Att tvinga någon att ta hand om sitt barn

För att diskussionen ska hamna i rätt inlägg får ni diskutera dagens avsnitt här.
Jag fyller i i detta inlägg om vad som hände när jag sett avsnitten och då byter jag rubrik...
 
Detta hände idag, inlagt 22:06:
 
Katie sitter på kaféet när Nicola kommer in. Katie kan inte låta bli att muttra över att Nicolas arbetgivare inte är den man tror att han är. Nicola blir nyfiken på vad hon menar men får inte veta något.
 
Sandy kommer åkandes på sin permobil och möter Ashley som är på väg till Laurel. Sandy råder Ashley att inte vara för mycket med henne eftersom det är Marlon som ska hjälpa henne när hon mår dåligt.
 
Amy tänker gå på begravningen och hon frågar Victoria om hon kan tänka sig att följa med. Victoria tycker inte Amy ska gå men beslutar sig tillsist att följa med sin vän. De kommer dit och går runt lite bland de sörjande människorna. (Återigen en bil med "udda" registreringsskylt, undrar om det är samma som förra gången?)
När Amy sedan får syn på Kyle så blir hon som förstenad. Det visar sig att Kyles "mormor" tar hand om honom för tillfället. Amy har svårt att släppa blicken på sonen och när han tappar en nalle när mormodern går förbi med honom tar Amy upp den och lägger ned den i sin väska.
 
Marlon kommer till fabriken för att prata med Jai fast han är inte där. Ali är lite irriterad över att Laurel är hemma och inte kommer till jobbet som hon ska. Marlon förklarar att Laurel mår så dåligt att hon går till en psykolog.
 
Brenda som passat Molly under dagen går ut till glampingen (vilket j-a namn!) där träffar hon Katie. De går runt och pratar minnen om Gennie. Plötsligt bryter Brenda ihop eftersom hon vill ha svar på de frågor hon vill ställa Debbie som varit i närheten när Gennie dog.
 
Katie som sett Brendas sorg börjar tänka på kroppen som ligger begravd i skogen. Hon inser att någon kanske saknar sin anhörig och inte fått ta farväl på rätt sätt. Det gör att hon börjar titta på nätet om hur många som försvinner spårlöst varje år.
 
Declan är orolig för Katie så när han kommer till puben så frågar han Chas om hon pratat med henne. Chas svarar att hon pratar med Katie varje dag men att det har inte han med att göra.
Nicola är där och frågar honom om vad Katie kan ha menat med det hon pratar om glampingen inte är som man tror. Declan svarar att Katie bara är bitter och pratar strunt.
 
Nikhil söker upp Declan på Home Farms kontor. Han vill ha kontakt med Declans vän som bor i Toronto. Declan inser att det är Nikhils sorg som får honom att vilja fly men det erkänner inte Nikhil. Declan söker efteråt upp Brenda och Bob för att berätta om Nikhils planer som inte verkar inkludera Molly. Brenda blir givetvis upprörd och hon samlar ihop familjen Sharma, David, Rodney och Bob för att diskutera hur de ska göra med Nikhil.
 
Eric och Val är glada över att Amy verkar ha gått vidare trots olyckan med Kyles adoptivföräldrar. De blir förfärade när Moira talar om att Amy och Victoria varit begravningsklädda och åkt iväg i en taxi tidigare på dagen.
 
Rodney kommer till Home Farm för att prata med Declan och Megan. Han frågar om Brenda kan ha minnesstunden för Gennie där men det visar sig att stället är bokat för ett bröllop den dagen. Rodney nämner att de tänkt göra något bestående minne för Gennie men att namnge en bänk är inte hennes stil. Det ger Declan en idé. När Rodney gått berättar Declan för Megan att han tänker kanske döpa stora scenen på festivalområdet i Gennies minne och dessutom tänker han starta en fond med pengar från festivalen till Molly. Megan inser att det gör han bara för att få Katie att inte skvallra för polisen om liket eftersom då kommer festivalen kanske läggas ned och Molly får inga pengar.
 
Brenda och Sharmas konfronterar Nikhil som erkänner att han tänker sticka till Kanada. Det gör att de andra blir så frustrerade att de lämnar Molly hos honom så han måste ta hand om sin dotter, igen. David och Priya sitter utanför huset och håller koll på vad Nikhil gör medan Georgia och Rishi sitter ute en bit ifrån huset. Bob, Brenda och Rodney är hemma hos Bob. De lyssnar spänt på ljuden från huset bredvid.
 
Amy ska söka upp mormodern så hon frågar på puben i närheten om var hon bor. Hon får reda på det och ser sedan damen utanför huset men när Amy kommer dit så ångrar hon sig och går därifrån.
 
