En bannlysts återkomst

Belle har skrivit ett brev till Zak men hon vet ju inte vart hon ska skicka det.

Victoria är sur under frukosten och hon vägrar att få skjuts av Daz, hon går hellre. När hon gått så frågar Andy om Daz vet vad det är med Vic och Daz skyller på Aaron. Han gillar inte att de träffas och då blir Andy glad över att Daz i alla fall försöker skydda Vic.
Daz tycker att det är jobbigt på gården så han får tillfälle att flytta in hos Jake. Scarlett uppskattade det eftersom det ger dem bättre chans att träffas. Fast när hon ville träffa honom hade han inte tid och skyllde på att Jake får besök.

Doug kommer till puben tidigt på morgonen för att prata med Diane. Han ber om en snabbis fast han menar en drink för att få mod så han kan be om ursäkt.
De blir vänner igen.
Val vill sedan veta allt om Dianes och Sandys whiskypussar men Diane säger inget. Däremot blir Diane irriterad på Sandy och ber honom att sova i en säng eller sova borta för hon vill inte ha honom sovandes i en fåtölj.
Sedan erkänner Diane för Val att det skett en kyss kvällen innan men inte med Sandy utan med Doug.

David försöker att charma in sig hos Leyla igen men det är svårt. Hon gillade inte att bli kallad tjuv.

Lisa säger till Shadrack att hon faktiskt saknar Zak men att nu måste hon till jobbet. Plötsligt knackar det på dörren och utanför står Zak med en 46" tv och en röd ros. Hon stänger dörren framför ögonen på honom. Zak bönar och ber om att de ska öppna så han kan komma in. Lisa drar iväg till jobbet och Shadrack förklarar för Zak att han inte kan släppa in honom eftersom han är bannlyst. Zak tycker att det är hans rätt att kunna gå på tur när han vill utan att bli bannlyst.
Zak träffar på Sam ute på gatan och får då tipset om att flytta hem till Marlon. Så han ringer på hos Marlon som står i köket och spelar luftgitarr till en gammal Queen-låt. Lite kul när han öppnar dörren och sjunger egen text till låten. Marlon låter inte Zak bo där och inser sedan att han vill inte vara den som talar om för Zak om varför han är bannlyst. Zak söker då upp Lisa på fabriken och får veta orsaken till bannysningen. Han blir förtvivlad.
Zak väntar på att Belle ska komma hem från skolan och han sitter vid busshållplatsen. Belle kommer inte med bussen eftersom hon får skjuts av Mark. När hon och Will kliver ur bilen vid butiken så igonrerar hon Zaks rop på henne. Hon pratar inte med honom och vill inte gå hem med honom så hon frågar om hon får följa med Will hem, det får hon men ångrar sig direkt. Med ett mycket artigt tack för omtanken till Mark så springer hon sedan iväg till Shadrack för att få sällskap med honom i stället.

Diane vill låna Davids dator när han kommer in på puben men när Val kommer så ångrar hon sig tvärt. Sedan får vi veta att hon köpt en biljett till Australien för hon behöver semester och vill inte sluta som en sådan som blir full och kysser grannarna. Val vill följa med men inser att det vill inte Diane.
Diane berättar sedan för Andy att hon ska åka, att hon bara beställt en enkel biljett eftersom hon inte vet när hon kommer hem. Andy tycker hon gör rätt och lovar att de ska klara sig utan hennes hjälp.
Sedan är det bara att packa men hon hinner berätta det för Doug också så att han inte ska ta det personlig när hon bara sticker iväg sådär.

Victoria besöker Aaron på verkstan. De sätter sig på taket på en bil och börjar dricka öl. Sedan när de ska handla mer i butiken så ser de att Daz och Scarlett är på cafét så de går dit och Victoria passar på att pussa på Aaron framför Daz. Även Aaron passar på att pussa på Victoria. De drar sedan vidare till scoutstugan där Andy hittar dem. Andy ska ta hem Vic eftersom hon är något onykter men Aaron försöker att få henne att stanna. Andy blir förbannad men när Aaron säger att "om du slår mig kommer jag att tala om för alla vilka föräldrar Sarah har"  så Andy lugnar sig.

Sam går hem till Marlon för att prata med Zak. När han ringer på dörren så visar det sig att Marlon städar med hög musik... återigen till en låt av Queen. Sam blir förbannad över att Zak inte får bo hos Marlon så han rusar därifrån, samtidigt som han pikar Marlon att han såg vad Marlon gjorde...

