En liten tappad kramtiger

Dagens inlägg inlagt kl 22:22
 
Vanessa försöker övertala Rhona till att berätta om dem för Paddy men Rhona vägrar. Paddy som börjat rota i Rhonas väska, så länge hon är på toaletten, hittar hennes mobiltelefon. Han ser alla samtal hon ringt senaste tiden till Gary. När hon kommer ut blir hon förbannad på honom. Paddy vill givetvis veta vem Gary är men Rhona svarar med motfrågor och säger att det är ändå ingen idé att berätta eftersom han ändå blir så arg. Bråket fortsätter sedan hemma. Rhona vägrar att svara på vem Gary är så Paddy är på väg att ringa honom. Rhona blir helt hysterisk och hoppar på Paddy och börjar slå på honom. Han blir väldigt förvånad men så fort han finner sig så säger han åt Rhona att sticka därifrån.
 
Declan förhörs om mordet men han har inget att tillföra. Polisen tror inte på honom eftersom han inte kan ge tydliga svar. På kontoret kommer det in ett gäng poliser som plockar ihop alla datorer och mobiltelefoner trots Megans protester.
 
Kerry och Dan kommer in på puben och hon är snabb på kyssa Dan inför ögonen på Chas. När Dan ska handla ber han Chas skratta åt hans prat för att göra Kerry svartsjuk eftersom Kerry är så lugn och kärleksfull då. Chas försöker göra sitt bästa och skrattar tillräckligt högt så Kerry reagerar. Efter en stund blir Kerry så irriterad att hon är på väg att gå fram och slå till Chas. Det gör att Chas avslöjar bluffen så Kerry blir förbannad och besviken på Dan. Han ber henne om ursäkt och säger att hon har fullt upp med att tro att hon inte räcker till för honom så hon inte märker hur mycket hon betyder för honom.
 
Val är orolig för Amys känslor för Kyle medan Eric inte vill annat än att hon ska bli lycklig. Han köper två biljetter till en spa-behandling. Amy blir glad men när hon får veta om Vals oro efter att ha hittat nallen så tar hon den lilla kramtigern och kastar den i soptunnan.
 
Declan är släppt mot borgen. Han är glad över att polisen pratat med Chas så de fått reda på att Katie lever och inte ligger nedgrävd i skogen. Tyvärr oroar han sig för att polisen ska kunna hitta något galet i datorn eftersom de antagligen kan gräva fram något om de letar ordentligt. Declan blir bestört när han får höra att försäkringen inte täcker eftersom marken är en mordplats. Det innebär att han inte har några pengar alls och kan bli av med precis allt.
 
Rhona vill krypa till korset och be Paddy om ursäkt. När Paddy börjar fråga ut henne om sanningen står Vanessa bakom honom och skakar på huvudet. Det gör att Rhona inte säger som det är. Paddy tar sina väskor och går över till Marlon för att sova där. När Marlon får höra vad Rhona gjort går han över till henne. Han är orolig för Leo eftersom Rhonas humör verkar vara så ojämnt. Rhona blir sur för att Paddy berättat om deras problem. Hon blir förbannad på Marlon och börjar skrika på honom så Leo vaknar. Marlon hämtar Leo och tar med honom hem. Vanessa pratar med Rhona och nu vill hon att Rhona säger som det är till Padddy men återigen vill Rhona vänta. Vanessa ser frågande ut och då böjer sig Rhona fram för att pussa henne. Vanessa drar sig undan men Rhona säger att hon älskar henne och då pussas de lite snabbt innan Rhona får en stor kram.  (Under varje gång de setts så har Vanessa gett Rhona de piller hon vill ha)
 
Debbie, Cameron och barnen kommer hem från Jersey. De möter Lisa utanför huset och de står och pratar lite. Lisa bjuder över dem på middag men vill helst att inte alla kommer för att underlätta stämningen hemma.
 
Declan är desperat så han söker upp Jai med ett affärsförslag. Jai är inte alls intresserad av att invstera i Declans företag utan han skrattar bara åt vännens förslag. Declan hotar då med att berätta för Charity om Jais affär med Rachel. Jai blir förvånad men fortsätter att förneka till att det hänt. Declan säger att han vet att det stämmer. När Declan möter Charity på puben berättar han om att Jai tackat nej till förslaget. Charity blir rasande och skäller ut sin man.
 
Polisen kommer in på puben för att fråga om Declan känner igen mordoffret som är identifierat. Cameron hör det och låtsas få ett samtal på mobilen så han går ut för att prata. Utanför står han och hyperventilerar...
Alicia som ser bilden känner igen Alex så polisen berättar att de vet att den döde är Alex Moss.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Agneta

Hoppas hemske Cameron åker dit nu!

