Problem med frieriet

Nu var det igång igen efter uppehållet, äntligen!
Fast jag måste medge att jag behövt en paus för jag har haft annat (mindre trevligt) att tänka på.
Tyvärr så visade det sig att tiden inte hölls av tv4, varför ändra på programstarten när det ändå inte håller?

Eli förberedde sitt frieri, vad och hur han skulle säga det till Debbie. Han gick runt och pratade för sig själv och med grisarna. Belle blev lite orolig när hon hörde honom så hon skvallrade för Zak.
När de sen kom hem och fick syn på en Eli som strök en vit skjorta trodde de att det slagit slint i huvudet på honom.
Förklaringen fick de sen när Marlon kom på besök och de kunde fråga ut honom. Zak skulle se till att Eli ändrade sina planer för Debbie skulle ha det bättre utan honom men Eli är helt övertygad om att fria.

Louise gör allt för att Jamie inte ska se att hon inte har någon ring på fingret och det gör att Jamie blir orolig över att hon ska ha tröttnat på honom och hittat någon annan.
Hon erkänner för Terry att hon tappat ringen och att hon letat överallt där hon varit sedan hon kom hem. Sen pratar hon med Diane på puben och Diane råder henne att säga sanningen. Det kan inte Louise så hon säger till Jamie att ringen är på rengörning...

Nicola är som vanligt en pest och tillslut tappar Val humöret och kastar ut henne. Hon har ingenstans att ta vägen och hon försöker få bo hos Paul men han säger nej.
Efter en stunds tjatande går han med på det och Nicola tar sitt pick och pack och flyttar in. Hon vill inte ha det lilla rummet så hon snor rummet som Katie har för det är större. Katie blir inte alls glad när hon kommer hem och tjejerna börjar tjafsa med varann. Nicola försöker få  Katie att känna sig underlägsen men hon har hela tiden en vassare motkommentar. Det slutar med att Nicola sätter sin temugg på ett foto Katie fått av Perdy på bebisen och Katie blir riktigt förbannad. Tur att Paul kommer hem precis och han säger faktiskt ifrån till Nicola att hon måste skärpa sig och att hon får lov att ta det lilla rummet.

Nicola vill inte bo hos någon annan så när hon upptäcker att Jacks hus fortfarande är till salu så säger hon till David att de kan bo där. Tyvärr så finns inte pengarna till det, inte ens om de använder förskottet för barnboken. Det är även problem med att de pengarna kommer inte förrän om en 5-6månader. Hon kommer på att hon ska be Donald att få det hon har rätt till men han bara skrattar åt henne. Anna blir rasande och säger åt henne att sticka därifrån  och inte visa sig där för då kommer hon att ångra det.

Damerna på fabriken vill ha pengar snabbt och när de läser om några som vunnit pengar på spel så börjar de att planera hur de ska göra. Då kommer någon på att Rodney säljer lotter så Val kontaktar honom.  Nu visar det sig att lotterna är rätt dyra så de kan endast köpa en lott för att dela på den. Lexi vill vara med i gemenskapen men det får hon inte.

Eli bjuder Debbie på en lunch-picknick vid den gamla scoutgården. Han har kammat sig och tagit sin vita skjorta och köpt lite mat och vin från affären.
När han väl vågar säga till Debbie vad det är han verkligen vill så tittar hon bara på honom som om han inte var riktigt klok...
Vad kommer hon att svara?

Kommentarer
Postat av: Erik

Eftersom TV4 inte höll tiderna missade jag slutet av frieriet, eftersom videon stängde "i förtid" och var tvungen att kolla på TV4 Play.

Det här frieriet kan väl aldrig sluta väl? Men Eli var ovanligt prydlig och välkammad i dag.

2011-01-10 @ 17:17:45
Postat av: Tina

Jag såg det live samtidigt som jag spelade in till dottern. Att börja sex minuter försent och att inte skippa reklamen innan programmet börjar, var hellt oacceptabellt. 12.57 slutade jag inspelningen, alltså sju minuter försent. :(.Jag hoppas att Debbie inte säger "ja".

