En läcker man som luktar fisk

Amy är besviken på sin mamma och hon berättar det för Eric dagen efter. Val kommer dit till dem och berättar att Kerry druckit en massa ihop med Andy. Hon säger att Amy inte ska bry sig om vad en självisk, tjuvaktig kossa gör. Precis då kommer Kerry ner till köket. Amy frågar då vad Val menat med tjuvaktig men varken Val eller Eric vill säga något. Då frågar Amy Kerry om hon stulit något och Kerry svarar med att anklaga Eric och Val för att ha skvallrat. Amy inser att hennes mamma stulit från fosterföräldrarna så hon tar av sig halsbandet och ger det tillbaka till Kerry.
 
Rhona tycker att hon borde prata med Marlon men Paddy säger att det är bättre att han försöker. Han söker upp Marlon för att be om ursäkt men Marlon är så besviken över att Paddys agerande gjort så att Laurels barn får lida. Paddy ber då Marlon att ändå lägga ner ärendent i domstolen men Marlon vägrar. Det gör att Paddy går hem  och han och Rhona börjar packa för resan. De ska låtsas åka iväg på en picknick men i själva verket smiter de till NZ.
 
Katie och Gennie träffas och Katie berättar om hur mysigt hon haft det med Declan under spa-helgen. Sedan berättar hon om att Robbie pussat henne på kinden. Gennie retar då Katie med att säga att hon nog är kär i honom.
 
Laurel ska hämta Gabby från Rodney men de är på puben. Gabby vägrar att följa med hem. Diane kommer fram till dem för att prata med dem. Gabby säger att hon inte vill hem för att se mamma och Marlon pussas för han är äcklig. Laurel blir ledsen och Diane säger åt henne att gå undan ett tag. Sedan säger Diane åt Gabby att hon borde skämmas som säger så till sin mamma. Gabby är också ledsen så de samlas i rummet bakom puben. Gabby säger att hon inte vill att mamma ska vara ihop med Marlon för hon vill ha det som förut. Laurel säger att det inte kan bli så. Diane påpekar att både hon och Rodney är vänner nu även om de inte är gifta längre. (Emma som undrade, Diane är Gabbys riktiga mormor eftersom hon är mamma till Gabbys mamma Bernice och Rodney är pappa till Bernice och därmed morfar) Gabby är fortfarande ledsen och hotar med att rymma om mamma ska vara ihop med Marlon.
 
Kerry kommer till värdshuset för att bjuda Amy på lunch. Amy vill inte det men är nära på att tacka ja när Kerrys pojkvän dyker upp. Han har letat efter Kerry för att lämna hennes saker. Amy får då veta att han inte slagit hennes mamma och att Kerry påstått att Amy är en knarkare. Det gör Amy ännu mer besviken.
 
Alex och Moira blir ensamma en kort stund och han frågar henne om hon är svartsjuk för att Adam tjatar om Victoria. Sedan säger han att han skulle vara svartsjuk om någon man sprang efter Moira.  Moira böjer sig fram och kysser honom.
 
Sandy är irriterad på Laurel och Marlon. Han säger till Laurel att hon faktiskt satt sig själv i första hand istället för barnen och det är precis så Rhona och Paddy gjort.
 
Kerry packar sin väska för att flytta ifrån Eric hus. På vägen möter hon Andy som ger henne skjuts och låter henne få sova en natt hos honom. Hon blir jätteglad över att få den chansen.
Victoria blir inte glad när hon vaknar och ser att Kerry är där.  Kerry vill hjälpa till och hon har inte bråttom därifrån. Hon sätter sig med Andy i soffan och frågar honom om gården han haft. Andy berättar att han varit gift med Jo och han förlorade både henne och gården när han misshandlade henne.
 
Robbie kommer in i köket på morgonen. Han har med sig en tjej han träffat kvällen innan. Katie säger inte så mycket men försöker vara trevlig mot tjejen. Hon säger att de ska få vara ifred eftersom hon ska in till byn.
De ses senare på puben och Katie hinner prata lite med tjejen som heter Cheryl.
 
Lisa och Zak kommer hem efter sin minisemester. De ser ledsna ut så Sam och Belle blir oroliga. Även Lizzie som är där börjar undra vad som hänt. Då skrattar både Zak och Lisa och säger att allt är bra men att Zak fisit i bilen.
 
Betty och Lizzie försöker pressa Victoria om varför Kerry bor hos Andy. Hon svarar att det bara var en natt men Betty envisas med att det måste vara andra orsaker också. Tillslut säger Victoria att Kerry är gravid och hon ska förlova sig med Andy nästa vecka. Betty lugnar ner sig för tillfället.
 
