Önskningar till tomten

Inskrivet söndag 22/2 kl 10:40
Jag såg avsnitten i fredags så jag kan ha missat att ta med något för minnet är inte det bästa =/
 
 
Declan ger sig ut i skogen med sitt laddade gevär. Megan kommer till Home Farm och upptäcker att han är borta. Sam och Robbie följer med henne ut för att leta. Hon hittar honom när han står och skjuter mot fåglar. Declan är bitter och tvär. Megan lyckas dock med att övertala honom att följa med hem. Väl hemma börjar Declan att tjafsa igen men då får Megan ett utbrott och börjar slå sönder saker. Det slutar med att de båda blir sams och kommer överens om att försöka reda ut allt tillsammans.
 
James träffar en av affärskontakterna på gården. Mannen blir inte allt för intresserad när han inser att James inte har någon egen gård än, att ha djuren och verksamheten på. James brusar upp så mannen får bråttom därifrån.
 
Marlon lyckas övertala Paddy att ställa upp som tomte i kyrkans församlingshem. Det blir en lång kö med barn som dyker upp. Arthur blir lite besviken och när han återkommer så drar han i tomtens skägg och ser att det är Paddy. Då blir han ännu mer besviken och tror att det är hans eget fel att den riktiga tomten inte dyker upp. Han blir orolig för hur det ska gå med hans hemliga önskan. Marlon, Sandy, Ashley och Laurel gör allt för att försöka få Arthur till att skriva ner sin önskan men Arthur vägrar eftersom den är hemlig.
 
Cain får reda på att Charity varit med Ross och han blir först rasande men lugnar ned sig. Han söker upp henne på kontoret på åkeriet. Cain ber henne att inte vara så långsint för det drabbar så många andra, bland annat Noah, Debbie och honom. Det gör att Charity försöker prata med Jai när hon ser honom på lekplatsen med Archie. Jai är däremot inte intresserad av att lösa något så han ger henne ringen och talar om att det är över. Charity blir besviken över att han väljer ett barn som bara till hälften är som honom och andra halvan är som "billigt skräp" (översättarens ord) Rachel.
 
Finn (eller om det är Pete, jag har svårt med vem som är vem av dem) söker jobb när han sitter vid sin dator på puben. Andy börjar prata med honom men vill inte störa så han går iväg strax efter. Finn tittar efter honom men Pete talar om att Andy inte kommer att vara intresserad. Victoria som hör det blir glad får då har hon förklaringen till varför Finn inte visat henne något intresse.
 
Rishi söker upp Charity på kontoret. Han vill att de skriver ett avtal eftersom de numer bara är affärskompanjoner och inte familj. Charity blir förbannad och kastar papprena på honom.
 
Alicia och David planerar bröllopet. Hon frågar Jacob om han vill vara den som lämnar över henne till David i kyrkan. Jacob tvekar men tackar sedan ja och han vill även hålla ett tal. De går till kyrkan för att öva. Harriet blir glad när hon ser deras lycka. Ashley kommer in och ser dem. Givetvis måste han pika Harriet som glädjs åt brudparet.
 
Megan pratar med deras affärsadvokat och får reda på att Declan inte får någon hjälp från banken så de kan inte göra något längre. Det gör att när Sam kommer och ber om pengar så får han sparken. När Sam sedan ser Megan komma in på puben med massa kassar efter att ha shoppat blir han rasande och skäller ut henne.
 
Megan har handlat lite julsaker och går till Home Farm för att pynta och laga mat. Hon vill ordna en riktig jul för dem men hon berättar inte för Declan om hur illa det är på affärsfronten för hon är rädd för hur han ska reagera. När Declan frågar henne om varför hon ordnat allt så svarar hon att han och Robbie är den enda familj hon har.
Robbie ifrågasätter hennes motiv men hon vill vänta till annandagen innan hon berättar något för Declan.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ylva

Verkligen trångt med glufsande karlar runt köksbordet hos Moira:) Och James lyckas nästan alltid befinna sej jättenära henne.

Inte så smart av Megan att kliva in på puben med massa shoppingkassar när Sam sitter där och deppar över att han precis fått sparken pga pengabrist. Förstår att han blev upprörd.

2015-02-20 @ 19:42:34
Postat av: Anette

Ja fullt hus hos Moira , var sover alla? Bra att hon och Cain är sams igen. Har dom ingen Akassa på det där stället? Många som inte har jobb och inte har inkomst (Asley, Katie hennes hästar drar väl inte in något utan kunder?
Charity får väl vad hon förtjänar nu=ingen uppmärksamhet av Jai

2015-02-20 @ 20:52:46
Postat av: ELIZA

Men vad nu många parar ihop James och Moira...Har jag missat nåt? ....Tycker också det är dåligt och barnsligt med julpyssel grälet, eller vad det nu heter...Charity, tråkigt för sonen som gillade Jai...Hon borde nog rannsaka sej själv...Var får gamla prästen sin försörjning från..? har han slutat hos Moira? Ja det är klart, så många friska unga pojkar som bor där nu...vet inte vad jag ska skriva, bara svammel nu tycker jag....Declan, och Megan kom tillbaka, svammel...Och "lillerobbie" en del undrat vad Dom med dotter tillför.., men vad tillför Robbie???...Skitdålig skådis, samma tonläge heeela tiden, vare sej det är positivt eller negativt han pratar ...Dåååligt....Allt är dåligt nu...

2015-02-20 @ 21:47:45
Postat av: Annika

Vad den där självgode James är irriterande! Ser ut som han ständig har en kaktus i varje armhåla o en i skrevet!
Tycker oxå Moira går lite långt i släkt-vurmandet.
Charity, så barnslig! Envisas med att kalla för white trash, vad är hon själv??!!
Vad kommer nu hända med patetiska Declan & co? Megan är den endavettiga i den trion även om hon är liiiite för lojal nu tycker jag.

