Avslöjad 2

Under denna vecka och början på nästa så kommer inläggen att vara tidsinställda i förväg. Jag har alltså försökt att titta ikapp de dagar jag inte kan blogga och det betyder att inläggen kommer att vara lite kortare än vanligt och dessutom kan det vara så att jag missar något/ uppfattar fel eftersom jag ser avsnitten på Youtube utan text (min engelska är inte alltid den bästa).
Tyvärr så kan det hända att TV4 ändrar om i sin tablå för att något speciellt händer ute i världen (vi minns ju förra veckan) och det gör att ett avsnitt refereras fast det inte sänts och jag kan inte göra något åt det eftersom jag inte kommer att ha tillgång till Internet när jag ligger på sjukhuset. Jag har haft valet att inte skriva alls eller skriva i förväg och för er skull valde jag att skriva i förväg så nu får vi hoppas att allt sänds som det ska.
Vi hörs igen så fort jag får möjlighet...





Declan frågar Jai och Nikhil om vad de vet om Charity och båda bröderna varnar honom för att träffa henne. Han ger sig inte. När han kommer till puben och Eli får veta att han ska träffa Charity så varnar han också honom. Cain är inte alls glad över att Charity ska träffa Declan och svartsjukan lyser igenom. Hon säger att hon måste träffa honom eftersom annars anmäler han henne till polisen. Charity och Declan möts på puben och genast får de allas ögon på sig. Hon känner sig något obekväm men Declan bryr sig inte och han säger till henne att de kan utföra stordåd tillsammans. Charity är inte alls intresserad av honom men när han följer med henne till rummet utanför toaletten och kysser henne så blir hon nog lite tagen. Han säger att hon kan nu gå tillbaka till Cain eftersom han väntar på henne hemma. Hon blir förvånad över att han vetat om Cain.
Cain är rätt irriterad när hon kommer hem och han märker att de kysst varann. Han undrar hur långt det egentligen gick och Charity säger att det endast blev en kyss. Han är inte alls glad över det...

Paddy ser att Aaron är på väg ut och han frågar vem han ska träffa. Aaron säger att det är en vän bara och Paddy blir nyfiken. Tillslut erkänner Aaron att det är Jackson han ska träffa och det glädjer Paddy.
Aaron är på gayklubben när Jackson kommer något försenad. De har roligt och verkar hitta ett sätt att vara lite sarkastiska mot varann.

Scarlett och Adam får inte vara ifred i Kings hus eftersom Thomas och Anya lägger sig i hennes liv. De åker in till stan för att fira lite eftersom Adam fyller år. Scarlett ska ta ut pengar i en bankomat och precis då vänder sig Adam om och ser när Aaron och Jackson kysser varann utanför gayklubben. När Aaron och Jackson skiljs åt så ser Aaron att Adam sett dem.
Adam försöker sedan dagen efter att prata med Aaron så han söker upp honom på verkstaden. Aaron säger inte ett ord när Adam säger att han inte har några problem med det han sett och att Scarlett inte hann se något så ingen annan vet det.

Sam skäller ut Zak för att han är trött på att bli behandlad som ett stort barn hela tiden. Han menar att han faktiskt varit gift, är pappa och han har sett sin fru dö så han borde anses som vuxen nu.

Nicola möter Scarlett ute på gatan och får då veta att Jimmy inte jobbade igår som han sagt. Hon blir förbannad och rusar in på Kings kontor för att hämta hem honom. Hon är så upprörd att hon säger åt honom att han inte får sova på soffan ens utan det får bli bilen för hans del. Jimmy försöker säga ifrån att han faktiskt är hennes blivande man och karl i huset så han borde få göra något av det han vill.

Charlie och Doug sitter på puben och Charlie nämner att Diane är fin, ett riktigt kap. Samtidigt står Rodney vid bardisken och säger åt Diane att låta Doug få sin chans eftersom det märks att han är intresserad av henne. Hon framhåller att de bara är vänner.

Ingen vinnare i Bobs lotteri denna vecka heller så potten går över till nästa vecka. (Är det reklam för hans lotteri på väggen, där det står att endast 21 bollar med nr deltar? I så fall verkar det konstig om ingen vinner)

Carls exfru Colleen (rätt lik Brenda tycker jag) dyker upp och säger att hon vill ha med sig barnen när hon och pojkvännen ska flytta till Saudiarabien. Han protesterar eftersom han inte vill att de åker. Han har blivit så fäst vid sina barn att han vill att de är kvar så han inte missar mer av deras uppväxt eftrersom de snart kommer vara vuxna med egna liv.




