Jimmy kommer säkert att vilja vara med i lille Carls uppväxt. Förstår att Nicola kände sig sviken av hans spermadonationlögn.

Ser ut som Charity rundat till sig, ja. Vet att skådespelerskan var mammaledig i februari 2015, så det kanske stämmer med var vi är tidsmässigt i serien. Vi ligger väl runt slutet 2014?

2015-10-16 @ 17:24:10
Postat av: Catrin

Har manusförfattarna torka på ideér? Den här historien med Jimmy... Inte trovärdig på nåt sätt tycker jag. Dom får väl inte lämna ut namnet på spermadonatorerna hur som helst (även om hon fjäskade som hon sa)och om dom gjorde fel, vilket dom uppenbarligen gjort, borde inte dom kontakta Jimmy då? Det här kändes som det var helt naturligt, vilket jag inte tycker det är. Konstig historia...

2015-10-16 @ 17:27:57
Postat av: Catrin

Mammio: När dom läste i tidningen på nätet om den här White sa Aaron att tidningen var från Januari 2015.. Fast då borde dom ju firat jul för inte så jättelängesen...och det har dom väl inte gjort.. Det kan ju såklart va en gammal notis eller helt fel översättning :)

2015-10-16 @ 17:34:05
Postat av: Nyfiken Kvinna

Okej då fattar jag Pandora! Bra att du förklarade. Tack.

2015-10-16 @ 17:38:06
Postat av: Viola

Jimmy har inte donerat sperma, han sparade den för ev. framtida behov.
Ang. årtalet i tidningen, de sa 2005, översättaren skrev fel, de sa alltså "twenty-o-five".

2015-10-16 @ 17:49:41
Postat av: Mammio

Hittar artikar om att Declan dödar Robbie i engelska tidningar daterat 25 september 2014, så då ligger vi ca ett år efter, det skulle i så fall stämma med att skådespelerskan Charity är gravid, om hon gick på mammaledighet i februari 2015.

2015-10-16 @ 18:20:39
Postat av: Catrin

Okej, då vet jag det Viola och Mammio :)

2015-10-16 @ 19:48:51
Postat av: Annika

Från att vara superspännande till riktiga mellanmjölksavsnitt! Nicola är så odräglig! :-P Jimmy må vara lite oslipad o kanske inte den vassaste kniven i lådan men han är iaf ärlig!
Tycker synd om Megan. Har lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker om Leyla...hon säger ju en hel del bra saker och samtidigt (obegripligt nog) trånar efter sin vän och kompanjons pojkvän.
Hoppas Charity får sota för allt hon gjort nu!!

2015-10-16 @ 23:26:48
Postat av: Niitta

Ang årtalet, jag såg att det stod år 2014 i tidningen som hölls upp i bild och undrade också varför det var översatt till 2015. Det var i en stor ruta till höger i bild.

2015-10-17 @ 07:45:19
Postat av: linda

Jag tycker också hon ser gravid ut,,Charity ,Jag gillar inte henne ,, p,g,a allt hon gjort ,, har sett på you tube,, ha Ha Paddy är en jäkla kärring så nyfiken ,,springer med skvaller,, ingen karl allt förövrigt en mycket bra serie,, linda

2015-10-18 @ 18:52:22
Postat av: anna

oj oj vad mkt som hänt

läskig declan blev
jag blev tusan rädd på riktigt
kändes som en skräckfilm
o jag avskyr sånna
nån mer som blev rädd??
tror ni han lever???

varför blev edna så arg på sin make nu? ljög han o visste att han på bilfirman inte va död? eller fejkade han sin död för alla?

Med vänlig hälsning anna

2015-10-19 @ 05:06:47
Postat av: anna

hur tror ni det går för Jimmy o Nicola??
alltså va de bara jag eller kändes det som att Nico va lite sugen på fler barn efter samtalet med laurel och lät besviken när Jimmy skrivit på papper om att ej se ungen???

iaf, ni hade rätt om declan, ush va läskig han är, trodde de va megan men iaf, tror ni nu att man får vänta flera månader på o veta om han kommer dyka upp eller ej? eller flera år?? gillar inte sånt

finns det nån mer skurk som kanske kan dyka upp som man inte vet om den lever eller ej??

tycker inte ni också att de varit för mkt skräck, bråk, tragik, död o elände på sista tiden?????

nästan som man tröttnar lite, men bara lite ; )

nä men känns så tungt o se på nu!!!

Med vänlig hälsning anna

2015-10-19 @ 05:39:13
Postat av: anna

tror ni nån mer kommer dö snart?
tror ni ross kommer tillbaka? jag tror inte det.
tror ni andy o katie gifter sig? jag tror inte det.

tror ni att de flesta saker som sker i serien va planerade från början, eller kommer dem på det allt efter som "åh han ska bli pappa o hon mamma vad ska vi hitta på, han vill vara ledig 1 år i verkligheten" åh vi skickar han i fängelse eller på långresa!!! osv....

2015-10-19 @ 05:43:50
Postat av: anna

men om Charity är gravid på riktigt, då känns det ju som att idioten declan kommer komma tillbaka om ett par månader o döda henne, huuuuuu : (
eller vad ska hon ha för ursäkt till att lämna serien minst några månader???

2015-10-19 @ 05:44:59
Postat av: Anonym

Anna: Hon har varit borta ur serien tidigare utan problem.

2015-10-19 @ 18:11:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0