Veterinärvikariens återkomst

Ashley är på väg till jobbet och säger hejdå till barnen. Laurel ber honom att lägga lite tvätt på sängen innan han går men när han får lakanen i handen stelnar han till sedan får han bråttom därifrån.
När han kommer hem senare på dagen så är ytterdörren öppen och han blir rädd och ropar in. När ingen svarar ropar han ännu högre. Precis då kommer Laurel, Nikhil och Jai förbi och märker att något är på gång. De följer med honom in och då kommer Sandy ner för trappan. Ashley skäller ut sin far för att han glömt stänga dörren. Laurel märker att det är något som är fel med Ashley eftersom han är så upprörd.

Paddy är ute på tomten och ropar efter Aaron. Pearl kommer förbi och undrar när han ska börja jobba igen eftersom det är många som behöver hans hjälp.
Jamie kommer med posten men Pearl tar hand om den och berättar sedan att Paddy blivit rånad.

Chas besöker Aaron på verkstaden för att be om ursäkt för utskällningen igår men hon vill fortfarande veta vad som hänt. Aaron vägrar att svara så hon går därifrån.
När hon sedan sitter på puben och hör från Jamie att Paddy blivit rånad så ringer hon polisen.

Holly har inga pengar och behöver åtminstone pengar till bussresan till skolan. När hon kommer hem sen så frågar Adam henne hur det gått med jobbsökandet. Hannah som hör det undrar givetvis varför systern söker jobb. Hon får bara veta att systern slutat på Home Farm för att det inte behövs två kontorister där. Hannah råder Holly till att söka jobb i cafét eftersom Viv alltid är så stressad.

Polisen kommer till Paddy och talar om att de blivit kallade för att någon anmält en misshandel. Paddy släpper in dem men förnekar att han blivit misshandlad men då vill polisen veta hur han fått märkena han har i ansiktet. Först vill Paddy inte berätta det men sedan säger han att han varit ute och druckit så han minns inte vad som hänt. Polisen går därifrån eftersom Paddy inte vill  anmäla någon.
Aaron har hört vad poliserna sagt och tror först att det var Paddy som ringt men inser sedan att det inte är så.
Chas kommer och ringer på för att prata. Paddy förstår ganska snabbt att det var hon som ringde polisen. Aaron hör det och blir sur eftersom hon lägger sig i. Paddy erkänner sedan att det var Aaron som slagit honom men han avslöjar inte varför. Hon tror att Aaron håller på med något kriminellt men det säger Paddy att det inte stämmer.

Laurel försöker prata med Ashley och hon säger att det är som om han inte står ut med att titta på henne längre men han säger att så är det inte. Det är hans problem som stör men sedan inser han vad han sagt och försöker få det till att han inte riktigt vet vad som är med honom.
Laurel pratar sedan med Sandy om problemen och han råder henne till att prata med sin man.

Paddy tar emot sin vikarie på kliniken, Rhona Goskirk (har varit med förut och vikarierat för Zoe två gånger och båda gångerna har hon haft ihop det med Marlon) Ingen verkar direkt glad över att hon är tillbaka, undar vad Marlon säger när han ser henne igen.

Holly vill träffa sin kompis i stan för att gå på bio men får inte för Moira. Hannah kommer precis då och vill ha pengar till en teater och får 10£. Holly blir jättesur över "orättvisan" och hon vill inte bli behandlad som ett barn längre.

Laurel kommer in på cafét och beställer sju muffins och fem bakelser. Viv frågar om hon ska ta med dem och Laurel svarar att hon inte tänkt att stå där och äta upp allt ;)

Adam kommer till verkstaden för att be Aaron kolla fyrhjulingen. Precis då ringer Jackson men Aaron svarar inte.

