Mitt eller ditt hus

Inskrivet kl 23:03
 
Jai försöker få träffa Charity men hon vägrar att prata med honom utan stänger dörren framför näsan på honom. Noah mår inte bra och han säger till sin mamma att han vill träffa Jai. Han blir väldigt besviken när han får reda på att han inte får det.
 
Katie har kontaktat sin advokat och fått det bekräftat det Robbie sagt. Det gör att hon stämmer träff med Gil på puben för att tala om för honom att hon äger en del av ett av husen så Declan kan inte sälja utan hennes medgivande och just nu tänker hon säga nej, bara för att hon kan.
 
Rachel stoppar Jai ute på gatan eftersom hon är orolig för att han tänker kasta ut Ali och Ruby ur huset. Jai blir först förbannad på henne som stör honom men sedan säger han att de kan ju alltid börja med att betala hyran åtminstone.
 
Gil söker upp Declan efter mötet med Katie. Han är förbannad över att han blivit lovad en snabb affär och nu verkar den inte bli av. Declan fattar först inte men inser sedan att Katie, som han trodde alrig skulle läsa kontraktet, fått veta att hon äger ena halvan av ett hus. Declan åker sedan iväg för att prata med Katie.
Robbie som ser Declans ilska erkänner för sin mamma att han råkat berätta för Katie om kontraktet.
 
Harriet frågar Edna om hon får bo hos henne. Edna tvekar men lovar att prata med Ashley och Sandy först. De blir inte glada men Harriet får ändå flytta in. Edna tycker det blir lite jobbigt eftersom Harriet inte håller ordning på sina saker.
 
Priya berättar för David att hon tänker behålla barnet. Han blir överlycklig och börjar genast planera och ta hand om henne. När Alicia får veta nyheten så går hon iväg och gråter.
 
Declan rusar in på puben och skäller ut Katie för det hon gjort. Hon försöker försvara sig men Declan är rasande. Hon går därifrån och han följer efter. Väl hemma stormar Declan in hos henne. Han är hotfull och riktigt riktigt förbannad. Declan ber henne att inte vara så elak och förstöra affären. Diane som sett att Declan föjt efter Katie kommer dit för att kolla att allt står rätt till. Katie berättar att det var Robbie som skvallrade så Declan skyndar sig hem. Han skäller ut Robbie och är nära på att slå till men Megan stoppar honom. Robbie går därifrån och Megan säger till Declan att det är hans eget fel allt som hänt. Hon spyr ut sin besvikelse över honom så Declan tappar humöret igen och ger henne en så hård örfil att hon flyger över bordet och landar på golvet.
 
Rishi får komma hem från sjukhuset. Georgia och Jai har hämtat honom och utanför huset möter Priya dem. Hon berättar att hon tänker behålla barnet.
 
Paddy är orolig för Rhona som inte blir bättre trots medicineringen. Han ringer läkaren för att boka en ny tid till henne. Rhona hade tagit tabletter men sedan spottat ut dem.
 
Dagen efter att Declan slagit till Megan är han lugn. Han låtsas som om inget hänt och han verkar ha fått ny kraft till att satsa på arbetet igen. Han till och med försöker få Robbie till att engagera sig på nytt. Robbie frågar Megan vad som hänt med hennes läpp och hon säger att det var bagageluckan som slog emot.
 
Ashley är irriterad på att Harriet är så framfusig och inte alls så gudfruktig som hon borde, enligt honom. Hon talar om att hon tycker Ashley är mer kvinna än man. Ashley bestämmer sig för att göra allt vad han kan för att få jobbet som präst i församlingen. Jude kommer dit och talar om att han ska vara med i beslutet om vem av dem som får jobbet. För att se vem som passar bäst så måste Ashley och Harriet samla in pengar till sjuka barn.
 
David pratar med Alicia om barnet Han lovar henne att hon är lika viktig i barnets liv som han och Priya.
Priya är däremot inte alls förtjust i att Alicia ska lägga sig i så hon får David till att lova att prata med henne om att hålla sig utanför lite mer.
 
Robbie möter Katie ute på gatan. Han märker på henne att hon tyckt det var obehagligt när Declan varit hemma hos henne och hans ilska var inte lik honom.
 
Debbie säger åt Charity att skärpa sig och börja tänka på Noah istället för att bråka med Jai för just nu är det Noah som mår sämst av allt bråk.
 
David berättar för Eric om barnet. Eric avråder dem från att skaffa barn med Priya eftersom det kommer att leda till problem i framtiden och då riskerar David att förlora Alicia.
 
Megan ska återuppta affärsuppgörelsen med Gil. Han undrar givetvis vad som hänt henne och hon svarar att det är en gymolycka. Robbie hör det och ifrågasätter henne men hon fortsätter påstå att det är så. Han ser hur Megan rycker till när Declan är nära henne.
 
Efter mötet ber Declan Megan om ursäkt för att han slagit henne. Han säger att han inte känner igen sig sjäv och att han ångrar sig.
 
Robbie pratar sedan med sin mamma. Han varnar henne för att fortsätta göra affärer med Declan. Robbie är övertygad om att det kommer att sluta illa om hon inte tänker efter utan bara fortsätter som förut.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jonas

Äntligen har David klippt sig! Det var verkligen på tiden.

Charity är i 40-årsåldern och beter sig som tolv, starkt!

Vad tror ni om Declan då? "En gång är ingen gång" eller "En gång tjuv, alltid tjuv"?

2015-02-04 @ 17:22:11
Postat av: Ylva

Stackars Rhona. Hon fick vara frisk och fräsch ett par avsnitt. Nu eländig igen. Den kvinnliga prästkandidaten världens jobbigaste, nu i början i alla fall. Ska hon och Ashley bli kära eller är hon bara med i serien tillfälligt?

2015-02-04 @ 18:17:01
Postat av: Anonym

Men hur korkad är David?? Lyssna på pappsen!! Priya är ju helt övertygad att det ska bli dom två igen... Är lite trött på korkade människor nu känner jag...

2015-02-04 @ 22:52:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0