Ett vänligt råd för hälsans skull

Inlagt kl 21:52
 
Rhonas avgiftning gör henne elak. Hon fräser och svär åt Paddy, ingenting han gör passar henne. Det enda hon vill är att få en tablett. När hon råkat slå till honom i ilskan så överväger Paddy att ge henne medicin från medicinskåpet.
 
Moira pratar med Ashley, Andy, Adam och Cain om hur de ska göra med gården. Hon hoppas på att det finns någon laglig väg att gå medan de andra är fulla av hämndtankar. Cain möter sedan Declan på puben och säger åt honom att låta Moira vara i fred. Ett vänligt råd i allmänhet, för hälsans skull.
 
Adam ska hämta fyrhjulingen på verkstan. När han frågar om vad det kostar säger Cameron att det bara är att bjuda på en öl. Adam fattar ingenting, varför skulle de vara vänner helt plötsligt. Cameron fortsätter att vara trevlig och prata skit om Declan. Det slutar ändå med att de båda sitter på uteserveringen och dricker en öl tillsammans. När Declan och Megan kommer till puben så kan Adam (som blivit peppad av Cameron att ogilla Declan) inte hålla tyst. Declan svarar något om att det är Johns fel att kontraktet är påskrivet och då brister det för Adam. Han kastar sig över Declan och slår till. Andy som kommer precis lyckas sedan hålla undan Adam så det inte blir mer bråk. Polisen som är i närheten kommer också dit.
 
Amy kan inte låta bli att tänka på Kyle så hon åker dit där han bor. Hon följer efter mormodern till en öppenförskola. Där blir det dock stopp eftersom hon inte kommer in utan barn.
 
Cameron blir förhörd av polisen eftersom han är vittne till bråket mellan Adam och Declan. Han överdriver och påtalar att Declan är sur på Adam efter affären med Ella och Mia och att Adam är sur på Alex som hade förhållande med Moira. När polisen gått så går Cameron till telefonkiosken i byn och ringer dem för att lämna anonymt tips om att Adam och Alex bråkade innan Alex försvann.
 
Moira är orolig för att förlora gården men Cain lovar att han finns kvar ändå. Declan kan inte komma åt dem i alla fall.
 
Adam förhörs av polisen. Han erkänner direkt att han slagit till Declan men att det var för att försvara sin döde fars heder. När frågorna ändras till att handla om Alex förstår Adam inte vad som händer tills han får veta att han är anklagad för mordet på Alex.
 
Angel ska börja skolan och Nicola följer med henne. Efteråt är Nicola lite bitter över att de andra mammorna är så fina av sig och att de kommer se ner på Jimmy som bara är lastbilschaufför. Steve rättar henne med att säga att Jimmy faktiskt är VD för sitt företag. Bernice som också är med när de ses på puben säger att hon behöver lite shopping. Steve bjuder med Nicola till stan men hon avböjer. Jimmy svarar att de inte har råd nu med bara en inkomst. När Nicola får rådet att söka jobb på fabriken så vägrar hon eftersom sockerlukten sätter sig i kläderna.
 
Amy lyckas övertala Andy om att få passa Jack.  Nåja, Andy var inte så svårövertalad. Amy och Jack hamnar givetivs på förskolan där Kyle är. När mormodern kommer dit med Kyle så håller sig Amy i närheten. Mormodern känner igen Amy från begravningen.
 
Kerry stökar till hemma i huset, allt för att visningen för en eventuell köpare som kommer dit, med en mäklare, inte ska bli intresserad av huset. Köparen verkar inte skrämmas av Kerrys berättelse om tidigare ägare som dött där.
 
Rhona säger till Paddy att de måste öppna kliniken igen. Paddy tvekar och när han hör att Rhona vill att Vanessa börjar jobba så får han ett utbrott. Rhona lyckas ändå övertala honom så han frågar Vanessa om hon kan tänka sig att åta sig några besök så svarar hon att de bör skaffa en vikarie.
 
Polisen kommer hem till Moira för att berätta om att de anhåller Adam för mordet. När de vill prata med henne i enrum så vägrar Cain att lämna henne. Moira säger åt honom att det är ok så han kan jobba under tiden så hör hon av sig sen.
 
Moira pratar sedan med Cain och hon är orolig för att Adam kanske är skyldig trots allt. Hon har fått höra om bråket mellan killarna och är förvånad över att Adam inget sagt. Cain tror inte alls att Adam skulle kunna var skyldig.
 
Polisen fortsätter att förhöra Adam. Han nekar till att ha varit i skogen där kroppen hittats men då visar polisen en bild på handsken de hittat. Adam säger att det är en vanlig arbetshandske, finns många som andvänder sådana. Polisen svarar att de ska dna-testa om Adam rört handsken...
 

