Vlogg om trädgårdsarbete eller datingtips

Inskrivet kl 19:51
 
Declan och Charity har kommit fram till semesterhuset. Det visar sig att det inte finns någon täckning på mobilen och inga grannar i närheten. Charity sover mest i början. Declan mixtrar med bilen. Han tar ut ett tändstift (?) i smyg när Charity vill kolla vad som är fel. Hon hittar inte felet så han säger att de kan ringa en bärgare nästa dag om de hittar någon täckning
 
Jai kommer till Debbie för att få träffa Noah men Debbie säger att han sover och hon tänker inte väcka honom. Jai får ge sig och går därifrån men han hälsar till grabben och säger att hon ska säga att han älskar honom.
 
Leyla söker upp Jai på fabriken. Han är inte så intresserad av att prata med henne eftersom han har en hel del jobb att göra och det Megan gjort att tänka på. Leyla är orolig för klienter som Megan bokat in som hon måste träffa idag. Hon frågar Jai om Megan lämnat några papper i hemmet. Han letar upp papprena och lämnar dem till henne på puben.
 
Megan blir släppt i brist på bevis. Hon försöker ringa Declan för att tala om vad hon upptäckt men han svarar ju inte. Hon kommer till Home Farm för att träffa honom men Nicola låter inte henne få veta var han är. Robbie kommer dit för att hämta sin slutlön. Han och Megan går därifrån tillsammans och hon talar om att hon tror att Declan försöker mörda Charity och att de måste försöka stoppa honom. Robbie tror inte det stämmer.
 
Adam försöker tala om för sin mamma att han inte vill att hon kommer till rättegången men Moira vill närvara. Aaron kommer dit för att försöka få henne förstå hur jobbigt det kan vara att se sin mamma när man står inför rätta. Till slut så ger Moira med sig och säger att hon stannar hemma. Adam tackar Aaron för hjälpen och erkänner att han är livrädd för rättegången. Han får en tröstkram av Aaron.
 
Moira och James ger Adam ett papper att skriva på. Det visar sig att de vill ge honom 20% av gården så han har en säkerhet efter sitt eventuella fängelsestraff.
 
Doug får ett paket som han inte vill visa för Marlon och Laurel. Det är en videokamera. Det visar sig att Doug har en vlogg (videoblogg) som handlar om trädgårdsarbete. Marlon upptäcker det när Doug lämnar datorn utan uppsikt på puben. Han hör att Doug kallar sin svärson för en lång slyngel och jämför honom med att ha fötterna i jorden och huvudet i solen. Doug blir först förnärmad när de upptäckt hans hemlighet men sedan blir han stolt och försöker använda den för att flirta med Diane. Han pratar även en massa om öl för att imponera på henne. Ashley som ser det går fram till Doug och säger åt honom att prova med att bjuda henne på lunch (?) istället. Doug låtsas oförstående men Ashley svarar att det är uppenbart. (Hur kan Ashley se Dougs signaler till Diane men inte Harriets signaler till honom?)
 
Aaron kommer till gården för att berätta att Adam fått fängelsedomen, att det blev 9 månaders straff för honom. Han talar om att han lovat Adam att ta hand om Moira så nu drar han med henne till puben för att komma ifrån lite och tänka på annat.
 
Pete går till Debbie som hört av sig för att han ska hämta lite saker han glömt kvar. Hon försöker få honom att komma tillbaka för både hon och Sarah saknar honom. Pete svarar att det inte är någon bra idé.
 
Moira märker alla blickar och när Diane frågar henne om hur det gått för Adam så svarar hon så alla hör att han fått sitt straff. Cain kommer dit och sätter sig med henne och tur är väl det. För när Moira hör att Pete frågar Andy om boende så bryter hon ihop. Moira anklagar alla på puben för att bara fortsätta med sina liv utan att bry sig om att hennes Adam sitter ensam och livrädd i en fängelsecell. Hon är helt frustrerad så Cain hjälper henne till lägenheten bakom baren. Han försöker trösta henne med att hon är en god mor trots allt som hänt. Moira själv känner att hon borde ha straffats mer för att hon orsakat så mycket problem för sin son. Cain säger att hon måste gå vidare i livet, att Adam har varit vuxen och tagit sitt ansvar helt frivilligt.
 
Charity är lite orolig för att de inte har någon kontakt med omvärlden. Declan försöker trösta henne med att säga att i morgon är det över. Hon vill att de dricker vin och ska skåla med honom. Hela tiden får man se hur Declan tittar i smyg på skiftnyckeln han har i handen och sedan på knivarna som står i ett ställ på diskbänken. Charity säger att hon förstår att det är jobbigt för honom som förlorat kontakten med sin familj och att de får börja om från början.
 
Declan  vaknar mitt i natten med ett ryck. Han klär på sig och går ut för att i ren frustration slå i husväggen.
 
Charity säger hela tiden att hon mår så dåligt över att någon försöker mörda henne och att det är endast honom hon litar på. Hon frågar sedan honom om hur han känner för det här med Megan. Han svarar "att folk som förstör andras liv förtjänar allt de får" med en väldigt stel blick.
 
Megan kommer till Jai på kontoret men han ser inte så glad ut. Hon märker det direkt och påpekar att han verkade tro att hon var skyldig istället för att stötta henne. Megan säger att om Robbie flyttar så flyttar hon också. Jai svarar att givetvis får de bo kvar.
 
