Begravningsplaner a'la Dingles

Ashley besöker Natasha på Home Farm men hon vill inte prata med honom så hon ber honom att gå för hon vill vara ensam.
Maisie kommer hem från Nikhil och får veta att Nathan blivit arresterad.

Nathan förhörs av polisen och han skyller det mesta på Ryan. Att det är Ryans sätt att skylla på honom om attacken på Faye bl.a.
Nathan säger att han inte alls var arg på sin far när det kom ut om den andra familjen, han var mera besviken än arg.
Nathan erkänner att han skickat blommorna men inte att han beställt hem kostymen från kemtvätten.

Zak kommer hem och Gennie är där på besök. Lisa säger att de borde tänka på Shadrachs begravning men Zak tycker att det oftast är för opersonligt med kyrkliga begravningar, Shadrach borde få sin sista vila på gården i stället.

Ashley kommer hem och berättar för Doug att han fixat ett jobb åt honom. Det var en församlingsmedlem som behövde hjälp på en stormarknad på en gång.
Senare på puben så får Doug frågor om jobbet och han berättar att han ansvarar för vissa områden.  Det visar sig vara kundtoaletterna och kundvagnarna.

Nicola får veta att hon råkat betala och pruta på en kontantbetalning till slaktaren fast Diane egentligen har en fast månadsbetalning via konto så chauffören antagligen tagit pengarna själv.

Nathan försöker få det till att det kanske var en olycka när Mark blev skjuten men polisen säger att det är omöjligt eftersom Mark blivit skjuten från två meters håll, alltså ett kallblodigt mord.

Carl bjuder Eve på en drink när han kommer in på puben och ser henne där. Strax efter kommer Chas dit och undrar varför han inte ringt henne som han lovat. Eve tar på sig skulden med att säga att hon stört honom med att fråga om hon kunde få sitt gamla jobb tillbaka. Sedan säger hon att hon kanske inte ska leta efter jobb för hon kanske borde leta efter en rik man i stället. Hon går sedan till toaletten och Carl går efter henne. De småtjafsar lite kärleksfullt med varann innan han går in på toa.

Maisie är i Vivs affär och Viv erbjuder sig att köra varorna till Home Farm om det behövs. Sedan berättar hon att det varit en reporter där och frågat ut henne men hon sa inget till honom. Precis när Maisie ska gå kommer Ryan in och han får veta att Nathan blivit arresterad.  Strax efter kommer Ashley in och försöker prata med henne men hon går bara ut utan att lyssna på honom. Zak kommer in och Ashley påminner honom om att de borde planera begravningen. Ashley får veta Zaks planer och han säger att han ska se vad han kan göra.

Förhöret av Nathan avslutas men det visar sig att han måste vara kvar.
Natasha får veta det och blir orolig men Declan försöker lugna ner henne, att de kommer att släppa Nathan för att de inte har några bevis mot honom.
Sen får Natasha veta att Nathan ändå blir kvar över natten. Will blir arg och anklagar Nathan för allt och så säger han att han önskar att Nathan var död i stället för pappa. Natasha lyckas lugna ner sonen.

Edna upptäcker att Eve fått hem kravbrev på gamla spelskulder. Eve skyller på sin förra man och att hon ska försöka reda ut allt. Edna är orolig men Eve lovar att söka jobb.  Senare återkommer hon och hon berättar för Edna att hon fått en avbetalningsplan på skulderna och att hon fått ett jobb som servitris...på en strippklubb.
Detta gör att Edna sedan får svårt att koncentrera sig på jobbet och Carl undrar vad det är. Han får veta allt om skulderna och om servitrisjobbet.

Ashley möter Zak på puben och berättar att det nästan är klart med tillståndet för Shadrachs begravning. Marlon kommer och undrar vad som står på. Zak ber honom om ursäkt för tidigare hårda ord och sedan berättar han hur de tänkt sig. Chas. Lisa och Gennie dyker upp och de berättar att de fått veta att Shadrachs magsår spruckit precis innan han föll i vattnet, så hade han inte drunknat hade nog magsåret tagit kål på honom i  alla fall. Chas tycker det är en bra idé att begrava hennes far på gården, hon tror att han skulle ha gillat det.

