Angel 1 år

Ryan fortsätter att neka till morden och han påpekar att han aldrig hållit i ett vapen. Polisen tror honom inte. De avslutar förhöret för tillfället för att åka iväg och göra en grundligare husrannsakan av både Fayes hus, huset där Ryan bor och på verkstaden.
Cain är inte alls glad över att polisen ska snoka runt på verkstaden men han följer med dem ändå.  Henshall ser oljetunnan och undrar vad den använts till och han ber en polis att undersöka den. Strax efter så hittar en polis något nedgrävt bakom verkstaden.

Moira och Holly är i affären när Bob kommer in. Viv vill ha barnvakt nästa kväll för hon ska på affärsmöte men Bob säger att han inte kan eftersom han jobbar. Då erbjuder sig Holly till att passa tvillingarna och Viv går med på det.

Aaron ska gå ut med Jackson och två av hans kompisar för att fira Jacksons födelsedag. Aaron verkar vara lite sur och irriterad och när han ser polisen söka igenom verkstaden så ångrar han sig och stannar hemma. Jackson åker iväg till stan med sina vänner.

Jimmy försöker prata med Carl om att ta färre körningar men Carl tycker det är få nog ändå. Carl säger till Scarlett att hon kanske ska ta lastbilskort i alla fall men Scarlett surar.

Nicola försöker leka boss på puben och ifrågasätter Moiras sena ankomst men Moira bryr sig inte om Nicola eftersom hon inte är chefen på det stället...än.
Holly vill ha sin lön och frågar Moira om det är möjligt eftersom hon tänkt gå ut med Roz i kväll.
Hon går sedan in på toa vid tillfälle för att ringa Roz och beställa lite droger inför kvällen. Precis då kommer Rhona in och säger att Holly ligger illa till just nu. Holly blir orolig för att Rhona ska ha hört något men det visar sig att hon menade att det fanns massa disk att plocka inne i pubdelen. Holly blir lättad.

Jimmy får Nicola till att visa lite tacksamhet till Val för hjälpen med ölfaten fast det satt hårt åt. Nicola bestämmer sig för att fira Angelicas ettårsdag i rummet bakom puben.
Viv kommer inrusandes på puben och säger att polisen hittat något bakom verkstaden. De flesta rusar ut för att se vad det är. Viv tror att det kan vara ett lik till kanske och då säger Nicola att hon inte sett Edna idag.
Maisie kommer dit och ser att det händer något och Cain berättar för henne att polisen hittat ett gevär nedgrävt. Han kan givetvis inte tala om varför det låg där för han visste inte ens om det.

Maisie skyndar sig hem och berättar för Natasha och Nathan om fyndet och hon är säker på att det är deras fars gevär. När hon gått frågar Natasha om inte Nathan har det minsta samvetskvalet över att sätta dit Ryan men han svarar bara att hon ska vara glad över att han hjälpt henne slippa 20 års straffarbete.

Polisen berättar för Ryan att de hittat geväret och nu ska de bara kolla om krutstänket matchar med det. Han fortsätter att förneka brottet och tillslut blir han nästan desperat.
Faye som är orolig för Ryan ser till att han får en ny dyrare och bättre (?) advokat till sin hjälp.

Nathan kommer förbi verkstaden och kan inte låta bli att retas med Cain. Han pikar honom för att ha anställt en mördare bland annat och till slut blir Cain förbannad men han lugnar sig när Nathan vill att han slår honom.
Nathan fortsätter och säger med gråten i halsen om hur jobbigt det är för honom som måste inse att den elake halvbrodern dödat deras far... men sedan börjar han skratta och säga att han är stark och kommer att komma över det. Han går mot sin bil och säger att det är ju så att sånna som han och Cain som kommer alltid undan med det de gör, så var är rättvisan.

Nicola tar med sig en nygjord burk med Jelly som hon ställer in i kylen på puben. Den är till Angelicas kalas men Bob råkar ha ner den på golvet och allt förstörs. Han rusar till Viv för att köpa ny men får inte rätt färg.
När Nicola sedan har sitt kalas blir hon förvånad över att Jellyn inte är röd men då tittar Bob in och säger att det är hans fel. Precis då kommer även Marlon in för han har rast. Nicola blir rasande och kör ut honom även om personalen brukar vara där på sina raster. Till Jimmy säger hon sedan att det kommer att bli deras hem så småningom och då ska inte personalen vistas där.

Holly blir sen till arbetet efter utekvällen och Moira täcker upp för henne eftersom hon inte hört av sig. När hon väl kommer till puben är hon trött och hängig. Moira sätter henne i arbete men Holly har inte så mycket arbetslut. Hon går in på toaletten och tar sig en dos av uppiggande (?). Efter pubjobbet går hon över till Viv för att vara barnvakt. När barnen sover så börjar Holly få en avtändning så hon blir lite nervös och rastlös. Hon hittar Vivs Valiumburk på en hylla och tar några tabletter på en gång. Viv kommer hem lite tidigare men hinner inte se något. När Holly går hem möter hon Aaron som genast ser att hon är påverkad men hon ber honom att lämna henne i fred.