Tycker synd om Louise som har tappat ringen, men varför säger hon inte som det är?

Vad är det för mobbning som tjejerna på fabriken håller på med mot Lexie. Ingen av de andra har varit bättre eller sämre än henne. Jag tycker därför synd om Lexie.

2011-01-10 @ 18:54:51
Postat av: Anonym

Jag hoppas att Debbie säger nej till Eli. Louise är fånig som inte säger som det är att hon tappat ringen. Själv tycker jag inte synd om Lexie, hon har varit så le och otrevlig mot dem så hon kan gott ha det.

2011-01-10 @ 19:34:10
Postat av: Katarina/Cinnamon

Det var jag som skrev inlägget: "Jag hoppas att Debbie säger nej till Eli. Louise är fånig som inte säger som det är att hon tappat ringen. Själv tycker jag inte synd om Lexie, hon har varit så le och otrevlig mot dem så hon kan gott ha det."Men jag klantade mig och skickade innan jag fyllt i mitt namn :-)

2011-01-10 @ 19:35:21
URL: http://www.ateljecinnamon.se/
Postat av: Marie nr 2

Tack för uppdateringen om slutet på dagens andra avsnitt. Precis som för andra som spelar in så missade jag ju slutet.... Spännande att se vad det blir av det, MEN det är mest bara jobbigt med ringen....

2011-01-10 @ 21:02:20
Postat av: Ebba

Bara jag som tycker att Debbie och Eli passar bra ihop? Hoppas verkligen att hon säger "ja"

2011-01-10 @ 21:12:09
Postat av: Therése och Samuel

Var inte det andra avsnittet extra långt i dag? På TV4 Anytime var det 27 minuter.Är det förresten någon som vet om vi kommer ikapp sändningarna i England, eller kommer vi alltid att ligga ett par år efter som nu?

2011-01-10 @ 22:18:40
Postat av: Rutiga stolen

Om hon säger Ja så vet jag inte vad jag ska tro om Debbie längre. Jag är inte en av hennes största fans precis men gillar henne ändå på något vis. Men hennes relation med Eli har jag ALDRIG förstått mig på. Han har väl sin sida förståss men Debbie och Eli nej det tror jag bara inte på.

2011-01-10 @ 22:38:45
URL: http://www.rutigastolen.se
Postat av: Carina

Jag tror Debbie svarar nej. Vad gött det var när Nicola blev satt på plats, bra att Katie tuffat till sig! Fattar inte varför inte Louise bara säger som det är om ringen?! Och vad ska Nicola ställa till med hos Donald nu då - ser nästan fram emot att hon försöker så hon kan bli satt på plats av Anna också...

2011-01-10 @ 22:49:03
Postat av: Viktoria

Ringen historien börjar lacka och är tråkig varför inte vara ärlig?

Jag tror Debbie säger JA,men att nån kanske ser ringen och det blir inställt?

Katie var bra idag när det gällde skräcködlan Nicola.Snacka om att vara parasit.

2011-01-10 @ 23:19:02
Postat av: Colin

Hej, först förlåt min oundvikligen dålig grammatik - Det här inlägget skrevs på engelska och kommer till dig med tillstånd av Google Translate! Jag är ett stort fan av showen med ett intresse för hur det biljettpriser internationellt - därav mig läsa din blogg då och då.

Jag skriver för att jag kan svara på querry av Megan och Samuel.Anledningen till att det var extra långa beror på att det var den första "hälften " av en timme lång speciell. Vid denna tid fanns det en timme långa avsnitt varje vecka (vanligtvis på en tisdag). Så din första avsnittet i morgon kommer att bli kortare än normalt. Kanske TV4 behöva klämma in en extra lång episod är en del av anledning till att vissa av er missat slutet?Som svar på Megan och Samuel andra fråga, om båda länderna håller sig till sin nuvarande episoden takt, då du kommer ikapp någon gång under 2014. I juli i år kommer du att vara två år bakom oss i Storbritannien - som kommer för övrigt också den tid då ordinarie timmar långa episoder kommit till ett slut.Jag har dubbel kollat min stavning så förhoppningsvis kommer du att begripa vad jag har skrivit:)

2011-01-11 @ 03:53:27
Postat av: Colin

Förlåt mig för att ringa Therése Megan - Det var Microsoft Translators fel!