Dagen efter så råder advokaten Nathan att vara lite mer tillmötesgående för att ha en chans att bli släppt.
Polisen söker upp Maisie för att prata med henne igen. Hon säger sedan till Natasha att polisen tror att Nathan verkligen dödat deras far. Natasha åker till polisen och Declan vill följa med men han får stanna kvar för att ta hand om Will.

Bob kommer tillbaka från besöket hos Jamie. Han hälsar på Viv som står i butiken och hon får bråttom hem. Brenda talar då om att Viv inte mår så bra och har sömnsvårigheter så hon tar Valium. Bob blir orollig och söker sedan upp Viv för att prata med henne. Han berättar vad Brenda talat om  och att han inte vill att hon tar så starka tabletter. Han lovar att finnas där för henne så mycket som hon behöver.

Cain och Zak ska åka och hämta hem Shadrachs kropp. De åker i den gamla skåpbilen som är nydammsugen. När de kommer tillbaka till gården så börjar Zak att gråta. Han hälsar sin bror välkommen hem.

Will söker upp Ryan vid verkstaden. Ryan tar med sig Will till cafét. De sitter och pratar och Will börjar gråta, han tror att Nathan kan ha dödat deras far, varför åkte han annars till London direkt efter. Declan kommer in för att ta med sig Will till Home Farm. Brenda ger Will en munk som han kan ta med sig men Will vill inte gå hem så han kastar munken på henne men följer sedan med hem ändå.

Brenda säger till Gennie att hon tycker synd om barnet som precis mist sin far och inget kunde han göra åt det. Gennie surnar till eftersom hon råkat ut för precis samma sak.

Poliserna fortsätter att förhöra Nathan (Den kvinnliga polisen iklätt ett linne, är det korrekt klädsel för en polis i förhör av en brottsling?) om kvällen och natten då Mark försvann. De säger att Maisie inte kan bekräfta hans uppgifter.

Natasha kommer dit precis när Nathan släpps. Han är förbannad på sin mor som lurat honom att det varit en olycka. De kommer hem och Will attackerar Nathan på en gång. Will går därifrån och Nathan blir inte gladare när han får veta att Will varit med Ryan under dagen. När sedan Maisie frågar honom om vad han egentligen gjorde den kvällen så blir han orolig över att systern tror att han skjutit deras far.

Declan går iväg och han åker till Jai. De pratar om det som hänt och Declan erkänner att han faktiskt tror att Nathan är mördaren.

När Nathan och Natasha blir ensamma så frågar han henne om varför hon ljög för honom. Hon säger att hon bara försökt att skydda honom. Han får sedan henne att berätta precis allt om hur det gick till.
Nathan blir besviken på att hon skjutit Mark helt medvetet och han ångrar att han inte anmälde henne på en gång när han fick veta och nu hade han ljugit och planterat bevis för att sätta dit en annan för att skydda henne.
Han säger att han tänker inte hamna i fängelse och att de får hoppas på att deras plan lyckas för annars kommer han att ange henne.



Trevlig helg allesammans, i morgon börjar hockey-VM och då blir det inget HTG!

Tack Erik för att du tagit reda på hur långt uppehåll det blir i sommar, jag skriver in det i fliken för uppehåll!
Sommaruppehåll från den 16 jun till den 20 aug.


Kommentarer
Postat av: Colin

I hadn't noticed before that the day Shadrach died/Mark was discovered was another 4-episode day. The last one of course was the day Mark died!



Laura Prior is a detective, not a police officer, and so she does not neeed a uniform. Her outfirt seemed OK to me - not exactly smart, but I wouldn't say she was 'scruffy'/untidy either.



