Polisen hittar nya bevis...

Aaron har köpt en begagnad bil av en gammal dam. Han har till och med lyckats pruta lite på priset. Bilen ska han fixa till och sedan sälja lite dyrare. Cain är irriterad på honom eftersom han avrått honom till köpet. Jackson frågar Aaron hur han fått råd och då erkänner han att han tagit pengar ur handkassan men lovar att lägga tillbaka allt och lika mycket till.
När Cain sedan kollar motorn ser han att den gått mycket längre än vad mätarställningen anger och han talar om för Aaron att någon mixrat med mätaren. Aaron vill inte alls tro att det är sant.

Maisie tröttnar på journalisterna som ringer till Home Farm hela tiden. De har ingen lust att prata med dem. När Katie kommer till kontoret så pratar hon med Maisie. Hon försöker trösta henne och när Maisie säger att polisen tror att det är Nathan som gjort det säger Katie att man inte ska grubbla för mycket innan de vet sanningen.

Polisen får svar från DNA-provet och de inser att de koncentrerat sig på fel bror. De börjar med att förhöra Katie om hennes möte med Ryan den aktuella kvällen. Hon berättar om att hon sett honom sittande i bilen och att han inte mått så bra. Han hade varit både blöt och smutsig den dagen

På Kings kontor ringer telefonen och Scarlett vägrar att svara fast Carl är på övervåningen och ber henne eller Edna. Scarlett säger att hon inte vill sabba något viktigt kontrakt igen. När Eve kommer in på kontoret för att prata med Edna så går sedan de unga tjejerna till puben. Carl kommer dit och pratar med Jimmy som håller med om att Scarlett kanske ska få mer ansvar eftersom han måste jobba på puben.
Carl försöker sedan prata med Scarlett om att hon borde få en titel på sitt arbete men hon tror att det bara blir "VD för fakturorna" eller något sådant och hon vill inte bara vara sekreterare. Eve som sitter bredvid råder henne att kanske ta lastbilskörkort. Carl säger bestämt nej till den idén.

Marlon spelar chipspåse-fotboll, det vill säga han kastar upp en chipspåse som han sedan sparkar in i en tom kartong. Jimmy tittar på och säger att Marlon bara har tur och de ska precis slå vad om saken när Nicola kommer och avbryter dem. Hon är sur för att Val inte låter dem ta hand om saker för hon vill lära sig. Hon skickar in Marlon i köket och sedan går hon i väg. Jimmy kan inte låta bli att prova lite chipspåse-fotboll och han lyckas också att träffa rätt. Nicola blir lite förvånad när hon kommer in precis och ser hans målgest (dragit tröjan över huvudet)

Zak kommer in på puben och beställer en juice. Han har inte druckit på flera dagar och nu är han mycket piggare och har mer pengar över dessutom kan han se tårna på morgonen och det är första gången på länge. Han sitter sedan ensam med sin juice när Marlon kommer förbi. De båda saknar Shadrach och hans öldrickande och Zak skulle hellre vara luspank bara de fick se Shadrach där igen.

Val träffar Natasha i byn och säger att hon är välkommen till puben på en drink om hon vill prata med någon. Natasha tackar att hon ska tänka på saken och precis då ser de polisen komma för att hämta Faye.

Cain pratar med Ryan på verkstaden och frågar om han väntar på arvet efter Mark. Ryan säger att han inte vill ha någonting utav Wyldes men Cain råder honom att ta det han kan få.

Katie pratar med Chas om polisens förhör. Hon är orolig för att hon sagt något olämpligt. Tjejerna går sedan till byn och hinner precis se när polisen kommer in i full fart till verkstaden och arresterar Ryan för mordet på Mark.

Nicola vill så gärna klara sig själv så när ölleveransen kommer så skickar hon iväg Bob och tar emot den själv. Det visar sig att hon beställt tre gånger så mycket som de brukar och Bob påpekar att de inte har plats för att förvara tunnorna och att öl är en färskvara. Nicola går ut igen för att prata med chauffören som vägrar att ta tillbaka något.
När Val kommer tillbaka blir hon rätt förbannad över öltunnorna och hon ringer till bryggeriet. Nicola blir då sur och säger att hon ska gå hem till sin dotter eftersom hon faktiskt har rätt till ett liv också.
Val lyckas lösa problemet och Jimmy får veta det. Han går sedan hem till Nicola som är så sur för att hon måste göra allt själv. Han lovar att prata med Carl om att gå ner i arbetstid.

