En mamma som bara tänker på sig själv

Kerry pratar minnen med Amy utanför sjukhuset. Val och Eric väntar i bilen och de vet inte att Kerry inte ligger i koma så de är oroliga för Amy men litar på att hon hör av sig. Kerry försöker prata om positiva minnen men Amy är bitter över att alltid ha blivit lämnad så hon har inte lika mycket goda minnen från barndomen. Kerry försöker rättfärdiga sitt beteende och hon säger till Amy att hon inte har en aning om hur det känns när ett barn tas ifrån en.
 
Amelias dopfest hålls på cafét. Dan är så stolt över sin dotter och det berättar han när han håller tal. Han bjuder Jude på öl och försöke bli vän med prästen trots att han som Amelia säger inte gillar präster.
 
David och Jacob är på puben och de berättar för Priya att de har skrivit ett brev till Alicia eftersom det är lättare säga vad man tycker utan att visa att man blir ledsen vid besöken.

Val står utanför bilen på sjukhusparkeringen och röker. Hon ber Eric om ursäkt för att hon tagit hans pengar och stuckit till Portugal. Hon förstår varför han blivit så arg på henne.
 
Amy är på väg att gå tillbaka till bilen men ska säga hejdå till sin mamma först. Kerry får 5 £ som hon ber om. Amy ser ett blåmärke på Kerrys arm och får veta att det var Chris som gav henne det innan han kastade ut henne.
 
Rachel sitter och tittar på familjen under dopfesten. Ali kommer fram och pratar med henne. Hon vill berätta för Ruby om graviditeten men Rachel säger att hon inte får. Ali lovar att de allihop kommer att finnas för henne när babyn kommit så hon kommer inte att vara ensam.
 
David står vid bardisken och pratar med Priya. Han erkänner tyst för henne att det inte var något riktigt bröllop mellan honom och Alicia eftersom de gjorde det bara för att Jacob ska få bo kvar i byn.
 
Andy får veta att Alex dumpat Victoria så han åker över med lite saker från huset till honom. Andy får tillbaka nyckeln innan han åker hem igen. Alex ska ut på en barrunda och han frågar Moira om hon vill följa med. Hon blir förvånad eftersom hon inte förstår varför hon skulle följa med honom när han ska ut och ragga tjejer.
 
När Amy kommer tillbaka till bilen får Val och Eric veta vad som hänt. Amy vill inte prata så mycket om det men precis när de ska åka ser de Kerry komma ut från sjukhuset. Eric säger att de borde erbjuda henne ett rum för natten åtminstone. Kerry blir överlycklig över att få följa med för att se hur hennes lilla flicka har det.
 
Rhona vill planera en möhippa med Laurel men det visar sig att Rhona vill bli full och träffa en snygg strippa, gärna en brandman medan Laurel tycker det är smaklöst.
 
Charity kommer in på kontoret och hon berättar att hon bokat en spa&golfhelg för henne och Jai. Hon har fått Rishi till att passa Noah. Nikhil hör det och börjar genast prata om hans och Gennies baby så Charity säger högt att det kommer inte att bli en massa babyprat denna helg. Rachel hör det och frågar vad de ska prata om istället. Charity svarar att vad som helst men inte det.
Rachel blir ensam med Jai i fikarummet och hon säger åt honom att han måste tala om det för Charity. Hon säger att antingen är han en riktig pappa för barnet eller så har han inget med det att göra.
 
Laurel kommer hem till Marlon och de kysser varann hett innan han inser att Leo väntar på honom. De leker med Leo och Marlon börjar förstå att han inte kommer att se sin son på en mycket lång tid.
 
David kommer in på värdshuset och Kerry blir helt till sig när hon ser honom. Val erbjuder henne skjuts in till stan men Kerry vill stanna och prata med Amy först.
 
Priya ser David och Nikhil efter en joggingtur. Hon flirtar lite med David men Nikhil säger snabbt att David är lyckligt gift. När Nikhil gått frågar Priya om de kan träffas och ta en drink. David vill inte det eftersom det skulle leda till massa prat. Hon erbjuder sig att komma hem till honom men David säger nej ändå för han måste tänka på Jacob.
 
