Nu är det nära...

Cain möter Natasha och Maisie i byn och han kan inte låta bli att kommentera att han besökt Ryan som hävdar att han är oskyldig. Natasha blir irriterad och säger åt honom att hålla sig borta från hennes familj.
Sedan möter hon Faye som också påpekar att hon kommer att göra allt för att bevisa att Ryan är oskyldig.

När Maisie kommer till jobbet så inser de att de är lite för många i personalen eftersom både Bob och Moira också jobbar. Bob skojar och tycker bara det är trevligt att jobba med två snygga tjejer. Maisie torkar av borden på uteserveringen när Cain kommer förbi igen. Han säger att hon har tur som har en mamma som beskyddar henne så som Natasha gör. Sedan frågar han henne om hon tror Ryan dödat deras far och när Maisie tvekar med svaret så passar Cain på att säga att till och med hon tror att Ryan är oskyldig. Precis då kommer Nathan och avbryter dem.
Nicola som kommer in och undrar varför de är så många idag och får veta att det är hennes schema som är upplagt på det sättet. Hon skickar hem Maisie på en gång.

Scarlett har en idé om vad hennes företag ska syssla med och hon berättar det för Eve.  Sedan vill hon berätta det för Carl men Eve stoppar henne.

Den kvinnliga fångvaktaren kommer in till Ryan i cellen. Hon har med sig tidningar som Faye lämnat. De pratar lite och hon försöker peppa Ryan till att inte ge upp. När han sedan kommer tillbaka till cellen efter att ha träffat advokaten är han på uruselt humör för han känner att det är för många bevis emot honom.

Både Bob och Moira ber Val att prata med Nicola om personalproblemen. Nicola säger till Val att Marlons råvaror är alldeles för dyra och att han måste skära ner på kostnaderna annars kommer de anställa en annan kock.
Val säger ifrån och talar om att Nicola ska vara rädd om personalen för det är inte så lätt att hitta pålitlig personal. Val får sedan Nicola till att gå ut till personalen och be dem om ursäkt för att hon varit lite för hård.

Cain kommer in på puben och ser att Maisie och Nathan står där. Han börjar återigen att prata om att de vet om att Ryan inte gjorde det han är anklagad för. Nathan säger givetvis emot men då säger Cain att han borde fråga sin syster om vad hon tror.  Det blir nästan bråk men precis då kommer Declan och Nikhil in och avbryter allt. Maisie hinner ändå skrika till Cain att hon visst tror att Ryan dödat deras far.

Maisie sätter sig med Nikhil och han försöker trösta henne eftersom hon är upprörd över det Cain sagt. Hon känner det som om hon blir straffad för det hon kände för Ryan. Nikhil försöker ta reda på vad hon känt men Maisie svarar inte direkt på det.

Scarlett är hemma hos Adam och hon pratar på om planerna för företaget. Adam lyssnar inte och hon märker det och får veta att han är orolig för Holly. Adam berättar sedan om stölderna och när Scarlett får veta att det var Holly som tagit hennes plånbok och Adam fått reda på det men inte sagt något blir hon sur och går därifrån.

Nathan och Natasha är på kontoret när Declan kommer in. Han berättar för Natasha om vad som hänt på puben mellan Cain och Maisie och han undrar varför Nathan inte sagt något om det. Natasha blir irriterad på honom men skyndar sig till puben för att hämta hem sin dotter.

Eve kommer in på kontoret och berättar för Scarlett att hon kollat upp utbudet av möhippor och svensexor. Det visar sig finnas flera sådana företag. Precis då kommer Adam in och Carl frågar honom om tjejernas planer men får inget veta eftersom Adam inte lyssnat när Scarlett pratat på tidigare.

Maisie sitter hemma med Natasha. Hon sitter med mobilen i handen och raderar foton för hon känner att nu måste hon gå vidare. När Natasha gått därifrån så upptäcker Maisie en film hon har inspelad på mobilen. Hon tittar på den flera gånger och upptäcker att något inte stämmer. Hon söker upp Natasha och visar filmen. Maisie tror att halskedjan Ryan har på sig i filmsnutten är den samma som hittats i skogen. Natasha är inte lika övertygad om saken och hon säger till Maisie att inte göra något åt upptäckten.

Chas träffar Hazel och Hazel berättar att hon fått ett mms från Jackson där han skriver att de har det bra. Chas blir lite besviken eftersom Aaron inte hört av sig alls.
Senare träffas de igen  och Hazel visar bilden hon fått. De småpratar lite och kommer in på rättegången mot Aaron. Det visar sig att Hazel inte alls är sur på Aaron som slagit till Jackson och hon tror att Chas pratat Aaron till rätta efteråt.