Victoria fyller 16 år och ska få träffa sina vänner i stan för att spela bowling. Andy, Diane och Doug ger henne presenter hemma och sedan vill de fira henne med en tårta lite senare.
När hon sitter på cafét efter skolan kommer Hannah in med en present till henne. Vic frågar om hon vill följa med när hon ska ut med kompisarna och Hannah svarar att hon måste fråga först.
Väl hemma sedan pratar hon med Moira och erkänner att det inte var någon teater hon skulle till utan hon köpte en present till Victoria för pengarna.

Sandy försöker att prata med Ashley och han berättar att Laurel tror att hon förstört deras äktenskap. Ashley blir irriterad och rusar upp till övervåningen. Där står han och tittar på sängen ett tag innan han börjar slita ur lakanen och sedan fortsätter han med lakanen i garderoben.

När Gennie, Lizzie och Adele är på väg till fabriken så ser de Ashley slänga säckarna med lakanen utanför grinden. De berättar detta för Laurel som blir orolig och går hem från fabriken. Nikhil undrar varför men Chas räddar Laurel med att säga att det är kvinnoproblem.
Laurel kommer hem och ser när Ashley packar ner massa vinglas i en kartong. Hon undrar vad som händer och han svarar att de måste byta ut allt. Laurel märker att det är något som inte stämmer men Ashley vill inte prata. Tillslut tvingar hon honom att göra det för hon tror att allt är hennes fel. Ashley erkänner att det är Sally och att hon kom tillbaka och drogade honom och han försöker berätta vad som hände...




Jag har lite problem med arkivet och förstår inte varför storleken håller på att j-as med mig och jag försöker att fixa det men hittar inte felet...än.
I januari 2009 finns det inga inlägg därför händer det inget när man klickar där.




Kommentarer
Postat av: Mariann

Äsch jag ska alltid ha så bråttom! Det va ju här jag skulle ha kommenterat. Så jag upprepar mig nu :)



Idag tog översättaren alla pris; när veterinärvikarien frågade Pearl: and you are? så svarar Pearl: practice manager. Och översättaren skriver - tränings chef! hahahaha!

2012-02-16 @ 13:20:45
Postat av: Lina

Rolig fakta - Skådespelaren som spelar Rhona är gift ned Jeffy/Cain. De har varit tillsammans i ca 20 år och har 3 söner ihop ;)

2012-02-16 @ 13:24:30
Postat av: Mariann

sms:t som Victoria höll på med va ju Daz - men var det till eller från Daz? Nån som såg?

Jag minns inte veterinärvikarien och hennes historia med Marlon heller. Selektivt minne tror jag.

Men Ashley alltså... :-O

2012-02-16 @ 13:24:50
Postat av: Lina

Jag tror att din meny/åren har blivit mindre för att din menyn är för kort för antaklet , försöka att förlänga .



dETTA Bör du kunna göra i din stilmall =)

2012-02-16 @ 13:28:05
Postat av: Colin

Hello all! Just a brief return at this minute although I have got some other things I wish to post about at some point!



Lina beat me to the fun fact, although more accurately it would be about 17 years ago.



For newer viewers or if you need your memory refreshing, here is a brief and completely SPOILER-FREE guide to what Rhona did in her previous visits: http://www.emmerdale.org/emmerdale/profiles/Rhona.htm



The news articles on the page refer to Amanda Donohoe, who plays Natasha. They were of course written long before she joined Emmerdale herself.



Mariann: I saw your post asking for me the other day, but could you please repost this comment in English?: "Vigselförrätaren var väldigt bekant", as it translated as "Marriage Before eater was very familiar" which I'm afriad made no sense! :)

Postat av: Lena

Tack Marie för informationen om Rhona, undrade just. Blev lite besviken när hon frågade efter Marlon, önskade att det skulle vara någon för Paddy.



Sen är det ju så att jag skrivit ett par gånger här att jag vill ha mer humor kärlek och vardagsliv

och jag undrar om jag kanske får som jag vill nu



nog skulle det kunna bli något mellan Adam och Aaron

sen får vi väl hoppas på Rhona och någon, Paddy? Marlon?



