Begravning och överraskningsfestplaner

Det är dags för begravningen av Mark och utanför Home Farm finns det  flera svarta bilar som ska ta kistan och familjen till kyrkan. Maisie ger Nathan en sur blick innan hon sätter sig i en av bilarna.
Det blir en kortege genom byn innan de anländer till kyrkan. Många bybor står vid vägkanten och tittar efter bilarna.
Eve som står och tittar på, med Scarlett och Carl, säger till Scarlett att hon ska träffa en kille i stan för att prata om en svensexa.

Faye dyker upp på begravningen och sedan kommer även Ryan ihop med två fångvaktare. Nathan ser honom och rusar upp men Declan drar ned honom direkt och säger att Nathan ska låta allt vara.
Nathan håller sedan ett litet tal och direkt efter blir det Wills tur att prata om sin far. Han säger många fina ord om allt hans far lärt honom och han avslutar med att säga att han i alla fall har sin mor, sin syster och sina två bröder. Ryan får tårar i ögonen när han hör det.

Hannah hör att någon är i huset. Holly dyker upp för att hon hämtat några saker. Holly har gömt telefonerna och nu tar hon batteriet ur Hannahs mobil för att hon inte ska kunna meddela familjen om att hon varit där.
Hannah rusar iväg för att leta reda på John så fort Holly stuckit. Hon hittar honom i hagen och berättar vad som hänt. De skyndar sig till puben för att berätta för Moira. Hon säger att de borde kanske ta det lite lugnt nu så de inte skrämmer upp Holly igen.
De kommer fram till att Hannah får fråga sig fram i skolan. De är ändå väldigt oroliga för dottern och tror att hon kanske aldrig kommer tillbaka nu när hon hämtat sina saker i huset.

Carl kommer in på en pub i stan och frågar bartendern om en en ensam blondin dykt upp. Han hinner precis beställa något att dricka när han ser Scarlett komma in på puben. Carl skyndar sig att gömma sig så hon inte hinner se honom.
Scarlett återvänder sedan till kontoret och berättar för Eve att hon aldrig träffat klienten. De diskuterar saken fram och tillbaka medan Carl sitter och försöker arbeta i rummet bredvid. Han ber dem att vara lite tystare.
När Scarlett gått upp en trappa försöker Eve ringa numret igen till klienten men Carl säger att det inte är någon idé eftersom han ställt mobilen på ljudlöst.

Vid gravsättningen försöker Ryan få kontakt med Maisie, han vill att hon besöker honom för hon vet att han är oskyldig. Nathan hör det och blir rasande. Fångvaktarna för bort Ryan innan det blir bråk.
Efteråt blir det mottagning på Home Farm. Nathan försöker prata med Maisie men hon vill inte. Hon lånar däremot Declans bil och drar iväg.
Nathan säger till Natasha att allt är över nu, för det finns inga bevis kvar längre som pekar mot dem.

Faye är sur på Jai som kollat sina sms under begravningen. De kommer fram till att det inte är så romantiskt mellan dem just nu utan de kanske ska förbli vänner i stället.

Maisie besöker Ryan i fängelset. Han blir glad eftersom det gör att han förstår att hon inte tror att han gjorde det han sitter inne för. Han förklarar för henne att den ende som kunnat ta hennes mobil är Nathan och att hon inser det egentligen. Maisie lovar att inte ge upp och hon ska göra vad hon kan.
När hon kommer hem är mottagningen avslutad. Nathan och Natasha säger att de varit oroliga för henne och att hon kunde sagt vart hon tagit vägen. Maisie svarar att hon behövde tänka lite och att Declan visste var hon var. Natasha går upp till Will och Maisie säger till Nathan att hon nu ser allt mycket klarare, sedan går hon därifrån.

Carl möter Eve ute på gatan. Han påpekar att hans nya mobil inte ringer så mycket. Eve säger att hon ringer folk när hon vill ringa någon. Terry kommer precis och stör dem och frågar efter Scarlett. Han vill att de samarbetar, han kan skjutsa Scarletts kunder.

Nathan pratar med Natasha och säger att de måste lägga allt bakom sig nu och att det sker enklast genom att hon måste sluta prata om det. Han säger sedan att han hoppas att Maisie glömmer tramset med Ryan.

Marlon och Rhona står vid bardisken och pratar om minnen från konferensen. Paddy dyker upp och undrar vad de gjort men Rhona vill inte prata om att hon missat massa föreläsningar så hon skyndar sig till jobbet i stället. Marlon berättar då för sin vän att han blivit så van vid att ha Rhona vid sin sida hela tiden så han tänker be henne flytta in hos honom. De går ut till uteserveringen för att prata lite mer om saken och precis då kommer Rhona förbi men hon får inget veta.

Declan ser Maisie ute på ägorna. Hon sitter på en bänk och tänker så han slår sig ned bredvid för att prata med henne. Han frågar henne om hon tror på Ryan och hon svarar att vem skulle annars ha gjort det. Declan frågar henne vem hon tror men då blir hon rädd och går iväg.