Kommentarer
Postat av: Ylva

Otroligt vad Cameron är usel! Planteringen av handsken riktigt fult! Och poliserna är bara arroganta och dumma som vanligt.

En oviktig sak som jag undrar: Har Sarah peruk på grund av sin tidigare sjukdom? Tycker hennes hår ser lite onaturligt ut.

2014-11-25 @ 14:54:09
Postat av: AnnaS

Men nog borde det väl synas att handsken inte legat ute speciellt länge...? Fast poliserna är ju inte så där jättesmarta kanske.

Jag tror att Sarah har peruk. Hon har rosa hår ibland!

2014-11-25 @ 15:36:52
Postat av: Agneta

Förstår inte varför de gick skallgång helt plötsligt. Det borde de väl ha gjort så fort kroppen hittades. Poliserna är verkligen helt osannolikt korkade :)

2014-11-25 @ 16:16:19
Postat av: Catrin

Jag bara avskyr Cameron, måtte han snart åka fast!

Ja poliserna är verkligen arroganta,varenda polis är ju det. Iallafall dom här utredarna. Dom uniformerade som dyker upp ibland kan ju vara ganska trevliga.

2014-11-25 @ 17:20:23
Postat av: Jonas

Polisen borde ju ha hittat den där handsken redan när kroppen upptäcktes, så de borde ju fatta att den har kommit dit efteråt. Vidare borde det ju, som AnnaS skriver, synas att handsken inte har legat ute lika länge som liket.

Vad lik en av de uniformerade poliserna var Rachel. Jag trodde att det var Rachel först.

2014-11-25 @ 20:32:59
Postat av: Maria

Tur att poliserna inte vet att Adam gjorde en hit and run på Kerry! Då hade dom väl kastat bort nyckeln för Adam!

Tycker verkligen om Cain nu, han är ju den perfekte pojkvännen:) Inte länge sen han var helt utflippad (då Zak höll på att slå ihjäl honom). Han måste ha en av de roligare rollerna att spela i denna serie! Visst är han och "Rhona" ett par i verkligheten?

Är ingen kär i Andy muskelmannen längre? Amy verkar då inte intresserad alls nu:)

2014-11-25 @ 20:33:32
Postat av: ELIZA

Dom har nagelfarit "Glampingen" nu i flera dagar, och hittar en handske nu!!! Helt synlig...Fattar inte att engelsk polis ska vara bäst i världen?? Varför bär Ashley vigselring? är dom inte skilda? Gillar Cain mer och mer..

2014-11-25 @ 20:35:42
Postat av: Linn

Är det fler än jag som har problem med att se Hem till gården på TV4 play nu i kväll (tisdag)? Reklamen syns bra, men när programmet startar är det bara så segt. Både bild & ljud är dåligt och ibland stannar filmen helt..... Skit också!!!!

Ylva: Ja, Sarah har peruk. Hon har nyligen avslutat sin cellgiftsbehandling, vilket innebär att hon har tappat sitt hår. En del cancerpatienter är konstigt nog mer rädda för att det ska synas att de har tappat håret än för själva sjukdomen. Somliga föredrar att använda peruk. I det här fallet är tanken kanske att Debbie inte vill att Sarah ska bli retad av kompisar eller så.

Maria: Ja, "Cain" & "Rhona" är gifta i verkliga livet. De har inte särskilt många gemensamma scener, eftersom rollfigurerna har varsin familj som inte har så mycket gemensamt, men jag tycker att det vore lite kul om man fick se dem tillsammans oftare.

Eliza: Antingen bär Ashley sin vigselring av sentimentala skäl, eller också är han inte skild från Laurel ännu, utan bara separerad. Det kanske är i England som här i Sverige, att föräldrar med minderåriga barn måste ha en viss "betänketid" innan deras skilsmässa går igenom.

2014-11-25 @ 21:47:46
Postat av: Andrea

Eller så är han gift i verkliga livet nu?

2014-11-26 @ 01:39:46
Postat av: Andrea

Dags och kalla in Tom Barnaby!

2014-11-26 @ 01:40:30
Postat av: monika

jag har inte varit in på bloggen på väldigt länge men när Maria kallade Cain för pojkvän så tänker jag på min sladdis som hennes när äldre syskon kommer hem med pojkvän kallar hon dom för mansvän och jag tycker det låter bättre när man är över 25årsåldern eller vad tycker NI?

2014-11-26 @ 15:52:43
Postat av: Linn

Andrea: Exakt! Det här är rena rama Morden i Midsomer!

2014-11-26 @ 19:17:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0