2012-02-16 @ 13:51:43
Postat av: Mariann

hahahahaha! Thank you Colin for the good laugh!

I meant the woman who was to perform the marriage between Charity and Cain. I don't think she was a vicar? I recognized her but couldn't place her. Someone said Midsumer murder but it seems strange that I should recognize her from only one episode.

2012-02-16 @ 13:57:19
Postat av: Angie

Adm: Tack för svaret! :)

2012-02-16 @ 14:45:36
URL: http://kidsvensk.devote.se
Postat av: Colin

Well her (unusual) name is Alwyne Taylor, and she had a semi-regular role in Midsomer Murders as a doctor, so yes, that is probably what you remember her from. She appeared in a couple of Emmerdale episodes as well in 2002.



I'm off to watch yesterdays episodes now!

Postat av: Carina

Welcome back Colin!

Vilka fantastiska avsnitt vi har haft. Allt kommer verkligen upp till ytan nu...

Blir galen på Chas. Verkligen tur att Aaron har Paddy, man förstår ju att han inte skulle vilja prata med sin mamma Chas om något som är känsligt...

2012-02-16 @ 14:55:26
Postat av: Adm

>>>Lina

Förklara gärna lite bättre, jag vet inte vad du menar =/

2012-02-16 @ 14:56:11
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Mariann

ahaaa, thank you Colin!

2012-02-16 @ 15:06:57
Postat av: ELIZA

Ja, vad säger man ?Vem ska jag tycka synd om idag? I dag kände jag det en del av er pratat om.Tråkigt,långdraget,segt,deprimerande.Herregud,händer det inte nåt roligt i byn.

2012-02-16 @ 16:27:06
Postat av: Bo

Ashley:s manus var lite väl överdrivet idag.

2012-02-16 @ 16:28:35
Postat av: Lena

Ja inte så lite heller

2012-02-16 @ 17:02:52
Postat av: Mariann

ja det va därför jag gjorde en gapande gubbe :-O jag gapar av förvåning hur kocko Ashley va idag.

Ja ja jag är lite sarvig här idag men i morgon blir det helt tyst från mig för då åker jag till Stockholm för att åka till Riga på HojX-kryssning :) Men jag önskar inte trevlig helg riktigt än för kvällen är lång :)

2012-02-16 @ 17:20:22
Postat av: Erik

Så nu är det två äkta par med i serien, undrar om det kommer att märkas. Hon som spelar Rhonna har varit Eliza i Pygmalion på teatern, så hon måste vara en duktig skådespelare. Kanske en kvinna för Paddy? Eller blir det något med Marlon igen.

Skönt att Laurel och Ashley fick prata ut. Men det satt långt inne. Inte hade han väl behövt gå så långt som att kasta ut alla sängkläder. Lite väl överdrivet. Hoppas att de går till polisen nu och att de tror honom, så att vi blir av med Sally för gott.

Både Sandy och Paddy är så bra på att prata förståndigt och få folk att inse vad de borde göra.

2012-02-16 @ 17:58:37
Postat av: Anonym

Istället för ett släktträd skulle jag vilja ha ett liknande med alla förhållanden som varit. De flesta tycks ha varit ihop nån gång.

2012-02-16 @ 18:25:14
Postat av: Lena

Det var jag som önskade mig ett relationsträd :-)

2012-02-16 @ 18:28:10
Postat av: Jackson

Ja, Ashley, nu har Du väl satt Din sista potatis!!! Har svårt att tro att Laurel skall tro på förklaringen om Sally - även om den ju faktiskt är sann.

2012-02-16 @ 19:06:23
Postat av: Jonas

Mariann: SMS:et var TILL Daz. Det stod något om att hon hade hoppats på att han skulle höra av sig nu när hon fyllde år.