Kommentarer
Postat av: ELIZA

Tråkigt att höra om sjukhus!Mina tankar till Dej,som ändå ställer upp och skriver.Krya på dej!!** Har jag missat nåt? Chas ansikte.Har det varit i storyn?? Idag tyckte jag Aaron såg ganska harmonisk ut.Skojade t.o.m.,med Jackson. Nicola...vilken djävla skata det där är!Hon kan ju ALDRIG hitta en sån man igen. och Jimmy, SPOTTA UPP DEJ OCH SÄG IFRÅN!!!!!Bli nertrampad på det där viset,visa att du är den Karlen,du säger att du är.

2012-02-28 @ 15:48:04
Postat av: ELIZA

PS:Kom ihåg en sak jag läst.Apropå lotteriet.Emmerdale sponsras av ett spelbolag.Så det måste väl upprepas,SPEL SPEL SPEL!

2012-02-28 @ 16:18:50
Postat av: Carina

Ja, vad i allsindar var det med Chas ansikte, såg konstigt ut mellan näsan o överläppen! På tal om ansikten, oj oj oj vad fort Paddys ansikte återhämtat sig sedan igår. Märks att de spelar in i olika ordning.

Collen, hemska människa, hon kan väl inte bara dumpa ungarna och sen ska hon asa iväg dem till Saudiarabien, och sen tro att det är helt OK? Usch vad ego! Nästan i klass med nicola, nu börjar hon bli sitt vanliga hemska jag igen.

2012-02-28 @ 16:38:52
Postat av: Carina

Ja, vad i allsindar var det med Chas ansikte, såg konstigt ut mellan näsan o överläppen! På tal om ansikten, oj oj oj vad fort Paddys ansikte återhämtat sig sedan igår. Märks att de spelar in i olika ordning.

Collen, hemska människa, hon kan väl inte bara dumpa ungarna och sen ska hon asa iväg dem till Saudiarabien, och sen tro att det är helt OK? Usch vad ego! Nästan i klass med nicola, nu börjar hon bli sitt vanliga hemska jag igen.

2012-02-28 @ 16:39:18
Postat av: Tina

Chas såg ju ut som om hon genomgått någon typ av läppförstoring.

2012-02-28 @ 17:16:00
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Om Chas förstorar sina läppar mer finns risk att hon sväljer hela skallen.

Men adm. jag hoppas att dina sjukhusbesök kan bero på något bra, hoppas på bebis, annars får du ursäkta mig, stor kram till dig, du är så bra tycker jag.

2012-02-28 @ 17:30:38
Postat av: Mariann

Men inte tycker jag att Chas har så stora läppar. Stor käft däremot, ja! Och inte får man väl sår om man förstorar läpparna?? För det såg ju ut som ett sår under näsan.

2012-02-28 @ 17:36:37
Postat av: Erik

Fantastiskt att du tänker på oss, Marie, och skriver din blogg fast du ska in på sjukhus. Så gör bara ett verkligt HTG-fan.

Vi får väl hoppas att Cain och Charity slutar stjäla bilar nu. Det kanske bara var ett tillkrånglat sätt att få in Declan i serien?

Ja, vad hade hänt med Chas? Måste vara något privat ansiktsbesvär.

2012-02-28 @ 17:41:44
Postat av: Colin

Chas's lip was referred to by Eli - his comment can be found on this link as well as tweets from Lucy Pargeter herself explaining what happenned!



http://forums.digitalspy.co.uk/showthread.php?t=1247698



I'm surprised no-one mentioned the other change of appearance - John's leg. James Thornton was hit by a car on a visit to London and fractured his knee. Some scenes had to be rewritten because of it. It's not his only "brush with death" either - last December he nearly drowned saving his Jack Russell dog!



“Daisy loves water and suddenly she just jumped in without warning. Luckily I was in my running kit, not heavy clothes, so I took my trainers off and went in straight after her.



“She probably just remembers it as a fun day when she went swimming with me, but that’s not how I’ll remember it.”



“I wasn’t scared when I jumped in, but once I hit the water and realised I couldn’t swim back against the current I was worried about what I’d done. There had been torrential rain and the river was moving fast.



“Once I caught up with Daisy I just had to let us be carried along and when we got to some banking I managed to get to the side and scramble out. My eye was quite sore and I was sick for a few weeks afterwards, I think as a result of swallowing so much of the water.



“At one point I had 20 mouth ulcers and could hardly speak.”



When you consider that Jack Sugden lived at the same farm, it could have felt like the place had a curse if James had died - an additional reason to be thankful he survived to tell the tales!

Postat av: Erik

Glömde tillägga att TV4 inte verkar har planerat in några ändringar varken den här veckan eller nästa, skidskyttet går först vid tretiden.