2011-01-11 @ 03:58:58
Postat av: Jesper

Hi Colin!

I have never understand tv 4 reason to butcher episode that they current do , very nice then we in sweden need all puches we can to changes tv 4 way to present and after trailing emmerdale here!2011-01-11 @ 06:52:48
Postat av: Brita

Hur mycket reklampengar drar den här bloggen in? Tacksam få veta hur denna amatörblogg blev proffsblogg och hur man gör för att ragga annonsörer.

2011-01-11 @ 08:53:54
Postat av: Jesper

ITV sänder ca 310 avsnitt per år.

TV 4 ?? Beror väl på ev längd på uppehåll!Sen är frågan om dom vill/kan kostnadsmässigt komma i kapp , jag har ej nån aning , men jag tror säkert nån från TV 4 läser här i bland , så någon information borde väl ändå kunna ges tycker man.

2011-01-11 @ 09:22:01
Postat av: Adm

>>>Brita

Denna blogg är en amatörblogg och drar således inte in en enda krona.

Den enda annonsen som syns är den som alla som bloggar på blogg.se har (precis under första inlägget).

Så tyvärr kan jag inte hjälpa dig med hur man raggar annonsörer

/Marie

2011-01-11 @ 10:44:33
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Colin

Hej Jasper, på vilket sätt gör de "slaktare" episoder? Om du refererar till dem som visar timmar långa episoder över två dagar, beror det här i Storbritannien en vecka hade inte en dubbel episode.The sista dubbel du såg som avsett var Val och Eric bröllop - som firade 5000 episoder av Emmerdale av sätt. Den första dubbel (på länge åtminstone) som fick delas i två i Sverige var Viv ursprungliga domstol (första halvåret) och Sharon Lambert avresa (andra halvåret). Det var från mitten av juni, är du nu i slutet av september. (Jag tror att du såg detta i slutet av oktober).Om du menade något annat jag skulle vara intresserad att höra det.Jag måste säga förresten hur roligt det är att läsa mina egna ord översätts tillbaka till engelska och se hur annorlunda det står - det är lite som "kinesiskt viskar"!

2011-01-11 @ 11:33:55
Postat av: Colin

Hej igen Jesper (ledsen för att ringa dig Jasper -! det är Microsoft Översätter "fel igen). Jag har just insett att ditt första inlägg redan i (en form av) engelska. Hur snäll:) Jag insåg inte att jag redan hade översättaren påslagen, men det återgår till svenska efter att jag efter så det var när jag insåg. Så om du vill behålla till svenska så är det bra - annars är exklusive alla andra från vårt samtal:)

2011-01-11 @ 11:44:41
Postat av: Jesper

Colin! Ok :)

2011-01-11 @ 11:48:38
Postat av: Jesper

Hej Colin , Nu är det snart ett år sedan jag dagligen följde de gamla avsnitten via tv4 ,

Jag ser direkt numera!Vad jag menar med "slaktar" är att tv4 sände tidigare första delen av ett långt avsnitt på en fredag och det andra på en måndag som exempel , samt reklamavbrott utanför de som är avsedda i produktionen :(Men det är klart att det inte är det som retar folk mest , utan det är att serien ligger så långt efter Uk , samt att det inte går att ens nämna emmerdale eller dess skådespelare på internet utan att få reda på något som man kanske inte ville veta i förväg!(Detta lär väl bli kul översatt det med :D)2011-01-11 @ 12:50:40
Postat av: SoP

Colin- don´t translate - we understand english,perhaps better than Microsoft! ;-)

2011-01-11 @ 19:38:15
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Marie nr 2

Thx SoP ;-)