So, six weeks of HTG to go. Are there anymore expected days off for sport/public holidays after tomorrow?



I'm disappointed by the duration of your holiday. It was confirmed on Tuesday that there WILL be a live episode of Emmerdale in October as part of the 40th birthday celebrations! Jesper has done a guide on here somewhere to watching UK broadcasts, and while most of you probably would not have watched it anyway, for some perhaps the reward of seeing a live episode might have made up for sacrificing a few spoilers. I was really hoping therefore that you would have got past the biggest spoiler of the past 21 months before then. Regreattably 9 weeks is too long for this to happen, and I'll probably be advising anyone who cares about spoilers - large or small - to wait until it's shown on TV4.



Of course, how much the big spoiler matters may depend on what characters are to be featured/locations used etc, which I won't know anything about for several months yet, so I'll have to see how things progress! At least you know you can look forward to seeing how it went when TV4 eventually show it, if nothing else!

Postat av: Liina

Men den 16 Juni är på en Lördag , så de måste mena den 15 Juni =P

2012-05-03 @ 15:23:55
Postat av: Colin

Regreattably = regrettably.

2012-05-03 @ 15:25:26
Postat av: Erik

Fick just reda på att HTG utgår på nationaldagen den 6 juni också, eftersom det är helgdag. Utöver de redan aviserade dagarna 15 och 17 maj. Ja, 15 juni är sista dagen före sommaren. Nio veckors uppehåll känns som lite i mesta laget. Men det kanske beror på att det blir OS i sommar?

Trevligt att få se Nathan svettas lite i dag. Men kommer han verkligen att ange sin egen mor? Honom kan man tro om vad som helst.Ett tag trodde jag nästan att Natasha tänkte åka till polisen och berätta sanningen. Hur ska det gå när Will får reda på att det är hans mamma som mördat pappan? För det lär han väl få förr eller senare. Man har ju varit så duktiga på att visa hans känslor hittills. Skönt att han har Ryan att ty sig till. De går så bra ihop.

2012-05-03 @ 16:20:05
Postat av: AnnaS

Varför skulle det inte kunna vara en olycka för att Mark skjöts på kort avstånd? Ett vådaskott kan väl träffa nån som står precis bredvid. Natasha kunde ju hävda att hon snubblat med fingret på avtryckaren. Fast det kanske hon borde gjort innan hon grävde ner liket...

2012-05-03 @ 17:57:19
Postat av: Anonym

Jag älskar denna hemsida!!! Mvh, ett stort htg-fan! :)

2012-05-03 @ 19:20:03
Postat av: Malin

Om Natasha hade gått till polisen direkt hon skjutit Mark hade hon troligen kommit ganska lidrigt undan om hon sagt att det var en olyckshändelse och att hon skulle ta ifrån honom geväret för att han skulle ta livet av sig. Men det är ju inte så lätt att hålla huvudet kallt i ett sådant läge.



Så långt uppehåll! Hur ska man klara av det här?

2012-05-03 @ 20:46:27
Postat av: Jonas

Jag vet inte om polisen hade köpt ett vådaskott i ryggen, även om Natasha hade gått till dem direkt. Det ska nog mycket till för att råka skjuta någon i ryggen från två meters håll.

2012-05-03 @ 21:33:54
Postat av: Malin

Just ja, det var i ryggen. Jag hade för mig att han vände sig om innan hon sköt honom. Men då blev det ju lite värre ja.

2012-05-03 @ 22:12:37
Postat av: AnnaS

Ett vådaskott är väl ett skott som går av av misstag, det hade ju inte behövt vara för att de slogs om geväret. Då kan man ju råka träffa nån i ryggen på två meters håll om man har otur.

Hur länge har Mark legat där? Kan hans kropp vara i sånt skick att man kan avgöra varifrån kulan avlossades?

2012-05-04 @ 00:34:28
Postat av: Colin

The police actually said Mark was shot (about 6½ months ago) from SIX feet away.