2012-02-28 @ 17:47:02
Postat av: Mariann

Fast de kommenterade ju John's ben. Adam sa ju nåt om Kozilla och att han varit i närstrid med en kviga. Jag snabbspolade Eli för han bara gapar och skriker så jag missade hans kommentar om Chas ansikte.

2012-02-28 @ 17:48:03
Postat av: Colin

I know it was referred to on the show, I meant I was surprised none of you mentioned it.

Postat av: Agneta

Stort lycka till på sjukhuset!

Jag hoppas man får se mer av Declan,vilken pudding!

2012-02-28 @ 19:30:17
Postat av: Carina

Snygg blåsning från Declan mot charity, men visst verkade han ändå lite intresserad?

Har glömt kommentera Aaron. Så fint att han vågar satsa på jackson, himla typiskt att Adam skulle stå där precis när han fått sin allra första kyss, han såg så lycklig ut som han svävade på moln, sen vände han sig och såg att han var upptäckt.

Bra av Adam att visa för Aaron att han var OK med det, det är nog det bästa sätt man kan hjälpa honom att bekräfta att det inte är nån stor grej som förändrar relationen.

2012-02-28 @ 20:08:41
Postat av: Vera

Är det nån som vet exakt vad Dingles hund är för ras?

2012-02-28 @ 23:20:17
Postat av: Hanna

Är det inte märkligt att de inte har någon ordning, eller är det jag som snurrat till det... När Aaron var på puben med Jackson, sa Jackson att det var fredagkväll, därav en massa folk. Dagen därpå var Aaron grinig enligt Paddy, alltså på lördagen. Trots detta jobbade alla som vanligt i byn.

2012-02-29 @ 00:33:05
Postat av: Jonas

Håller med bloggerskan; Colleen är oerhörd lik Brenda. De verkar även ha lika fantastiska personligheter.

2012-02-29 @ 08:25:18
Postat av: ELIZA

Tur vi har Colin som fixar upplysningar ! Tänkte också att det måste vara nåt som hänt privat.Men strongt gjort att fortsätta inspelningen. Varför gjorde dom inte en kommentar av det som med Johns ben.

2012-02-29 @ 10:28:52
Postat av: Mariann

Jo, men i den länken Colin skickade stod det nåt om att Eli hade kommenterat det. Han sa till Chas nåt i stil med "bara för att du har varit ute och snubblat på fyllan"

2012-02-29 @ 10:48:23
Postat av: ELIZA

Missade det ! Googlade om arb tider i england. Olika besked, och sega tråkiga saker att skumma igenom.En sida inform att det finns inte reglerade arb tider.Du förväntas jobba över utan ersättning,mot en ledig eftermiddag.Colin,duktiga du,hur är det? Intressant vetande.

2012-02-29 @ 11:05:31
Postat av: Colin

ELIZA: Adam mentioned a Heffer - i.e. he lost a fight with a cow!



Hanna: This happens all the time - and its common to all the soaps. Episodes are usually set on the day of broadcast, and they constantly refer to "yesterday" on Monday when talking about Fridays events. Actually, Emmerdale has only ever been broadcast on a Saturday on Christmas Day.



At the beginning of 2010 I actually tried to keep a record of what date each episode was set, leaving gaps whenever "yesterday" wasn't mentioned to try and make it fit but it didn't work as there were too many consecutive school days however I did it! The worst thing is when some scenes suggest something happened a couple of days ago (especially on Mondays), while other scenes refer to them as being yesterday. I'm not sure if Emmerdale is guilty of this but I've certainly seen it happen.



One of the worst examples I came across was in ITV's other soap, Coronation Street. Scripts made clear references to it being a Monday, and a wedding was taking place "tomorrow" - but wedding invites in the same episode clearly showed the wedding was on a Thursday (the day the episode would be shown). They just don't care about realistic timelines, unfortunately.



Of course, having multiple episodes set on the same day makes it harder to keep a good timeline. The day Mark died was 4 episodes broadcast over three days. In order to try and make it fit I had Friday 8 January set on the 12th! Unfortunately you just have to accept that in Soapland they not only have their own weather laws but their own laws of time, too!



Speaking of Mark’s death, I commented on the 4-episodes-in-one-day at the time saying I thought it was unique. Well I’ve since remembered two later occasions they’ve done it. Embarrassingly for me, one of them was only about 2 weeks before I wrote that! :o But in my defense the storyline had since been overshadowed by a bigger event which some of you have unfortunately already found out a little bit about (the story with Cain).