David öppnar Leylas butik eftersom hon fortfarande sover. Doug kommer dit för att prata precis när Leyla dyker upp. David ska skynda sig till ett möte men innan dess tar Leyla hans slips och sätter den runt Dougs hals för han behöver den bättre när han ska på anställningsintervju tycker hon.
Doug kommer tillbaka på eftermiddagen precis när Leyla får ett samtal. Hon får plötsligt bråttom därifrån och Doug får ta hand om butiken. Det visar sig att hennes mamma är väldigt sjuk.
Leyla kommer hem och ser att David kommit till butiken och hon berättar för honom att hon kom försent, hennes mamma hann dö och nu är hon jätteledsen. David tröstar henne och när hon sedan ser slipsen, som Doug lånat, liggandes på disken får hon dåligt samvete för att inte ha frågat honom hur det gått.

Poliserna bestämmer sig för att åtala Ryan för mordet på Mark. Faye får bråttom till stationen och hon möter Natasha i byn. Hon säger till Natasha vad som hänt och att hon tänker göra allt för att fria sin son som är oskyldig. Natasha står kvar och säger ingenting...



Kommentarer
Postat av: Colin

SoP: Thanks for your post about "uppehåll". I think someone needs to explain to the poeple behnid the Google Translate software haha. It's a shame though. I really liked the idea that when HTG stops the rain starts, and when it comes back on the television the sun comes back out. My illusions about Swedish imaginative use of language have been shattered! Also, I'm pleased to hear that we're not the only ones with a reputation for being obsessed with the weather! Since people have been putting "uppehåll" in quotation marks, I've actually been seing it translated as "residence". Then of course there was Eliza's post which started it all where it became "light". Honestly, three different alternative's and Google Translate still can't get it right!Although I've just looked at Marie's "Rain tab" (I'm going to have to stop thinking of it as 'rain' now :( !), and on one occassion it did translate as "rest", so they CAN get the translation right (just about) sometimes!



"Val" is an interesting one. She usually gets translated as either "choices" or election". Occassionally it stays as Val, for example in "Hon är sur för att Val inte låter dem ta hand" in yesterdays blog. However, I got a new variant on "election" yesterday, too - "Val träffar Natasha" became "election results found Natasha"!



Moving on from that, todays scene with Nathan and Cain is I think my favourite Nathan scene. Those mock tears followed by that manic laughter - he really is the definition of "love to hate"!



Three characters were mentioned today that you've never met (unless I missed one) - Jackson's mum, Alicia, and Isaac. At least one of these will soon be seen on your screens, but if you haven't watched it yet, here again is a chance to meet this new character in what was an online exclusive 4½ minute special. There's no danger of discovering any spoilers on the link so why not take a look?



https://www.dropbox.com/s/2u1tscv1b2a3xxw/Emmerdale% 20Video% 20Exclusive.flv



Again, I think you'll need to copy the link and paste it into the address bar rather than simply clicking on it, for some reason.

Postat av: Colin

Well it won't work like that! Where did those spaces come from?!



Join it up like this:



https://www.dropbox.com/s/2u1tscv1b2a3xxw/Emmerdale%20Video%20Exclusive.flv

2012-05-09 @ 16:19:53
Postat av: AnnaS

Nu ser det mörkt ut för Ryan, om ingen berättar sanningen! Det är roligare att se Nathan plågas hos polisen. Hoppas han får sitt straff snart!

Jag håller med den som skrev igår att allt är Fayes fel. Mark gjorde ju ett tydligt val och gav henne dessutom pengar, då kunde hon väl hållit sig borta sen.



2012-05-09 @ 17:14:28
Postat av: Erik

Nathan sa knappast det han sa med gråten i halsen, han låtsades bara, tror inte han kan gråta över huvud taget, utan bara se elak, nedlåtande och överklassaktig ut. Speciellt nu när han tycker att han ordnat allt så bra. Det behövs nog att Cain griper in på något vis för att Ryan ska slippa ur den här härvan. Men först får han väl sitta i finkan, så att vi får sväva i ovisshet fram till i höst, innan den riktiga mördaren åker fast. För det måste hon väl göra, rättvisa måste skipas även i HTG, även om det ska ältas i evigheter som det gjorde när Tom King dog.

Och visserligen är de här poliserna ovanligt dumma, men även i Sverige använder de tydligen ofta tekniken: "Ta och lätta ditt hjärta nu, så ska du se att det kommer att kännas skönare efteråt" eller liknande som de kan säga även när de pressar oskyldiga utan några bevis. Så det ser mörkt ut för Ryan, som AnnaS säger, vi får bara hoppas att man inte drar ut på det alltför länge.

2012-05-09 @ 17:47:49
Postat av: Kristina

Hoppas att Cain kan ställa allt tillrätta med Ryan! Varför lägger inte Declan sig i, han som varit så misstänksam mot Nathan och som tyckte det var något skumt med att Natasha vägrade att låta honom använda skogen till sina planer.

2012-05-09 @ 18:48:02
Postat av: Frk Höger

Erik, Tom Kings mördare har ju inte åkt fast än..så det är ju inte helt omöjligt att Natasha går fri (även om jag tycker att hon int ska göra det)

Man måste ju älska googletranslate - election results found Natasha - hahahahaha

2012-05-09 @ 18:58:00
Postat av: Tina

..och så var det översättaren som kallade Ryan för Bryan ...

2012-05-09 @ 22:02:22
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Andrea

ja carl är ju fri det var ju han som dödade tom king.

2012-05-09 @ 22:03:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0