En smäll här och en där, eller flera...

Inskrivet torsdag kl 20:27
 
Jag blir lite less på att det är så mycket våld och elände nu för tiden =(
Det gör tyvärr att lusten att se på avsnitten inte är så stor...
 
Ross ska åka ifrån byn men blir hindrad för tillfället av Bernice som vill bjuda honom på en måltid på puben som tack för att han räddat Gabby. Cain som tänker se till att Ross verkligen åker tycker att det är okej att han äter först. Bernice ger Ross en massa mat så han ska bli nöjd men tillslut blir omtanken för mycket så när Katie kommer in skyndar han sig dit för att flirta med henne. Hon blir något besviken när hon hör att han ska lämna byn men hon ger honom mobilnumret ifall han ångrar sig.
 
Eric går runt och sjunger för han är glad över att kunna sätta dit Rodney.
Rodney träffar Janet, damen som Eric skrämde iväg från kaféet häromdagen. Det visar sig att Janet bara är ute efter att göra sin man svartsjuk. Hon har sms:at honom anonymt om att hon är ute med en snygging. När hennes äkta make kommer till puben skyndar sig Rodney därifrån men glömmer plånboken så han kommer tillbaka. När Doug, en stor man, ser Rodney frågar han om det är han som är ute med frun. Rodney nekar givetivs och får stöd av både Bernice och Diane som säger att han är gay. Rodney skyller på Eric så Doug söker upp honom istället. När Doug träffar Eric ute på gatan så smäller det. Val som står bredvid och hör att Eric prasslat med Dougs fru ger Eric en smäll hon också. Hon får strax efter veta att Eric är oskyldig och att det är Rodney som satt dit honom. De bestämmer sig för att ge igen. Val kommer gråtandes till kafét och säger att Doug slagit Eric och att Eric då fått en hjärtattack och dött. Rodney erkänner att han kan vara skyldig till att Doug kommit dit så han följer med Val till värdshuset. Hon ber honom att täcka över kroppen men precis när han ska göra det reser sig Eric upp. Rodney får givetvis en chock och blir sedan förbannad. Han säger att han kommer att ge igen.
 
Harriet och Ashley ska visa vem som kan göra bästa förbättringen i byn. Ashley får hjälp av några av barnen med att rensa i rabatterna men när Sandy kommer åkandes på permobilen följer barnen med honom istället. De ska hjälpa Betty att julpynta eftersom hon är ledsen för det är första julen utan Alan.
Harriet slår på stort och ser till att ett företag kommer för att fixa kyrktaket. Sean som får höra att takplattorna är värda massa pengar eftersom de innehåller bly smyger tillbaka till kyrkan för att sno några plattor. Ashley och Harriet återvänder och ser Sean. Hon skyndar sig efter honom och kommer ikapp, fäller honom och sedan sätter sig på honom. Ashley blir förvånad över att hon inte har ont i ryggen längre.
 
Jai vill tacka Charity för att hon försöker få familjen att fungera även med Archie. Han tar med sig en picknickkorg till Kings kontor. De sitter inomhus och äter av maten han haft med sig.
 
Marcus och hans kumpaner kommer till gården. De tar tag i Moira och börjar misshandla Adam. De stänger in henne i en skåpbil medan de går in i huset och river runt medan de letar efter värdesaker. De hittar pengarna tillslut.
 
Cain och Ross kommer hem precis när Marcus och gänget åker iväg i Charitys nya bil. De släpper ut Moira och upptäcker att det brinner i massa skräp utanför ladan. De letar efter Adam och hittar honom inne i ladan. Moira ringer efter ambulans som hämtar Adam. Hon är väldigt bitter och hotar med att säga till polisen eftersom hon annars inte kommer att få ut någon försäkring.
 
När Moira kommer hem från sjukhuset talar hon om att Adam klarat sig med några brutna revben och skrubbsår. Hon berättar att hon inget sagt till polisen. Cain som skickat iväg Ross försöker prata med henne. Moira är besviken och förbannad. Han inser att hon fortfarande ser allt som hennes och Johns hem, att han själv inte har någon del i det.
Zak och Ross (som är kvar för att hjälpa till) försöker städa upp utanför.
Cain talar om för Moira hur mycket hon betyder för honom, att hon ändrat på honom helt. Han gråter medan han förklarar sin kärlek medan Moira svarar att det räcker kanske inte längre. Det kanske inte är meningen att det ska vara de två.

Kommentarer
Postat av: AnnaS

Tänk om Eric får en hjärtinfarkt på riktigt nu? Han kommer definitivt inte att få nån hjälp från Rodney i så fall.

Typiskt att allt ska lösas med våld. Hur slutar det här nu då? Cain åker ut och Ross stannar eller? Hur ska Moira ha råd att bo kvar om hon vägrar att ta hjälp av försäkringsbolaget?

2015-02-11 @ 13:32:31
Postat av: Ylva

Jag vill att Moira och Cains förhållande ska klara den här krisen. Men man får se. Å vad jag irriterar mig på kvinnliga prästen. Obs! innebär inte att jag gillar Ashley

2015-02-11 @ 18:09:42
Postat av: Jonas

Vilket idiotdrag av Rodney. Han kunde faktiskt ha fått Eric dödad på riktigt.

2015-02-11 @ 19:32:58
Postat av: Marie G

Ååå vad detta med Cain och Moira... scenen där Zak kom in mitt i det jobbiga uppbrottet gick verkligen att ta på. Den krossade mitt hjärta (uttrycket funkar bättre på engelska). Gillar verkligen den nya Cain som han blivit sedan han träffade Moira. Aahhh... dom får inte sluta såhär!

2015-02-11 @ 21:27:57
Postat av: TinaV

Oh vad söt han blivit Cain, en man som gråter är oemotståndlig.

2015-02-11 @ 22:06:04
Postat av: Jackson

Eic/Rodney-historien känns onaturligt verklighetsfrämmande och larvig.

Cain! Mitt hjärta smälter! Det bara MÅSTE bli bra mellan Moira och honom igen.

2015-02-12 @ 10:27:35
Postat av: Astrantia

Men vad är det för tuppfäktning som Eric och Rodney håller på med? Löjligt! Fast lite kul var det ändå när Eric låtsades vara död. Jag hoppas också att Cain och Moira fortsätter att vara ihop.

2015-02-12 @ 14:01:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0