Faye söker upp Cain för att berätta att Maisie verkar tro på Ryans oskuld eftersom hon besökt honom i fängelset. Sedan säger hon att hon önskar att någon kunde hjälpa honom.

Chas dyker upp hos Gennie och Katie med presenter till Katie som fyller år. De vill fira henne men hon vill inte ha någon uppståndelse. När Katie gått börjar Chas och Gennie genast att planera ett kalas.

Maisie har gått till hyddan inne i skogen. Sam kommer dit och de börjar prata. Han berättar om hur det var med Alice och när hon dog. Sedan pratar han om Mark och de börjar diskutera mordet. Sam säger att han trodde först på Ryan men kanske hade han råkat skjuta Mark oavsiktligt och sedan fått panik och begravt honom. Han önskar att han kunde hjälpa Maisie men han vet inte hur...om inte...
Maisie undrar vad han menar och får honom sedan att berätta om plånboken.

Terry kommer till Scarletts kontor för att diskutera en samverkan dem emellan. Precis när han ska gå kommer Chas in för att bjuda alla på kontoret på överraskningsfest hos Katie, alla tar med sig eget dricka. Carl är inte intresserad av att följa med men ändrar sig när han hör att Eve kommer.

Marlon kommer in på veterinärkliniken och vill prata med Rhona. Paddy säger att då får han skrika lite högre så hon hör honom. Marlon ropar på Rhona två gånger men får inget svar. Paddy skrattar och säger att hon är i Hotten just nu.
På jobbet i köket märker Moira att Marlon har tankarna på annat håll och hon undrar varför. Han vill inte berätta om sina planer för det betyder otur men hon lyckas ändå få honom till att säga det. Precis när han sagt det säger Jimmy att Rhona är här. Hon har hört allt...

Ashley bjuder Hazel på en öl för att försöka övertala henne att hålla konstkursen. Lizzie sitter vid bordet bredvid och tjuvlyssnar. När Ashley gått så erbjuder Hazel Lizzie till att delta i kursen men Lizzie viftar med sin blindkäpp och säger att hon inte är så förtjust i konst.

Gennie och Chas kommer in på Kings kontor för att samla in lite pengar för att köpa alkohol till överraskningsfesten. Eve säger att hon inte har några pengar och att hon avstår från att komma. Chas vill inte allt lyssna på det så hon får det helt plötsligt till att Eve ska hjälpa Carl med grillningen i stället. Hur ska det sluta?
(Eve verkar i alla fall hittat sättet till att få Carls fortsatta intresse genom att spela svårflirtad)

Sam talar om för Cain att han berättat om plånboken för Maisie. Cain blir irriterad och skäller på Sam som tjallat.
Sedan smyger Cain in på Home Farm för att prata med Maisie när ingen annan är där.


Kommentarer
Postat av: Erik

Händelserikt avsnitt i dag. Bäst i dag var Will när han höll tal. Äntligen börjar Maisie komma sanningen på spåren. Tur att det inte var säsongsavslutning i dag med Cain och Maisie stående där, så att vi fått vänta på fortsättningen i nio veckor. På något sätt måste det väl föra mordhistorien framåt. Declan vekar ju intresserad och Cain kan väl också göra något om han inte åker dit själv på kuppen. Men vad gör otäcke Nathan? Han lär knappast erkänna något.

2012-05-28 @ 13:55:10
Postat av: Hanna

Roligaste kommentaren i dag var när Cain frågade Sam om han hade fått punktering på trehjulingen.

2012-05-28 @ 16:37:31
Postat av: Nina

Bra avsnitt idag. Vad ska Cain hitta på nu utan att trilla dit själv för utpressning?

2012-05-28 @ 17:27:01
Postat av: Carina

Jo, även om det var lite taskigt, var det också hysteriskt roligt kommentaren om trehjulingen :-)

Är riktigt trött på Carl nu, han är så pinsam. Undrar om inte Eve avslöjar honom snart, men hon vill ju inte heller förlora Chas som vän.

Jag fick en känsla att Declan börjat lägga ihop två och två, och att han misstänker Nathan. han tror nog att natasha skyddar honom, även om det är tvärtom!

Nu måste ju Cain berätta om plånboken och hur Nathan o Natsha var angelägna att hålla det hemligt, annars kanske Maisie tror Cain är skyldig.

2012-05-29 @ 09:03:17
Postat av: Tina

Synd att ingen hade tid att lyssna på Sam när han hade hittat plånboken, då hade inte Cain behövt bli inblandad. Jag hoppas att Cain åker dit för utpressning, skulle vara underbart att få se hans självgoda "face" bli tillplattat, lika väl som Natasha och Nathan.



Vilken go kille Decclan är, jag är helförälskad ;.

2012-05-29 @ 13:27:26
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: SoP

Håller på att se ikapp o har bara hunnit hit- Men, är det nån som tycker att Chas dricker lite väl mycket .. tänker hon ta upp sin fars roll som byalkisen?

2012-06-11 @ 05:32:18
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0