Spelar det någon roll vem som skriver kärleksbrevet?

Doug och Sandy försöker få Nicola att inse att hon är intresserad av Jimmy men hon förnekar det.
Samtidigt försöker Carl och Lexi få Jimmy att inse att han är kär i Nicola men även han förnekar det.
Sandy vill verkligen bli av med Nicola så han och Doug kommer på att de ska hjälpa kärleken på traven. De skriver ett kärleksbrev som ska vara från Jimmy. När de sitter och diskuterar innehållet så tycker Sandy att de inte ska prata förmycket om Nicolas och Jimmys kärleksliv eftersom han inte vill ha bilder i huvudet. Efter lite fixande och trixande har de fått ihop ett brev som de låtsas att Jimmy lagt i brevlådan.
Nicola är först inte alls intresserad av det anonyma brevet men när Doug säger att han såg Jimmy springa ifrån huset så tar hon brevet. Hon blir väldigt rörd över det som står däri och hon säger till gubbarna att "även om ni fick läsa det skulle ni aldrig förstå"

Nicola får bråttom hem till Jimmy. Hon sliter upp honom till sovrummet och är väldigt het på gröten. Jimmy finner sig ganska snabbt och verkar rätt nöjd.
När de haft sin kärleksstund så går de ner för att dricka lite mousserande vin. Nicola nämner att han har rätt när han sa att de borde flytta ihop. Jimmy kommer inte ihåg att han sagt det men säger inte emot.
När Nicola äter frukost hos Jimmy så visar hon Scarlett brevet. Scarlett visar det i sin tur för Lexi och Carl och då säger Carl att det där kan inte ha varit Jimmy som skrivit det.
Carl konfronterar Jimmy på kontoret och visar brevet. Jimmy blir rätt förvånad eftersom han inte skrivit det men han har inget emot att Nicola flyttar in.
Senare på puben så erkänner Sandy att det var han som skrev brevet, han var som en god fe som hjälpte Jimmy med kärleken.
Nicola flyttar in med buller och bång och de andra i huset är inte alls så glada men Jimmy är det. Kul att se att han ler med hela ansiktet ibland =)

Edna upptäcker att det är en vattenskada i väggen som gränsar till Debbies hus. Hon pratar med Dingles om det och när de går in i huset ser det att det varit inbrott och allt är huller om buller och att kranen på övervåningen lämnats på.
Zak tror att det är Andy som jävlas med dem men Lisa säger åt honom att låta Andy vara och Zak lovar det.

Natasha förbereder för Wills lilla kalas. Hon fixar ballonger och Jell-O men när Maisie påstår att det är för små barn så undrar hon vad de ska ha istället. Hon får veta att det borde vara ett fotbollstema på kalaset i stället.
Kalaset blir överdådigt såklart. Lisas kommentar till Natasha är att de aldrig behövt köpa vänner till Belle i alla fall.
Allt verkar gå bra och barnen är glada. Will är fortfarande lite utanför och när en kille "råkar" knuffa till honom i förbifarten så låter Natasha och Mark det vara eftersom de tror att Will måste lösa det själv. Belle ser det och utmanar Simon som pojken heter på att Will kommer att vinna över honom på tv-spel. Givetvis så vinner Will och det gör att han och Belle ska få godis i en vecka.

Maisie skvallrar för Andy att han är inte den enda som nobbat Nathans förslag och att det innebär att Andy ligger bra till att kunna göra en förhandling till sin fördel.
Sedan pratar Maisie med Nathan och säger att han borde fråga Andy igen fast lite snällare denna gång.
Konstigt nog så söker Nathan upp Andy med ett bättre förslag och Andy accepterar det, detaljerna får de gå igenom senare.
På kvällen får Andy besök av Maisie. Hon har med sig två flaskor champagne för att fira deras nya samarbete. Andy verkar först tveksam men bjuder sedan in henne men de får vara tysta eftersom han precis lagt Sarah.
De sitter på golvet framför soffan och skålar i champagne, Maisie börjar flirta med Andy och hon böjer sig fram för att kyssa honom men han vill inte. Plötsligt får han bråttom att köra iväg henne. Hon förstår ingenting.

Brenda har fått anbud på sitt radhus och vill sälja det även om Gennie inte är så förtjust. Om hon får loss pengar så vill hon hjälpa Bob genom att satsa i företaget. Bob är inte lika entusiastisk.

Gennie beklagar sig för Dingles som är i Debbies hus och försöker att få ordning på vattenläckan. De hade lånat hårtorkar för att blåsa kuddar och annat i tyg torrt. Gennie är sur för att mammans pengar ska gå till Bob fast han har ju pengar eftersom han kan betala för leveranserna till butiken.  Då ser man att Aaron blir intresserad. Han har precis innan Gennie dök upp sagt att de kunde göra inbrott hos Edna eftersom fönstret stod öppet där men då hade Zak blivit förbannad på honom.