I have put another video on dropbox.com (so no danger of any spoilers) which features footage of the murder, behind the scenes footage (which gives a clearer idea how far away Natasha was) and an interview with Maxwell Caulfield.



Like the "webisode" video (see my final post on last Friday's blog for the correct working link), you may need to paste the link address into your browser to get it to work.



https://www.dropbox.com/s/2utkr5hg1r15a7u/Mark%27s%20Murder%20_%20Behind%20The%20Scenes%20_%20Maxwell%20Caulfield%20Interview%20%28hq%29.flv



Now you can review the evidence for yourself!

2012-05-04 @ 01:07:24
Postat av: Colin

I can only see the link to dropbox above (I didn't even realise that would become a link!).



Can anyone else see the link? It's anoying when I can't even double check that it works :(



If you can't see it (perhaps it needs a shorter name??) or it doesn't work, let me know!

2012-05-04 @ 01:13:18
Postat av: Colin

It's OK, I can see it now, and it works! :)



There's been a lot of bugs in this software lately!

2012-05-04 @ 01:14:53
Postat av: SoP

Hm, jag har nog feber eller nåt- men jag kunde inte låta bli att känna ett litet sting av sympati för Nathan idag- när han fick veta att hon faktiskt lurat honom. När han sa "the things I´we done -" Och då när han hade varit o rumsterat om i "graven",då såg han inte för kartig ut. Samtidigt,hos polisen när han "krävde" att få dit sin mamma, som om han vore en femårig lord uppfostrad med att hans ord var lagen- Underlig typ.

2012-05-04 @ 06:04:46
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Tina V

Vilken tråkig lunch det blir idag, att äta utan att titta på HTG.

2012-05-04 @ 11:17:59
Postat av: Lise

Colin: The link works fine for me, that was a great interview with "Mark" :) It's great that you put up links like this, I really enjoy them!



I övrigt ser jag hellre att Nathan åker i fängelse än Natasha, jag tycker så synd om barnen att inte få ha någon "fungerande" förälder. Fast jag ser helst att hon erkänner mordet, alltså att det är hon som överlämnar sig till polisen än att Nathan anger henne. Men jag vet inte, svår situation!

2012-05-04 @ 20:18:38
Postat av: ELIZA

Är jag störd eller störd? Varit på Rhodos en vecka, sliter upp skitiga kläder, på med tvättmaskinen. Slänger presenter i famnen på maken, har varken kollat post eller frågat om någon har dött. För att sätta mej vid datan och läsa om avsnitten och alla kommentarer!!! Ni får ursäkta, men just nu var det skönt att det var inställt flera dagar. Mycket annars att ta igen!! Hade jag varit hemma, skulle jag svurit högst. Ska se avsnitten, naturligtvis fått dom inspelade. Verkar hänt mycket. Återkommer till det. Men hur fan ska jag överleva nästan två månader i sommar? COLIN. Hur är det i England? Hur många veckor per år spelar dom in? Vilka uppehåll har Ni? Kommer vi någonsin ifatt? En eftersläpning på ett halvår vore mer lämpligt.

2012-05-06 @ 21:17:52
Postat av: Tina

På ett sätt är sommar uppehållet bra, man slipper tänka på att spela in om man ska vara borta, men å andra sidan som Tina V skrev luncherna blir väldigt trista.

2012-05-06 @ 22:11:40
URL: http://schottistina.blogg .se
Postat av: Colin

Lise: I'm pleased you enjoy them.



Eliza: I'm afriad I don;t understand the question "Vilka uppehåll har Ni", and can only guess at the previous question which translated as "How many weeks a year playing them in?"! Emmerdale is on 52 weeks a year, averaging around 312 episodes. So you could show it for seven months a year and not get any further behind. Despite the 9 week summer break you are still on course to see the rest of 2010's episodes before Emmerdale's 40th birthday on Octboer 16th.