2011-01-11 @ 23:04:02
Postat av: Colin

OK, I wil take SOP's advice. At least those who speak English will know what I MEANT to say for certain. For example, in my first post Microsoft Translate reckoned I wrote that my post came with "permission" of Google Translate! Although now I'm on a different computer, which is translating this page with Google Translate and it correctly uses the term "courtesy".I love the fact that it has attempted to translate SOP's perfectly acceptable English, by changing "understand" to understandings"!! Which I think emphasises SOPs point only too well!!Jesper,I don't think there's much TV4 can do about splitting episodes from Friday over to Monday - unless they have a day with 1 or 3 episodes it is unavoidable. I shall warn you that it will happen again this week. There was no double episode on Tuesday 30th September so instead there was a double on Thursday 2nd October - which will begin with your second episode this Friday. The hour-long episodes will be split over two days up to and including that shown here on December 23rd. Christmas Day will have you back in synch again. You have the opposite problem actually to Finland and New Zealand (who are both in 2008 as well) - who will see Eli's proposal episode in one day, but for at least the second year running will have christmas day split over two days! (Actually New Zealand is a bit of a mystery at the moment - it is changing channels and they might decide to jump forward and annoy all the New Zealand fans more than they already will be - they've had it off air since December 3rd and don't get in back until the 31st!)Oh and actually the splitting of days even happens here in the UK - the final episode of February last year (a Friday) ended with one character breaking into someones home, and then the home owner returning home as the cliff hanger. To find out what happenned next we had to wait until the Monday. It's just one of those things one has to put up with sometimes as a viewer of soap or "continuing drama".Does TV4 show more than 1 advert break per episode then? TV4Play only has 1 break. It seems odd that they would add more in the broadcast version.I fully understand the frustration of being behind, but at least you know you are catching up. The UK shows 6 episodes in a typical week - however Australia and Canada only show 5 a week! They're both showing last years episodes but could easily end up further behind than you!Regarding reading about the show on the internet, if you understand Finnish (or even if you don't ;) ) the MTV3 site at http://www.mtv3.fi/emmerdale/ has quite a lot of information. They are about six months behind you but at least it won't give away any spoilers!I've double checked for errors again. For those who "understandings English" the odd typo probably won't matter but it's no help for those who need to stick it through a translator! I hope everyone can make sense of what I wrote. :)

2011-01-12 @ 04:20:05
Postat av: Mariann

>>Colin: it makes more sense when you write in English :) You know, most Swedes are quite good at English language because it's a mandatory school subject from first grade here in Sweden. And we always watch English/American films and tv-series with subtitles so we hear the language constantly. We who are a bit older started learning in third class, and maybe don't use the language so often, we'll sure to do some major grammatical error but I think that you'll understand us anyway :) And if we don't understand, we'll ask until we do :)

But Finnish is nothing like Swedish. Even though our countries are so close we can't understand a word they say or write.

Nice to see you here, Colin. I hope you'll keep visiting this World's Best Blog!

2011-01-12 @ 07:24:55
Postat av: Adm

"this World's Best Blog!"

I have a big BIG smile right now... thank'svad härligt det är att se er diskutera och kommentera, även på olika språk...

2011-01-12 @ 08:40:34
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Jesper

>Colin,

No Tv4 has only one advert brake per episode , nowadays it seems that they put it on intended place :)But really I should not complain as I follow ITV current episodes , and therfore not follows all episode Tv4 broadcast!When and if Tv4 catch up they schould brodcast similar UK , nowadays 2 episodes on thursday , because often this episodes is produced to watch at the same day.Is there any concerns in UK that the series gonna go back to the previous gait no then Gavin blyth series producer so sadly passed away (far to soon as well)Me,and what I understand many more like what he meant for emmerdale during his time on board!

2011-01-12 @ 11:08:00
Postat av: Colin

Does 1st grade mean when you first start school? (Around 5?) We have mandatory foreign language learning from age 11 here. I learnt French for 5 years, plus 1 year resit. The fact I needed to resit tells you I'm not that fluent! I'm always impressed when others can speak a foreign language so well :)You know, I think Google Translate is much worse than Microsoft Translate. The latter seems to recognise when something has been wrtten in English and leaves it be. Google's attempts to translate English into English are laughable! For example, "and maybe don't use the language so often" becomes "and maybe do use the language so thwart"!! Rather alarmingly my own "I hope everyone can make sense of what I wrote" becomes "I hope everyone cannabis making sense of What I wrote". It seems to like capitalising words a lot, too.By the way Admin, this site isn't very easy to find. I don't recall how I found it originally, but having to switch computers it was tough finding you again. There is a 'hem till garden' blog on wordpress.com (someone with a horsey picture) who fortunately linked to here in one of their entries - otherwise I'd probably still be looking for you!

