Krismöte i kyrkan

Bob övar inför dramalektionen och han känner sig rätt säker med sina pantomimkunskaper. När han väl är på plats säger hans handledare att fångarna är rätt trötta på pantomim, de vill hellre ha manus att läsa ur.
Viv blir något förvånad när hon upptäcker att det är Bob som är deras lärare men hon visar inte att hon känner honom utan sitter mest och ser sur ut.
Bob försöker få igång en lektion och givetvis ser han till att det blir Viv som ska läsa ur manuset. Det slutar med att de säger saker till varann som inte står i manus och Viv blir ledsen och går därifrån. Allting avslöjas och Bobs handledare är inte glad. Nu uppfattade inte jag vad han kommer att få för följder av detta...

Shadrach har fixat en ny dator till Ashley för kyrkans hemsida skall uppdateras. Ashley blir lite nyfiken på varifrån datorn kommer men Shadrach säger att det var från en vän. Sen kommer det fram att han stulit den från en container utanför en annan kyrka. Det visar sig inte vara sanningen det heller eftersom Anna söker upp Shadrach för hon vill ha tillbaka sin dator. Ashley som precis är på besök hos Dingles för att få folk att komma till kyrkan får reda på hur det ligger till.
Han lyckas få datorn av Anna ändå men inte utan att han fått Shadrach att betala 10 £ för den först.

Ashley får besök av biskop George. Det visar sig att kyrkan har planer på att lägga ner kyrkan i Emmerdale för det går så dåligt för den men det finns ett ledigt jobb som kan passa Ashley i St Huges. Varken Ashley eller Emily vill flytta så de söker upp folk som kan komma till ett krismöte i kyrkan.
Tyvärr visar det sig att byns folk prioriterar annat så det är endast Edna och Doug som kommer till mötet. Det gör att Ashley tvivlar på om han ska bo kvar eller kanske ta jobbet i St Huges...

Louise får med posten en liten silvrig väska från någon som heter Jonty de Lorean som bor i Australien. Hon vill inte öppna den när Jamie ser på utan gör det sedan i smyg. Betty som ser det hela blir givetvis nyfiken och försöker få Lou att berätta vem det är ifrån.
Senare frå Lou ett samtal från denna Jonty och hon springer upp i sovrummet för att få prata i fred. TJ som ser det smyger sig efter för att tjuvlyssna eller bara för att jäklas...

Pearl och Edna är inte helt övertygade om Lilys planer men för att få klarhet så kommer de fram till att Edna ska fråga om hon kan följa med när Lily ska träffa Peter. Det tycker Lily inte är någon bra idé och hon försöker att hitta anledningar till varför Edna bör stanna hemma...

Victoria ser att Daz ska åka och blir lite sur för att han sticker utan att ha sagt något. Hon får veta av Scarlett att det är Diane som betalat resan så hon säger till Diane att hon också vill åka. Diane säger att det inte kommer på tal sådär mitt i en termin.

Diane besöker Andy på sjukhuset och får veta att han avbokat tiden med en psykiatriker. Då ordnar hon en ny tid åt honom och säger åt honom att han måste gå dit.
Diane besöker även Jo på gården och meddelar att Andy antagligen blir utskriven om några dagar. De måste ju bestämma sig för hur det ska bli i framtiden.
Jo vill inte att Andy kommer nära henne och Sarah.

Pearl vill också åka iväg någonstans och är ledsen för att hennes resa till Hongkong inte blir av. Hon försöker få med sig Alan på en liten semestertripp.
För att göra ett bättre intryck på honom låtsas hon vara lite mer finkulturell så när Betty avslöjar att Pearl inte läst en bok på över tre år blir hon lite förnärmad.

