Mer krävande än en menalt handikappad tvååring

Inlagt kl: 21:28
 
Alla i byn är chockade över vad som hänt Alex. Polisen går runt och förhör dem som Alex haft kontakt med. Edna blir förkrossad när hon får höra vad som hänt. Alex mormor Beattie kommer tillbaka för att få vara nära honom. (Hon påminner om en blandning av Vanessa och Betty, tycker jag)
 
Declan frågas ut igen. Nicola, Sam och Alicia har svårt att låta bli att prata om misstankarna mot Declan. Det gör Megan förbannad och säger åt dem att sluta skvallra om de vill ha kvar sina jobb.
 
Victoria berättar för polisen om hur Declan var förbannad på dem och jävlades rätt mycket.
Cameron berättar om att han var vän med Alex men att de blev osams när han inte ville låna ut pengar till Alex, sista gången de sågs.
Moira får erkänna sin affär med Alex och Adam förhörs som bästa vän.

Victoria söker sedan upp Declan för att få reda på hur mycket han visste om att Alex låg i hans trädgård. Declan säger som det är, att han hade ingen aning.
 
Vanessa är glad över att Rhona verkar må bättre och att de kommit varandra ännu närmare. Hon berättar lyckligt för Moira om att kärlekslivet verkar gå åt rätt håll. Då varnar Moira Vanessa för att lita på en missbrukare för de brukar ljuga och säga vad som helst för att få sig sin fix. Vanessa blir besviken på Moira som förstört hennes glädje.
 
Rhona som inte alls mår så bra som hon säger ringer langaren igen. Han kommer hem till henne med nya piller. När hon inte har tillräckligt med pengar lyckas han få henne att ge honom vigselringen hon har på sig.
Laurel har sett när Gary gått in hos Rhona så hon berättar det för Marlon och Paddy.
 
Vanessa kommer hem och ifrågasätter Rhonas välmående. Rhona vägrar fortfarande att säga något till Paddy och hon vill först inte gå med på rehalibitering men när hon märker att Vanessa inte blir glad så lovar hon att gå. De kysser varann precis när Paddy kommer hem, så han ser dem. Han blir förkrossad. Rhona försöker undvika honom medan Vanessa berättar att de tycker om varann. Paddy märker även att ringarna är borta från Rhonas finger så han går därifrån. Hela natten sitter Paddy i bilen utanför huset. Han ser att Vanessa sover i deras sovrum men han ser inte att hon ligger med kläderna på ovanpå sängen.
 
Det är minnesstund för Alex på kaféet. Alla pratar väl om honom så Beattie blir väldigt stolt. Hon säger att det värmer hennes hjärta och hon kommer göra allt för att få reda på vad som hänt.
 
Rhona och Vanessa kommer hem till Marlon för att prata med Paddy. Han vill givetvis veta vad som hänt och hur länge det pågått. Rhona svarar att det inte betyder något för Paddy är den mannen hon älskar.  När Paddy anklagar Vanessa för att vara den som förstört för dem så försvarar Rhona henne med att hon är den ende som förstår henne. Tillslut blir det förmycket för Rhona så hon rusar ut, Vanessa springer efter.
 
Vanessa och Rhona står på bron och pratar med varann. Rhona är återigen dubbel i sitt humör, det svänger rejält. Ena stunden arg och bitter för att i nästa tigga och be om förlåtelse och lova att hon ska på rehabilitering.
 
Senare när Laurel är på kaféet och möter Vanessa där berättar hon om mannen som kommit på besök hos Rhona. Det gör att Vanessa får bråttom hem och hon letar igenom hela huset efter gömda tabletter. Rhona ligger på övervåningen och sover men när hon vaknar så ser hon vad som hänt, att alla lådor och skåp är genomsökta. Hon försöker ljuga och ger bortförklaringar men Vanessa visar henne påsen med alla tabletter. Rhona blir vansinnig och försöker få tillbaka all medicin. Hon till och med sparkar till Vanessa och kallar henne för patetisk och mer krävande än en mentalt handikappad tvååring. Vanessa får nog och är på väg därifrån men då får Rhona panik och ber henne stanna.
 
Rhona vaknar sedan vid köksbordet med en massa tabletter utspridda och vinflaskan halvfull. Hon tar en klunk vin och en ny tablett...
 
 
 Tack Agneta för hjälpen med tv-serien som Betty och Sandy tittade på =)
 
 

Kommentarer
Postat av: marie g

Wow, det verkar vara spännande nu! Jag har inte möjlighet att se avsnitten och föojer endast via dina resumeer just nu, stort tack!

2014-11-19 @ 22:25:10
Postat av: TinaV

Vilken soppa, hatar Cameron och hoppas han snart åker dit.
Rhona tänker bara på sig själv och förtjänar att bli lämnad, kan hon inte bara erkänna sitt missbruk.
Tycker lite synd om Declan som verkligen har problem med polisen.

2014-11-19 @ 23:17:05
Postat av: AnnaS

Jag tycker också synd om Declan. Men varför är Jai så avogt inställd? Har han glömt att han hade ett förhållande med Declans fru och var far till Mia?

Skönt om Rhonas beroende avslöjas nu! Det verkar ju som om Vanessa förstått att hon blivit lurad.

2014-11-20 @ 00:38:42
Postat av: Maria

Jai verkar ha minne som en guldfisk... Så svartsjuk han är nu på Declan igen. När ska det komma fram att han är pappa till Archie? Det kommer att röra om i grytan:)

Det känns som om Rhonas missbruk har nått kulmen nu, hennes lögner har pågått nog så länge.

Blir otroligt irriterad på Cameron, sitter och smutskastar Alex så där till hans mormor också... Usch!

Tur att Cain och Moira är så söta tillsammans:)

2014-11-20 @ 09:29:10
Postat av: Julia

Har en känsla av att Rhona överdoserat och att de hittar henne idag. Jag hoppas nästan det så att Paddy och co kan förstå det riktiga problemet. Orkar inte med denna storyn längre.

Moira har verkligen gjort Cain till en bättre människa. Som man smälter ..

2014-11-20 @ 10:28:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0