En Dinglerättegång är inte att leka med...

Victoria skulle in till Hotten och Scarlett erbjöd henne sällskap till bussen. Daz såg lite orolig ut när de gick. Tjejerna gick och småpratade med varann och Scarlett berättade att hon är avundsjuk på Vic för hon har tjejkompisar. Victoria "missade" bussen till stan så hon gick till verkstan och pratade med Aaron. Han hade inte tid med henne först för han var tvungen att tvätta några bilar men sedan gick de iväg till scoutstugan. Där tänkte han kyssa henne men hon drog sig undan.

Nathan bjuder Katie till lerduveskyttet men hon är inte intresserad av vapen. Han vill att hon kommer för att hålla honom sällskap ändå men hon hinner inte eftersom hon har mycket att göra i stallet.

Belle vill att Dingles anordnar en Dinglesdomstol. Hon vill ha rättvisa och det idag. Den hon vill åtala är Zak som hon tycker har svikit henne. Sam får vara domare och Shadrack är Zaks företrädare eftersom Zak inte är där. Will har Belle bjudit in eftersom hon vill ha någon i hennes ålder närvarande ifall de vuxna gaddar ihop sig.
Hon inleder sitt anförande med att "vem kan man lita på om man inte kan lita på sin far, vem kan man då lita på?". Shadrack försvarar Zak och säger att det inte alltid är lätt att vara pappa och kunna ställa upp även om man vill. När det är dags för "juryn" att rösta så röstar Chas och Lisa på Belle medan Gennie håller med Shadrack. Det innebär att Zak blir bannlyst i familjen och han får inte han kontakt med någon Dingle och han ska ignoreras totalt.
Senare på kvällen är Belle ledsen och när Will frågar henne om hon inte ångrar sig eftersom hon aldrig mer kommer att få träffa sin far så inser hon vad det innebar med Dinglesdomstol. Lisa förklarade att om hon röstat tvärt om så hade Belle bara blivit sur på henne och då tagit avstånd från henne också och då hade Belle inte haft någon vid sin sida längre.

När det är dags för lerduveskyttet så säger Maisie att hon bara vill att Andy träffar duvorna så hon slipper mammans hånflin.
Nicola och Jimmy kommer dit och är riktigt välklädda i engelsk lantlig stil. Nicola försöker lära sig skjuta så hon ber Mark att lära henne. Hennes första skott gör att hon ramlar baklänges.
Det visar sig att Andy är bra på att skjuta lerduvor och träffar de han ska, tills Debbie dyker upp..
Debbie skvallrar för Natasha om att Andy skjutit sin far en gång i tiden. Det uppstår givetvis massa småtjafs mellan Andy och Debbie även om Natasha säger åt Andy att hålla sig lugn.
När det blir dags för tävling så delar Natasha upp lagen och hon särar på Andy och Maisie och låter Debbie ingå i samma lag som Andy. Detta gör att Andy tappar koncentrationen och missar sina båda skott.
Nicola är inte sen med att berätta om Andys skott mot Jack och att Katie varit otrogen med Robert. Det tyckte Nathan var intressant. Jimmy och Mark har vadslagning om Nicola kommer att träffa eller inte. Jimmy tror att hon missar sina skott. Mark vinner 50£ eftersom Nicola trots allt sätter sista skottet och hon blir jättenöjd. När hon hör att de haft vadslagning blir hon först arg på Jimmy men när Mark säger att det var hans idé måste hon ju hålla med om att det var kul för hon vågar inte gå emot sin chef. Mark får ett sms som frågar om han har kul och då ser han någon som står i skogen och tittar på dem. Han ber Jimmy att täcka upp för honom medan han går till skogen. Där träffar han Faye för första gången. Hon ger honom en örfil. Sedan börjar de prata. Vi får veta att de känner varann sedan tidigare och att han svikit henne på något sätt. Hon hade hittat honom igen tack vare artikeln i tidningen.

På Home Farm ska gänget ta en drink och Natasha undrar var hennes man är men Jimmy kan inte ge ett bättre svar än att han gått till skogen. Maisie blir så sur på sin familj och speciellt mamma som medvetet ställer till med scener när hon bjudit in Debbie att hon flyttar hem till Andy.
Debbie blir också sur på Natasha eftersom hon känner sig utnyttjad i detta bråk.
Natasha blir lämnad ensam och beger sig då till skogen för att leta efter Mark. Hon ropar på honom och tack vare det så hinner Faye gå därifrån. Mark förklarar att han behövde rensa tankarna eftersom det blev lite tråkig stämning vid skyttet när det tjaffsades. Hon ber om ursäkt och frågar sedan hur han mår och han säger att han mår bra och är fullkomligt nöjd bara han får vara där hon är.