Jimmy har en körning och ska åka iväg på den. Nicola är stressad eftersom Maisie sjukskrivit sig så Rodney får vara barnvakt till Angel. Nicola är inte alls glad över att Jimmy åker iväg på olika körningar.
Rodney haffar Jimmy innan han hinner åka och säger till honom att han borde ta mera ansvar för puben som de köpt tillsammans för just nu gör Nicola allt jobb. Jimmy svarar med att han älskar Nicola men kan inte vara nära henne hela dagarna för hon gör honom galen då.
När Jimmy kommer tillbaka till puben efter körningen så får han hjälpa en stressad Nicola att byta ölfaten i källaren.
Chas och Scarlett som hör Nicola prata med Jimmy säger att det märks att Nicola försöker vara snällare mot kunderna och att hon viker sig för Jimmy. Nicola gillar inte det hon hör så hon går ner till Jimmy i källaren och pratar snällt med honom. Sedan går hon upp och låser dörren medan han är kvar där nere.

Declan frågar Natasha om inte hon vill åka iväg över helgen igen eftersom förra gången de åkte iväg så fick de avbryta vistelsen. Natasha känner inte riktigt att hon kan lämna barnen just nu men Declan säger att hon borde tänka lite mer på sig själv ibland. Just då kommer Nathan in och Natasha får bråttom att prata med honom i enrum för att kunna berätta om Maisies film.

Eve stannar kvar på kontoret när Scarlett gått till puben. Tjejerna ska ses lite senare. Carl passar givetvis på att gå in till henne och säga att han tänker hela tiden på det som hände häromkvällen. Eve flirtar lite med honom men säger att han får nog försöka anstränga sig lite mer men nu ska hon hem för att göra sig i ordning innan hon träffar tjejerna.
När Eve kommer ut ur duschen hemma hos Edna sitter Carl i en av fåtöljerna. Hon skiner upp och ler men säger åt honom att han borde nog gå. Han reser sig upp och säger att frågan är om hon verkligen vill att han går.

Nathan söker upp Maisie vid stallet. Han säger att de kanske inte borde ge Ryan falska förhoppningar genom att visa filmen men Maisie tror att det bästa är att ge polisen all information de har.
Senare så hittar Nathan Maisie på cafét och säger till henne att hon har rätt, de ska gå till polisen och han vill följa med henne dit. När Maisie är på toaletten så tar han hennes mobil ur väskan.



Kommentarer
Postat av: Kristina

Ajamen! Nu trodde man att det äntligen skulle lösa sig för Ryan men så får idioten Nathan tag på Maises mobil!! Och nu ska han väl få henne till att vara sinnesförvirrad p g a vad som hänt hennes pappa så att ingen tror henne :( Jag förstår inte att Natasha kan låta en helt oskyldig kille sota för hennes brott!

2012-05-23 @ 17:00:35
Postat av: Andrea

http://www.tvchoicemagazine.co.uk/tv-choice-awards-vote-2012

2012-05-23 @ 17:31:03
Postat av: Erik

Ja, nu börjar det brännas för Natasha och Nathan, men Maisie kan förstås aldrig tänka sig att Nathan snott hennes mobil. Varför skulle han göra något sådant mot henne? De skyldiga kommer förstås att göra allt för att inte bli misstänkta. Och det här med fångvaktare som går ut och in i celler och pratar - hur realistiskt är det? Och eftersom det är en kvinna - snart kommer de väl att han något slags kuttrasju också.

Carl lever verkligen farligt. Har han tröttnat på Chas? Det känns som att det kommer att hända något otäckt snart, om ingen sätter stopp.

2012-05-23 @ 17:36:17
Postat av: Andrea

Rösta på Emmerdale här: http://www.tvchoicemagazine.co.uk/tv-choice-awards-vote-2012

2012-05-23 @ 17:38:48
Postat av: Elin

Jag kände på mig att hemskingen Nathan skulle förstöra Maises bevis, men hon kanske blir lite misstänksam ändå. Hon undrade ju om Nathan & Natasha inte ville att hon skulle gå till polisen. Det är ju lite konstigt att hennes bevis "försvinner" just när hon ska gå dit...Natasha är en lika god kålsupare som Nathan!!!

2012-05-23 @ 19:55:50
Postat av: Tina

Nathan måste väl göra sig av med mobilen för att förstöra. Det går väl att plocka fram radderade filer, eller?

2012-05-23 @ 22:03:27
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Jonas

Tina: ja, polisens tekniker lär kunna plocka fram en borttagen fil så han måste göra sig av med mobilen. Tror nog att Nathan förstår det, han verkar ändå rätt skärpt. Antar att det var därför han stoppade på sig mobilen i stället för att radera filen på plats.



Elin: Natasha är mycket, mycket värre än Nathan.



Hur länge orkar Jimmy med Nicola? Jag hade inte orkat längre än en nanosekund.

2012-05-24 @ 08:13:58
Postat av: Colin

Erik: My only experience of prison is through TV, but the interaction between Ryan and Abi seems quite normal to me if shows like "Bad Girls" are in any way accurate!



I found this job description:



"In addition to their custodial duties, prison officers must be able to establish and maintain positive working relationships with prisoners, balancing authority with a large amount of understanding and compassion, in order to effect rehabilitation."



I think what's been shown falls within that description.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0