Grönsaker som vapen

Inskrivet lördag 20/2 kl 00:21
 
Andy dyker upp i skolan som firar 40års jubileum. Han har Tracy med sig och Debbie blir inte glad över att se dem där. Däremot blir Sarah glad och kramar om sin pappa. När Andy säger att han vill träffa barnen efter skolpjäsen för att äta pizza så säger Debbie nej för de har andra planer. Andy blir irriterad så Tracy är på väg att gå därifrån men Andy tvingar henne att vara kvar genom att hålla hårt i henne. Tracy lyckas komma loss och går därifrån. Han går in i ett annat rum där han ser gamla foton, bland annat ett på honom och Katie (och Donna och några till). Han blir ledsen och inser att Katie inte skulle ha tyckt om den han blivit. Bernice som är där för Gabbys skull tröstar honom. När Andy kommer hem igen går han till Katies grav. Diane kommer dit och pratar med honom om att han kanske behöver hjälp för att komma över sorgen.
(Konstigt att ingen nämner att Jack och Katie har samma dödsdag)
 
Lachlan träffar Belle på kaféet och de sitter och pratar. Brenda ringer till Lisa och berättar vad som händer så Lisa kommer dit för att hämta hem sin dotter. Hon skäller ut Lachlan och säger åt honom att hålla sig borta från Belle. När de går ut så ser Lachlan Alicia en bit ifrån och han ropar till henne att hon ska berätta sanningen för alla.
 
Lisa och Cain söker upp Chrissie för att be henne hålla Lachlan borta från Belle för annars kommer Lisa att se till att Chrissie får lida för det. Chrisse berättar om hotet för Lawrence och när de sedan upptäcker att Chrissies bil blivit dränkt med målarfärg så söker Lawrence upp Cain för att säga åt honom att sluta upp innan det går för långt. Cain säger att han är oskyldig.
 
Rhona insisterar på att följa med Pearl till läkaren. Pearl mår bra rent fysiskt men bör genomgå en minnesundersökning. Givetvis försöker hon slippa den.
 
Nicola pratar med Brenda på kaféet om att Chrissie fått bilen dränkt med färg för att Lachlan är en våldtäktsman. Chrissie som precis kommer in hör detta och ger Nicola sparken. Nicola går hem och pratar med Bernice. Hon kommer fram till att hon aldrig tackat nej till jobbet i Dubai och att det är bra nu när hon precis blivit arbetslös.
 
Kirin mår jättedåligt över att han sviker Vanessa så när Priya kommer för att försöka prata med honom får han ett utbrott. Han känner att han förstår varför Vanessa inte vill vara nära honom eftersom han själv inte ens vill det.
 
Edna hör när Paddy och Rhona pratar om Pearl och pengar som försvunnit, Hon konfronterar Pearl vid tillfälle men givetvis nekar Pearl till att ha ekonomiska problem.
 
Brenda sitter på puben när Carly kommer in. Hon säger åt Carly att behandla sin far med respekt eftersom han låter henne bo hos dem. Ross sitter vid ett annat bord och spanar in Carly. Emma ser det och ser nöjd ut.
 
Lachlan kommer in i butiken när han vet att Alicia är ensam. Han anklagar henne för att allt är hennes fel för att hon flirtat och låtit honom tro att hon är intresserad av honom. Han säger att hans enda fel var att han älskade henne. När han närmar sig henne får hon ett utbrott och börjar kasta grönsaker på honom. Chrissie som precis kommer dit hinner få undan Lachlan som givetvis inte erkänner sin skuld. Leyla som också är utanför hjälper sin syster att lugna ned sig.
 
Chrissie blir förbannad på sin son och ger honom utegångsförbud för att han inte kommit hem direkt efter skolan som hon sagt åt honom att göra. Lachlan försvarar sig med att han ville bara reda ut allt med Alicia. Chrissie pratar sedan med sin far om att gå till civildomstolen i alla fall även om Lachlan inte vill det.
 
David och Leyla försöker få Alicia till att förstå att inget av det som händer är hennes fel utan det är Lachlan som är störd. När Alicia gått iväg så bestämmer sig både Leyla och David att Lachlan måste få igen för det han gjort.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jonas

Jag har en känsla av att Carly kommer att bli min nya favorit. Hon ser mycket bättre ut i normal frisyr och utan bröllopsklänning.

Äntligen fick Nicola vad hon förtjänade. Bra gjort av Christine. Dock: varför envisas hon med att gå i jacka inomhus? Lider hon av anorexi, eller är hon "bara" orolig över sin son? Hon kastade bort sin portion med mat.

Gangstermamman Lisa är patetisk.

David brukar vara hyfsat rationell, men vad ska han göra nu? Slå ett litet barn?

Bra avsnitt idag också, för övrigt.

2016-02-19 @ 14:01:07
Postat av: Niitta

Vem är Christine?

2016-02-19 @ 17:32:10
Postat av: Jonas

Christine "Chrissie" White/Sugden (Sugden om hon har tagit Roberts efternamn).

2016-02-19 @ 17:50:56
Postat av: Niitta

Ja, borde ha räknat ut. Såg inte hela, visste inte vem som gav Nicola vad hon förtjänade.

2016-02-19 @ 20:53:33
Postat av: Jonas

Hon gav Nicola sparken.