Declan går iväg ut till en liten glänta i skogen där de har mobiltäckning. Han ringer Debbie för att fråga hur Noah mår. Han talar om för henne hur deprimerad Charity verkar vara och att hon kanske tar lite mer lugnande medicin än läkaren föreskrivit. Debbie blir givetvis orolig och erbjuder sig att ta med Noah och komma dit. Declan skyndar sig att säga att det inte behövs för hon hittar inte dit i alla fall. Debbie svarar att hon har gps och adressen så det är inga problem. Då säger han att han bara överreagerat så hon behöver inte komma dit.
 
 

Kommentarer
Postat av: Annika

Declan har definitivt mord i tanken. Om han lyckas hoppas jag han åker fast för det oxå. Varken Charity eller Declan står särskilt högt i min populäritetslista...
Jai hur ska han ha det...o hur vill Leyla ha det?? Tycker ingen av tjejerna passar ihop med honom!
Laurels pappa gillar jag, varför är det så illa om han flörtar med Diane? :)
Jag som då gillar Moira tycker hon är lite väl "martyr-aktig", Adam är en vuxen man som tagit sina egna beslut o får ta konsekvenserna av det! 9 månader för mordbrand tycker jag är lindrigt om man jämför med att hon Dingles (vad hette hon nu igen) fick längre för en olyckshändelse som minderårig dessutom!
Undrar hur länge den dryga Nicola har jobb nu...

2015-10-13 @ 15:31:22
Postat av: Catrin

Jag gillar också Laurels pappa, låt han flörta!
Och Moira gillar jag också men håller med dig Annika, varför vara sån "martyr"? Förmodligen hennes dåliga samvete som gör henne sån.

Jai är ju bara för mycket. Han vill inte ha Megan säger han och han verkade ju tro att hon förgiftat Noah, han säger till Leyla att han ska göra slut... Nu hade han ju världens chans att verkligen göra slut när Megan sa att hon flyttar ut om Robbie inte får bo där. Då smilar han upp sig och säger typ att självklart ska båda bo kvar. Orka med den karln!

2015-10-13 @ 19:11:11
Postat av: Mammio

9 månader för Adam,ute efter halva tiden, det var för lite straff, tycker jag. Moira får skärpa till sig. Charity lever farligt, men Debbie har ju adressen o hon skickar säkert nån till stugan, Declans samtal var väldigt konstigt, borde hon tycka, när hon får tänka lite. Så vem åker dit o vem dör?

2015-10-13 @ 23:13:59
Postat av: Peter H

Det är mycket bra med dessa sammanfattningar när man missar en dag.

Jag är trött på många av karaktärerna nu. Det behövs nya figurer.

2015-10-14 @ 00:23:04
Postat av: Pandora

Ojojoj vad spännande!! Nu ligger Charity pyrt till! Declan ser ju mer än lovligt galen ut!

Undrar vad det är med Home Farm egentligen! Alla som flyttar in där verkar råka i olycka. Tates, Kings, Wyldes, och nu Maceys, alla har dem blivit olyckliga eller till och med förolyckade efter att ha köpt det där förbannade godset!

Den enda ägaren som jag känner till som klarade sig hyfsat var den där lottovinnaren som köpte stället efter att Kim Tate hade flytt fältet, men den lottovinnaren flyttade ut lika snabbt som hon flyttade in!

2015-10-14 @ 01:07:08
Postat av: Jonas

Lynniga Moira skyller som vanligt på alla andra. Till och med den självuppoffrande Aaron och den sympatiske Pete fick på nöten av henne.

Ja, Adams straff kändes extremt lindrigt.

Jag gissar på att Declan kommer att misslyckas på något sätt.

2015-10-14 @ 08:22:26
Postat av: ELIZA

Vilken liten skata Moira är!! Hur vore det med att ställa lite krav på dina vuxna ungar...Hur kan hon sitta och skälla på andra som tagit det ansvar Adam skulle ha tagit, för lääänge sen, typ när det hände.....

2015-10-14 @ 11:28:35
Postat av: Niitta

Jag förstår inte varför du kallar Moira för lynnig hela tiden? Jag uppfattar inte henne som det alls. Och Nicola, hon äger varje scen. Jag tycker hon är underbart underhållande och har alltid en bitsk kommentar på lur. Förresten finns det någon i Emmerfale över femton som inte varit arresterad?

2015-10-14 @ 12:00:58
Postat av: Catrin

Jag håller med dig Niitta, jag gillar också Nicola. Moira uppfattar jag inte heller som lynnig men jag gillar inte hennes beteende mot dom andra just nu.

2015-10-14 @ 12:47:22
Postat av: Nyfiken Kvinna

Någon som jag tycker borde gå ut mer och dejt är Diane, jag tror hon skulle träffa många intressanta partners, har hon haft nåt sällskap sen hon låg med Eric? hon kanske blir ihop med Doug nu när han kom till htg.

2015-10-14 @ 15:53:02
Postat av: ELIZA

Tycker inte heller Moira är lynnig..Hon är knäpp hela tiden...Gråter och beskyller och härjar...Visst ska man försvara sin familj, men det finns väl sunt förnuft, eller...

2015-10-14 @ 16:56:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0