Moira kommer fram till Andy, Adam och Alex på gården. Hon behöver hjälp med någon som kommer med foder till djuren. Alex säger att han hjälpe mannen senast så nu får någon annan göra det. Andy och Adam går iväg och Alex och Moira passar på att hångla lite bakom hörnet.
Senare så märker Adam att Alex är på strålande humör och han kan inte förstå det eftersom han inte ens har en flickvän. Moira svarar att Adam ska komma ut ur sin grotta nu.
 
Lisa och Zak sitter med Lizzie och Megan på puben. Megan får veta lite om semestern och hon frågar om den tjusiga fiskhandlare som finns vid stranden. Lisa erkänner att han var snygg och att han jobbar kvar. Lizzie säger då att det är precis det en blind kvinna behöver, en läcker man som luktar fisk.
 
Andy kommer in på puben och ser Victoria och Alex där. Han säger att Kerry kommer att stanna en natt till men då blir Vic sur och frågar om hon får bo hos Alex. Alex ser inte så glad ut.
 
Val och Eric får ett brev från en av gästerna på värdshuset. Det visar sig att mannen fått goda råd av Kerry så han är jättenöjd och ger henne 10£ för att visa sin uppskattning över att hon lyssnat på hans problem. Val ger Amy pengarna men hon vill inte ha dem.
 
Amy går över till Andys hus för att prata med Kerry. Hon ger mamman pengarna och sedan så säger hon att hon är ledsen för att mamman hjälpt och lyssnat på en främling, att mamman bryr sig mer om en främling än sin dotter. Kerry försöker be om ursäkt eftersom hon tycker det är svårt att visa känslor för någon som man bryr sig om. Hon hoppas att de kommer att bli vänner någon dag men då säger Amy att hon behöver inte fler vänner hon behöver en mamma, men nu är Val hennes mamma.
 
Katie träffar Robbie hemma och hon säger att Cheryl verkade trevlig och att hon också upptäckt att Robbie är väldigt självisk. (Försöker Robbie får Katie svartsjuk? Hoppas hon inte faller för honom)
 
Amy känner att hon måste resa iväg ett tag. Hon tar adjö av Val och Eric. Val råder henne att inte vara snäll för det är tråkigt.
Val lovar att se till att Kerry försvinner ur deras liv.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Agneta

Amys avresa kom väl lite väl plötsligt?

2014-02-07 @ 21:16:52
Postat av: Jonas

Ja, det kändes som att jag missade något. Väldigt abrupt beslut.

2014-02-08 @ 09:28:00
Postat av: Anonym

Vad håller Moira på med? Ena dagen ska Alex och hon vara "kompisar", nästa hånglar hon i ladan..Dessutom hann Alex få till det med Victoria. ...Ja,blev hastig avresa för Amy..Och hur hastig resa blir det för Paddy och Rhona? tror det blir ett stoort misstag att dra iväg med pojken...Gullig unge, ler stort varje gång någon tar i honom eller pratar till honom...Varför åker inte Paddy i förväg och jobbar? Hon kan ju komma efter när det är klart med vårdnads frågan...

2014-02-08 @ 15:19:29
Postat av: Jackson

Litet mysigt att se Megan och Lisa vara på god fot med varandra igen. Positivt bland alla andra spetsiga och elaka yttranden.

Moiras agerande kan aldrig sluta väl. En mogen och trygg man borde snarast möjligt komma i hennes väg. Låt oss hoppas! Rodney? Fast han känns kanske för flyktig och gillar väl helst småflickor. Bob tycker jag inte direkt stämmer heller. Det får kanske bli ett nytillskott utifrån. Rymmer nu Rhona och Paddy kommer det väl en vikarierande veterinär. Minns jag fel, eller har de redan en på lut?

2014-02-09 @ 12:05:57
Postat av: ELIZA

Såg att jag blev anonym här ovanför.. Ja ,dom har en vikarie som ska komma..Hoppas på nån som Moira faller för..Blink,blink...

2014-02-09 @ 12:34:59
Postat av: Kristina

Ja, Amys resa kom väldigt plötsligt!
Håller med om att Paddy kunde ha åkt i förväg

2014-02-09 @ 15:26:42
Postat av: Madde

Robbie är väldigt irriterande, hans röst och hela hans sätt och ja allt, kunde de inte hittat en gulligare kille i den rollen//

2014-02-10 @ 10:16:07
Postat av: Jackson

Om Robbie hade gestaltats av en mysigare skådespelare hade vi kanske gillat honom för mycket...!

2014-02-10 @ 11:03:37
Postat av: Madde

Haha Jackson visst är det väl så, för han är väldigt irriterande, men i dagens avsnitt åkte han ju på en blåsning den lille fjanten...

2014-02-10 @ 13:55:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0