Zak ska handla whisky i butiken men det är tomt på hyllorna. Det enda Brenda kan erbjuda honom för att bli full är "Fina flickors granatäppelpunch". Hon berättar även att hon hört att Belle varit strålande vid påsktalet.
Zak tar sig in ett ett gammalt hus där han sätter sig för att dricka. Strax efter kommer Shadrack även om han vet att han bryter mot Dingle-reglerna när han gör det. Zak berättar att han haft en tre dagars minneslucka och nu mår dåligt för att han svikit sin lilla Belle. Nu sitter han här och tar goda råd av Shadrack om hur man är en bra far...

Belle frågar Lisa om hon lämnat brevet men det har hon inte. Lisa frågar om hon ska göra det men Belle tvekar så hon ska tänka på saken tills i morgon.
Shadrack har tagit brevet och lämnar det till Zak. Han läser det när Shadrack gått hem. Det är ett mycket fint brev med mycket känslor för hela den speciella Dingle-familjen så Zak börjar gråta...



Kommentarer
Postat av: Hanna

Vem har egentligen vårdnaden om Victoria nu när Jack är död? Inte kan det vara Andy? Hur kan Diane bara ta sitt pick och pack och dra sådär spontant efter allt som hänt i Sugden-klanen på sistone? Dessutom utan att säga hej då till Daz och Victoria? Helt osannolikt...

2011-05-25 @ 19:20:29
URL: http://karusellflickanskrypin1.blogspot.com
Postat av: ylva

Marlon är helt underbar, skrattade högt när han sjöng för Zack! Det verkar som om det är Andy som ansvarar för Vickan, men han gör inget bra jobb, precis. Hon har ju faktiskt ingen som bryr sig om henne. Utom när det gäller att skälla på henne. Att Diane behöver vila upp sig och byta miljö kan jag förstå, men nog hade hon kunnat vänta nån dag och pratat med både Daz och Victoria först?

2011-05-25 @ 20:54:04
Postat av: Pandora

Roligt Queen-skämt dom fick till det med Marlon och damsugaren. För er som inte hajade skämtet så länkar jag till originalvideon. http://www.youtube.com/watch?v=f4Mc-NYPHaQ. Inte undra på att Marlon såg litet generad ut haha.

2011-05-25 @ 21:48:05
Postat av: cilla

Jag missade dagens avsnitt så då kom din blogg bra till pass...nu vet jag vad som hänt. Tack!!L

2011-05-25 @ 22:18:20
URL: http://cillasblogg.wordpress.com/
Postat av: Liina

Cilla du vet väl arr man kan se avsnittet http://www.tv4play.se/film_och_serier/hem_till_garden?title=hem_till_garden_del_122&videoid=1653505 via daton här ... Perfekt ifall man inte kan se på dagen :)

2011-05-26 @ 00:38:05
Postat av: Erik

Vem ska sköta puben, nu när Diane är borta? Både Paul och Jasmine år ju ute ur serien. Maisie är ju ny, det blir Val ensam. Ska Chas eller Alan rycka in som avbytare? Eller Bob? Han har väl nog av sina egna problem. Det här nämndes det inget om. Mycket brådstörtat beslut och snabb avfärd bara på grund av en puss i fyllan.

Synd om Zak, hoppas det ordnar sig snart, så att han blir väl med Belle åtminstone. Lite roligt att han blev tvungen att dricka Fina flickors punch.

2011-05-26 @ 07:00:55
Postat av: Tina V

Hur kan man låta en liten barnunge som Belle få så mycket att säga till om?

Hur skulle Dingels klara sig utan Zac, dom har ju aldrig pengar så det räcker.

Tunn historia när man låter så många avsnitt handla om Belles föreläsning.

2011-05-26 @ 08:40:34
Postat av: Adm

Tack Pandora för att du orkade leta rätt på låtens video. Jag tycker det var underbart när han först sjunger egen text till "Bohemian Rhapsody" och sedan härmar videon i "I want to break free" när han städar..

2011-05-26 @ 09:10:01
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Pandora

Det var ett kärt besvär. Queen hör till mina favoritgrupper=))

2011-05-26 @ 12:59:00
Postat av: Mariann

Queen hör även till mina favoriter. Och just den där videon är så härlig! :)

2011-05-26 @ 20:00:08
Postat av: SoP

men vilken snyftare- boring. Men, sa inte Belle till Lisa att det var ett Långt brev ? Men en absolut höjdare med Marlon o Queen :-D

2011-05-31 @ 00:56:44
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0