En solros, en kylskåpreparatör och en cd

Inskrivet kl 15:44
 
 
Charity kommer hem efter läkarbesöket. Declan vill veta hur det gått men hon säger att läkaren inte riktigt vet vad som är fel. (Undrar om hon verkligen var hos läkaren?) Jimmy ringer och talar om att lastbilarna blivit vandaliserade så hon får annat att tänka på för tillfället. Hon träffar Rodney och ber honom att ta en körning trots krossad vindruta och smashad huv.
 
Finn har sovit över hos Aaron. Victoria upptäcker det  och när Finn ska gå så får han ingen puss av Aaron. Det visar sig att Aaron tycker att det var ett misstag att tillbringa natten ihop. Victoria säger åt Aaron att vara snäll mot Finn när han berättar det. Finn söker upp Aaron på verkstan senare för att fråga om de ska ses men Aaron talar om att det inte blir något mer mellan dem.
 
Sarah har gjort en skylt med Debbies och Petes på namn som han ska få när han flyttar in. Debbie förklarar att han ångrat sig på grund av att hon sårat honom.
 
Jai och Megan ska hämta Noah till fotbollen. (Vet inte om det är match eller träning) men Charity nekar Noah att följa med så länge Megan är med. Charity ska ringa polisen men Jai stoppar henne. Noah blir besviken och snor en flaska vin och söker upp Jacob.
 
Davids kyl i affären har gått sönder så de ringer en kylskåpsreparatör. Alicia. som precis fått höra att Leyla är rätt bitter över att alla har någon partner medan hon är ensam, vill para ihop reparatören med Leyla.
 
Charity träffar Pete i byn. Hon ber honom att vara snäll mot Debbie som inte haft det så lätt men hon erkänner inte att det var hon som gjorde aborten och inte Debbie. Charity ger Pete nycklarna till en ny bil för att han ska få en inflyttningspresent.
 
Jacob vill inte dela på vinet men Noah tar några klunkar. Strax efter faller han ihop så Jacob hämtar hjälp. David ringer efter en ambulans och Charity följer med till sjukhuset. Declan kommer dit och de får veta att Noahs tillstånd är kritiskt. Läkaren frågar om Noah kan ha fått tag på någon medicin förutom vinet. Det visar sig sedan att Noah fått i sig bekämpningsmedel av något slag.
 
Leyla kommer hem till Jai för att tala om att hon inte ångrat sig. Jai börjar tala om att han är så less på Megan som verkar ha blivit helt galen så han kommer göra slut med henne. Han vill att Leyla och han fortsätter men Leyla vill inte svika sin vän. Det tar inte lång tid innan de börjar kyssa varann i alla fall. Precis då kommer Megan hem så Leyla måste gömma sig. Megan berättar för Jai vad som hänt med Jacob så Jai åker iväg till sjukhuset. Leyla är kvar i huset men lyckas stänga av mobilen när Megan försöker nå henne. När Leyla smyger ut i hallen så hör Megan det. Leyla låtsas som om hon precis kommit in för att dörren var öppen och att hon skulle lämna en cd till Priya.
 
Megan säger till Priya att Leyla lämnat hennes cd tidigare under dagen. Priya håller masken och tackar.
 
Victoria och Finn står i baren och pratar om hans natt med Aaron. Både Pearl och Ross hör dem. Ross blir rasande och ber sin bror att välja bättre sällskap. Sedan går Ross till verkstan för att gruffa med Aaron men Cain stoppar dem.
 
Pete söker upp Debbie för att lämna tillbaka bilen till henne och berätta att Charitys muta inte fungerar. Han nämner också att Charity sagt att det var Debbies abort. De hinner inte diskutera mer förrän Chas dyker upp och talar om att Noah är på sjukhus. De skyndar sig dit.
 
Alicia som letat efter Leyla för att presentera henne för kylskåpsreparatören Colin kommer hem ensam. Hon ber David att uppehålla Colin ett tag till. David berättar då för honom vad Alicia är ute efter och det gör Colin intresserad.  De går till puben och tar en öl eller två. David upptäcker att Colin inte verkar vara nån för Leyla eftersom han pratar massa dravel om kvinnor eller om sina exfruar.
 