Zak mötte Andy på gatan och det första han gör är att kasta sig över honom och börja skrika. Andy fattar ingenting men som tur är kommer Lisa och får bort Zak. Hon är besviken på att han inte lät bli Andy fast han lovat. De måste ju hålla sig lugna eftersom de vill få tillbaka Sarah.
För att få pengar så de kan hjälpa Debbie som antagligen inte hade någon försäkring så ska hon pantsätta deras nya stora platt-tv. 
När Lisa gått till fabriken så säger Aaron att enda sättet är att få tag på pengar och det kan de få om de rånar, inte butiken som Zak först tror, utan leverantören när han precis fått pengarna. Zak är tveksam....


Trevlig helg alla vänner!

Kommentarer
Postat av: Erik

Jo, visst var det lite buskis i dag, men det kanske behövdes för att få den här brevhistorien någorlunda trovärdig - och den fungerade ju. Men att Nicola skulle gå på den och inte misstänka något ... Måste ha varit roligt för "Sandy" som är gammal Shakespeare-skådespelare att svänga sig med citat av den store skalden. Speciellt Lexie såg inte glad ut åt att Nicola skulle flytta in. Den här "renoveringen" av Debbies hus verkar inte särskilt trovärdig, det kan väl aldrig ha fungerat med en hårtork bara? Och de har planerna på att råna Bobs leverantör kan väl bara sluta med katastrof, speciellt för Bob som har det svårt att få allt att gå ihop redan.

Varför drog sig Andy undan från Maisie? Var det för att han hade Sarah i huset, eller varför tvekade han? Han verkar ju gilla henne. Eller var det för att hon är överklass och det bara leder till trubbel? Snygg flicka i alla fall. Men något par lär de väl aldrig bli, det vore för fantastiskt, fast lite kuttrasju är väl inte helt otänkbart...

2011-05-06 @ 15:50:16
Postat av: Tina

Historien om brevet tyckte jag var rolig, kanske inte riktigt trovärdig, men den fyllde sin funktion. D.v.s. Nicola lämnade prästgården.



Sedan renoveringen av Debbies hus och det planerade rånet av varuleverantören, det är rena rama lågvattenmärket.

2011-05-06 @ 18:39:54
Postat av: ylva

Ja, nu är det inte trovärdigt alls! Fixa ett vattenskadat hus till nästa dag! Och råna varuleverantören samtidigt, blir kul att se hur det går. Trevlig helg!

2011-05-06 @ 23:19:14
Postat av: Annette

Var det inte Aaron som hade glömt vattnet på och skadat Debbies hus? Jag fick den uppfattningen efter att han varit där med Victoria.



/Annette

2011-05-06 @ 23:27:45
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/
Postat av: Lina

JO Annette det stämmer :)

2011-05-06 @ 23:54:01
Postat av: Erik

Om vi räknar bort Kristi himmelfärdsdag och 6 juni som båda är helgdagar är det 28 vardagar kvar till sommaruppehållet, alltså 56 avsnitt. Vi är i slutet av mars 2009 nu, så vi bör ha hunnit till slutet av maj 2009 då. Eller vad tror Colin som har koll på sådant?

2011-05-07 @ 07:30:02
Postat av: Mariann

Jag fick känslan att Aaron förstörde huset med flit för att de skulle tro att det va Andy

2011-05-07 @ 10:43:38
Postat av: Jesper

Erik: Men hur långt efter halkar 4:an efter med uppehållet tro?

Det är fortfarande drygt 2 år efter och + det som uppehållet ger.

2011-05-07 @ 11:46:13
Postat av: Erik

Det beror på hur många avsnitt i veckan man visar i England, men hur man än vänder på det så lär vi halka efter. Om de bara visar ett om dagen måndag till fredag tar vi kanske igen lite, men alla uppehåll gör ju att vi aldrig kommer att hinna ifatt eller ens knappa in någon längre bit.

2011-05-07 @ 12:13:52
Postat av: Lina

De visar 6 avsnitt i veckan :) och de har mer eller mindre ALDRIG uppehåll

2011-05-07 @ 12:33:34
Postat av: Tina

Dinglarna förnekar sig aldrig. Löser ett penning- bekymmer genom att sno från andra:(. ....och sedan är de ju själva skuld till vattenskadan genom Aaron. ....och tillslut, varför ska Ednas försäkringsbolag stå för kostnaderna, de kan ju ta lite ifrån Dinglarnas ölkonto, som verkar vara outsinligt;)

2011-05-07 @ 16:57:36
Postat av: Madeleine

Det är inte kul att vi liger så långt efter, har ju gluttat vad som händer, så det är ju inte så intressant nu med dessa gamla avsnitt.

2011-05-07 @ 18:20:03
Postat av: Erik

En fördel med att vi ligger efter i tid: om vi skulle komma för nära kan det bli som med t. ex Glamour att man måste minska ner till ett avsnitt om dagen, så att vi inte hinner ifatt. Och det vill vi ju inte vara med om, nu när vi blivit vana vid två.