Jai försöker prata med Charity men hon är så upptagen med planeringen inför deras helg att hon inte lyssnar på honom så han hinner bara säga att han älskar henne.
 
Amy och Kerry går till puben, de går förbi David och Kerry är överygad om att hon kan flirta in sig hos honom men Amy avråder henne. Victoria blir förvånad över att se dem tillsammans så hon drar iväg Amy för att prata. Då passar Kerry på beställa lite vodka till läsken.
 
David pratar med Eric och han ber sin far att åka med Jacob till fängelset nästa gång eftersom det var rätt jobbigt senast. Eric tycker det är bra att David undviker Alicia och när han får veta att David nobbat Priya så råder han honom att ta chansen med henne innan någon annan gör det.
 
Cain kommer in på puben och Kerry går fram och försöker få honom att bjuda henne på en drink. Ganska snabbt får han veta att det är Amy mamma. Amy ser det och säger åt Kerry att inte bry sig om honom och sedan vill hon gå därifrån. Kerry följer efter henne och får då veta att Cain är pappa till Amys bortlämnade barn. Amy säger att hon inte ville ge Kyle en så usel mamma som hon skulle vara utan han förtjänade kärlek och omsorg.
 
Kerry bestämmer sig för att åka ifrån byn och hon behöver ingen skjuts. Amy följer efter henne och hon är besviken på att mamman återigen bara lämnar henne. Kerry som inte riktigt vet vad hon ska göra för hon är rädd för att förstöra allt för Amy. Amy vill att hon ändå försöker att bevisa att hon vill ändra på sig och tänka på henne i första hand någon gång.
 
 

Kommentarer
Postat av: ELIZA

Djäklar vad snygg Ali var med håret mer i ordning... Har tyckt till om hennes frisyr tidigare..Som hon sett ut nu ett tag hade jag på sjuttio talet...Vet inte vad jag ska säga om Amy och hennes mamma..Hade det varit i verkligheten...Det är komplicerade saker det där..Orsak och verkan..Kan väl tycka att mamman är i det blå lite grann..Och karl galen..Ha ha ha ha ....Men kan bara hoppas att dom kommer sams på nåt sätt..Största behållningen av dagens avsnitt hade varit att Jai fått fingrar ur... Men får väl vänta till nästa vecka..Kan knappt bärga mej att få se Charitys reaktion på att Jai ska bli pappa!!!!!!! Trevlig helg alla !

2014-01-17 @ 18:10:37
Postat av: Julia

Känns som att Amy's mamma kommer att bli en bestående karaktär i serien. Ingen jag känner direkt att jag vill ha med, men det tyckte jag förvisso inte om Ali, Ruby och co. från början heller och de gillar jag idag.

Jag tror inte Jai kommer att berätta för Charity. Tror han förstår att hon kommer ta det dåligt och att han vill nog inte riskera att förlora henne och Noah ..

2014-01-17 @ 21:09:36
Postat av: Jackson

Nej, jag tror inte heller att Jai kommer att säga något i första taget. Riskerar alldeles för mycket.
Visserligen en i längden alldeles ohållbar situation, men.....Hur i himlens namn skall det bli för Rachel???????

2014-01-17 @ 23:24:58
Postat av: AnnaS

Allt känns spå förutsägbart nu. Att Rachel var blev med barn och att Jai vill behålla barnet. Att Amys mamma kom till byn och säkert kommer att stanna. Att Alex stöter på Moira.

2014-01-18 @ 11:13:13
Postat av: Jackson

Jaha, Marlon och jaha, Jai - hur har ni tänkt lösa uppkomna, allvarliga problem utan att såra era nära och kära? Det skall också bli mycket intressant att se hur relationen Val/Amys mamma utvecklas. Och VAD sysslar Cain med nu då?

2014-01-20 @ 15:33:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0