Att tillhöra en familj


Zak börjar överväga att råna leverantören till Bobs café men han vill inte att Aaron följer med utan han vill ha med Shadrack i stället. Aaron blir sur eftersom han anser att det var hans idé att råna leverantören.
Zak och Shadrack sitter i skåpbilen en bit utanför butiken och väntar. De ser inte att Aaron står i telefonkiosken en bit i från.

Leveransen kommer och chauffören börjar genast att flirta med Brenda. De får sina varor och chauffören får pengarna i ett kuvert. Brenda bjuder chauffisen på frukost så Bob kanske kan få lite gratisvaror. När chauffören lämnar kuvertet i handskfacket i bilen för att gå och äta frukost så passar Bob på att kolla tvillingarna som är på dagis. Marlon som precis är i cafét får hålla kollen. Han vet ju om Dingles planer så han går ut för att säga till dem att inte göra något.

Aaron ser att chauffören går i på cafét så han slår sönder ena rutan på lastbilen och snor kuvertet. Larmet går och han rusar till Dingles skåpbil. De åker iväg och lämnar Marlon utanför.
Chauffören kommer ut och blir misstänksam när pengarna saknas och Bob precis lämnat stället. Polisen tillkallas och Bob kommer tillbaka. Det blir bråk mellan chauffören och Bob men polisen särar på dem. Polisen genomsöker butiken, cafét och lägenheten men hittar inga pengar. Chauffören är fortfarande övertygad om att Bob och Brenda stulit pengarna.

Lexi vill åka till Hotten för att köpa vigselringar. Hon vill ha med Carl men han är inte så entusiastisk men följer med för att hon ska hålla sig inom budgeten. De hittar sina ringar och när de sedan sitter på puben så är Lexi överförtjust och vill prova om de passar. Carl vill inte det och han ser inte så nöjd ut när han ser att Chas ser dem. Lexi märker genast att Carls attityd ändrats och hon frågar varför. Han påstår att det är för att han för några månader sedan hade kunnat ge henne ett drömbröllop men det kan han inte i dag.
Senare så håller Lexi på med gästlistan för att banta ner den men Carl tycker ändå att Chas och Paddy ska få komma.  Då visar det sig att han inte berättat för sina barn, Thomas och Anya, än.

Nathan dyker upp hos Sugdens på gården. Han vill att Andy ska läsa kontraktet och skriva på det på en gång men Andy har inte tid eftersom han ska lämna Sarah på förskolan. De får träffas senare för att skriva på kontraktet.
Andy berättar sedan för Diane att han pratat med förskoleläraren att endast han och Diane får hämta Sarah därifrån. Diane tycker då att Andy faktiskt borde låta Debbie träffa Sarah och att hon kan lämna Sarah hos Dingles en stund efter middagen och på så vis blir inte Andy den som förstör för Sarah. Han går med på det.

Maisie fortsätter att försöka träffa Andy men han drar sig undan. När han sedan sitter på puben så får hon honom att flytta på sig så hon kan sitta bredvid så de kan prata lite. Hon vill att han ska ge henne en rundtur på gården och efter en liten stund så går han med på det. När de kommer fram till gården så ser de Nathans bil på uppfarten. De springer iväg till ladan för att Nathan inte ska se dem. Nathan ser bilen och börjar leta efter Andy. Daz märker att Nathan går runt och letar efter Andy. När de står och diskuterar Andy så sitter Andy och Maisie bara en lite bit därifrån bakom några höbalar och hör allt. Plötsligt böjer sig Maisie fram och de kysser varann.
Maisie vill ha mer men Andy är orolig för vad hennes föräldrar ska säga. Han är nöjd om de håller deras förhållande hemligt så länge.

Ashley besöker Jasmine i fängelset. Hon säger åt honom att han ska säga till Debbie att hon inte får komma på besök.
Debbie blir frisläppt och ska få komma hem. Dingles har fixat till hela huset men nya möbler och färg. (Hur har vattenskadan hunnit torka?)

Gennie mår dåligt efter att Bob och Brenda blivit anklagade för att ha rånat chauffören och hon konfronterar Dingles om rånet. Hon vet att den enda som vet att leveransen skulle komma just då var Aaron. Dingles förnekar först men sedan kommer det fram att det var Aaron. Lisa och Chas blir inte alls glada men alla säger att de gjorde det för att hjälpa Debbie, att de gör allt för familjen.
Gennie känner att allt är hennes fel och hon säger att hon måste berätta det för sin mamma. Zak och Shadrack blir inte alls glada på henne utan tycker att hon bör hålla tyst om saken. Då blir hon ledsen över att de låter Aaron komma undan med det han gjort men att hon ska få må dåligt och det gör att hon inte känner sig som en i familjen.

Debbie kommer hem och det blir fest. Hon blir glad över att Sarah är där. När det sedan är dags för Sarah att gå hem med Diane börjar Zak och Shadrack protestera men Lisa tystar dem med en blick. Hon är väldigt arg på Zak som hela tiden förstör deras chanser för att få behålla Sarah så småningom.
Debbie säger till Sarah att "allt ska bli bra nu när mamma är tillbaka". (Har de berättat för Sarah att Debbie är hennes mamma?)