På sjukhuset diskuterar de hur Noah kunnat få i sig bekämpningsmedlet. Declan säger att Sam är den som har hand om trädgårdsprodukterna. Charity tror att det kan vara rätt person men då blir både Chas och Debbie upprörda. Debbie säger åt sin mamma att sluta skylla på andra hela tiden. Hon ger tillbaka bilnycklarna och talar om att hon är besviken över att Charity inte sa sanningen när hon hade chansen med Pete.
 
Cain ber James att hålla Ross borta från Aaron för om det händer Aaron något så han åker in i fängelset igen så kommer Chas bli förkrossad. James söker upp Ross för att berätta att han kan åka till USA för att hälsa på en kusin för att komma bort ett tag. Ross är inte alls intresserad utan väljer att stanna hemma.
 
Noah berättar att Megan hade tänkt dricka vin när hon var på Home Farm, att det var det som gjorde att han tog flaskan. Han talar också om att Megan snackat skit om Charity medan hon väntade på Jai. Det gör att Charity blir övertygad om att det är Megan som försöker döda henne och det är därför hon mått så dåligt senaste tiden.
 
Debbie pratar med Pete och tackar honom för att han ställde upp när de skulle till sjukhuset. Hon tror att han bryr sig om henne lite i alla fall. Pete är ändå inte intresserad av att träffa henne igen.
 
Leyla och Alicia kommer till puben och Leyla får veta vad Alicia varit ute efter. Leyla går fram till Colin och talar om att hon inte brukar ragga på pubar och hon visar sitt ointresse. Colin blir irriterad över att ha väntat i onödan så han går därifrån. Leyla pratar med Alicia om att inte bli ihop med någon. Hon är nästan på väg att berätta allt men säger sedan att hon brutit med en man för att han var upptagen.
 
Bob är vid Donnas grav och tar bort en vissen solros. När han tittar upp ser han Ross, med en ny solros i handen, vända och gå därifrån. Bob söker upp Ross för att ta reda på mer. Han frågar om Donna och Ross var ihop. Ross är först tvär men sedan berättar han att de träffades. Bob säger att om Donna var lycklig med honom så är han nöjd. Han ber Ross om ursäkt för agerandet vid begravningen men han visste ju inte hur det låg till.  När Bob gått står Ross och gråter.
 
Charity säger åt Declan att ta tag i detta med Megan. Hon är orolig för sitt liv men Declan tror inte det är Megan som är skyldig. Charity vill att Declan berättar allt som hänt för polisen...
 

Kommentarer
Postat av: Catrin

Är det bara jag som får en känsla av att det är Declan som gör Charity dålig? Känns så konstigt att han är så förlåtande hela tiden när han vet hur hon är. Och han trodde ju inte att Megan skulle gå så långt att hon förgiftade Charity. Han som skickade polisen på henne bara för nån dag sen...han borde ju också ifrågasätta Megan kan man tycka. Han är lite skum den där Declan, man vet inte var man har honom riktigt.

Jösses vad Jacob har växt till sig, stora killen ju.

2015-10-09 @ 14:50:33
Postat av: Ylva

Ja tänk om det är Declan! Den tanken slog mig också. Och Jacob har verkligen vuxit!

2015-10-09 @ 15:13:36
Postat av: Anette

Nu tror jag att det är Declan, han ringde ju advokaten och undrade om äktenskapsförordet. Tror han att han kan döda henne och slippa undan med det? Ibland verkar manusförfattarna vara lite för jäkla ignoranta mot oss tittare tycker jag. .... Finns nåt som heter för mycket!

2015-10-09 @ 15:35:29
Postat av: Jonas

Det känns solklart att det är Declan. Antagligen svarade advokaten att det enda vägen ut ur förordet är Charitys död eller något liknande.

Megan skulle knappast riskera att döda Declan, så jag tror att hon är oskyldig.

Debster har motiv, men är inte tillräckligt smart för att förgifta någon på det sättet.

2015-10-09 @ 16:09:13
Postat av: Mammio

Ja, konstigt val för Declan, giftmord är vanligare hos kvinnliga mördare. Jag antar att han får försöka hitta ett annat sätt att ta livet av Charity, för tror absolut att det är han som är den skyldige. Tycker att all offentlighet på puben är lite märklig.