Nathan och Katie delar på en flaska vin på puben. Han berättar om ett tidigare förhållande som verkade vara perfekt men han gjorde slut med den tjejen med motiveringen "att han aldrig kunde falla för en tjej som inte kan sadla en häst". Chas ser dem och när hon får tillfälle frågar hon hur Katie har det och Katie svarar att hon är mycket nöjd eftersom Nathan är trevlig och rolig.
Efter puben så följer han henne till dörren och kysser henne adjö. Då bjuder hon in honom och han tackar ja...




Kommentarer
Postat av: Erik

Man undrade ju varför Natasha bjöd in Andy, men eftersom hon bjudit Debbie också förstod man ju att hon gjort det för att det skulle bli bråk. Och Maisie blev ju ännu surare på morsan och flyttade hem till Andy. Hur ska det gå med så mycket folk i Sugden-huset? Och kan Andy låta bli att ta till våldsamheter?

Något slags konflikter måste det bli?

Zak kommer nog att få det hett om öronen när han kommer tillbaka, för det gör han väl snart - men kommer alla att kunna ignorera honom som de ska?

Jimmy såg rolig ut i dag i den stora kepsen, som en annan godsherre.

2011-05-23 @ 18:29:48
Postat av: ylva

Vad jag avskyr den töntiga familjen Wylde!!! Dom är tråkiga, trots att dom ska föreställa elaka och hårda.

Scenen i skogen med Mark och Faye var ju rent patetiskt, ingen känsla eller spänning alls. Jag blir bara uttråkad... Belle däremot är helt underbar :-)

Men nog var det lite galet att hon fick ställa till det så? Hon är för ung för att förstå konsekvenserna.

2011-05-23 @ 18:39:31
Postat av: Erik

Håller med dig , Ylva, om Belle. Hon är en duktig skådespelerska, har fått pris för det. Men visst var det lite galet med domstolen, hoppas att konsekvenserna inte blir så stora som de borde bli enligt Dingle-lagarna.

2011-05-23 @ 18:54:48
Postat av: Madeleine

Kan inte låta bli att skriva nu när jag sett dagens,

Gubben Wylde är ju så usel och fru Wylde med

Kände igen kvinnan som dök upp mellan träden från en mkt gammal Dalglish deckare!

Blurk, nu är det snart bara gamla Rodders som är trovärdig och Shadrach förstås.

Vill inte se mer av Andys sexuella äventyr,känns lite krystat.

Men var är Diane, varför inte mer om henne, hon kan ju vara så mysig och rolig!

Och var tog han vägen som skrev här, Colin!

2011-05-23 @ 20:07:00
Postat av: Tina

Hon som spelar Belle är mycket duktig, däremot gillar jag inte Belle, då hon är för mycket..... Ja vad ska man säga.... besservisser, lik sin mamma, som tror att hon är bäst i hela världen. Sedan Dinglerättegången, är inte det buskis när den är som värst.



Det enda roliga som hände idag vat när Nicola träffade lerduvan.

2011-05-23 @ 22:20:46
Postat av: ylva

Erik, det visste jag inte, men det är välförtjänt, Belle är helt suverän!

Ja, vart tog Colin vägen?

2011-05-23 @ 22:30:21
Postat av: Cilla

Nu börjar det nästan bli för mycket med de nya familjen Wylde som kommit in i serien. De är patetiska hela högen=((



2011-05-24 @ 04:27:37
URL: http://cillasblogg.wordpress.com/
Postat av: ylva

Cilla, ja visst är dom! Fattar inte hur dom kunde ta in dom i serien. Ingen som kan agera trovärdigt, ingen som har den minsta utstrålning, och så Maisie och Andy som nästan får mig att spy :-)

2011-05-24 @ 07:21:57
Postat av: Stina

Jag börjar tycks att Nathan är ok, han har ju faktiskt lite humor. Belle är verkligen en liten besserwissertyp. Har Zak försvunnit för alltid, är han ute ur serien? Jag tycker att personerna i Emmerdale alltid skolkar från jobbet eller skolan, håller bara på med olika intriger hela tiden, känns inte trovärdidgt. Visst är det synd om Victoria som har förlorat sin pappa, men ibland blir man trött på hennes beteende. Stina

2011-05-24 @ 14:08:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0