Sanningen framför allt?

Viv kan inte släppa tanken på att hitta Freddie Yorke. Hon får Donna till att åka och knacka dörr på Wiking Street. Ross som hör övertalningen följer med henne. De lyckas hitta huset Freddie och hans fru hyrt och av en granne får de veta att paret inte synts till den senaste tiden. Donna bryter sig in i huset tillsammans med Ross och det märks att det stått tomt en längre tid. De hittar massa post på golvet och allt visar sig vara adresserat till Viv.
De lämnar allt eftersom de inte borde ha varit där. När Viv får veta det åker hon och Bob dit för att ta reda på posten. Grannen som visat Donna och Ross vilket hus det var börjar bli misstänksam och ringer polisen. Donna som alltid vill göra rätt för sig och vara ärlig säger till polisutredaren att hennes mamma pratat om huset på Wiking Street. Detta och grannens anmälan gör att polisen åker dit för att se vad som händer. De tar Bob på bar gärning och han tas in för förhör. Först försöker han att hitta på någon bortförklaring men polisen har hittat posten med Vivs namn. Bob träffar sin advokat men får sen höra att de inte kan gripa honom för inbrott eftersom de äger huset. När Bob inte fattar vad de pratar om inser polisen att han kan vara oskyldig. Då blir teorin att Viv och Freddie gjort detta tillsammans. Viv blir ställd inför vittneskonfrontation och konstigt nog finns det två vittnen som sett henne i huset tillsammans med Freddie. Det slutar med att både Bob och Viv blir arresterade.
Donna mår jättedåligt eftersom hon känner att det är hennes fel...
Vi fick i allafall veta att tvillingarna var hos Jamie och Louise ett tag under dagen, undrar om de får ta hand om barnen helt nu så länge ?

Nicola fyllde 30 år men ingen verkade vilja fira. Hennes mamma skickade ett kort och grattade på 29-årsdagen och hennes syster Bernice skickade ett kort. Rodney gav henne parfym och bjöd på champagne, nåja inte äkta men mousserande vin från Spanien.

Paddy övertalar Chas att avbryta semestern och börja jobba lite tidigare för att han ska slippa Nicola.
Det gör att Nicola blir ännu mer deprimerad när hon hör att hon inte har något jobb kvar. Han erbjuder henne full lön resten av veckan (hur har han råd med det?) men hon ger sig inte, hon vill jobba kvar.  Sen råkar hon stänga bagageluckan över Paddys fingrar så de måste åka till sjukhuset och gipsa. Hon får vara kvar på jobbet den dagen och assistera på en koloskopi på en katt. Trots alla hennes försök att få vara kvar är Paddy stenhård, hon ska sluta.

Diane är orolig för att kundunderlaget minskar och inte blir det bättre av att Val förbjudit Dingles att komma dit.
Marlon kommer på den lysande (?) idén om att döpa en ny maträtt efter Zac. Betty hade några roliga förslag på lokala kändisrätter =) När Diane ska presentera förslaget för Zac och Lisa så blir han givetvis rätt hedrad. Tänk att få en viltpaj uppkallad efter sig. Lisa säger nej, de kan inte gå med på denna muta så länge Val beter sig som hon gör.
I dag tänkte jag på vad Katarina sagt om hundarna, visst såg det roligt ut när det såg ut som om hundarna reagerade på varje ingrediens som Diane räknade upp skulle ingå i pajen =)



Kommentarer
Postat av: Tina

Ganska osannolikt att halva pubens omsättning kommer från Dinglarna, de är ju oftast panka. Sedan är jag bra sååååå trööött på skrikiga Lisa. :(

2010-10-07 @ 15:43:42
Postat av: Mariann

Där går våra åsikter isär, Tina :)

För jag är såååå tröööött på den korkade Val. Så ful och oförskämd kan ingen pubägare vara även om det "bara" är mot fattiga Dinglar. De är ju faktiskt de trognaste kunderna.

hahaha! Men Viv: "I don't look like that! Hello, the 80ths called and want their look back" Hon ser ju verkligen ut som hon kommer direkt från 80-talet. Jag tänkte också på hundarna, precis när vi kommenterat vovvarna så är de med i bild extra mycket. Kul, tyckte jag :)

2010-10-07 @ 17:25:08
Postat av: Mariann

ja just det - och precis när vi undrat var barnen Hope va så kommenterade Viv att: Jamie och Louise har tvillingarna. Nästan så man kunde tro att manusförfattarna kollar in i den här bloggen... om det nu inte vore så att vi ligger 2 år efter i tiden :)

2010-10-07 @ 17:26:57
Postat av: Cinnamon

Oj oj oj varför kunde inte Bob sagt som det var och tänk om de kunnat låtit bli att åka dit, så kanske det hade gått vägen med identitetsstölden, jag tycker faktisk synd om Viv, hon är ju oskyldig. Nu åker hon bergis in i fängelse, få se hur det går med Bob. Men vilka pappskaft det är till poliser där då, suck.

Ja nu är Val jobbig.........