2015-10-09 @ 16:37:22
Postat av: Nyfiken Kvinna

Fint att se Ross bli så rörd idag..
Skönt att Noah pigga på sig och stackars Debbie hon har det inte lätt nu med Pete..

2015-10-09 @ 18:19:22
Postat av: Agneta

Kul hur olika man kan uppfatta människor :) Jag tycker jätteilla om alla i familjen Barton utom Finn. Ross är allmänt vidrig, Pete flåsar och väser istället för att prata och James är bara allmänt osympatisk. Tycker jag alltså :)

2015-10-09 @ 19:44:52
Postat av: Lena

Jag med Agneta, du beskriver dom bra.

2015-10-09 @ 20:27:42
Postat av: Nina

Jag tycker att Aaron är så där sur och otrevlig som han var i början. Gillar verkligen den sympatiske Aaron mycket mer

2015-10-09 @ 20:49:44
Postat av: Catrin

Agneta, jag håller med om James, han gillar jag inte alls. Ross gillar jag när han visar sin "mjuka sida" och Pete gillar jag bara för att han är snygg :) Finn gillar jag också

2015-10-09 @ 20:50:40
Postat av: Linn

Agneta: Håller med dig om allt, men jag gillar Moira ändå (och egentligen är hon ju "bara" ingift i familjen Barton... ha ha).

Angående det förgiftade vinet, så fick jag en tanke om att det skulle kunna vara Charity som har förgiftat vinet själv för att bli sjuk, dels för att kunna ge Megan skulden, och dels för att få lite sympati av Declan.

Men vem var det som hade förstört åkeriets firmabilar? Vad tror ni? Jag tror inte att det var Megan, men att den som gjorde det vill att det ska se ut som om det vore hon.

Synd att det inte blev nåt mer mellan Aaron & Finn.

2015-10-09 @ 21:39:54
Postat av: Catrin

Jag tror det var Megan som förstörde lastbilarna. Inte hon personligen utan nån som hon lejt. Hon pratade ju i telefonen med nån som skulle göra nåt och att det skulle synas...

Ja det skulle ju kunna vara Charity som förgiftade vinet, hon har ju inga hämningar alls, men det kändes nog mer som att Declan låg bakom det hela

2015-10-09 @ 22:07:19
Postat av: ELIZA

Men shit!!! VEM kan vilja ta livet av Charity????????????????? Typ ALLA....Och var hittade dom stolp skottet till kylskåpsreparatör..?? ja inte hans fel, att Alicia tänkte para ihop med syrran... Men det går undan, var kom det ifrån? Inte varit tal om Lejlas eventuella frånvaro av karl...Åsikter om olika rollinnehavare...Kul...Har faktiskt inte tänkt på det så mycket... Gillar ...Inte Debbie, dålig skådis...Kerry,Bernice och Dan, Diane och Chas älskar jag...Vad heter den ljusa lesbiska kvinnan, mycket motbjudande, låter alltid arg...Hennes partner, mycket mjukare...Och DAVID, f*n, suverän skådis!!!!Min spelet hans!!! Declan,vete f*n, han passar som Bond...Tillbakadragen i sin roll...( nu måste jag få hittelön som tipsade)...Vet att "Aaron" fått priser för sin roll... Tycker han är suverän, men gillar inte att han skakar på huvudet vid repliker, som inte passar honom, (alltså i rollen)..Retar mej på det...Men roligt att vi tycker olika!!...Måste fundera på övriga...Hmmmm...Cain, mjukis numera, bra...Gillar honom bättre så...Moira,lynnig...Adam, skicka honom till fängelse eller Bahamas...väck med honom... Övriga bröder ski*er jag i...James, kaktus killen, vet inte var jag har honom,ganska anonym för mej, gjorde i alla fall ett försök att få Ross från byn...Katie och Andy, ja vad säger man...Tror dom på det där, så Lycka till...har ju inte lyckats tidigare...Och hans humör...Edna, hon tror ju på Gud så det går säkert bra med det...Ashley och Harriet, däääär hoppas jag på nåt bra!! Bara dom nu kommer in i huset, dom 2....Såg ganska överdrivet ut nät Diane, inte flörtade, men gjorde miner, eller vad det nu var till (vadheterhan) Laurels pappa....Doug?...Och Marlon och Laurel, vad händer där??...Inte tror jag att bara för att dom gift sej, att det ordnar sej...Laurel glömmer inte Marlon´s agerande och varför ska hon det...Och dessutom har hon minnet framför sej hela tiden..Donna´s dotter...har säkert glömt nån, men då var dom väl inte så viktiga...