Gennie kan inte hålla tyst utan måste berätta för Brenda att hon känner sig skyldig till rånet. Precis när hon ska säga det så kommer Bob och berättar att han inte får låna mer pengar från banken, de vill ha tillbaka hela lånet, räntan  och övertrasseringar på en gång. Hur ska han lyckas betala allt?


Jag fick en kommentar från Therese i ett äldre inlägg från den 13 april. Det jag inte förstår är det jag markerat med fet stil...
men men... man kanske inte måste förstå allt ;)

"För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte alltid man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :D."


Kommentarer
Postat av: Liina

Undra hur man kan hinna med att fixa ett vattenskadat hus på 1 dagen speciellt när det handlar om amatörer

2011-05-09 @ 14:12:25
Postat av: Erik

Ja, det här med fixandet av vattenskadorna var otroligt, att de skulle klara av det på en dag - och med sådana klåpare också. Mycket Dingle-tjafs i dag och stackars Bob, hur ska det gå för honom nu efter det här?

Varför är Maisie så förtjust i Andy? Det är lite svårt att förstå. Så påflugen att hon bokstavligen kastar sig över honom. Är hon sådan mot alla killar hon gillar?

2011-05-09 @ 14:37:25
Postat av: Carina

Stackars Bob! och stackars Gennie som känner hon bär ansvaret för det som hänt. De borde haft den där Aron i koppel, klart det verkar misstänkt om det sker precis utanför affären...! Hur ska det nu gå med affären/caféet? Frågan är om det räcker med att Brenda köper in sig där eftersom banken kräver tillbaka hela lånet.

Det verkar som att Sarah har fått veta att Debbie är hennes mamma, men när hände det?? Jag har uppenbarligen nissat det avsnittet.

2011-05-09 @ 15:10:12
Postat av: Erik

Jag undrar om det någonsin sagts rätt ut till Sarah att det är Debbie som är hennes mamma? Jag har inte missat något avsnitt. Hon kallade ju Jo för mamma ett tag, men Debbie? Henne har hon inte haft så mycket att göra med över huvud taget.

2011-05-09 @ 15:36:42
Postat av: Liina

Debbie umgicks "mycket" med Sarah innan mordet ....

2011-05-09 @ 19:44:51
Postat av: Carina

Jo, det är nog lite underförstått att Sarah med tanke på Jo´s försvinnande och att Debbie började träffa henne mer, har fått veta att Debbie är hennes mamma. Stackars flicka, vilken röra.

Tycker Dingles är himla taskiga mot Gennie också.

2011-05-09 @ 21:01:01
Postat av: Hanna

Borde inte Jasmine's föräldrar komma hem nu när dottern sitter i fängelse? Ganska overkligt att de inte gör det.

2011-05-09 @ 21:37:20
URL: http://karusellflickanskrypin1.blogspot.com
Postat av: Hanna

Borde inte Jasmine's föräldrar komma hem nu när dottern sitter i fängelse? Overkligt att de inte gör det.

2011-05-09 @ 21:42:57
URL: http://karusellflickanskrypin1.blogspot.com
Postat av: Camilla

Jag tyckte också att det var konstigt att Debbie helt plötsligt var "mamma", och rimligtvis borde hon även ha blivit påverkad av att Jo försvann men det kommenterades inte ens. Där känns det som manusförfattarna missat en del.



Det där med vattenskadan är skumt ja. De ägade en hel dag åt att köpa möbler och målade sedan om hela huset på några timmar? Sen är det frågan hur mycket vattenskada det blir på nån dags läckage. Det kan räcka med att bara låta det torka ordentligt om det är rätt material i väggarna men det tar längre än nån timme och kräver mer än en hårtork i vilket fall... SUCK!!!!

2011-05-09 @ 21:45:32
Postat av: Fredrik

Märkte ni att scenerna med Dingle:s utanför affären var filmade vid 2 olika tillfällen?

I en del scener var det snö på marken och i andra inte.

Men man har nog inte tid att vara så perfekta i alla avseenden och de flesta tänker inte på det.

Kanske bara jag?



Varför är Maisie så förtjust i Andy?

Han är allt det som hon uppfostrats att inte blanda sig med.

2011-05-10 @ 01:01:14
Postat av: Mariann

Det är väl just därför Maisie klänger på Andy? För att hon vet att hennes familj är helt mot det.

2011-05-10 @ 06:53:00
Postat av: Carina

Mariann: Jo jag tror också att det är nån slags revolt att Maisy klänger på Andy.

Hanna: Bra poäng där, har faktiskt inte tänkt på det, men visst är det fullständigt orimligt att Jasmines föräldrar inte på något som helst vis skrivs in i handlingen nu. Det är som att de inte fanns. Där kan man snacka om egotrippade föräldrar, Jasmine är ju i det närmsta föräldralös.

2011-05-10 @ 07:55:31
Postat av: Lina

Man märker väldigt ofta att scener inte är inspelade samtdigt , exempel viss så har man sätt på Nicola när hon ser likadan ut när hon har sin kappa och mössa på

2011-05-10 @ 17:53:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0