Kärlek i luften

Ruby märker att Ali och Rachel har något att prata om som de inte vill dela med sig av. Hon säger att hon snart kommer att få veta det ändå eftersom inget i byn kan hållas hemligt speciellt länge. När Ruby gått iväg så berättar Rachel om erbjudandet hon fått av Jai utan att tala om hans namn. Ali blir givetvis orolig och undrar hur länge mannen kommer att betala för Rachel och vad händer när frun får veta om barnet.
 
Charity och Rishi sitter på Kings kontor och hon erbjuder dem en del av Strikes-kontraktet i gengäld vill hon ha 25% av Kings företag. Carl går inte alls med på det och vill inte ens lyssna på henne medan Jimmy tvekar. När Charity och Rishi gått så kommer Nicola in på kontoret. Hon får veta vad som hänt och hon råder dem att prata med Strikes och börja förhandla.
 
Rachel söker upp Jai för att tala om sin oro för att bli ensam om hon flyttar och vad som händer om Charity får reda på det. Jai lovar henne att alltid ställa upp för barnet och henne. När hon kommer hem så bjuder hon familjen på bakelser innan hon berättar att hon är gravid. Ruby inser då att det var det som de viskat om. Rachel berättar att hon tänker behålla barnet men att hon tänker inte tala om vem som är pappan.
 
Marlon ska iväg till adokaten och Laurel önskar honom lycka till. När han kommer tillbaka berättar han för henne att han har rätt att träffa sin son så han kan strida för att Leo inte ska få flytta till Nya Zeeland.
Paddy kommer in i köket på puben för att prata med Marlon. Marlon vill inte det men Paddy ger sig inte. Han ber om ursäkt över det som händer och att han faktiskt förstår Marlons ångest men han känner att han måste åka iväg ändå, han ber Marlon att åtminstone närvara vid vigseln även om han inte vill vara bestman.
 
Charity och Rishi sitter på puben och tar ett glas vin. De vill inte fira innan de fått Strikes-kontraktet bekräftat. Jimmy kommer in och försöker att få henne att sänka kraven för samarbetet. Hon går med på att sänka sig till 20% av företaget. Lite senare träffar Charity och Rishi Strikes hemma hos Sharma. Han har inte bestämt sig för att ge kontraktet till Charity men hon kör med utpressning och hotar lite fint med att berätta för hans fru om hans älskarinna som är en gammal vän till Charity. Strikes känner sig tvungen så han skriver på kontraktet och reser sig och går därifrån. Rishi säger att han måste påminna Jai om att aldrig trampa Charity på tårna.
 
Nicola kommer in på Kings kontor och hon ger Carl en lapp med Strikes mobilnummer som hon lyckats få via Declans kontor. Carl som inte fått tag på gubben blir glad och han ringer honom för att få reda på hur det ligger till. Han blir vansinnig när han får veta att det är försent. Tillslut inser han att de måste samarbeta med Charity. De söker upp henne för att reda upp affärerna. Charity och Rishi är nöjda med att få som de velat.  Hon viskar till Carl att aldrig mer underskatta henne.
 
Paddy sover över hos Dingles natten före bröllopet. När han vaknar så frågar han Lisa om han kan be Zak att vara hans bestman men Lisa tror inte Zak är redo för det. Chas kommer dit för att gratulera Paddy. De pratar lite minnen och Aaron ringer för att prata med Paddy men han lägger på innan Chas får luren. Paddy är lite ledsen för att Marlon inte ställer upp så Chas erbjuder sig att vara bestman istället. Paddy blir förvånad men sedan blir han glad.
 
Charity ska flytta från kontoret på fabriken till Kings kontor. Hon packar ihop lite saker sedan säger hon till Jai att ge dem kontraktet på leveranserna. Jai säger att de är för dyra men Charity lovar att ge dem ett bra pris.
Väl inne på det nya kontoret så blir hon inte så väl mottagen. Hon störs sig på Edna som hon tycker är en onödig kostnad för företaget. Både Jimmy och Carl protesterar och de påminner henne om att hon inte har rätt att göra några förändringar.
 