Andy är på väg hem och möts av poliser som vill söka igenom deras hus. Han släpper in dem.
Betty sitter i en solstol mitt i byn och dricker lite kaffe samtidigt som hon håller koll på vad som händer. Hon ser när Maisie kommer dit och får veta att polisen misstänker Ryan.
Katie kommer förbi Betty och får höra om sonen och modern som mördar tillsammans. Katie blir irriterad på Bettys prat och ber henne göra något nyttigt i stället, så som att sticka en munkavle till exempel =)

Ryan fortsätter att neka i förhöret. Han står fast vid sin tidigare version och när han får se halsbandet säger han att det liknar hans men hans halsband är hemma. Polisen säger då att Ryans DNA finns på halsbandet de har.
(Finns det inget foto på någons mobil eller så som visar att Ryan haft halsbandet efter mordet, eller skulle de förklara det med att han gått tillbaka till mordplatsen och "grävt ner/tappat" halsbandet senare?)

Hannah kommer hem från skolan och hon är inte på humör för att prata med sina föräldrar så hon ber dem låta henne vara. Moira och John är lite oroliga för att dottern kanske blir mobbad igen men tror att hon skulle säga något till dem om det vore så.

Scarlett är tillbaka en snabb sväng på kontoret men vill inte stanna kvar och jobba fast Carl ber henne. Han muttrar och säger att de faktiskt betalar hennes lön men hon svarar bara med att hon inte behöver pengarna.

Natasha är lite orolig för att de sätter dit en kvinna som är oskyldig och kanske får tillbringa resten av livet i fängelse. Precis då kommer Maisie in och talar om att polisen arresterat Ryan för mordet. Natasha blir rasande på Nathan och när hon får tillfälle att prata med honom i enrum frågar hon varför han satt dit Ryan. Nathan säger att han ändrade sig angående Faye men att Natasha ska vara glad och tacka honom eftersom hon själv nu går fri.
Declan kommer in och försöker prata med henne men hon stöter bara bort honom. Han vill bjuda henne på middag men hon vill inte följa med. Han säger att han är orolig för henne och bara vill hjälpa till.

Polisen fortsätter att förhöra Ryan när de får veta att man hittat krutrester på Ryans kläder. De frågar honom hur det hamnat där? Ryan förstår ingenting...



Kommentarer
Postat av: irene

Jag är ingen trogen tittare så jag undrar om jag missat nåt med Hannah? Det verkar ju som om det är något som tynger henne. O var har Charity tagit vägen? Varför var inte hon med på Shadracks begravning?

2012-05-08 @ 13:24:42
Postat av: Carina

Jag har inte heller noterat att det varit nåt med hannah. Och just det, var är Charity? På nån lastbilstur kanske?

Nicola är ju bara för mycket. Hon skulle nog lyckas driva stället till konkurs innan hon ens hunnit köpa det! Verkar orimligt att Jimmy kan jobba där, och att åkeriet inte klappar ihop. Men Varför jobbar de redan där? det är ju inte deras pub än. Får de lön?? Märkligt!

2012-05-08 @ 13:44:57
Postat av: Tina

...men det är ju inte Nicolas pub än, så varför låter de henne "bossa" där. Vill de att hon ska komma underfund med att hon kanske har tagit sig vatten över huvudet.

2012-05-08 @ 15:10:44
URL: http://schottistina.blogg .se
Postat av: Anonym

2012-05-08 @ 16:50:12
Postat av: Frk Höger

Tina, din länk till din blogg funkar inte.

Sorry det var jag som var anonym om tystlåten i inlägget innan, fingrarna var snabbare än tanken :(

2012-05-08 @ 16:51:36
Postat av: Frk Höger

Som sagt, allt för snabba fingrar idag missar ju hälfen av det jag vill säga :(

Hannah blev ju mobbad förut och jag vet inte om det löste sig helt eller om hon bara sa det. Hon försökte ju även få uppmärksamhet av sina föräldrar när de var upptagna med HOlly, så visst verkar hon ha lite problem.

Nicola ville ju hjäölpa till på puben tills Diane kommer tillbaka, under Vals ledning. Maisie verkar ju inte orka jobba (förståeligt) men varför har inte Moira jobbat något sista tiden?

2012-05-08 @ 16:55:27
Postat av: Erik

Nu går skam på torra land - gripa snälla oskyldiga Ryan, hur kunde de göra det på så lösa boliner? Och hur har Nathan spritt ut krutresterna? Såg ni hur nöjd otäcke Nathan såg ut när han fick veta att Ryan var gripen? Men de har förstås inte hittat mordvapnet än, fast det har han väl också ordnat på något vis.

