Att besöka sin flickvän i fängelset


Nathan pratar med sin far vid frukosten och han nämner att Maisie antagligen träffar Andy Sugden.  När Maisie kommer in i köket så säger Nathan att pappa har en fråga till henne så Mark frågar om hon träffar Andy. Maisie förnekar allt och säger att det är någon annan.
Maisie är på väg till jobbet och möter Andy men hon svarar först inte på hans tilltal men sedan går hon fram till honom och säger att det var ju det de kommit överens om. Sedan gör de upp om att träffas senare.
När hon sedan är på jobbet så kommer hon på en lösning på problemet med sin nyfikna familj. Hon börjar stirra så mycket på Marlon att till och med Jake upptäcker det. Det visar sig att hon vill ha Marlon som täckmantel, han ska låtsas att de är ihop. Marlon blir först förvånad men går med på det eftersom Maisie säger att det kommer att göra hennes mamma mer accepterande mot honom.
Marlon får en date med Maisie (en drink på puben när hon har rast) för att hon ska få veta lite mer om honom men plötsligt får hon sms från Andy och hon måste dra iväg.
Mark och Nathan försöker klura ut vem Maisie träffar och när hon kommer hem så frågar de vem det är och hon svarar att det är Marlon. Man kan nog säga att de blev väldigt förvånade....

Lisa är väldigt besviken på Zak som hon tycker har handlat på helt fel sätt när han lät Aaron sno pengarna från Bob. Zak försöker att urskulda sig med att det var faktiskt inte Bob de rånade utan det var leverantören.
Lisa försöker be Gennie om ursäkt men Gennie vill inte acceptera det. Hon säger att hon inte vill vara en del av Dingles eftersom de bara är simpla tjuvar.

Nathan är på cafét och då nämner han att hans byggarbetare behöver mat och smörgåsar sena kvällar och på nätterna, synd att inte det finns något som är öppet så länge. Bob bestämmer sig genast att ha öppet dygnet runt även om han inte har något tillstånd för det. Han kommer inte att anställa någon ny heller utan tänker sköta allt själv. När ska han då hinna med sina barn?

Gennie hör om problemen med att livsmedlen börjar ta slut både i cafét och i butiken. Eftersom hon vill hjälpa till så får hon Shadrack att ordna till något. Han fixar fram en hel kundvagn med konserver som Brenda får betala 50£ för. Han ville ha mer men Gennie stoppade honom. Brenda betalade ur egen ficka eftersom det inte fanns tillräckligt med pengar i kassan. Nu visade det sig att konserverna var märkta med fel etiketter så det kunde vara vaniljsås i burken märkt vita bönor. Det blev lite kaos i cafét när det upptäcktes.
Bob blir rasande när han märker att det blivit fel och att Brenda köpt konserver av Shadrack. Hon blir då så ledsen att hon slutar sitt jobb och flyttar ut.

Lexi är orolig eftersom Gennie har så mycket att göra så hon har knappt börjat på brudklänningen. Gennie vill ju inte sy på den under arbetstid. Dessutom har Lexi andra problem eftersom hon märker att Carl inte är så intresserad av att ha sex med henne längre. Hon tolkar det som ett tecken på att han inte vill gifta sig.
För att påminna honom om att hon finns så ser hon till att Jimmy, Nicola och Scarlett hittar på annat så de får huset för sig själva en stund. Hon lyckas övertala Carl att inte bara tänka på arbete...

Chas får en inbjudan till Lexis och Carls bröllop och hon blir påverkad av en hel del känslor. Paddy blir orolig för henne och frågar vad som står på. Efter en liten stund så erkänner hon att hon blivit påverkad av att hennes ex ska gifta sig men nu är hon glad igen, glad att hon har Paddy. Han kysser henne som hastigast innan han ska iväg på veterinärbesök.