Jacob har tråkigt och vill hitta på något men David måste jobba i affären eftersom Victoria är på bröllopet. Rachel kommer förbi men hon orkar inte passa Jacob.
Strax efter så bestämmer sig David för att stänga affären i alla fall. De går till parken och på vägen möter de Rachel som blir förvånad över att han stängt. David får då ett litet mindre utbrott och beklagar sig över hur svårt det är att vara ensamstående förälder och klara av allt samtidigt. Rachel kan inte låta bli att berätta att hon är gravid. David blir förvånad men de sätter sig och pratar om saken. Hon ber honom att aldrig fråga vem som är pappan men det gör honom givetvis mer nyfiken. David säger att hon kommer att bli en utmärkt mamma.
 
Paddy och Chas har klätt upp sig inför bröllopet och som sista stopp innan kyrkan går de till puben för en liten styrketår. De möter Dan som blir förvånad över att Chas är Paddys bestman. Han blir ännu mer förvånad över att höra att de varit ihop en gång. När det är dags att gå iväg till kyrkan kommer Marlon ut från köket. Han ser dem men säger inget. Han går ut och ser dem dra iväg och att Rhona gör sig i ordning för att åka till kyrkan. Precis då får han ett samtal från advokaten. Laurel ser honom och hon går fram för att be honom följa med om inte annat så för Leos skull men han kan inte. Marlon berättar att det nu finns ett domstolsbeslut om att han har rätt att träffa Leo under rimliga förhållanden men han vet inte om han ska lämna fram det idag eller inte.
 
Dan går in på cafét och berättar för Bob om drömkvinnan han precis träffat. Det visar sig att Dan börjat få känslor för Chas. Bob skrattar och säger att hon spelar i Premier League medan han spelar i gärdsgårdsserien men att han borde komma till mottagningen efter vigseln för då ligger det säkert kärlek i luften.
 
Det är dags för vigseln. Paddy väntar in Rhona framför altaret. Hon kommer in och vigselakten börjar. Nicola får ett samtal som hon svarar på i smyg. Det är Jimmy som är försenad och hon blir inte alls glad.
Alex spanar in Moira i smyg. (Jag förstår honom för hon var jättesnygg idag) Victoria kollar bakåt mot Alex men han ser inte glad ut. Moira ser det...
 
Marlon kommer inrusande och sätter sig längs bak i kyrkan. Han har inte hunnit byta om så han har kockkläderna på sig och han hinner precis höra när Paddy säger ja till Rhona.
 

Kommentarer
Postat av: TinaV

Rhona var verkligen söt i sin brudutstyrsel, Cain har en vacker fru.
Jag tycker inte om Charity, inte Carl King heller.

2014-01-21 @ 18:34:16
Postat av: Linnéa

Premier League, Chas?

2014-01-21 @ 23:48:57
Postat av: Jonas

Intrigen med Charity är så dum.

2014-01-22 @ 08:41:16
Postat av: Linnéa

Premier League, Chas?

2014-01-22 @ 09:23:18
Postat av: Stina

Vad trött jag är på Marlon, han får gärna flytta till Nya Zeeland. Det enda han tillfört i serien har varit som god vän till Paddy, de har haft en bra relation, men nu är han ju inte ens det. En riktig tönt. Jag börjar nästan tycka synd om Carl och Jimmy, hoppas att Charity åker på en riktig smäll, det skulle hon behöva. Fast jag kan ändå tycka att hennes roll i serien är lite rolig även om man blir arg på henne. Hon är ju ingen seriös affärskvinna som honsjälv gärna skulle vara.

2014-01-22 @ 09:28:27
Postat av: Catrin

Jag tycker också intrigen men Charity är dum,tråkig.
Bara massa prat hit och dit.

Börjar bli tjatigt med Rachel och Jai också.

Däremot gillar jag Marlon. Tycker han ska kämpa för att få vara med Leo. Det var ju inte hans val att Paddy och Rhona ska flytta. Kan förstå att Marlon inte vill följa med, inte lätt att lämna allt och flytta till andra sidan jorden...även fast Leo kommer vara där.

2014-01-22 @ 11:09:01
Postat av: Jonas

Linnéa: Nej, Chas är knappast Premier League.

2014-01-22 @ 17:40:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0