2011-01-12 @ 11:26:34
Postat av: Colin

Jesper, I agree that if and when Sweden catch up they should follow a similar pattern to the UK. This is what baffled me with Canada. They only started showing it again in September, beginning with Declan's first episode from April - but why only put it on 5 times a week? Madness!! (Besides considering what one of the years most dominant storylines was, I'd have thought they'd have been better starting with mid January's revelation and aftermath ;) I found someone commenting on Octobers conclusion on youtube who said they thought the son had done it. Canadians ought to have been able to see it for themselves. )Personally I'd like to see Emmerdale drop back to 5 episodes. Six is too many - especially when you are expecting foreign channels to show it as well. If broadcasters knew they could show it 5 times a week without getting too far behind more countries might show it.Gavin Blyths' death was of course very sad. His final episodes will be airing soon. Of course there is some concern about what the future holds, but as I have said elsewhere, Steve November (previously known as Steve Frost) is a former producer on the show (early 2000's). He is an experienced guy who I believe knows what he is doing. I have every confidence he will find a worthy successor to Gavin who will keep up his good work, and, as I wrote at the time "strive to raise the show's profile, reputation and ratings even further".Meanwhile I have seen a trailer for this weeks big incident, which has "Emmerdale" in a different font - so it looks like Gavin's new opening titles might be seen tonight or tomorrow.

2011-01-12 @ 11:45:24
Postat av: Jesper

Indeed,is there anywone ho can recall how the name "home to the farm" (Hem till gården)was labeleled her in Sweden back in the 1970's??

2011-01-12 @ 11:50:47
Postat av: Colin

I have no idea, but I assume it was because some Swedish people wouldn't have understood the word 'Farm' - although if that was the case they could have just called it "Emmerdale gården". If anybody has a definitive answer to this, I would love to know.

2011-01-12 @ 11:54:42
Postat av: Jesper

Sorry,was not deliberaly to spell so wrong :)Indeed,is there anyvone who can recall how the name "home to the farm" (Hem till gården)was labeleled here in Sweden back in the 1970's??2011-01-12 @ 12:00:44
Postat av: Jesper

Ha Ha :D

Maybe I schould not post comments while I handle custom-orders at the same time :)(simultaneous ability = 0)

2011-01-12 @ 12:16:13
Postat av: Adm

>>>Colin

What could I do? I don't know what to do to make the blog easier to find.. I'm a blog-amateur =)

2011-01-12 @ 14:47:54
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Colin

Jesper (and anyone else), would you appreciate if I pointed out and corrected your spelling mistakes? I would not want to appear in any way condescending, but especially if you need to know English in your professional life you might appreicate mistakes being pointed out to you? It seemed particualrly worth asking after you retyped your question about the Hem till gården name as if to correct it, yet still had 2 errors. So let me know :)One that seemed to be more than a spelling mistake and perhaps I should highlight was your use of 'gait'. People like Katie, Perdy and Jonny would probably use that word but most people would be unlikely too. Unless you meant 'state' I'm not sure exaclty what word you were trying to think of there?!Admin, OK I have a couple of suggestions that may help in getting the site recognised.Firstly it may help to have "Hem till garden blog" somewhere on the front page so search engines can look for that text.It may also help to take some of the advice from steps 4 and 5 of wikia's guide to raising google rankings: http://help.wikia.com/wiki/Advice:Raising_your_wiki%27s_Google_ranking.I didn't realise until now that Google have a dedicated Blog Search facility too, and since I see you have an RSS feed, you could have this blog included on that, too! More info here: http://www.google.com/support/blogsearch/I hope something there might prove useful :)

2011-01-13 @ 01:47:10
Postat av: Mariann

>>Colin: I wrote "first class" but then I got unsecure and changed it to "first grade". But I meant when the kids start school, when they are 7 years old. I don't have any children myself but I'm quite sure that they start reading English when they are 7 years old.

