Kopia av någons mamma

Inskrivet söndag 7/2 kl 22:30
 
Andy har fått sova på Home Farm efter nattens äventyr. Han ber Robert om ursäkt, inte för att han tänkt ta livet av sig utan för att han var nära att ta Robert med sig över stupet.
 
Jimmy övertalar/betalar Val till att ordna en romantisk lunch för honom och Nicola. Nicola får ledigt eftersom de på Home Farm har tillräckligt att tänka på när Andy är där. När lunchen serveras så sitter en ung man en bit ifrån. Nicola tror att han flirtar med henne så när Jimmy går på toaletten så kommer mannen fram. Hon avfärdar honom med att hon är lyckligt gift. Mannen går iväg men återkommer efter ett litet tag. Han frågar Nicola om hon varit i en stad (jag minns inte namnet) för hon är en kopia av hans mamma. Nicola blir förnärmad och efter det är hennes romantiska humör som bortblåst. Jimmy och hon bokar ett rum men allt som händer är att de tittar på tv hela kvällen.
 
Robet berättar för Diane och Chas om vad Andy tänkt göra. Chas skyndar sig till Debbie för att prata med henne. Diane får se breven och hon läser sitt men beslutar sedan att de andra breven bör förstöras.
Debbie blir rasande och åker till Home Farm för att skälla ut Andy. Hon säger åt honom att tänka på barnen lite mer, speciellt Sarah som varit dödssjuk och kämpat utan att ge upp.
Diane tackar sedan Robert för att han ställer upp så mycket för Andy.
 
Gabby ber Harriet att följa med till skolan när det är dags för en dag när föräldrarna berättar om sina jobb. Hon tycker att både Ashley och Bernice har så tråkiga jobb och eftersom Harriet är pappans sambo så är det bättre hon kommer med och berättar om polisyrket. Det blir en succé och Gabby är nöjd. Harriet börjar tänka till och säger sedan till Ashley att hon vill bli privatdetektiv. En professionell Betty frågar Ashley då =)
 
Laurel talar om för Marlon att de ringt och sagt att hon inte fått jobbet men att de hör av sig om något annat dyker upp. Hon påpekar att de borde ta ut hyra från hennes far. Marlon vill inte det eftersom det skulle få Doug att känna sig än mer hemma men Laurel frågar sin pappa ändå. Doug går givetvis med på att hjälpa dem med hyran.
 
Rachel och David sitter på kaféet och hon berättar om jobb hon sökt. När Jai går förbi nämner hon med lite högre röst att Archie växer ur kläderna så snabbt. Det gör att Jai åker in till stan för att shoppa barnkläder. Till Megan säger han att han har ett affärsmöte.
 
Chrissie kommer in på kaféet för att prata affärer med David så Rachel går iväg. Chrissie påpekar att David har samma rakvatten som Lachlan. När David frågar henne om Lachlan pratar om någon speciell tjej...eller kille så blir Chrissie misstänksam men David säger att han inte vet något. Senare så frågar Chrissie Robert om han tror att Lachlan gillar killar men Robert tvivlar på det.
 
Någon ringer upp Rachel och berättar att hon fått jobbet hon sökt.
 
Chas har sin födelsedag men vill inte fira den efter allt som hänt. Aaron som hör detta blir ännu mer förtvivlad så han söker upp Robert för att göra slut med honom, denna gång för gott.
 
Nicola kommer in på skönhetssalongen för att prata med Bernice efter den misslyckade romantiska kvällen. När hon ser att Kerry lyssnar intresserat så överdriver hon och säger att hon och Jimmy hade sex hela natten. Kerry som fixar Priyas naglar vill höra mer. Amba vaknar så Nicola erbjuder sig att passa barnet tills Priya blir klar. Hon och Amba går ut på promenad men när det börjar regna söker hon skydd i en lada. Tyvärr kommer bonden (Jag såg inte vem) och låser dörren till ladan. Nicola försöker skrika efter hjälp men ingen hör och mobilen har ingen täckning så hon kan inte ringa.
 
Jimmy som försökt få tag på Nicola kommer till salongen för att fråga Bernice om hon vet var Nicola är. Kerry tittar imponerat på honom tills han får veta varför och erkänner att de bara tittat på tv hela kvällen. Priya börjar bli orolig och när hon får höra att Nicola kommit i klimakteriet och får svårt att få fler barn och att hon "kidnappat" baby Carl och dessutom bitit Cathy så det blivit polisärende så får Priya nog och ringer polisen.
 

Kommentarer
Postat av: Hedda

Helt otroligt, har inte Laurels pappa betalat alls för sitt boende hos Laurel & Marlon?!

Förstår inte heller hur vissa i serien har ont om pengar hela tiden. Som just Marlon.

Nej, nu ska jag fortsätta titta och dricka mitt kaffe.

2016-02-05 @ 11:59:55
Postat av: Nina

Nicola ser ut att ha gått upp i vikt. Gissar på ännu en graviditet (fast i verkligheten).

2016-02-05 @ 12:42:36
Postat av: AnnaS

Stackars Nicola! Men vad snygg hon var idag!