2016-02-19 @ 21:55:21
Postat av: anna

alltså va!!! CHOCK. googla på google bilder o skriv Debbie emmerdal pregnant real Life, då kommer det fram massa bilder på Debbie och David, Alicias man!!! de är alltså ett par med barn på riktigt, har dem fått dem när Debbie va gravid i serien? har ej sett mage annars tror jag? och alltså va??? visste ni det? HAR ni tänkt på eller kommer tänka på nu några scener med de 2 där man kan ana att de är ett par?? några mer riktiga emmerdalepar????

2016-02-20 @ 06:29:25
Postat av: jackson

Brenda och Eric, Rhona och Cain.

2016-02-20 @ 08:22:21
Postat av: ELIZA

"Debbie" och "David" har varit ett par länge, Deras son måste väl vara 4 år vid det här laget...Sen gjorde dom slut ett tag efter "David" varit med i Typ Lets´dance i England...Det gick väl en del rykten...Jag var inte med där, så jag vet inte vad som var sant....Vad gäller The soap" ...Lachlan, vilken otäck unge det där är...Och morsan hans, inte långt efter....är hon helt förblindad...Och hoppas Andy verkligen vaknar till nu...Sörj i lugn och ro, men gör inte folk illa på vägen...Vem hällde färg på bilen? Barnsligt, av vuxna människor...Kom just på, Belle? Men varför det i så fall...Riktigt bra sagt av Brenda, att sätta Bob´s dotter på plats!! Komma där och domdera....

2016-02-20 @ 09:14:10
Postat av: Frk Höger

När Debbie bodde på Jersey och träffade Cameron så var det medan hon var "mammaledig" på riktigt men om det var första eller andra barnet kommmer jag inte ihåg.
Jag tror att det är Lachlan som hällt färg på bilen för att misstänkliggöra Dingles.Varför han gjort det? För att han är sjukt otäck.

2016-02-20 @ 16:56:54
Postat av: anna

tack, wow menar du att brenda o Eric är gifta/par på riktigt? och rhona o cain alltså? trodde ja inte, shit va kul, alla måste träffats på jobbet antar jag? blir väll lätt så när man jobbar så mkt och tätt. är ju som en familj säkert hela gänget, fattar inte hur de kan göra 2 avsnitt varje dag, år ut o år in, o bra filmeri osv, vad är det som gör att de går så fort medans en film tar flera månader/år att göra???

2016-02-21 @ 01:57:42
Postat av: AnnaS

Det verkar vara väldigt lätt att få sparken i England. Är det så på riktigt, att det räcker med att du säger nåt som chefen inte gillar?

Ja man kan ju fundera på varför filmer tar sån tid att spela in. Jag kan ju tänka mig att förarbetet tar en hel del tid, att hitta lämpliga platser och bygga upp vad som behövs. Sen tar det ju tid att flytta hela filmteamet om dom ska filma på olika platser. Dessutom är väl regissören förmodligen mycket petigare och det blir massor av omtagningar av varje scen, det har man ju sett att dom gör, bara för att ha och välja mellan när dom klipper sen. Och då tar ju rimligtvis klippningen väldigt lång tid också. Men jag håller ju med dig om att kvalitén är förhållandevis hög i såna här serier. Nån kanske inte spelar så himla bra, men så är det ju i filmer också. Fast slagsmålen i HTG är ju fruktansvärt dåliga!

2016-02-21 @ 11:39:02
Postat av: AnnaS

Jonas: för min del får David gärna slå Lachlan - hårt! Jag kan hjälpa till!

2016-02-21 @ 11:40:47
Postat av: Ylva

Lachlan är outhärdlig tycker jag. Vill inte att han ska få stryk dock. Gynnar bara honom i slutändan. Han MÅSTE fatta att han gör fel

2016-02-21 @ 18:56:32
Postat av: anna

ja det är sant, byn finns ju liksom klar o skådespelarna har sina sätt, men ändå, mkt annat, lära sig alla repliker osv, men kanske spelar dem inte in varje dag, ibland är ju bara Debbie och hennes familj o nån annan med, medan man ser andra familjer andra dagar, det jag menar är att alla jobbar kanske inte varje dag, utan man gör vissa scener under några timmar som sedan klipps ihop o andvänds flera veckor kanske : ) Med vänlig hälsning anna

2016-02-22 @ 03:46:08
Postat av: anna

hur gammal e KIRIN?
e betty död i serien?
har för mig nån gamling dog, men va de inte den gamla gubben som va pappa till hon smala brunhåriga som va rätt elak, som dog?
eller dog båda dem 2 som vic hyrde hus av eller va de va?

2016-02-22 @ 04:58:08
Postat av: Jonas

Jag har för mig att Kirin ska föreställa 16 eller 17, trots att han ser ut att vara minst 25.

Betty är, mig veterligen, fortfarande vid liv.

2016-02-22 @ 08:54:27
Postat av: jackson

Kirin har väl sagts vara 17 år. Hur gammal skall Vanessa vara?

Anna, Du tänker på Alan, pappa till Stephanie. Han är avliden både i serien och i verkliga livet.

2016-02-22 @ 09:00:35
Postat av: Viola

"Kirin" är född 1993, i verkligheten alltså. Fyller snart 23 och ser ut som runt trettio, tycker jag.
"Vanessa" är född 1976 så där stämmer ju åldern med verkligheten.

2016-02-22 @ 15:53:45
Postat av: Jonas

Vanessa fyllde 39 för några avsnitt sedan.

2016-02-22 @ 20:21:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0