En präst på speeddating, eller två...

Inskrivet kl 23:00
 
Charity är rasande och tänker inte ge sig förrän hon får reda på sanningen. Jai gör allt för att få henne att lugna ned sig och han försöker även få Rachel och Sam att lämna kontoret men Charity stoppar dem. Hon säger att hon inser sanningen redan och tillslut bekräftar Jai historien. Charity är så förbannad att hon ger Rachel en örfil. När Rachel och Sam äntligen kan gå så fortsätter Charity att försöka få sanningen ur Jai, hon vill veta allt om när hur det hänt.
 
Declan, Gil, Megan och Robbie sitter på puben efter husvisningen. Megan lyckas övertala Gil att skriva under så hon kan kontakta advokaten direkt nu på kvällen. När Robbie ska handla mer dricka åt sällskapet så muttrar Diane om att flera familjer blir bostadslösa på deras uppgörelse. Declan hör det och blir irriterad så han och Gil går till en annan pub istället.
 
David pratar med Alicia om att Priya är gravid och aldrig gjorde aborten. Han säger att hon inte vet hur hon ska göra än. Alicia erbjuder sig att prata med Priya men David vill inte det för han tror inte det blir bättre.
 
Rodney försöker förklara för Georgia att inget hände mellan honom och Veronica. Han erkänner att han blev lockad av alla pengar men att han tillslut ändå inte kunde för att han tänkte på damen han älskar som väntar på honom i byn.
 
Det är dags för speeddating på puben. Det har kommit en del folk dit. Sandy gör allt för att Ashley ska våga prata med någon kvinna. Det kommer fram en framfusig dam som vill prata med Ashley men han försöker förklara att han inte vill. Damen går runt och pratar med andra men håller ändå ett öga på Ashley. Pearl blir stupfull så damen hjälper henne hem.
 
Sam och Rachel kommer till gården och de berättar för Lisa och Zak om vad som hänt. De blir väldigt besvikna. Rachel skyndar sig till Ali och Ruby för att berätta för dem innan ryktet går. Ali blir också besviken men Ruby säger att de kan bo hos dem om de vill.
 
Declan kommer hem efter den blöta kvällen med Gil. Allt verkar ha gått enligt planerna men Megan är orolig efter att ha pratat med advokaten. Det visar sig att Declan skrivit över halva Andys hus på Katie av skattetekniska skäl så nu måste hon gå med på att sälja huset.
 
Charity skäller ut Jai hemma och slänger hans whiskyglas och flaska i väggen. Noah hör det och undrar vad som står på. Charity säger åt sonen att packa för de ska flytta på grund av att Jai svikit dem. Jai står och försöker få Charity till att ändra sig, han vill förklara vad som hände. Han ställer sig på knä och ber henne stanna men hon vägrar. Charity säger att han måste säga att han ångrar sig, inte att han låg med Rachel men att han ångrar Archie. Jai klarar inte av att säga det så Charity sticker.
 
Dagen efter får Priya veta av Jai vad som hänt. Hon blir chockad och förbannad på sin bror som låtit deras far ta all skit. Hon åker till sjukhuset och talar om för sin far att hon vet, att hon är ledsen för att Jai låtit honom ta skulden och det är därför han fick en hjärtattack. Georgia kommer också till sjukhuset. Hon är förbannad för att de har tagit ifrån henne den första tiden med hennes barnbarn, som Archie faktiskt är.
 
Den påstidiga damen dyker upp utanför kyrkan där Ashley och Pearl står och pratar med varann. Det visar sig att hon sovit i byn för att hon ska söka tjänsten som präst i församlingen. Pearl och Ashley går hem till Edna och Sandy för att berätta nyheten. Strax efter knackar det på dörrren. Damen kommer in och det visar sig vara en släkting till Edna, Harriet.
 
Charity söker upp Lisa och Zak. Hon upptäcker att de låter Rachel bo kvar och det gör henne rosenrasande. Hon ber dem välja mellan Rachel och henne plus Debbie och barnbarnen. Varken Zak eller Lisa vill välja eftersom Rachel är ihop med Sam som tillhör familjen. Det gör Charity ännu mer förbannad och hon ser det som ett val.
 
Declan söker upp Katie för att lämna skilsmässopapprena. Han säger att han är ledsen över det som hänt och att det inte alls var meningen och att han hoppas att de kan vara vänner i framtiden. Han ber henne skriva på alla papper i lugn och ro. Dock säger han inte att husägarpapper ligger i högen.
 
David söker upp Priya i lägenheten bakom puben. Hon är ledsen och berättar vad som hänt i familjen. David tröstar henne och de kramas.
 
Robbie försöker hjälpa Declan med goda råd. Han föreslår att Declan ska förfalska Katies namnteckning eftersom hon ändå inte vet om att hon äger halva Andys hus. Declan är irriterad och muttrar åt Robbie som ledsnar på att alltid bli klankad på. Han super sig full och går till puben. Där ser han Katie och lovar henne att berätta hur hon ska göra om hon inte vill att Andy ska bli av med huset. Robbie skvallrar till Katie om att hon äger en del av huset.
 
Charity pratar med Debbie som förstår Lisa och Zak som försöker hålla ihop familjen så gott de kan. Charity gillar inte att Debbie säger så. Hon säger att hon tänker inte låta Jai slippa undan med bara ett dåligt rykte.
 
 

Kommentarer
Postat av: Nina

Äntligen! Nu är hemligheten ute! Det börjar likna det gamla vanliga härliga HTG igen!

2015-02-03 @ 20:48:03
Postat av: Astrantia

Heja Charity! Vet inte om jag tycker att hon och Jai ska bli sams eller inte, de är ju ett ganska trevligt par men samtidigt är Jai så bortskämd. Bra att han får sig en näsbränna :-)

2015-02-04 @ 09:50:56
Postat av: Jackson

Försöker skriva min kommentar under dagens avsnitt,men sedan en tid tillbaka funkar det inte.

Usch, vad obehaglig Declan var idag! Vadå psykopatdrag?

Någon fler än jag som tycker att Gil har tydliga drag (speciellt kring munnen) av Stephanies osympatiska bror, vars namn jag tycks ha förträngt?
Har ni tänkt på att det skriks och bråkas till vanvett i så gott som varteviga avsnitt? Liiiiitet tröttsamt.

Priya, Alicia, David och en baby. En något komplicerad situation, eller? Helt klart ett desperat drag av P att försöka locka tillbaka David, men det hela känns ungefär lika konstigt som Rhona, Marlon, Paddy och Leo. Ansträngt för alla involverade.

2015-02-04 @ 17:50:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0