2012-02-16 @ 20:24:07
Postat av: Anonym

Tror ni förresten att den gode Ashley hade sex med den onda Sally? Jag tvivlar och tror att Sally hittade på det.

2012-02-16 @ 20:24:59
Postat av: EW

Till skildnad från andras åsikter så tycker jag att Ashley spelade så otroligt bra och verkligt. Han har ju ändå blivit kränkt och förnedrad. Han känner skuld över att han var så dum och släppte in Sally. Tycker att han var precis som ett våldtäktsoffer. Jag lider med honom och tycker att det är så smärtsamt att de råkade ut för detta. Killar kan "ju inte bli våldtagna" eller?

2012-02-16 @ 21:02:12
Postat av: Alexy

Heej!



Vill du vara med och kanske bli dagens blogg?

besök då min blogg och skriv en kommentar att du är med.



Lycka till :)

2012-02-16 @ 21:25:54
URL: http://aleexy.blogg.se/
Postat av: Kristina

Jag tror inte att Ashley hade sex med Sally! Jag blev väldigt förvånad över att Sally inte tog foto på honom där han låg i sängen med armarna om henne.

2012-02-16 @ 21:41:08
Postat av: Annica Nilsson

konstigt. ;S

2012-02-16 @ 21:46:38
URL: http://anniicanilsson.blogg.se/
Postat av: Sara

Som vissa av er påpekade tvivlar jag också på att Ashley hade sex med Sally... För -dum fråga nu- är det egentligen fysiskt möjligt att droga en man till sex? I så fall måste han ju verkligen ha trott att hon var Laurel (som han mumlade om i början)



Och åh vad irriterande byns alla skvallerkärringar kan vara! Jag har lite av en hat-kärlek till dom haha.. Blir så arg när dom snokar men samtidigt är det ju så i alla små byar, även i min haha.



Bästa bloggen som finns förresten, hjälper verkligen att förstå allt, och även kommentarerna är så bra! kram

2012-02-16 @ 23:24:11
Postat av: Mariann

Tack Jonas!

Jag som hade hoppats på att Daz skulle visa sig igen.

Och det enda jag har att säga om Ashley: jaha? varför i hela... släppte han in fanskapet?? och sen sätter sig att dricka vin?? men pucko

2012-02-17 @ 01:54:27
Postat av: Mariann

Men du Lena: det skulle ju inte bli nåt träd utan mer en rishärva, snart i klass med Glamour.

Jag tycket det är lite irrelevant om Ashley haft sex med monstret eller inte. Shit happens. Det är hur han hanterar det efteråt som spelar roll och... tja... han har inte lyckats så bra med det, nej :)

Nu är det sova och sen hasta till tåget i morgon bitti. Håll tummar att tåget kommer fram i tid.

Ha en go helg!

2012-02-17 @ 02:44:03
Postat av: Sara

Mariann du har helt rätt, spelar ingen roll egentligen vad som hände mellan Sally och Ashley, skadan är ju ändå skedd. Blir bara så himla nervös av denna hemska (otroligt duktiga) skådespelerskan :)

2012-02-17 @ 03:11:34
Postat av: Sara

Och ha en bra helg du med! :D

2012-02-17 @ 03:12:14
Postat av: Mariann

men jag glömde ju det viktigaste: igår va vi på pubquiz på Glenns. Sista, och i min mening, allra viktigaste, frågan var en signaturmelodi till en tv-serie. Gissa vilken! :) Och gissa vem som bröt ut i gapskratt - typ vid första tonen - där hon satt alldeles ensam eftersom Mannen precis va på toaletten :) Bordsgrannarna tittade lite konstigt. Men de konstigaste va de för jag hörde hur de satt och ondgjorde sig över "den vansinnigt dåliga tv-serien" Fnys!