2014-11-18 @ 18:41:35
Postat av: TinaV

Nu har Vanessa verkligen kontrollen över Rhona, och jag kan inte förstå varför det är värre att missbruka tabletter än att missbruka sprit, det var ju det Rhona ljög till Paddy i början och han var förstående då.
Nu hoppas jag snaran dras åt runt Cameron.

2014-11-18 @ 18:43:30
Postat av: Ylva

Vanessa måste vara den sämsta "bästa" vän Rhona kunde ha i detta läge. Begriper inte varför hon inte kan tala om sanningen för Paddy. Ja nu börjar det bli LITE jobbigt för Cameron.

2014-11-18 @ 20:36:29
Postat av: Jonas

Nej, förutom att Rhona har kommit över tabletterna olagligen förstår inte jag heller att det missbruket skulle vara så mycket värre än alkoholmissbruk. En lustig intrig, detta.

2014-11-18 @ 20:44:04
Postat av: Lena

Idag var första gången på länge som jag kom på mig med att skratta till ibland. Tyckte om avsnitten idag förut det med Rhona o Paddy.
Har också undrat över att det är ok att antyda alkolmissbruk o t o m otrohet men absolut inte missbruk av värktabletter. Lite konstig inställning.
O apropå konstig, som jag skrev häromdan, poliskvinnan är bara för mycket.

2014-11-18 @ 22:11:08
Postat av: Malin

Ang Rhonas missbruk. Det är väl så enkelt att det är lättare att ljuga om saker man faktiskt inte har gjort än att erkänna att man missbrukar. Det är ju faktiskt en väldigt trovärdig story, även om den är långdragen som fan!

2014-11-19 @ 05:56:53
URL: http://doohs.blogg.se
Postat av: Astrantia

Vad bra att Paddy tog sin väska och lämnade Rhona, och att Marlon hämtade barnet (glömt namnet just nu...). Spännande att se om Cameron äntligen åker fast nu!

2014-11-19 @ 09:21:48
Postat av: Stina

Man vill ju inte veta i förväg vad som händer men nu när så många har försvunnit frän serien undrar man vilka som kommer tillbaka och vilka man aldrig får se mer. De känns som gamla bekanta. Vet någon var man kan gå in för att se vilka personer som är med de framtida avsnitten, de som sänds i England nu?

2014-11-19 @ 10:05:50
Postat av: Anonym

Jag har inte följt hem till gården mer än någon månad och har ingen aning om vem Alex är. Någon som vill berätta? :)

2014-11-19 @ 17:29:22
Postat av: Julia

Stina, du kan gå in på imdb.com och söka på Emmerdale. Då får du upp hela rollistan sedan seriens start och kan se när och hur länge skådespelarna är med. Årtalen är då efter seriens gång i England, så Gennie slutade t.ex 2013 och inte som för oss 2014. Lite kul att kolla i listan och minnas gamla karaktärer från serien. Även kul att kolla hur länge en del varit med. Många som är med idag har ju varit med enda sedan 80-90.

Anonym, vet själv inte så ingående om Alex då jag inte följde serien just när han kom till byn, men kan ta lite kort om vad jag minns om honom.

Han var tillsammans med Victoria under en längre tid. De bråkade en hel del och förhållandet var lite av och på. En gång flyttade de in i ett av Declans hus som stod tomt (utan att betala hyra osv alltså). Tror det är den kopplingen de har till Declan som de nu pratar om i serien, eller minns jag fel? Alex var bästavän med Adam men de hade några dispyter då och då. Under ett av Victorias och Alex avbrott i förhållandet så hade Alex en "affär" med Moira. Alex arbetade på Moiras gård. Cameron och Alex var typ vänner och en dag råkade Cameron berätta för Alex att han dödat Carl och då visste han för mycket för att leva enligt Cameron. Han kidnappade honom i sin skåpbil och körde ut i skogen (Declans mark) och gick sedan in i skåpbilen och sedan fick man inte se mer, men man förstod att han tagit livet av honom. Han grävde sedan ner honom. Vid den tidpunkten ägde inte Declan marken men när han sedan köpte den och berättade att han skulle gräva för festivalen så förstod Cameron att de skulle hitta Alex kropp så han grävde upp den och grävde ner den på en annan plats. (Kan ju inte ha varit så långt ifrån då de fortfarande lyckades gräva just där och hittade kroppen..?). Det är vad jag minns.

2014-11-19 @ 19:25:51
Postat av: Anonym

Tack så jättemycket Julia! :)

2014-11-20 @ 22:59:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0