Debbie besöker Andy för att få träffa Sarah. Han muttrar om det och det gör att hon kontaktar en advokat för att kunna få vårdnaden om barnet.
Sedan besöker hon Jasmine i fängelset. Jas ser glad ut när hon ser vem som kommer dit. I början har de svårt att prata med varann men sedan lossnar det. Jasmine förklarar att hon inte vill att Debbie kommer dit eftersom det blir så mycket svårare att gå vidare i livet då, annars kommer hon hela tiden att önska att hon får sitt gamla liv tillbaka. Det blir många tårar när tjejerna skiljs åt när besökstiden är slut...
Jas ber Debbie att "ta hand om morfar"... hur hon nu ska göra det när Sandy anklagar Debbie för att Jas sitter inne. (Borde inte översättarna åtminstone veta att han är farfar...och att Gennie inte heter Jenny? Jag tycker att namn och personernas relationer borde vara A och O om man ska översätta en serie)





Kommentarer
Postat av: Erik

Då har vi väl sett Jasmine för sista gången får man förmoda. Synd. Om hon inte blir inskriven i serien igen när hon suttit av sitt straff. Ett väldigt tårfyllt och sorgligt farväl var det i alla fall.

Tror Mark och Nathan verkligen på att Maisie träffar Marlon?

Och stackars Bob, det blir bara värre, hela verksamheten går väl omkull nu när Brenda lämnar honom också. Hur ska han kunna ha nattöppet? Eller dyker det upp någon räddande ängel i sista stund? Även om någon kan avlasta honom så har han ju inte råd att köpa in varor. Problemet verkar olösligt. Men i HTG brukar ju allt lösa sig på något sätt så småningom efter diverse turer. Vi får hoppas det gör det den här gången oclså.

2011-05-10 @ 16:08:30
Postat av: ylva

Jag är också så trött på den dåliga översättningen, har klagat hos fyran, men inget händer. Just det där med namn och släktskap är så viktigt. Likaså "hon" och "han", det blir också fel ibland.



2011-05-10 @ 17:54:55
Postat av: Erik

Den nuvarande översättaren har ju varit med ett tag, så hon borde veta hur Gennie stavar sitt namn och att Sandy är farfar. Problemet är antagligen att översättarna har för dåligt betalt och för bråttom.

2011-05-10 @ 18:19:43
Postat av: ylva

Lite inside information, min dotter jobbar på Broadcasttext, som översatte innan dom bytte. Men fyran ville spara pengar och anlitade dom här nya. För dom är billigare men också sämre, det syns även på andra program och kanaler. Förmodligen har pers. sämre betalt och kanske mindre tid, precis som du tror.

2011-05-10 @ 18:32:18
Postat av: Katarina-Cinnamon

Ja de skrev ju Alan istället för Aaron idag också...

2011-05-10 @ 23:57:23
Postat av: Erik

Jag har jobbat som översättare åt bokförlag, och om man gör sådana fel där blir man inte gammal i branschen utan åker ut med öronen före. Problemet är att TV-översättarna måste jobba så snabbt för att komma upp i någon förtjänst, att de inte hinner dubbelkolla det de skrivit. Men om samma översättare översatt samma serie längre borde hon ju ändå veta att Sandy är farfar t.ex. Det är värre när de har olika översättare som skiftar var och varannan dag som det var förut ett tag.

2011-05-11 @ 09:01:12
Postat av: ylva

Om företaget är seriöst så tillåter dom inte så här många fel. Jag tror dom är mer intresserade av att tjäna pengar åt sig själva än att se till så att översättarna har tillräckligt med tid att göra ett bra jobb. Min dotter skulle inte bli gammal på sitt jobb om hon skötte det så här!



2011-05-11 @ 09:13:15
Postat av: Carina

Vad irriterad jag blev på Aaron - allt är ju hans fel och så har han mage att klaga på servicen på caféet! Bob kommer snart förgöra sig själv när han stöter bort alla som försöker hjälpa honom, han känns väldigt nära en kollaps. Hoppas, som Erik sa, att det kommer nån bra lösning.

Avskedet mellan Jasmine och Debbie var verkligen laddat och sorgligt. Väldigt bra spelat av båda två, kändes så äkta, satt med tårar i ögon och klump i halsen...

Ska bli spännande se nästa avsnitt, har det inspelat.

2011-05-11 @ 14:15:50
Postat av: Malin

Grät floder när Jasmine och Debbie tog avsked. Hoppas Jasmine kommer tllbaka, förhoppningsvis tar hon bara en paus.

Det var så himla gulligt när båda sa: "Jag älskar dig" samtidigt.

2011-05-18 @ 00:47:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0