May 19th will be the second anniversary of when I started watching TV4 episodes. I started of course with the eisodes you showed on May 12 which were from mid September 2007. Since you are about to start August 2010 tomorrow, that'll be around 35 months worth of episodes in the space of 2 years. In theory, you could catch up sometime in late 2015 - although whether TV4 would be allowed to show episodes that close to original transmission is another matter, although I don't see why not!



A good indication of how quickly you catch up when you have "rain" - you were exactly 21 months behind us on Friday 27th April. Despite only showing 4 wpisodes in the past 9 days, it'll only take until this Thursday to be back to being 21 months behind!

2012-05-07 @ 00:34:09
Postat av: Colin

I'm going to write the beginning again because of typing errors and forgetting what I was going to put!



Lise: I'm pleased you enjoy them. :)



Eliza: I'm afraid I don't understand the question...

2012-05-07 @ 00:36:56
Postat av: Colin

I'm slowly learning Swedish! I looked again at Eliza's orignal post and thought "I konw this word 'uppehåll', and sure enough, it's one of Marie's special tabs at the top. Normally I see it as "rain" rather than light!



In the UK we haven't had a whole week without an episode since christmas 1987! When episodes are missed out for one reason or another, they are genrally "caught up" at some other time. Actually, the years 2008-2010 were slightly below the expected average number of episodes, but last year there was a record 316 episodes - as if to catch up the shortfall from 2009 and 2010!!

2012-05-07 @ 01:12:05
Postat av: Colin

I should check my posts more throroughly! :o



"...thought "I know this word 'uppehåll'",..."

2012-05-07 @ 01:13:39
Postat av: Erik

Colin: how far into this Mark Wylde story will we come before the summer break? No HTG May 15 and 17 an june 6. Do we have to wait for the murderer to be caught untill after the summer, in august?

2012-05-07 @ 08:46:49
Postat av: Carina

But Colin possibly can´t answer Eriks question, without risking a spoiler! If he tries to answer that would indicate whether Nathan gets sentenced and how other things might develop...

Sorry, Erik, men jag vill inte veta hur lång tid det tar, även om jag också såklart är nyfiken ;-)

2012-05-07 @ 10:35:21
Postat av: Carina

Colin: "uppehåll" means break, pause. A period when there is no HTG.

2012-05-07 @ 10:38:16
Postat av: Colin

Carina: Haha I love the way you talked about me, but made certain I'd understand exactly what you said!



Carina is entirely right of course. The story is certainly moving pace now. Someone WILL get charged before the 'rain' starts(!) Will it be Nathan? Will it be Will?! :D (My little Will/will joke!) Will it be the end of the story? My lips are sealed! :p

2012-05-07 @ 10:53:21
Postat av: Colin

Yes, I got the general sense thank you, Carina (once I remembered I'd seen it before). Is it really similar to your word for "rain" though? I've seen "snow" as a translation as well before, but it might have been for something different??

2012-05-07 @ 10:57:13
Postat av: Colin

I was being approximate of course last night when I said you only need to show it for 7 months a year to not get further behind. You actually need to show it for 7½ months to show a years worth of episodes.



I've just noticed three more typing errors too! :o Sorry, I was trying to type quickly last night!



Octboer = October

eisodes = episodes

wpisodes = episodes



The good news about your summer break is that you will not stop halfway through a day in the life of the village. The first episode after the break will be the start of a new day. Well, as long as you do only have three days off between now and then, that is!

2012-05-07 @ 11:15:41
Postat av: SoP

Colin: The word "uppehåll" is not the same/similar to rain - our word Regn, but described in weather reports they use the phrase "uppehåll" when its raining/snowing and theres is a pause - no rain/snow for a while. They also call a day thats cloudy but not rainy,a day with "uppehållsväder" . A no rain-day ;-) People in Sweden are, if possibly,more crazy and obsessed with weather than any englishman- I think. And they are Always complaining.

2012-05-07 @ 23:14:52
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0