Och Nicola som bara gör allt fel, köper för mycket öl och skrämmer bort kunder, det kan aldrig hålla i längden. Det enda roliga i dag var Betty som satt ute i solen och kommenterade det som hände.

2012-05-08 @ 17:33:56
Postat av: Tina

Erik: Håller med dig. Ryan som inte har gjort något.

Frk. Höger: Prova igen. Jag tror att det var ett mellanslag för mycket innan.

2012-05-08 @ 17:38:28
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Frk Höger

Nathan var ju ute en kväll i skogen och sköt ett skott så det var väl då han fick dit krutstänket.

Varför rear inte Nicola ut lite öl, de lär nog få in en skaplig summa ändå för det är väl som i Sverige där en stor stark egentligen inte kostar många ören. Hon blir säkert jättepopulär då :)

Jag provar igen då Tina.

2012-05-08 @ 18:44:52
Postat av: Katarina-Cinnamon

Ja Erik jag såg minen som Nathan hade, riktigt ruggig. Om jag inte minns fel så har jag för mig att Nathan gick med geväret till verkstan, så han har bergis gömt det där någonstans. Så då tror väl så klart korkade poliserna verkligen att det är stackars Ryan.

2012-05-08 @ 19:20:43
Postat av: Andrea

allt är ju Fayes fel. hon kom ju till byn

2012-05-08 @ 19:28:27
Postat av: Jonas

Nicola och Viv borde gifta sig, då de är ungefär lika dumma.



2012-05-08 @ 20:56:21
Postat av: Carina

Men det är ju också ganska korkat av Ryan att prata om att han hade kunnat döda sin pappa, inte smart när man ingår i en mordutredning! fattar de inte att det är poliser de pratar med, babblar på och fanns det inget tydligt motiv för polisen innan så lär det göra det efter att de har babblat klart...

2012-05-09 @ 08:36:10
Postat av: Jonas

Ryan har aldrig varit speciellt smart och har ett humör som en dopad Mike Tyson. Han har dessutom ett motiv. Sammantaget är han en ganska perfekt syndabok.



De nämnde min favorit Lexie i dagens avsnitt. Jag hoppas innerligt på en comeback, men det lär väl aldrig hända.

2012-05-09 @ 09:08:10
Postat av: Tina V

Konstiga poliser, dom har plockat in flera stycken misstänkta och uppför sig ganska spydigt.

Jag tror inte att man får vara så elak och kaxig om man inte verkligen har den rätta förövaren, och inte då heller.

Ser bara löjligt och inte trovärdigt ut.

2012-05-09 @ 09:21:14
Postat av: Erik

Poliser i HTG är nästan alltid så här, verkar inkompetenta och dumma och spydiga. Producenterna/manusförfattarna tycks ha något emot poliser eller också vill de bara undvika att serien ska bli för lik en riktig deckare.

2012-05-09 @ 09:59:03
Postat av: Anonym

Familjen Wylde verkar falla samman, synd för jag giller dem egentligen. Faye är ganska osympatisk, men det är ju ändå fel att försöka få henne skyyldig till mord (nu blev det sonen istället och han är ju helt oskyldig) men Natasha vet väl att om hon hamnar i färngelse finns det ingen som kan hålla ihop familjen längre. Vad heter skådespelaren som spelar Nathan? Stina

2012-05-09 @ 11:08:35
Postat av: Mija

Min ena son satt brevid mig igår när jag tittade på HTG. Han frågade om de aldrig någonsin log eller var nöjda med sina liv... :-D

2012-05-09 @ 11:38:29
Postat av: Kristina

Angående Hannah så tror jag hennes smusslande beror på kärlek! Varför tränar hon så intensivt på gitarren, tro? Kan det vara en kille i ett band hon är kär i?

Oooo, vad jag retar mig på att Ryan åker dit för något han inte gjort!! Hoppas det blir en vändning!

Också störigt att Carl håller på med Eve. Då kunde han väl låtit Chas vara ifred när hon var ihop med Paddy om han nu skulle tröttna på henne så snart.

2012-05-09 @ 16:58:51
Postat av: Andrea

Lyndon Osbourge heter han som spelar Nathan. Han är så fina ögon så om ni inte gillar han så titta inte på hans ögon då är det svårt att hata han.

2012-05-10 @ 00:10:31
Postat av: Andrea

Men stör mig så på Faye vet inte varför men gör det spelar så dum.

2012-05-10 @ 00:14:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0