2015-10-09 @ 22:15:44
Postat av: anna

jag trodde DIREKT när megan höll på med vinet att hon förgiftat det, gjorde inte ni också det?? var det inte uppenbart? känns som man känner författarens tankar och syften ibland efter många år med denna serie hahah


tror ni det blir jay o leila? jag tror det.
Med vänlig hälsning anna

2015-10-10 @ 04:07:17
Postat av: anna

nu när alla tror att det va declan, så fick jag också en känsla att det kanske är han,
men nej ändå, vore väldigt märkligt
tror megan

måste väll va megan, och såklart va de megan som ordnade bilskiten, hon ringde ju ett samtal och ville ordna nåt i slutet av 3 avsnittet från idag?

2015-10-10 @ 04:11:11
Postat av: anna

gillar inte heller den lesbiska blonda
dåligt skådespel

hennes fru är bättre

2015-10-10 @ 04:13:02
Postat av: Jonas

anna: tror du verkligen att Megan skulle riskera att ta livet av sin bror? Det är ju ingen omöjlighet att han skulle kunna smaka av vinet, såvida han inte hyser en aversion till vin.

2015-10-10 @ 08:57:07
Postat av: Astrantia

Jag tror inte Megan ligger bakom förgiftningförsöket, verkar inte riktigt vara hennes stil på något sätt. Declan däremot upplever jag som lynnig och oberäknelig (och våldsam). Men som någon skrev här ovanför så är det kanske Charity själv? Underbar scen med Bob och Ross - fint skådespel, jag blev riktigt rörd.

2015-10-10 @ 13:51:46
Postat av: ELIZA

Nu när jag läst Era kommentarer om förgiftningen, kommer jag ihåg nåt...vem stod Charity och pratade med utanför fiket?..Hon tog sej för pannan, och likadant i en annan scen...Som om hon var yr...Det är hon som låtsas, och hon som hällt i giftet, hon vill döda Declan...Case closed!!!! Vad tror ni om det??

2015-10-10 @ 15:43:47
Postat av: Frk Höger

Jag tror att det antingen är Charity som förgiftat vinet för att Megan ska få skulden. Att det är därför hon mår dåligt och inte ville till läkaren när Declan propsa på det. Det kan vara så att Declan misstänker det och därför försvarar Megan. Eller så är det han själv som försöker skrämma Charity för att få henne försvarslös så hon kan "försvinna" utan att han blir misstänkt. För antagligen planerar han att mörda henne. Tyvärr så finns ju Megans fingeravtryck på flaskan.
Däremot är det väl uppenbart att det är Megans kontakt som vandaliserat lastbilarna.
Leyla måste väl inse att hon kommer att förlora både jobb och vänskap med Megan om affären med Jai kommer fram. Räknar hon med att Jai ska hjälpa henne med nytt jobb i så fall?
Ja det var en fin scen mellan Bob och Ross :)

2015-10-10 @ 16:16:18
Postat av: ElIZA

Vilken soppa....Dags att kalla in " Veckans brott" !!!!!!!!!!!!!!!!!!

2015-10-10 @ 18:36:58
Postat av: Nina

Jag känner mig säker på att det är Declan. Hans blick när de var på sjukhuset och Debbie stormade ut.

2015-10-10 @ 19:35:58
Postat av: anna

fint av bob att ändå bekräfta ross lite där. inte för lite och inte för mkt, alldeles lagom med tanke på omständigheterna o att han är en badboy

tänkte också på det, Jacob såg ut att gått från en pojk till tonåring?? men visst tänkte väll ni också på att man inte sett honom i serien på några månader innan denna vecka? eller har jag fel?
hur gammal ska han föreställa? han ser ju ut som 14 medan Charitys son ser ut som 10?? ska de inte va jämngamla?


tänkte också på declans blick när Debbie stormade ut, som om att han fattade att hon ljög men ej va förvånad.

men declan, han har väll aldrig gjort nåt riktigt ont innan? eller har jag missat? är han verkligen en to be mördare?