2011-05-07 @ 18:22:45
Postat av: Jesper

Erik: Mycket märkligt...Jag tycker det är fullt tillräkligt med 1 30 min avsnitt varje kväll,förutom Torsdag då det är 2st 30min avsnitt med 30min mellanrum!



Vore mycket bättre att komma i kapp och sända 6 avsnitt i veckan utan uppehåll så det stämmer med ITV sändningar i UK



Samt att givetvis sända dom på kvällen,samt att reprisera alla veckans avsnitt sammanhängande på helgen för dom som varit borta under veckan!



Kan väl även som UK sända dagens/kvällens avsnitt i repris mitt i natten för de som är vakna då!



Det är vad jag tycker skulle tillgodose alla.



2011-05-08 @ 09:00:36
Postat av: Madeleine

Jesper, det skulle ju vara toppen!

Men HTG är ju inte något som TV4 tycker är så mycket att hurra för tydligen.

Skulle vara bättre om det gick på SVT1 eller 2 kanske.

2011-05-08 @ 10:34:20
Postat av: Tina

Från början sändes serien på SVT2 kl. 19.00.

2011-05-08 @ 10:44:43
Postat av: Jesper

Ja!

SVT visade Dowton Abbey endast 3 veckor efter det sänds i UK,Det är klass det!



Ja undra hur rättigheterna ser ut?



Kanske läge att maila SVT?

2011-05-08 @ 13:07:01
Postat av: Erik

Jag tvivlar också på att TV4 skulle gå med på något sådant. De är ju snåla med repriser redan nu med program som går kvällstid, tänker bara på att få in så mycket reklamintäkter som möjligt. Och så finns ju TV4 Play dessutom, som de kan hänvisa till. Och att SVT skulle ta tillbaka HTG är heller inte troligt. så vi får nog vara glada att vi har det som vi har det och att de inte gör fler långa uppehåll under vintern igen.

2011-05-08 @ 13:11:24
Postat av: Jesper

Helt fel inställning-man ska aldrig vara nöjd med skräp.



Ge sjutton att se det skräp som 4:an visar så ska ni se att dom ändrar sig så småningom då reklamköparna sviker dom!



Enkel matematik i alla affärer!

2011-05-08 @ 13:29:37
Postat av: Carina

Ja det var lite förvånande att Andy nobbade Maisy - kanske han ändå tagit lite intryck av varningarna att hålla sig väck från henne, eller har hans hjärnceller plötsligt vaknat till helt av sig självt?! Kul med nicola & Jimmy, blir nog rejält med fart o fläkt kring deras relation! På nåt märkligt vis funkar de ju ändå rätt bra ihop ;-) Aaron fortsätter vara en ful typ som mest ser till sin egen vinning. Och att måla o spackla över ett vattenskadat hus där fukten är kvar i väggarna - inte så smart av ett företag som trots allt gör jobb inom byggbranschen, åtminstone gjorde de det innan... Och i vanlig ordning ska nån få en halvidiotisk idé där man tänker att "om vi bara planerar det noga så..." Hmmm, ja, eller hur, det har ju alltid funkat bra hittills... NOT!

2011-05-08 @ 14:36:13
Postat av: Erik

Om man mot förmodan skulle lyckas med en kampanj att folk inte skulle titta på fyrans skräpserier - vilket är ganska otroligt - så tvivlar jag på att de skulle fylla luckorna med Hem till gården. Fyran är nog rätt svåra att rubba, hur gärna man än skulle vilja ändra på den nuvarande ordningen.

2011-05-08 @ 16:04:17
Postat av: Madeleine

Jag för min del tycker inte att Maisie är snygg, ser ut som hon har mjölktänderna kvar i truten, men alla tycker vi ju olika.

Jag tyckte ju Marlons bror var lite het, men nja nu tycker jag den enda som är liite het är Jimmy King, fast han är ju inte snygg, men han är ändå het och så snäll, jag skulle ju inte lura honom utan bara krypa in i hans stora famn, han vinner i längden!

Haha, jag menar det, är nog ensam om det!

Andy är bara äcklig och vad har vi mer, David, ja, han är fin men nej för barnslig, kram på er!

2011-05-08 @ 18:47:58
Postat av: Colin

I shall just answer the latest question for now! If there are 56 episodes left before the break you will reach 28th May. I read somewhere that you will only have a six week break. If it is then on every day for 20 weeks until 16th December you will reach 15th January 2010 - actually a GREAT moment to leave it for a short break...



You could in theory have 2 weeks off in every five without getting any further behind the UK pacing, so a six week break is quite quickly recovered!



All other questions WILL be addressed - hopefully tomorrow now!

2011-05-08 @ 20:07:47
Postat av: Tina

I dagens avsnitt kunde vi se hur egotrippade Dinglarna är :(

2011-05-09 @ 12:57:23
Postat av: Colin

Blimey, it turned up then! I still couldn't see my message when I looked this morning, over 13 hours later! I was convinced it had got lost for good!

2011-05-09 @ 22:08:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0