23 eller 32?

Lily var sen till fabriken, hon var ju tvungen att tänka ut en bra bortförklaring till varför de inte får någon lotterivinst. När hon väl dyker upp så är damerna väldigt nyfikna på varför hon är så sen.
Hon berättar med bedrövad uppsyn att det blir ingen vinst eftersom Pearl sagt fel nr på lotten, de hade 32 inte nr 23. Pearl protesterar eftersom hon kommer mycket väl ihåg att det var nr 23, Lens födelsedag. Lily frågar då om hon verkligen haft glasögonen på sig. Alla damer blir ledsna över att ha missat vinsten men Pearl som känner sig skyldig ger sig inte. Hon vill ha tag på lotten som Lily säger sig ha slängt. Det gör att Pearl misstänker att allt inte står rätt till. Hon konfronterar Lily om att vinsten kanske gått till Peter men Lily förnekar allt.
Nu måste ju Lily fortsätta att låtsas jaga pengar till Peter...eller?

Bob klagar på sophämtarna från KD Refuse för Anna som hänvisar till hennes far. Då söker Bob upp Donald på kontoret men han är inte där. Anna som jobbar försöker få Bob att lämna kontoret men Bob har bestämt sig för att vänta in Donald. I själva verket vill han bara få ut Anna ur rummet så han kan leta rätt på sopgubbarnas schema. Han lyckas framkalla en hostattack så Anna hämtar vatten åt honom och när han fått tag på schemat och druckit lite vatten får han bråttom att gå därifrån.
Bobs plan är att komma in i fängelset i en sopbil. Han får hjälp av Brenda att författa ett brev till Viv.

Betty är lite besviken på Louise så hon bestämmer sig för att ge igen. Hon inviger Jasmine i sina planer. Sen meddelar hon Lou att hon inte kan vara brudtärna för det är lite för stort ansvar och förmycket att göra men hon har ordnat en ersättare... Jasmine. Louise blir först inte speciellt ledsen men när Betty påpekar att Jas blir fin på bröllopsbilden så får hon lite lätt panik. Hon vill inte alls ha Jasmine till brudtärna. Betty avslöjar att hon blivit djupt sårad av Louises svek. Det gör att Lou tänker till och sedan ber hon att Betty ska förlåta henne.
Det slutar med att Betty tackar ja igen och de blir åter vänner.

Jake ordnar en fest för Jasmine eftersom han är lite orolig för hennes kontakt med Shane och han tycker att de borde göra något roligt. Lite kul var det när han planerar kvällen och berättar det för Jasmine i butiken, de ska bli fulla och sedan ska hennes klänning som inte behöver strykas hamna på sovrumsgolvet och Laurel står bakom och hör allt och försöker påkalla hans uppmärksamhet om att hon hör allt.
Rodney blir bjuden på festen och han tar med sig Sam och Paddy. Rodders börjar flirta med de två fabriksarbetardamerna som är nya, Leyla och Adele. Först tycker jag att det ser ut som om han gör bort sig totalt men han ger inte upp så man vet aldrig. Rodney slår i alla fall vad med Paddy om vem som först får ett användbart telefonnummer från någon av tjejerna.

Daz fortsätter att bli förbannad på alla som tror på Jo. Nu är det bara Victoria och han som är på Andys sida. Diane som inser att Victoria behöver få veta hur det står till pratar med henne och det gör att Victoria blir helt förtvivlad. När Daz kommer för att hämta henne för det ska hälsa på Andy på sjukhuset vill hon inte följa med och hon hälsar att han ska tala om varför.
Daz börjar tvivla på läget men när han träffar Andy lyckas Andy ändå låta övertygande om att det är han som har rätt. Daz ska gå och köpa lite annan mat än sjukhusmat till Andy men när han kommer tillbaka har Andy skrivit ut sig själv.

Medan ungdomarna i byn är på Jakes fest passar Debbie och Jo på att ha en tjejkväll på gården. Diane är barnvakt åt Sarah. Victoria som är ledsen får följa med Debbie och då kan hon passa på att be Jo om ursäkt. Tjejerna har en trevlig kväll och stämningen är avslappnad.
Tyvärr så bryts allt när Andy dyker upp. Tjejerna får panik men de lyckas skicka iväg Victoria som ska hämta hjlälp. Han försöker att sätta Debbie på plats men hon är inte rädd för honom. Det gör honom frustrerad och ännu mer förbannad så han ger sig på Jo och börjar dra henne i håret och hota henne. Precis då kommer Daz och Victoria tillbaka och Daz inser nu att Jo talat sanning.
Tjejerna åker till Diane medan Daz pratar med Andy. Givetvis försöker Andy skylla ifrån sig men nu fattar Daz att han ljuger. Daz säger att Andy borde få stryk själv men han tänker inte sjunka till samma låga nivå. Han åker också därifrån och lämnar Andy ensam.
Andy börjar tycka synd om sig själv och letar rätt på en flaska sprit och en burk smärtstillande...


Trevlig helg allesammans!

