Polien går offpist

Diskutera dagens avsnitt här:
Inlägget kommer senare...
 
Inlagt kl 22:17:
Belle ber Gemma om ursäkt och de båda tjejerna blir vänner igen. De åker in till stan och shoppar tillsammans så de har nya kläder till festivalen.
 
Katie ser en polisbil i byn utanför kaféet. Hon blir ståendes och bara tittar efter den. Plötsligt inser hon vad det innebär så hon söker upp Chas för att berätta om sin oro för vad hon gjort.
 
Charity träffar Debbie och får höra att dottern inte tänker gå på Gennies begravning. Charity blir förbannad och hon försöker övertala Debbie till att ändra sig men det verkar inte gå så bra.
 
Polisen kommer till Home Farm och de ställer frågor till både Declan och Megan. När polisen vill gå runt på ägorna så följer Declan med dem men efteråt säger de att de vill gå lite "off pist" också för att kolla läget. Polisen frågar även Declan om han har några ovänner. Megan svarar direkt att han ligger i skilsmässa så Katie kanske hämnas. (sa inte polisen när de kom till Home Farm att "hon som ringde och tala om att det finns en kropp", fast på engelska men sedan ville de inte berätta vem som ringt?)
 
Nicola som varit på Home Farm när polisen kom fick gå därifrån så de fick vara ifred. Nyfiken som hon är pratar hon med Jimmy. Hon tror att det kan vara Ella som ligger begravd eftersom Ella försvann plötsligt. De blir avbrutna när Bernice och Steve kommer hem från Paris och Bernice måste berätta om allt det otroliga hon varit med om.
 
Nikhil pratar med David som kommit över. Han berättar att han insett att han missat saker under dessa dagar men nu kommer han att ta hand om Molly för han vill inte missa när hon får nästa tand även om han missade den första. När han sedan möter Brenda och Rishi på kaféet så kramar han dem båda och tackar för att de hjälpt honom i denna svåra stund.
 
Cameron söker upp Debbie för att försöka övertala henne att gå på begravningen. Han säger att han behöver henne där som stöd även om han kommer att sitta bredvid Chas
 
Declan kommer hem till Kaite, i Andys hus, för att prata med henne om vad hon gjort. Han berättar att han älskade henne och hade gjort allt för henne. Katie svarar att hon aldrig ville ha det han hade att erbjuda.
När Declan gått bestämmer sig  Katie för att packa ihop och sticka ifrån byn.
 
Det är dags för begravningen och Nikhil gör sig i ordning. Plötsligt får han panik och börjar leta i soporna efter bröllopsalbumet som han kastat. David berättar att Brenda tagit hand om det och då blir Nikhil lättad.
 
Zak får också en mindre panikattack när han gör sig i ordning. Han är trött på att behöva gå på begravningar men Lisa tröstar honom så han kan följa med.
 
Rodney och Bob upptäcker att Brenda är borta och inte synts till på flera timmar. De börjar leta efter henne i byn.
 
Cain och Moira söker upp Debbie för att försöka få henne att ändra sig angående begravningen men Debbie orkar inte.
 
Megan har ordnat med någon som ska hyra stallet på Home Farm. Det visar sig vara Steve och då blir inte Declan glad men efter lite övervägande går han med på det. Declan och Megan ska iväg på begravningen så Steve sitter och läser igenom kontraktet på Home Farm medan Nicola ska betala firman som ska stå för ljudet på festivalen. När Nicola måste gå ut från kontoret en snabb sväng passar Steve på att skriva dit en siffra till i kontonumret som Nicola ska göra inbetalningen till.
 
Bob, Rodney och Chas har varit ute och letat efter Brenda. De hittar henne på kyrkogården vid stället som ska bli Gennies grav. Brenda är ledsen eftersom hon oroar sig för att Gennie alltid varit mörkrädd. På väg tillbaka till kyrkan ser Chas att Cameron är hemma hos Debbie.
 
Declan kommer till kyrkan och undrar var Katie är. Andy berättar att hon packat och stuckit. Alla blir förvånade eftersom ingen trodde att hon skulle missa sin bästa väns begravning.
 
Bilen, samma som var på adoptivföräldrarnas begravning, med kistan i kommer till kyrkan. Rishi, Nikhil, Jai och David bär in kistan och alla bybor sätter sig till rätta.
 
Chas frågar Cameron om han verkligen älskar henne. När han svarar att det är klart så säger hon att om han tittar kärleksfullt på Debbie igen så kommer det att bli två begravningar idag...
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Älskar att Chas såg att Cameron var hos Debbie idag och la ihop ett och ett. Det gör att hon har "makten" att ställa de till svars och behöver inte bli överrumplad när Cameron hade i så fall tänkt bestämma sig för att vara med Debbie igen. Vilken man alltså. Riktig psykopat på så många plan. Skådespelaren spelar verkligen del rollen otroligt bra.

Skönt att se att Nikhil äntligen "kommit ikapp" med sina känslor och nu kan sörja Gennie och ta hand om Molly igen. Har en känsla av att han kommer ta med sig Molly till Canada dock. Tråkigt om även han skulle lämna :(

2014-11-12 @ 16:27:13
Postat av: Ylva

Ja nu är det riktigt spännande igen tycker jag. Hoppas att Cameron-historien får sin upplösning före jul. Visst brukar det vara ett uppehåll över julen?

2014-11-12 @ 17:02:33
Postat av: Jonas

Declan var riktigt rolig när han låtsades ta Robbies förslag på allvar.

2014-11-13 @ 08:05:46
Postat av: Jackson

Fint att se Nikhil äntligen kunna öppna upp.

Hur kommer Chas att agera nu?

2014-11-13 @ 08:34:12
Postat av: Jonas

Jackson: gissningsvis kommer hon att lägga håret bakom öronen och göra konstiga läten för att sedan prata med gäll röst. Det är ungefär så hon brukar reagera i dessa dagar.

2014-11-13 @ 09:00:38
Postat av: Madeleine

Haha Jonas, och Debbie jösses vilka röstresurser, hon behöver iaf inte slösa pengar på att köpa en mobil...

2014-11-13 @ 13:08:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0