Pain(t)ball

Nicola har fått flytta in hos Edna. Ett något omaka sambopar. Hon kan inte låta bli att gnälla på Tootsie och det gör Edna sur så hon påpekar att Nicola endast är gäst i huset. Genast inser Nicola att hon måste be om ursäkt, hon har ju trots allt ingen annan att bo hos.

Dani blir kvar hos Dingles. Hon försöker att hjälpa till men hon har såå ont i foten att hon inte kan gå. Belle gillar henne och lyssnar gärna på det hon berättar. När Belle får höra att Dani inte haft någon snäll mamma och nu inte har någon som bryr sig om henne ber hon Lisa att låta Dani stanna. Självklart får Belle som hon vill...
Vi får veta att Dani och Eli var ihop för åtta år sedan och att hon lurat honom göra inbrott hos hennes fd pojkvän. Dessutom hade Eli åkt dit på inbrottet och fått tre månaders fängelse. Hon är så bra på att manipulera folk att hon lyckas förföra Eli fast han kämpade emot länge. Det slutade på höskullen i ladan.

Rodney blev rasande när han upptäckte att Nicola börjat jobba på Home Farm. Inte blev det bättre när han måste tala om för Matthew att deras klient för morgondagen avbokat utan att ha betalat deposition. Nicola hör det och lovar Matt att det ska lösa sig.

På fabriken har Gennie fått veta att Adele inte alls fått sparken utan hon är och hjälper sin sjuka mamma. Lily blir förbannad på Lexi som lurat dem. Eric påpekar för Lexi att hon måste lösa problemen med personalen utan att blanda in honom.
Nicola är på puben och träffar Lexi där och hör om personalproblemen så hon erbjuder en teambuilding-dag på Home Farm. Lexi nappar på förslaget men Eric är inte så glad över att personalen ska få ledigt en hel dag.
Åter igen har Nicola löst ett problem på Home Farm och Matt är väldigt förtjust. Rodney däremot blir väldigt nertryckt för han vet hur dottern fungerar. Han vill inte ha med henne att göra, hon får fira för sig själv.

Dagen efter var det dags för fabriksarbetarna att lära känna varann lite bättre. De fick dela upp sig i lag för att skjuta paintball. Lexi blev givetvis inte vald utan fick komma med i ena laget för Eric inte ville ha honom i sitt lag. De verkade ha rätt kul fast de har ont i kroppen och är helt slut. Lily får ett samtal och smiter därifrån.

Lilys son Peter är i byn och behöver pengar. Han försöker att få Lily att sälja något men hon har inget att sälja som kan ge honom den summan han behöver för att lösa skulder för företaget och huset. Hon föreslår att han ska fråga Edna men han vill inte ens träffa henne. Han rusar därifrån och säger att han får väl försöka få tag på pengar på annat sätt. Lily blir jätteledsen.

Andy vill skydda Jo från allt, han vill inte att hon jobbar eller lyfter något eftersom hon måste ta det lugnt nu när hon är gravid.

Marlon vill också att hans fru ska ta det lugnt för att kurera sig. Donna är less på att sitta hemma så hon smiter iväg till affären för att köpa något att läsa. Jamie som är stressad och har mycket att göra blir glad när Donna erbjuder sig att ta hand om butiken. Hon får lova att bara sitta på en stol och se söt ut och ta betalt.
Marlon blir inte alls glad när han inte hittar sin fru hemma men upptäcker sen att hon arbetar i butiken. Donna lyckas nog övertala honom att hon behöver komma ut, få tillbaka sitt liv och inte bara sitta hemma och kasta kudden på tv:n.

Ashley och Laurel försöker att få folk att komma till kyrkan, åtminstone till kyrkokören. De lyckas få ihop några tappra bybor. Plötsligt dyker en ny man upp där och han presenterar sig som Oliver Hartley. Ashley tror att han ska vara med i kören men när biskopen dyker upp så visar det sig att Oliver hjälper biskopen att inventera. De vill hålla koll på hur det går för kyrkan. Ashley blir rätt irriterad över att känna sig övervakad och han ryter till till biskopen. Det leder till att biskopen ger Ashley en varning.


Kommentarer
Postat av: Bittan

Pete verkar vara en omogen bortskämd skitstövel tycker jag

2011-01-12 @ 17:00:25
Postat av: Erik

Ska Nicola bli utslängd av Edna också? Hon stöter sig med alla, inte blir det bättre om Rodney mister sitt jobb för hennes skull heller. Och Belle ordnar så att Danielle blir kvar - frågan är bara hur länge? Varför strök hon egentligen omkring på vägarna? Har hon rent mjöl i påsen?

Ja, som någon sa, mycket är bara utfyllnad just nu, som den här paintballgrejen, Ashleys bekymmer med kören och biskopen, inga direkt spännande grejer eller positiva romantiska förhållanden. Men det kanske kommer?

2011-01-12 @ 17:18:50
Postat av: Tina V

Vad svårt det är att engagera sig i programmet, när det varit ett långt uppehåll.

Allt mal på som före uppehållet, och är bara tråkigt.

Hoppas att det snart blir bättre.

2011-01-12 @ 19:00:00
Postat av: Tina

Nicola boende hos Edna, det är ganska komiskt faktiskt. ;)

2011-01-12 @ 21:55:14
Postat av: viktoria

Debbie kommer säkert att få reda på vad danielle håller på med, jag tycker hon e lite skum med den dära väskan som hon aldrig vill släppa ur sikte, kanske är det knark?.

Lily kommer säkert att berätta för Edna att Peter är där.

Undrar hur det ska gå med Jo och Andy?

Andy kommer säkert att flippa ur totalt när han får reda på att hon inte är gravid.

Nicola och Edna....haha, undra hur länge nicola ska bo där.

2011-01-12 @ 22:07:39
Postat av: Ellen

allt verkar så utdraget....

2011-01-12 @ 22:13:49
Postat av: Marcus

Jag håller med om att HTG går på tomgång just nu men sjukhusserien som sänds direkt efter HTG verkar ganska bra.. Engelskt drama håller generellt riktigt hög klass.

2011-01-13 @ 11:02:59
Postat av: Therése och Samuel

Colin, if you see this, thank you for answering our questions. I don´t think my wife has ever been called Megan before. This blog is great and it´s cool that you´ve found it. Stick around and don´t hesitate to correct any misspellings. (From my behalf that is).

2011-01-13 @ 15:06:36
Postat av: Colin

Hi Therése and Samuel. Well having done the same thing with Jesper I've learnt my lesson and check what it's SUPPOSED to say now before addressing someone :) I know what it's like to find yourself with a new name though. I got bought some socks for christmas. The cardboard label said they were a pair of 'Colin' socks. Indeed, the top sock said 'Colin', but on opening the pack up it turned out the other sock said 'Alan'!! Still at least it was the name of Emmerdale's longest serving character!

2011-01-14 @ 01:42:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0