Kommentarer
Postat av: Erik

Hur kunde Andy skriva ut sig själv från sjukhuset så snabbt? Daz kan ju inte ha varit borta så länge. Bra att Daz också fick reda på sanningen. Är det verkligen bara smärtstillande? Han tittade ju på två burkar, kunde inte se texten. Funderar han på att ta livet av sig? Sprit och tabletter är en dålig kombination.

Lite fånigt att se Rodney flirta med de betydligt yngre tjejerna, ja i varje fall den ena var väl det. Inte riktigt likt honom. Varifrån kom alla ungdomar förresten?

2011-01-21 @ 16:36:17
Postat av: Marcus

Skönt att alla i byn äntligen fått upp ögonen för hur Andy verkligen är. Att skylla ifrån sig och inte ta eget ansvar har varit Andys paradgren under seriens gång. Det som sas på cafeet om att Daz har samma hetsiga temperament som Andy har jag också tänkt på. Daz och Andy är ganska lika varandra till sättet.

2011-01-21 @ 17:36:54
Postat av: ylva

Jag blir alltid lika glad när den som ljuger och skyller på andra blir avslöjad! Minns ni Chloe(?)som sa att hon var med barn med Carl? Hon jagades bort från byn, det var en njutning :-)Andy äcklar mig, han behöver en sinnesundersökning!Rodney ÄR pinsam nu!Stackars Pearl, hur kan man vara så grym och skylla på henne? Fast det löser väl sig det med så småningom. Tycker det är bra tempo nu!

2011-01-21 @ 18:59:44
Postat av: Tina

Jag tycker också att det är bra avsnitt nu. I alla fall när det gäller historien om Jo och Andy. Man kan ju undra vad ungdomsfesten ska leda till. Den känns lite malplacerad för tillfället. Sedan hoppas jag att det kommer fram att Lily lurade "sina vänner".

2011-01-21 @ 19:06:23
Postat av: ylva

Ja, festen känns lite konstig, spårar säkert ur på något sätt. Lily får nog erkänna till slut! Men hur kan man göra något sånt mot sina vänner? Hon hjälper ju inte sonen när hon alltid "räddar" honom, han ställer ju till det sen igen, förmodligen, han är en "loser"...

2011-01-21 @ 20:39:12
Postat av: sess

To Colin: Doesnt british tv have a solution like tv4play, a webtv function? I thought it`d available there since its british. And by the way, I've sent three e-mails to tv4 asking why they stopped the program for "foreigners". Its been almost 2 weeks now since I sent the first one. Normally they reply the day after but not this time. It has nothing do to with distribution rights, since it changed the minute they changed play to premium. All about the money. So you send them a request too.

2011-01-21 @ 23:09:59
Postat av: SoP

sess: ang. tv4 som stoppat tittande från andra länder-? Jag har försökt se program på BBC o det får jag Inte för jag inte bor inom "the UK"- Man kan se Emmerdale på deras hemsida,varje dag,men det är ju deras Nya avsnitt.

-Och nu har jag sett dagens avsnitt på 4play-

Hoppas att Andy tycker väldigt synd om sig själv så slipper vi honom- och jag undrar med över den där festen? Varifrån kom alla Jake´s kompisar? Han som knappt bott i byn mer än några månader- Och varför hänger plötsligt Shane på puben o är full o jobbig hela tiden?

2011-01-22 @ 02:09:58
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Marcus

SoP och alla andra.

the box.bz är en engelsk sida där nästan alla brittiska TV-program finns att ladda hem gratis och lagligt. De har enskilda avsnitt och hela säsonger av bl.a. HTG, från 1980-talet och fram till de allra nyaste. Det är gratis att registrera sig på sidan och jag har varit medlem där i ett par år nu. Jag rekomenderar den sidan till alla er som förstår engelska och kan se TV-program utan att behöva undertexter på svenska. Obs! ni måste ha en bittorrent-klient för att ladda hem avsnitten (t.ex. Utorrent som också är gratis att ladda hem och installera). Mvh Marcus

2011-01-22 @ 09:21:37
Postat av: Erik

Lily har varit med i den australiska serien "Grannar", som har gått på svensk TV. Ni som har sett den kanske känner igen den därifrån, själv såg jag den aldrig. Hoppas hon får sota för sitt lurendrejeri mot jobbarkompisarna på fabriken.

2011-01-23 @ 13:13:06
Postat av: ylva

Aha, jag tyckte hon var bekant, tack för info!

2011-01-23 @ 17:44:21
Postat av: Marie nr 2

Säger som Ylva, aha, tyckte väl att ja kände igen Lily!Bra att man kan se tv4play igen, eftersom tiderna aldrig stämmer och man missar fem minuter på slutet varenda dag när man spelar in, såååå irriterande :-(I övrigt håller jag med om att avsnitten är lite bättre nu :-)

2011-01-23 @ 21:09:46
Postat av: Colin

Just popped in quickly to say SOP is right - only new episodes are available on ITV's online player. They stay up for 30 days, which means Christmas Day expires tomorrow. On the subject of which it's time for me to get festive again!!...

2011-01-24 @ 02:27:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0