2015-10-11 @ 01:56:40
Postat av: anna

vänta nu, skulle de kunna va Megans SON som försökt förgifta?? han gillar ju varken Charity eller declan direkt???
jag tror
1: megan
2: sonen till megan
3: declan
4: Charity själv

2015-10-11 @ 02:00:16
Postat av: Viola

"Noah" är ett år yngre än "Jacob" i verkligheten, fast visst ser det ut att vara större åldersskillnad. Födda 200 resp. 2004

2015-10-11 @ 10:56:50
Postat av: Catrin

Ja det var en fin scen mellan Bob och Ross,rörande.

Nej Declan har väl inte mördat innan men han är väl lite av en bad guy ändå. Han undanhöll ju för polisen om liket som låg begravd i hans "stugby", han har slagit Megan, varit otrogen mot Katie, hotat folk...just nu kommer jag inte på mer men det finns säkert nånting. Så jag tror mycket väl att det kan vara Declan

2015-10-11 @ 11:30:53
Postat av: Mammio

Declan har varit instabil ända sedan hans dotter Mia dog i en bilolycka, det var ju inte så länge sen han försökte ta livet av sig genom att elda upp huset. Hans högsta önskan är att få ett barn. Mia visade sig vara Jais biologiska dotter. Katie ramlade ner i ett gruvschakt o skadade bäckenet så hon kan inte föda barn. Och nu, detta med Charity, det var ju därför han gifte sig, för han trodde att de skulle få barn. Jag tror Declans sorg över detta kan helt slå slint o han kan bli riktigt farlig.

2015-10-11 @ 17:32:36
Postat av: Viola

Declan drog sig ju inte för att förstöra för Rachel och Sam efter branden, usch vilka typer d är, Declan och Charity!

2015-10-11 @ 20:17:42
Postat av: Maria

Jag tror att det är declan som förgiftar charity. Att Noah drack ur flaskan var bara otur. Han har förstått att hon gjorde en abort och nu spelar han ovetande medan han egentligen är vansinnig. Tycker inte ett dugg synd om charity. Hon bryr sig bara om sig själv. Att använda ett barn för att gifta sig till pengar och sedan dödar det är obeskrivligt. Dessutom har hon vänt declans familj emot honom och hon har framstått som den som vill honom väl när hon egentligen bra har utnyttjat honom för pengar. Se bara vad hon gjorde mot Jai, Rachel och barnet och sam. Nä, det finns inte ord för henne. Tycker att alla är för hårda mot rosa ang Donna. Det var ju kärlek och konstigt att de andra lägger sig i och säger det motsatta. Vilka är de att säga ngt? Kul att doug är tillbaka! Verkar som att Aaron ska vara grumpy igen, som han var när han dök upp i serien i början. Det vore bra om han kunde vara ett mellanting mellan den och som han var med jackson. Visst är Ali (tror den lesbiska mamman heter så) en jobbig karaktär. Dock tycker jag hon spelas väldigt bra, känns trovärdig och jag tycker faktiskt hon och resten av familjen känns som en naturlig del av byn. Detta trots att hon har en ganska jobbig röst och nästan alltid är sur. :) Dock är ju hennes partner ruby? en väldigt behaglig och trevlig person.

2015-10-12 @ 01:25:41
Postat av: Heléne

Är det någon mer än jag som har reagerat på att hon som spelar Ali inte ser riktigt frisk ut? Hon har alltid varit smal men nu ser hon närmast utmärglad ut. Hoppas att hon inte är sjuk.
Det är härligt att Doug är tillbaka, tycker han är en mysgubbe!
Aaron får vara hur tjurig han vill, jag har saknat honom så jag är bara glad att han är med igen :)

2015-10-12 @ 10:43:17
Postat av: Maria

Jovisst är Ali väldigt smal. Vet inte vad man ska tro om det. Tror tyvärr att det kommer att komma fram vad som hände mellan henne och dan. Tråkigt då jag gillar ruby och Ali. Hoppas att inte Ali blev gravid. Svårt att bortförklara.

2015-10-12 @ 18:20:30
Postat av: anna

ni hade rätt om declan, bra detektiver ni är ; )

ja hon ser sjuk ut den lesbiska

Med vänlig hälsning anna

2015-10-19 @ 05:19:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0