Gennie gör allt för att få sin mamma till att gå ut med Doug. Brenda är inte intresserad eftersom hon är förtjust i någon annan. Så när Jamie som är orolig för att Bob kanske mår dåligt utan att visa det får hon en anledning till att söka upp honom.
Då frågar Bob om hon vill ha en öl eftersom han precis ska ta en... sen går han och häller upp mjölk i en tekopp och serverar damen och sig själv en kopp te. (dålig översättare som inte sett avsnittet utan bara översätter  "a brew" till en öl)

Kommentarer
Postat av: Erik

Det hände en hel del idag, inte så mycket att orda om direkt. Den här historien med Bobs försök att ta sig in i fängelset har varit töntig och full av buskis, men i dag brände det till ett kort ögonblick när man såg Bobs förtvivlan när det gick upp för honom att han inte skulle få träffa Viv och att hon inte VILLE träffa honom under fängelsetiden. Jag tycker man såg kärleken i deras ögon. Jag vet inte hur hon resonerar, varför hon inte vill träffa Bob och tvillingarna, kanske är det bara manusförfattarnas sätt att ge henne långledigt.

Ska Emmerdale bli utan kyrka och kyrkoherde? Det ska vi väl ändå inte tro, även om det verkar mörkt just nu och dåligt med kyrkligheten i byn ...

2011-01-25 @ 18:27:41
Postat av: Marie nr 2

Ja det var allt lite gripande där med Bob och Viv! Kan tipsa om att se det på gymet som jag gjorde idag. Skärmar överallt och fyran på :-D Glädje! Passet svischade förbi nästan obemärkt!

2011-01-25 @ 21:01:38
Postat av: ylva

Härligt sätt att träna, Marie nr 2, kanske skulle få igång t o m mig :-)Ja, Bob o Viv spelade suveränt, det var så äkta, gjorde ont i mig också!Men inte kan Ashley och Laurel försvinna ur serien, det vore trist.

2011-01-25 @ 21:27:35
Postat av: Mariann

Va det inte så att handledaren sa att han är "romantisk" så Bob slapp väl straff?

Men vad jag retar mig på den där översättaren! Undrar om det är samma som har översatt den här också: http://www.youtube.com/watch?v=op68Gh3BVEc

2011-01-26 @ 07:03:51
Postat av: ylva

Retar mig också, den här översättaren gör så många fel så det blir rent löjligt ibland!

2011-01-26 @ 08:02:37
Postat av: Carina

Ääääntligen är jag ikapp och kan kommentera igen! Och äntligen har det kommit fram vilken ynklig typ Andy är. Ansvarslös, farligt labil och i behov av tvångsintagning för seriös psykutredning, men han verkar få välja lite hur han själv vill göra fortfarande vilket förvånar mig. Ja vem är denna Jonty? Och hallå, Brenda, vad håller du på med? Och stackars Ashley, inte en enda dyker upp.

2011-01-26 @ 11:16:56
Postat av: Lena

Läste ett roligt ord här igår (aldrig hört förut) som jag skulle vilja använda idagDavid är en riktig flatlapp:-)

2011-01-26 @ 13:39:11
Postat av: ylva

Haha, "flatlapp" låter kul!Nu längtar jag till kvällens redogörelse av dagens avsnitt, hann inte se dom idag och har inget att spela in på. Tack och lov att jag hittade hit!

2011-01-26 @ 14:14:09
Postat av: Jesper

NTA Soap Wars | This Morning (26th January 2011)Detta är en kul frågesport och avslöjar inget om framtiden! Dock är en av deltagarna från 2009 och framåt...http://www.youtube.com/watch?v=c8N2P17jKEo

2011-01-26 @ 16:47:42
Postat av: J

Emmerdale: Jacqueline Pirie (Tina Dingle) and Camilla Power (Jessica McAllister) The Word, 1994http://www.youtube.com/watch?v=tHEYnLn91V8

2011-01-26 @ 16:51:38
Postat av: Adm

>>>Jesper

Du får jättegärna lägga länkarna i fliken där uppe som innehåller roliga klipp med HTG-skådisar i stället =)

2011-01-26 @ 16:56:58
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: J

:)

2011-01-26 @ 17:02:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0