Postat av: Colin

I'm very well thank you Eliza! Would you mind if I ask you to remember to leave a space after a full stop, please? It can't translate the start and end of sentences otherwise! I often have to copy+paste your posts so that I can add the spaces and understand what you are writing! Tack! :)

Postat av: Hanna

Colin, thanks for explaining. I have been a bit confused over them having weddings, christenings and parties on a regular weekday and not at the weekend, that's not a common thing, at least not in Sweden.

2012-02-29 @ 17:30:05
Postat av: Jonas

ELIZA: de flesta jag känner i England har normala dagtidsjobb där de inte behöver jobba helger. Flex finns även i England , så tiderna kan variera aningen. Generellt sett börjar de dock senare än i Sverige, oftast mellan 8 och 9.



Precis som i Sverige finns det även olika skiftarbeten. Jag har dock ingen aning om hur eventuell övertidsersättning ser ut.



Jag kan tänka mig (men detta är en gissning) att man i mindre byar har lite olika arbetsstider än vad storstäderna har. Diane kanske har extraöppet i puben om det är något speciellt som händer etcetera. Paddy kanske rycker in på helgen om något djur är i nöd och så vidare.

2012-02-29 @ 17:54:03
Postat av: Colin

Sorry, I suspect Eliza was trying to ask me about that when she asked me how I was! By the time I'd written my previous post I neded to move onto other things anyway.



A typical working day is, like the Dolly Parton song, 9-5. Your average shop, factory, office will work these times. But some shops, such as Viv's would be open till later, and some supermarkets are open 24 hours - except on Sunday when trading laws dictate shops can only be open for 6 hours.



I could probably tell you the exact opening hours of the Post Office and Paddy's surgery times, but I don't have the necessary images to hand. I think he might have a surgery on Saturday mornings though.



I don't think there are any specific laws about overtime pay, I'm not sure if employers are even legally obliged to pay anything over the standard hourly rate. "Time and a half" is typical though.



I think Diane would need a special license if she wanted to open extra late. I'm not a pub-going sort of person but I think they normally shut at 11, although nightclubs would of course be much later.



I hope beteen us Jonas and I have answered your querries!

Postat av: Colin

We do have "minimum wage" as well. This page tells you what that is (it varies) and will also take you to other pages that may be of interest to you.



http://www.direct.gov.uk/en/Employment/Employees/TheNationalMinimumWage/DG_10027201

Postat av: Colin

Oh and Hanna, you're quite right, weddings etc are normally Saturday events here too - although not always, of course.

Postat av: ELIZA

TACK ! Både Colin och Jonas för era förklaringar ! Jag är nyfiken på England och jobbar på att vi ska komma oss iväg dit. Mest troligt inte denna sommar , men nästa ! Och då , absolut ett besök till Emmerdale byn !

2012-02-29 @ 19:53:26
Postat av: Jonas

Colin: you are right about the pub and the special license but in little villages there really is no risk of getting caught.



(You also have to be 18 to drink in a pub in England but they never really check your ID. If the bar owner gets caught the punishment seems to be a slap on the wrist anyway.)



Pubs in England can nowadays be open longer than 11 even though some of them still shut at the traditional 11.



ELIZA: Esholt, den före detta Emmerdale-byn, är fantastiskt mysig. Jag var där i december.

2012-02-29 @ 20:17:35
Postat av: ELIZA

Jonas : LYCKOST ! HA ha !

2012-02-29 @ 20:27:11
Postat av: Jonas

ELIZA: ja, det var en mycket lyckad utflykt. Många av mina kompisar har dock svårt att se storheten i den.



Hoppas att du kommer iväg nästa sommar då.

2012-02-29 @ 21:11:12
Postat av: Colin

Ah yes of course, they changed the law a couple of years back and you can apply for longer licences now. I think some pubs (obviously in cities) are actually open 24 hours a day now!



I think a lot of places do abide by the 18 rule, though I don't really know the penalty for breaking the law. I would argue against "no risk" as well. "Low risk" possibly, but, for example, an off-duty policeman may come in for a casual drink on the night you decided to stay open. There's always risk...

2012-03-01 @ 00:46:48
Postat av: Jonas

Colin: I know quite a few people that have been drinking in the pubs since they were 13-14 years old.



From what I've heard the pub owner just gets a mild warning (I have no real source for this, it is just word of mouth from people in England). In Sweden it is more difficult for the owner of a pub or a club since they might lose their license to sell alcohol.



In my world, the local village policeman might turn his head the other way around when seeing that a pub is open longer than what is legal. I doubt this would happen in bigger places though.

2012-03-01 @ 07:37:16
Postat av: Colin

Eric lost his licence of course, in the days of the wine bar (now the home of the church!)



If it's really true about mild warnings for serving 13-14 year olds that is shocking!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0