2010-10-07 @ 17:38:50
URL: http://cinnamons-art.blogspot.com/
Postat av: Ann-Marie

men är inte Nicola alldeles bara för mycket? En riktig hård spark i rö-a skulle hon få så hon far så långt bort från Emmerdale att hon inte hittar tillbaka.

2010-10-07 @ 17:43:47
Postat av: Erik

Klantigt av Viv och Bob att trassla in sig i det här, som inte borde ha hänt om inte Donna varit så rättrådig som vanligt och velat att allt ska gå rätt till. Men det är väl för att handlingen ska gå framåt så att Viv hamnar i fängelse och får lite privat ledigt från serien ett tag. Ja, hur kunde två peka ut henne? Hade den här Freddie varit där med någon som liknade Viv? Hoppas att de får tag i honom om det nu hjälper. Tycker att Zak borde ha fått en paj uppkallad efter sig. Nicola får vackert finna sig i att vara arbetslös och oönskad i byn, men hon ger nog inte upp och försvinner därifrån i första laget.

2010-10-07 @ 17:56:59
Postat av: Pandora

Men nu får dem väl ge sig snart!!! Elände, elände och ännu mera elände. Orealistiskt som tusan är det med!! Vad blir nästa steg kan man undra?? Skall Terry kanske avslöjas som idkare av tidelag, eller kanske ska Donna bli biten av en radioaktiv fladdermus och transmutera till en grön brottsbekämpande bönsyrsa? Kanske det där spöket som Bob lallade runt med när han var på rymmen dyker upp igen? Det här var droppen för mig! Nu blir det HTG-paus i ett par veckor.

Må väl!!

2010-10-07 @ 18:02:22
Postat av: Cinnamon

Trots allt som händer så vill jag inte missa ett enda avsnitt av HTG. Jag har blivit beroende av serien, har ju sett den sen den startade i Sverige, med några korta avbrott :-)

2010-10-07 @ 18:49:28
URL: http://cinnamons-art.blogspot.com/
Postat av: Mariann

hahaha! Tack för kvällens skratt, Pandora!

Men du tar väl inte paus från den här bloggen ändå??

Hm.. ska jag säga.. som själv tar paus en vecka när jag flyger iväg på måndag... Men jag hittar nog en dator på Cypern nån dag iaf :)

2010-10-07 @ 20:08:46
Postat av: Katarina

Hej!

Lyckans ost, du Mariann, som ska till Cypern. Min favoritsemesterort. Jag skulle gärna följa med! Mer än gärna faktiskt. Jag fick gå ifrån tv:n idag. Jag orkade inte se eländet när de radade upp Viv-kopior på polisstationen. Man kan verkligen undra var manusförfattarna har hittat förebilderna till den fruktansvärt korkade poliskåren som gång på gång bär sig åt som idioter i serien. Är det så i verkligheten i Yorkshire?

Hälsningar Katarina

2010-10-07 @ 22:35:13
Postat av: Brita

Vill hellre till Malta än till Cypern framåt vårkanten. Och Katarina, poliserna, snutarna, the coppers är nog precis som folk är mest både här och där. Dvs lika smarta, kloka, otrevliga eller hyggliga som vi andra.

2010-10-07 @ 23:01:44
Postat av: Mariann

nej men Katarina, då missade du ju Viv's enda roliga kommentar om 80-talet. Resten snabbkörde jag mig igenom för jag tyckte det va för bedrövligt!

Nej, Yorkshirepoliserna framstår som rena psykopaterna hela bunten. Som om man aldrig har hört talas om bedrägerier och identitetsstöld?! Totalt empati- och intelligensbefriade. Det hade varit kul att höra brittiska polisens reaktion på HTG när det begav sig...

Jag förstår om "Viv" vill ha lite semester och slippa manusförfattarna ett tag :)

Det är andra gången jag ska besöka Cypern. Förra gången reste vi med en rallyresa. Vi bodde i Fig Tree Bay och på förmiddagarna åkte vi ut och såg VM-rally och eftermiddagarna va det stranden. På det viset fick vi se större delen av landet. Så den här gången kan vi ägna åt bara sol och bad.. och lite party kanske, då vi ska bo i Agia Napa.

Vår och sommar håller jag mig hemma i vackra Sverige.

2010-10-08 @ 06:54:29
Postat av: Erik

Angående Viv och privat semester läste jag för något år sedan att hon, skådespelerskan alltså, hade jobbat i ett sträck ända sedan mitten av nittiotalet - så mycket att hon knappt hade hunnit träffa sin son alls.

Översättaren är inte bra på polistitlar, sergeant låter så militäriskt och motsvarar närmast inspektör i Sverige. Och Kings har inga klienter. Det är bara advokater och möjligen socialbyrån som har klienter, annars heter det kunder. Och village hall borde kallas bygdegård men har fått många namn genom åren.

2010-10-08 @ 07:55:23
Postat av: Mariann

Fan, man måste ju bli smått schizofren när man spelar en roll så länge? Jag tänker på de där i Days of our lives och Glamour. De är nog lite personlighetskluvna hela gänget :)

2010-10-08 @ 08:35:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0