NU ska ni få slippa mitt tjat här :)

2012-02-17 @ 07:03:19
Postat av: Jackson

Mariann



Om de nu tycker att serien är så vansinnigt dålig rekommenderar jag ett tryck på avstängnings-knappen...

2012-02-17 @ 08:29:40
Postat av: Erik

De här människorna som ondgör sig över serien har nog inte sett den, eller också minns de den från förr när det mest handlade om bönder och skörden och Annies kök eller också blandar de ihop den med Hem till byn. Eller också har de inte sett den över huvud taget utan tror att det är något töntigt bara.

2012-02-17 @ 09:15:50
Postat av: Carina

Frågan är ju hur mycket Laurel orkar, ska hon tro på Ashley? Samtidigt så visar hans beteende så tydligt att han knappast gjort detta frivilligt eftersom han håller på att kollapsa. Hoppas de kan reda ut det tillsammans.

Men gjordes aldrig nån polisanmälan efter vandaliseringen av huset??? Eller biskopen ville hålla det nertystat?

2012-02-17 @ 09:34:59
Postat av: AnnaS

Erik: Du menar väl inte att du tycker att Hem till byn är en dålig serie? Den är fantastisk, tycker jag! Vissa ondsinta människor kallar HTG för Jämmerdalen, och ibland känns det väl lite så, men smaken är ju som bekant delad, och tur är väl det.

Tv4 sänder ju HTG, så alla kan ju inte hata den, då skulle de ju ha för få tittare. Det är säkert många som tittar utan att erkänna det också.

2012-02-17 @ 11:39:20
Postat av: Erik

AnnaS: självklart tycker jag inte att HTG är en dålig serie, var fick du det ifrån,det skulle du vetat om du läst mina äldre inlägg, men du är väl rätt ny här? Jag älskar HTG, har sett den sedan mitten av nittiotalet regelbundet och även i början när den gick på SVT. Min fru tröttnade under det långa sändningsuppehållet, men själv kan jag inte slita mig. Och det finns många som vi,sådana som tittat ända sedan barndomen, ungdomar,pensionärer, gravida, småbarnsföräldrar - och många precis som jag som älskar engelska serier som Downton Abbey och Från Lark Rise till Candleford.

2012-02-17 @ 12:23:50
Postat av: AnnaS

Erik: Nej, jag frågade om du tyckte Hem till BYN var en dålig serie, eftersom du skrev att du trodde att vissa som inte gillar HTG hade blandat ihop serien med Hem till byn! Nu gjorde ju du det också, så det är väl inte så konstigt i så fall! =0) (Men Hem till byn är som sagt fantastiskt bra! Också.)

2012-02-18 @ 00:42:26
Postat av: Erik

AnnaS: förlåt, jag såg fel, märkte inte att du skrev Hem till byn. Jo, jag gillade förstås hem till byn också, fantastisk serie. Jag menade bara att serierna har så lika namn att somliga människor kanske blandar ihop dem.

2012-02-18 @ 08:50:33
Postat av: SoP

Jag kommer inte ihåg Rhona alls? NÄR var hon ihop med Marlon? Och jag tycker nog inte Ashley var så överdriven,tänk på hur fruntimmer som blivit våldtagna gestaltas med hysteriska duschningar osv- det har aldrig hänt mig,men jag har slängt saker som personer jag känt avsmak/avsky för har använt.

2012-02-19 @ 04:18:41
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: leave

Hey! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many
months of hard work due to no backup. Do you have any methods to
protect against hackers?

Postat av: Gene

I always spent my half an hour to read this web site's posts all the time along with a cup of coffee.

Postat av: new movie dvd releases

There is definately a lot to know about this issue.

I like all of the points you have made.

2012-12-31 @ 21:27:25
URL: http://www.newmoviesdvd.net/
Postat av: Deloris

This gets a lot negative publicity on the net, that it really is nice to
learn something beneficial.

2013-01-11 @ 00:00:16
URL: http://www.nuzavo.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0