Katie kommer till Chas för att prata. Hon känner att hon måste berätta om liket som ligger i skogen. Hon erkänner att Declan fått henne att hålla tyst eftersom han hotat med att dra in henne i det som pågår. Chas vill inte att Katie pratar med polisen eftersom hon då riskerar att åka i fängelse för medhjälp och Chas vill inte förlora sin bästa vän också. Declan kommer in och berättar om fonden han startat. Chas tycker det är bra men Katie säger inte så mycket. När Declan gått så bestämmer sig Katie för att ringa polisen trots allt. Chas vill att Katie håller sig anonym under samtalet.
 
Nikhil blir nästan galen när Molly bara gråter. Han slår huvudet i väggen och skriker så Brenda och de andra ska höra hur jobbigt han tycker att det är. Ingen kommer dock och hjälper honom så tillslut så tar han upp dottern och lovar att hjälpa henne eftersom han är den ende hon har kvar när hennes mamma är död.
 
Jag fortsätter att lägga ut en "oskrivet " inlägg varje dag kl 11:30 som ni kan diskutera den dagens händelser, precis som idag. Tyvärr vet jag inte varför några inte kan komma åt kommentarerna.

Kommentarer
Postat av: Jonas

Härligt initiativ!

2014-11-11 @ 13:41:34
Postat av: Ylva

Bra, hoppas jag, att Nikhil äntligen kom ur sitt "vakum". Spännande med Katies samtal till polisen. Bara hon fullföljer samtalet och inte slänger på luren eller på ngt sätt blir hindrad av Cameron.

2014-11-11 @ 16:57:53
Postat av: TinaV

Hur ska Katie ringa polisen anonymt, hon är ju i princip den enda som vet om det.
Stackars lilla Molly, tur att det inte är på riktigt att dom flyttar runt henne som en möbel.
Nu kan jag läsa kommentarerna!

2014-11-11 @ 22:38:43
Postat av: Linn

Förlåt, Marie!
Jag känner att jag har lagt onödig stress på dig och det var inte alls min mening. Jag vill inte alls att du ska känna dig tvungen att skriva om dagens avsnitt så fort som det har sänts, för det vore ett orimligt och omänskligt krav. Det som hände var helt enkelt att jag irriterade mig på att i förväg få reda på sånt som hänt i serien men som jag inte ville veta än.
Det har hänt att jag har varit mer än en vecka försenad med att se de senaste avsnitten och då har jag "läst ifatt" på din blogg, Marie. Tack så mycket för allt jobb du lägger ner på den!

Att göra som du har gjort idag kan vara en bra idé.
En annan lösning kan vara att de som skriver på "fel" dag börjar sitt inlägg med att skriva
"VARNING FÖR SPOILER" eller nåt liknande överst i sin text. Då kan man hoppa över om man inte vill veta.

Ja, jag är medveten om att "spoiler" förmodligen är fel ord att använda här, men "oönskad information i ett inlägg tillhörande en annan dags avsnitt" lät för krångligt att skriva och jag kom inte på något bättre.

And now for something completely different: Dagens avsnitt!
Vilken tur att Nikhil började kunna ta kontakt med lilla Molly! Men kommer han att ta med henne till Canada, eller kommer han på andra tankar? Vad tror ni?
Jag tror att Amy inte kommer att kunna släppa det här med Kyle. Det blir nog en fortsättning på den historien.
Laurels posttraumatiska stress (PTSD) känner jag tyvärr igen alltför väl. Det är jättebra att en sån sak tas upp i en tv-serie som denna! PTSD är en enormt svår grej att hantera och det förändrar hela ens liv!

2014-11-11 @ 23:01:29
Postat av: AnnaS

Jag hoppas verkligen att Nikhil och Molly stannar! Sötare människor får man leta efter!
Börjar Laurel och Ashley bli intresserade av varandra igen?

2014-11-11 @ 23:19:20
Postat av: Adm

>>>Linn
Du har inte lagt någon stress på mig,så det är lugnt. Förut kunde jag uppdatera mycket tidigare men läget har förändrats så nu kan jag inte det och ibland orkar jag inte ta det samma dag. Det blir lite som det blir bara, helt enkelt =)

Att skriva "spoiler" först i kommentaren kan misstolkas till att det är ok att skriva vad som händer i framtiden, alltså sådant som inte visats än i Sverige och det vill jag helst undvika. För det dyker upp nya läsare emellanåt och då vill jag undvika missförstånd.
Eftersom det är rätt enkelt för mig att lägga ut ett "tomt" inlägg ni kan kommentera dagens avsnitt så hoppas jag att det fungerar för er också.

2014-11-12 @ 05:56:14
Postat av: jackson

AnnaS, jag tänkte exakt som Du angående Laurel och Ashley. Ashley förefaller nu vara sitt gamla, trygga jag igen. EN positiv detalj i allt elände!

2014-11-12 @ 09:27:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0