2015-02-21 @ 07:31:58
Postat av: Annika

Rachel var den jag syftade till med Charity, det föll bort visst :-)

2015-02-21 @ 07:33:01
Postat av: Astrantia

Jag tycker serien är ganska bra just nu :-) Kul att det kommit in med flera nya karaktärer på en gång som hör ihop, även om jag fortfarande har svårt att hålla reda på vem som är vem! (Moiras svåger med familj.) En karaktär som jag tröttnat rejält däremot på är Rachel. Så trött på hennes gnälliga tonläge, sårade uppsyn och offermentalitet. Men att bli försörjd av Jai och Samson, det passar bra minsann tills Samson blev uppsagd, då blev det fart på henne. Skaffa ett jobb själv då, Samson kan väl vara hemma med barnen och Jai verkar ju ta sitt ansvar.

2015-02-21 @ 10:15:06
Postat av: Jonas

Charity lär nog inte vinna "Årets mamma"-utmärkelsen.

2015-02-21 @ 10:23:12
Postat av: Viola

Rachel har städjobb på Woolpack.
Hennes sambo heter Sam och han är far till Samson.

2015-02-21 @ 11:09:56
Postat av: Viola

Rachel har städjobb på Woolpack, Sam är hennes sambo, Samson ör Sams son.
Rachel har varit väldigt tålmodig med allt, tycker jag..

2015-02-21 @ 16:09:38
Postat av: Catrin

Jag håller med dig,Annika, den där James är väldig självgod och irriterande. Ross gillar jag inte heller. Den familjen kan lika gärna kvitta för min del. Bara massa tjafs ju.

Håller oxå med Eliza om att det mesta är dåligt nu...det finns ju ingen glädje?! Ja det är väl David och Alicia som är glada då men inte många andra. Men skönt iaf att Cain och Moira är sams :)

2015-02-21 @ 16:49:31
Postat av: Lena

Vad skönt att jag inte är ensam om att reagera på Charitys uttryck om Rachel (vill inte ens skriva det). Vad man nu lägger i det så förstår jag inte varför Rachel skulle platsa där. Hon jobbar och kämpar på, månar om alla.
Du är rolig du Eliza :-)
Dina inlägg får mig ofta att småle

2015-02-21 @ 18:21:05
Postat av: Astrantia

Oops, jo jag vet att Samson är Sam's son men huvudet och fingrarna synkade visst inte i mitt förra inlägg :-) Hmm, kanske var jag för snabb att döma Rachel, om hon nu fortfarande jobbar men det är ju inte så lätt att hålla reda på var alla jobbar och bor. Fast jag är ändå redigt trött på henne och hennes offermentalitet...

Förresten, var är det Debbie bor nu? Eller har de bara gjort om i hennes hus, som för ett tag sedan då trappan helt plötsligt var vänd åt andra hållet. Eller förknippade hon huset med Cameron och obehagliga minnen och flyttade?

2015-02-21 @ 18:30:32
Postat av: Anette

Debbie har flyttat det var var till Laurel och Ashleys hus? Zak som tror att Moira haft ihop det med James kanske baserat helt på egna erfarenheter? Cain fick reda på när han var vuxen han har växt upp med sin farbror Schadrak och att Zak är hans riktiga pappa. Det är därför han kallar Chas syster fast dom eg är kusiner. Lite inavel i den släkten då Charity och Cain också är kusiner. Dom kan väl inte dra en upprepning med den historien igen..räcker med alla komplicerade förhållanden hit och dit. Haha bra beskrivning av James med kaktusarna. :)

2015-02-21 @ 20:50:28
Postat av: AnnaS

Nog tycker jag att det har antytts att Moira och James har nåt förflutet. Men det kommer väl att visa sig.

2015-02-22 @ 12:37:28
Postat av: AnnaS

Nog tycker jag att det har antytts att Moira och James har nåt förflutet. Men det kommer väl att visa sig.

2015-02-22 @ 12:37:29
Postat av: Astrantia

Tack Anette för ditt svar om Debbies bostad. Alla turer kring boende/sammanboende är ju en historia i sig. Det är lite roligt hur det ibland bor 3-4 personer i ett pyttelitet hus men de är väl bra på att möblera enligt compact living ;-)

2015-02-22 @ 12:52:45
Postat av: Linn

Astrantia: Ja, Debbie bor i f.d. prästbostaden. Katie har köpt Debbies gamla bostad (den med trappan som plötsligt bytte plats).
Ja, visst är det konstigt när det gäller boendet, hur alla bara byter plats med varandra. Ingen verkar äga några möbler heller, de packar bara en väska och flyttar "tvärs över gatan". Sovrum verkar finnas hur många som helst, med tanke på hur många som delar bostad ibland. Inte så särskilt verklighetsförankrat .... Men kul ändå, hur de som gör tv-serien har lyckats få ihop det.

2015-02-22 @ 14:39:04
Postat av: Jonas

Ja, inte är det många ägodelar de har. Allt ryms i några resväskor. Enbart mina cd-skivor skulle ta upp betydligt mer plats än så.

Dock kan tilläggas att det i England är betydligt vanligare att hyra möblerat än vad är i vårt vinterdrabbade land, vilket kan vara en orsak till att de inte verkar äga några möbler.

2015-02-23 @ 09:32:19
Postat av: Linn

Jonas: Ja, du har nog rätt i att man hyr möblerat.
När jag jobbade i England verkade det som att de flesta ägde sina bostäder, och att de betalade av på sitt "mortgage" (bostadslån eller bolån) till sitt "building society".

2015-02-23 @ 09:57:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0