Olika sätt att hantera sin sorg

Jai, Rishi, Priya, David, Bob och Brenda är hos Nikhil för att hjälpa honom i sorgen. Nikhil är mest apatisk och bryr sig inte speciellt mycket om sin dotter. Han vill inte ha mat och plötsligt går han iväg upp till övervåningen. När Charity som kommit dit ropar på honom för att Molly behöver mat så kommer han ner. Nikhil är löparklädd och sticker ut på en runda.
 
Chas har dåligt samvete för att hon bråkat med Gennie det sista hon gjorde och nu kan hon inte be om ursäkt. När hon kramar Cameron så undrar hon hur slumpen kunde ta död på en så ung mamma. (Usch vad jag tycker illa om Camerons falska tröstande)
 
Nicola kommer in på kaféet för en kaffe men så kommer Steve in så hon ångrar sig. Hon hinner inte gå förrän Jimmy och Bernice kommer dit och då passar Steve på att bjuda dem alla på kaffe. Efteråt råkar de även ses på puben och då vill ha bjuda dem på middag och vin på kvällen, hemma hos honom och Bernice. Nicola försöker tacka nej men Jimmy blir glad och vill gå.
 
Zak och Lisa bestämmer sig för att hålla ihop familjen i denna svåra stund. De kommer överens om att först gå till Debbie för att sedan gå med henne till Chas. När de sedan träffar Debbie är hon inte speciellt intresserad av sällskap. Brenda och Bob går förbi dem på trappan och Brenda frågar henne om hur Gennie såg ut när hon hittades. Debbie svarar att det var fridfullt och att det såg ut som om Gennie bara sov.
 
Cameron blir inte glad när hela Dingles-klanen dyker upp på puben. Sam och Rachel är med så Cameron frågar om Rachel kan passa baren medan han följer med de andra in. Chas blir förvånad när alla kommeri in. När Zak ber Debbie att berätta vad hon sagt till Brenda så tvekar hon först. Sedan säger hon samma sak hon sagt tidigare och Chas blir lättad över att det verkade lugnt när Gennie dog. Då får Debbie ett utbrott och säger att det inte alls var så, att Gennie var helt blodig och sargad. Cameron försöker få Debbie att lugna ned sig eftersom han är orolig för vad hon ska säga.
 
Debbie träffar sedan Cameron utanför pubens toaletter. Hon förklarar att hon inte riktigt vet vad hon ska göra eftersom hon mår så dåligt. Hon tycker allt är jobbigt och hon vill bara ha tillbaka Gennie. Debbie säger åt Cameron att gå tillbaka till Chas.
 
Nikhil har inte kommit hem trots att han varit ute och joggat i flera timmar. Rishi vill ringa polisen men Jai tror inte de vill leta efter en som bara är ute på sin träningsrunda.
 
Brenda är på kaféet med Bob. Hon bryter ihop och blir ledsen. Bob försöker trösta henne, han har ju samma erfarenhet av att mista sin dotter i en olycka. Brenda vill inte ta sin medicin men tillslut lyckas Bob ändå övertala henne.
 
Nicola vill inte gå på middagen så Jimmy börjar undra varför. Först säger hon att hon är osams med Bernice sedan att det är så jobbigt att både Bernice och Steve ska skryta om hur duktiga de är. Jimmy säger åt Nicola att bita ihop och skratta åt dem inombords för hon bör följa med trots allt. Middagen blir inte speciellt rolig för Nicola och när Steve föreslår för Jimmy att bjuda sin vackra fru på en lyxrestaurang inne i stan, ett ställe som ska vara jätteromantiskt så tycker Nicola att det är jobbigt. Hon kan inte förstå varför Steve föreslår det stället där de var på lunch. När de blir ensamma så försvarar sig Steve med att det hände ju inget när de var där.
 
Rhona är besviken på Vanessa som skvallrat för Moira. Hon säger att det är så självklart att det är hon som är vännen eftersom Vanessa inte har andra vänner. Vanessa svarar att hon faktiskt sagt att det var en manlig vän som Moira tror att hon är förälskad i. Rhona fortsätter att sura ett tag men sedan ber hon henne om ursäkt. Hon skrattar och säger att de kanske borde hitta en hemlig man till Vanessa. Det förslaget gillas inte av Vanessa.
 
Nikhil har varit borta hela natten. Han dyker upp i den tomma fabriken och han sätter sig vid Gennies skrivbord.
Många i byn är ute och letar efter honom så när han kommer ut från fabriken möter han Cameron. Det gör honom väldigt förvånad över att Cameron är ute och letar efter honom.
Sedan möter han Brenda och Bob som är på väg för att ta farväl av Gennie en sista gång. Nikhil har ingen lust att följa med eftersom han inte ser det som att det är Gennie som ligger där. Brenda säger att han måste ta tag i livet igen. Nikhil rusar iväg fullt övertygad om vad han ska göra.
 
Moira försöker övertala Cain till att hälsa på Debbie. Det går inte så bra men så dyker Charity upp och försöker med samma sak. Efter ett tag har Cain ändrat sig.
 
Cameron söker upp Debbie eftersom han är orolig för vad hon tänker göra. Han lyckas få henne att förstå att han vill ha henne och inte Chas. Plötsligt kommer Charity och Cain dit. Cameron får bråttom upp ur soffan. Han låtsas sedan att han bara varit där för att kolla hur Debbie mår eftersom Chas undrat. Cain är inte övertygad men får nöja sig med det svaret. Debbie är först tvär till att hennes pappa kommit dit men sedan blir de vänner och kramas.
 
Nikhil börjar packa ihop Gennies alla saker. Han tänker skänka bort allt som Brenda inte vill ha till välgörenhet. När Brenda får höra det blir hon förbannad och ger honom en örfil och säger åt honom att han får inte göra sig av med någonting. Hon lugnar ned sig och återkommer senare. Hon ber om  ursäkt och säger åt Nikhil att det enda han måste göra är att koncentrera sig på Molly. Tyvärr håller Nikhil inte med eftersom det inte är hans sätt att hantera sin sorg...
 
Colin bjuder på lite mer information om Emmerdale i inlägget här under.
 

Kommentarer
Postat av: TinaV

Jag skulle inte bli glad om min man rensade ut mig från vårat hus dagen efter jag dog, och stackars Molly vad har hon kvar av sin mamma?
Att Nikhil är chockad kan jag förstå, men lite eftertanke innan man slänger allt hade inte skadat.

2014-11-04 @ 09:37:36
Postat av: Jackson

Jag tycker att Nikhil spelar skrämmande bra just nu.

2014-11-04 @ 17:40:21
Postat av: AnnaS

Jag tycker alltid att Nikhil är bra!
Jag trodde nästan att Cameron skulle döda Debbie idag! Han känns som en tickande bomb!

2014-11-04 @ 20:04:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0