En bondegala

Inskrivet kl 23:56
 
Moira och Adam blir rätt förvånade när en ko-transport kommer in på gårdsplanen. Det är Pete och Finn som kommer med deras kor eftersom James gård håller på att gå i konkurs. Moira låter dem lasta av korna. Ross dyker upp och undrar var deras far är men precis då kommer James dit. Han är inte glad över att sönerna tagit dit djuren men finner sig sedan i det.
 
David och Alicia berättar för Jacob om barnet Priya väntar. Han blir jättebesviken över att de återigen ljugit för honom och nu är han orolig för att David inte kommer att bry sig om honom när han får en egen familj. Alicia försöker förklara för honom att de kommer alltid att vara en familj men Jacob litar inte på henne.
 
Georgia påpekar återigen att Jai bör kontakta en advokat angående skilsmässan.
 
Harriet tackar ja till jobbet som präst i byn. Hon ser den gamla julkrubban i verklig storlek utomhus och inser att den verkar vara rätt utsliten så hon anser att den bör förstöras för att ge plats åt något nytt. Både Ashely och Edna är emot det.
 
David och Alicia kommer in på puben och när Jude nämner att det är Harriet som ska viga dem hör Bernice det och vill skåla med dem och gratulera dem. Priya som precis kommer in stannar till i dörren men går igen när det blir för mycket prat om Alicias och Davids förlovning.
 
James har en tendens att vara väldigt nära Moira när han pratar med henne. Zak håller ett öga på dem och varnar sedan Moira för att James verkar vilja lite mer än bara vara vänner. Moira blir irriterad och ber Zak att sköta sig själv för hon är inte intresserad av Johns bror.
 
Julpyntskriget fortsätter. Val pratar högt i mobilen för att Kerry och Dan ska förstå att hon pratar med någon från lokaltidningen. När det sedan blir mörkt så smyger Val till den stora granen för att börja såga ned den. Kerry och Dan som hör det kommer ut men då slutar Val. Eftersom både Kerry och Dan märker att något är på gång låtsas de att de går in igen fast de står tysta kvar på yttertrappen. Val fortsätter sågandet och därmed blir hon avslöjad. När hon sågat av granen så går hon därifrån och låtsas som om hon bara halkat.
 
Charity bestämmer sig för att inte påverkas av det som händer utan nu tänker hon satsa på jobbet. Det gör Jimmy vansinnig eftersom hon har sådan energi och vill ha allt gjort på en gång. Hon är dessutom rätt elak mot vissa kunder.
 
Zak försöker prata med James om att låta bli Moira. James förnekar att något skulle vara på gång men Zak är inte övertygad så han ringer Cain och lämnar meddelande på mobilsvararen om att James verkar vara ute efter annat än gården.
 
Pete och Finn ska försöka hitta en annan gård de kan hyra men det finns inte någon passande ledig. Det gör att hela den delen av Bartons-familjen bor kvar hos Moira och Adam.
 
Bartons-sönerna går till puben för att ta en öl. Adam träffar Katie där som påpekar att hon är rätt trött på Ross och hoppas på att han flyttar snart. (Hur lång tid kommer det ta innan det blir något mellan henne och Ross? Inte länge, tror jag)
 
Debbie försöker få Charity till att lugna ned sig lite och tänka på framtiden och framför allt Noah. De går till puben och efter en stund kommer Jai dit med papper han vill att Charity ska läsa och skriva på. Hon blir förbannad och vägrar. På vägen ut knäar hon honom i skrevet med en hälsning om att det ska göra ont att andvända den i närmaste framtiden. (Debbie har börjat gå i bylsiga tröjor igen, är månne skådespelerskan gravid?)
 
James ser inbjudan som Moira fått till bondegalan. Han lyckas övertala henne till att gå dit med honom så han kan knyta kontakter för framtiden. Precis när de gjort sig i ordning så kommer Cain hem. Cain blir irriterad när han ser hur uppklädda de är och att de är på väg ut. Moira försöker förklara att hon saknat honom och försökt få tag på honom men att han inte svarat. Hon blir inte glad när hon inser att Cain visste om att Bartons var där för att han pratat med Zak men inte henne. Givetvis blir det tjafs om hennes utegång. Moira är så irrierad att hon säger åt James att de ska gå i alla fall.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jonas

Charity kommer säkert att komma tillbaka krypande och bedjande om Jais gunst.

Moira är så jobbigt lynnig nuförtiden.

Det måste ha varit tufft för Ashley att inte ta jobbet, men Harriet borde nog fungera som präst.

Adam och Ross är betydligt mer lika än vad Ross och hans bröder är.

2015-02-18 @ 15:16:07
Postat av: Ylva

Ja Moira tar det här med släktkänsla lite väl långt tycker jag. Bra ändå att Cain kom tillbaka. Val, vad ska man säga...?

2015-02-18 @ 17:32:32
Postat av: Nina

Alltså Edna är ju för skön!

Gud vad jag stör mig på James! Han är ju för mycket!

2015-02-18 @ 20:50:48
Postat av: Mammi

Ha ha, nu var det dags för ännu en galning, Val har tappat greppet, såg ni hennes vansinniga ansiktsuttryck? Var har Cain varit egentligen o varför svarade han inte i mobilen? Vem ska bli Charitys nya kärlek, Ross kanske? Jag tror Priya kommer att få missfall så småningom.

2015-02-18 @ 22:01:39
Postat av: ELIZA

Hur olika vi ser på karaktärerna... Moira, jag ser henne inte som lynnig... Utan som en stark kvinna som ingen ifrågasätter eller talar om för vad hon ska göra...Kan hålla med om att hon tar släktskapet för långt...Val har väl alltid varit knäpp... Mer eller mindre...

2015-02-19 @ 10:03:07
Postat av: Anonym

Har James varit intresserad av Moira tidigare?

2015-02-19 @ 10:05:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0