2016-02-05 @ 13:11:09
Postat av: Stina

För en gångs skull var Bernice den förnuftiga, de andra var ju helt hysteriska och gjorde det bara värre. Brukar inte gilla Andy men just nu har han det inte lätt. Och allt prat om att han måste gå vidare, det är ju bara några dagar sedan hans fru dog. Nicola är ett roligt inslag i serien, hoppas att hon inte försvinner. Gabby gillar jag också, i motsats till den sötsliskiga April.

2016-02-05 @ 14:58:47
Postat av: Anonym

Idag var första gången på länge som jag brast ut i ett spontant skratt. Tack för det Val.

2016-02-05 @ 15:52:45
Postat av: Nyfiken Kvinna

Hur länge kan Aaron vara ifrån Robert? Inte länge alls tror jag.
Jag börjar bli less på Jimmys ständiga försök till uppvaktning av Nicola, hur svårt ska det va!? Han är väl ingen ung tonåring längre, men han uppför sig som en sån iaf tycker jag. Ja ja Nicola och Jimmy gör det bra som försöker hålla sexlivet vid liv så för det är dom beundransvärda.

Trevlig helg Marie och alla andra läsare!




2016-02-05 @ 17:04:24
Postat av: Niitta

Nicola klär verkligen i långt hår och med lite rundare kinder. Vad gjorde Val som var roligt, var lite okoncentrerad som nybliven mormor med besök av första ljuvliga lilla barnbarnet och hängde inte alls med fast tvn var på.

2016-02-05 @ 17:37:47
Postat av: Hedda

Grattis Niitta!

Val frågade Diane om hon skulle åka till Home Farm för att trösta Andy, eftersom hon är känd för sin varma ton och förstående inställning (eller något i den stilen). Det tyckte jag var roligt i alla fall.

2016-02-05 @ 18:42:13
Postat av: Niitta

Tack så jätte mycket, Hedda!
Val är lika anspråkslös som Hyacint Bucket och med lika mycket självinsikt. 😄

2016-02-05 @ 18:48:29
Postat av: AnnaS

Jag blev också förvånad över att Laurels pappa inte betalar nåt för sitt boende. Det är väl självklart att man inte bor gratis.
Känns jobbigt med Laurels alkoholism, ämnet känns uttjatat, om dom inte hittar nån ny vändning på problemet. Var det Laurel eller Rhona som drack för mycket när de och Paddy och Marlon var på nån resa nånstans? Jag hade för mig att det var Laurel, men nu när jag tänkt på saken ett tag är jag inte säker längre.
Fast det är ju konstigt att inte alla är alkoholister med tanke på hur mycket det dricks, till lunch till och med.


2016-02-05 @ 22:11:52
Postat av: Milla

Jag funderar på mötet på B&B och killen som kom fram till Nicola och sa att hon var lik hans mamma. Vad vet vi tittare om Nicolas mamma? Jag minns inget om henne. Det verkade ju som Nicola kände till staden han pratade om.

2016-02-06 @ 04:43:47
Postat av: Hedda

AnnaS: Jag kommer bara ihåg en resa som Marlon-gänget har gjort tillsammans, och då var det väl Rhona som hade sin värsta fas med tablettmissbruket. Det kanske var det du tänkte på?

Milla: Jag kommer inte heller ihåg att vi skulle hört så mycket om Nicolas mamma. En till släkting man aldrig hör talas om. Lever hon ens? Jag vet inte om Nicola kände till stället killen pratade om, men tyckte däremot att han såg bekant ut. Har väl sett honom i någon annan serie, eller så var han bara lik någon annan.

2016-02-06 @ 09:54:27
Postat av: Angelica T

Ja, när Rhona var tablettmissbrukare och dem var iväg med Marlon så drack hon riktigt mycket eftersom hon inte hade några piller. Sen sa hon till Paddy vid något tillfälle när dem kom hem igen att hon drack för att hon hade ont i ryggen har jag för mig. Hon gjorde ju allt för att inte bli stämplad som tablettmissbrukare så hon levde hellre med att dem trodde hon drack för mycket. Men minnet är svagt :/

2016-02-07 @ 16:18:27
Postat av: ELIZA

Nå, nu har jag sett ifatt... Tycker synd om Andy, vi sörjer olika, men tycker att "alla" kan sluta säga om att gå vidare...Allt har ju nyss hänt!!...Var tvungen skratta åt Kerry, såg Ni hennes blick när hon värderade vad Jimmy, hade "därnere", när Nicola ljugit om deras "helanattenhålligångisängen"....Ha ha ha ...Åsså var det bara Morden i Midsomer dom roat sej med!!!! Ha ha ha ....Jaså, tror Ni Nicola är gravid?? (IRL)... Hur ska dom skriva "ut" henne nu då...När jag nu sitter och skriver ser jag Hedda´s kommentar ovanför...Slog mej att kanske Nicola, söker upp sin mamma, i den där orten killen på B&B nämnde...Orten, som jag inte kommer ihåg namnet på...Och blir kvar där ett tag....(Spånar bara!!!)...Vem mer utmärkte sej?...Vad tror Ni om Aaron och Robert? Inte tror jag att dom håller sej ifrån varann....När allt lugnat ner sej, så träffas dom igen, det är vad jag tror...Laurel, vad hon har ställt till det...Och reagerar faktiskt på hennes pappa...Om hon har åkt dit på rattfylla, hur kan han tycka att , nu tar vi en "vinare" när Marlon inte ser..?...Ska hon också bort?? Sitta inne eller...?

2016-02-07 @ 16:45:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0