The google translation is so strange. I've seen somwhere someone putting together a list of strange translations. It was very funny :)

Our English is, in my beleive, destroyed by the American English. So it becomes a mischmash of SwEnglish-American. But we manage to understand each other and that's the main thing :)

2011-01-13 @ 14:18:09
Postat av: Jesper

>Colin , OMG. I can't stop laugh ha ha,

('gait') means: a horse's manner of moving.

(Gait was the only word I translate with google ,typical...)

What I mean was of course that Emmerdale is a bit boaring and stagnant in 2008.And I'm glad for all help I can get!

I'm sure that I need it... :)

2011-01-13 @ 19:35:16
Postat av: Colin

Hi Mariann,I think whatever term you used I would probably have queried it, just to be certain. For example, I talked about starting French lessons at age 11 - we'd normally refer to that as "Year 7", as we start school at age 5 here (in fact I'm surprised to hear you start at 7). To me, "1st class" would either refer to a stamp or something of high quality e.g. 'the service was 1st class'! On the subject of Americans, they use the term High School, which in my experience we don't really here. Although I don't have children either, and finished school in 1996 so I might be more out of touch than I realise?! I don't know why Americans have to have their own version of English!Well I wrote that earlier but as I hadn’t finished decided not to send it. I have deleted the next bit where I mention ‘sidewalks’, because I later heard my namesake Mr Farrell on tonight’s news refer to sidewalks after getting his Walk of Fame star. It only turns out that sidewalk was the original term until someone changed it to pavement over here. Now I’ve learnt something too! I think on that note I’ll leave the American-English debate alone. (For now at least!) I like the term SwEnglish-American, though. :) By the way Mariann, you wanted the word ‘belief’ :) (Besides ‘beleive’ follows the ‘i before e except after c’ rule)Jesper,Re Gait, yes I thought I’d keep on topic of the blog by mentioning Katie et al, but perhaps you considered they could have used it to refer to Grayson ha ha. It CAN refer to a ‘person’s manner of moving’, too – and in fact there is an amusing cartoon of a man’s gait here: http://www.thefreedictionary.com/gaitAs for mistakes, I’m not going to correct everything. You may recall I referred to your first post as ‘a kind of English’. All the words (except one) were proper English words but grammatically I’m afraid it’s not that great. It would be easier to correct if I knew what word ‘puches’ was supposed to be! Another of my namesakes, Mr Lloyd, a professional darts player apparently, came up on a google search, but it turns out what he actually did was punch the dartboard! I’m afraid the word doesn’t exist!*Brake is usually a car brake. You wanted break.

*‘Schould’ should be spelt like I just did.

*“this episodes is produced to watch at the same day” becomes “these episodes are produced to watch the same day”.

*As for your repeated post, “Anyvone” I might have assumed to be a typo had you not put “anywone” the first time. I prefer to just have the other six letters! Also labeleled should be just labelled.

*Anyone would think the name Colin was hugely popular! Another of my namesakes is on the urban dictionary as a ‘boaring’ expletive. It should have been ‘boring’.There are a few others but for one reason or another I missed them out. You’re probably not trying as hard as you would if this was an exam and some are probably simply typos anyway. If I was on an English blog and pointed out peoples mistakes I’d be considered rude and I’m certain it would be the same with you, so I don’t want to overdo it.Can I ask about the ‘>’ arrows? Sometimes you use them, sometimes you don’t, but I’ve also noticed a curious thing – when used, Jesper always uses 1, Marian 2 and Admin 3! Well on this entry at any rate!Also Admin - is there a point to the 'remember me?' box? Only it keeps forgetting me!

2011-01-14 @ 01:29:02
Postat av: Adm

>>>Colin

The `>´ before your name means that the answer is especially for you. I don't know why it should be three of them but it's something I learned at the Internet.

Sorry, it may be a setting on your computer because my "remember me-box" remembers me.

2011-01-14 @ 10:51:28
URL: http://emmerdale.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0